Widok
najnizsza stawka za godzine
Sprawdzcie sami :
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/poszukuje-pani-do-pracy-w-komisie-dzieciecym-na-morenie-ogl5250131.html
Takich stawek godzinowych nie widzialem od 2006 roku
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/poszukuje-pani-do-pracy-w-komisie-dzieciecym-na-morenie-ogl5250131.html
Takich stawek godzinowych nie widzialem od 2006 roku
widac " od zaraz" jakis bunt na pokladzie byl i teraz szukaj wiatru w polu, bo za takie pieniadze to powiem szczerze ciezko sie wstaje, chyba, ze jako dodatek do emerytur dla jakiej prawdziwej Babci, ktora bedzie potrafila doradzic w kwestii dzieciecego sprzetu.
Hm, a Centrum Obsługi Wierzytelności COW Cross Sp z o.o. - Gdańsk Przymorze?
Jak byłam u nich na rozmowie, jakieś 2 lata temu - umowa zlecenie, 700zł netto, 6 dni w tygodniu 15-21.
Jakby nie patrzeć 6x6=36h/tyg ~ 160h
700zł/160h= 4.375zł NETTO/h
Pani na rozmowie zapytała o najniższą stawkę godzinową, za jaką mogę pracować, powiedziałam zdesperowana 6zł/h netto.
Jak byłam u nich na rozmowie, jakieś 2 lata temu - umowa zlecenie, 700zł netto, 6 dni w tygodniu 15-21.
Jakby nie patrzeć 6x6=36h/tyg ~ 160h
700zł/160h= 4.375zł NETTO/h
Pani na rozmowie zapytała o najniższą stawkę godzinową, za jaką mogę pracować, powiedziałam zdesperowana 6zł/h netto.
NETIA, Arkońska Park - 500zł netto podstawy na umowę zlecenie + prowizja, a co więcej pierwszy miesiąc pracujesz za bez umowy za samą prowizje
A jeszcze nie tak dawno było ogłoszenie z Meritum Banku gdzie podstawa wynosiła 400zł netto + prowizja, czyli jak widać pracodawcy coraz jawniej wykorzystuja pracowników i coś czuje, że sytuacja niebawem może się jeszcze bardziej pogroszyć...
Może ktoś byłby chętny nagłośnić gdzieś ten proceder?
A jeszcze nie tak dawno było ogłoszenie z Meritum Banku gdzie podstawa wynosiła 400zł netto + prowizja, czyli jak widać pracodawcy coraz jawniej wykorzystuja pracowników i coś czuje, że sytuacja niebawem może się jeszcze bardziej pogroszyć...
Może ktoś byłby chętny nagłośnić gdzieś ten proceder?
A po co będą lepiej płacic skoro ludzie się na to godzą. Ostatnio dowiedzialam się że te panie które pracują na "nieobozowych latach" zarabiają 9 zł brutto, czyli netto wychodzi jakieś 6,50. Wymagania są takie że maja mieć studia pedagogiczne. One się na to godza, na dodatek bardzo trudno się dostać do takiej pracy. Niepojęte to jest dla mnie. Rozumiem, że jak nie ma sie pracy i trzeba dzieci wyżywić to bierze sie wszystko, ale te kobiety to etatowe nauczycielki, które przez wakacje maja normalną pensję plus wczasy pod gruszą. Sama jestem n-lką i wiem o czym mówię, dlatego jest to podwójnie bolesne dla mnie.
Jeśli byłaby to praca na umowie o pracę, to rzeczywiście coś nie tak,
bo 1112net/16h = 6,95zł/h, ale w przypadku tego ogłoszenia
forma zatrudnienia "Inna" więc np. umowa-zlecenie, a tu jest
dowolność...
Dodam jeszcze, że jeśli od 2013r.podniesiona będzie "pensja ustawowa"
"dziś" 1500brutto, czyli netto, to co wyżej, to będzie jeszcze ciężej..
Bo nie sztuka dać rybę, sztuka stworzyć wędkę, czyli warunki do
wzrotu koniunktury(w tym miejsc pracy), a nie jej schładzania...,
czyli ni mniej, ni więcej - bezrobocia.....
bo 1112net/16h = 6,95zł/h, ale w przypadku tego ogłoszenia
forma zatrudnienia "Inna" więc np. umowa-zlecenie, a tu jest
dowolność...
Dodam jeszcze, że jeśli od 2013r.podniesiona będzie "pensja ustawowa"
"dziś" 1500brutto, czyli netto, to co wyżej, to będzie jeszcze ciężej..
Bo nie sztuka dać rybę, sztuka stworzyć wędkę, czyli warunki do
wzrotu koniunktury(w tym miejsc pracy), a nie jej schładzania...,
czyli ni mniej, ni więcej - bezrobocia.....
ostatnio byłam na rozmowie na ryneczku praca na straganie gdzie pracodawca w sezonie letnim zarabia 5 tyś dziennie a on mi zaoferował 5 zł na godzinę myślałam że się rozpłacze, miałam pracować 10 h dziennie w 30 stopniowym upale za 50 zł dziennie, przecież to jakaś kpina czy ci ludzie nie mają nic w głowie
wrednamałpa27 ,chyba liczyć nie umiesz.
Skąd wiesz ze twój nie doszły pracodawca zarabia 5tyś?
Nawet gdyby w kasie było to 5 000,to za towar trzeba zapłacić, za pensję dla personelu, za targowisko , pracodawca też je posiłki i płaci
opłaty, oraz zakupić nowy towar.
Idź do pracy w markecie lub sprzątaniu i nie będziesz musiała stać
na 30 stopniach upału
Skąd wiesz ze twój nie doszły pracodawca zarabia 5tyś?
Nawet gdyby w kasie było to 5 000,to za towar trzeba zapłacić, za pensję dla personelu, za targowisko , pracodawca też je posiłki i płaci
opłaty, oraz zakupić nowy towar.
Idź do pracy w markecie lub sprzątaniu i nie będziesz musiała stać
na 30 stopniach upału
Takich ogłoszeń jest wiele, jeszcze więcej jest pracodawców, którzy się wcale nie muszą ogłaszać. Wszystkie ochroniarskie firmy mające sprzątaczki, takie jak w castoramie, tam zarabiają za godzinę na rękę 4zł i za&*^% jak szalone. Godzą się na to to ich dymają, a umowa o dzieło jest. Więc jeszcze rząd na nich zarabia. Nie wspomnę o czarnej strefie zatrudnienia. Umowa po 3 miesiącach, później zapomną, i jeszcze pół roku na czarno będziesz robić.
Mój wujek ma firmę i płaci ludziom po 1.500 - 2.000 mx. na rekę netto. 90% ma umowe zlecenie. Sam jeździ nową x5 ma chatę na 500m2 i buduje drugą. Otworzył niedawno franczyzę popularnej sieciówki. Jak dajecie się umać w pupsko to wasza sprawa bo uwierzcie mi, że było by go stać na podwojenie płac z umową o pracę dla każdego ale po co. Dobrze, że u niego nie pracuje.
Kolejne ogłoszenie pracy, w której można niesamowicie "dużo" zarobić:
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/poszukuje-pani-do-opieki-nad-dzieckiem-pilne-ogl7100467.html
5 dni w tygodniu po 10 godzin dziennie za 600zł miesięcznie, przecież to wychodzi niecałe 3zł za godzinę...jakaś masakra.
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/poszukuje-pani-do-opieki-nad-dzieckiem-pilne-ogl7100467.html
5 dni w tygodniu po 10 godzin dziennie za 600zł miesięcznie, przecież to wychodzi niecałe 3zł za godzinę...jakaś masakra.
dajecie sie dymac i to grubo.
studentka, lat 20, doswiadczenia brak, zarabiam 8,56 na rękę, a Wy tu marudzicie ze z doświadczeniem nie wiadomo ile lat itp i pracujecie za 3 zł. to znajdzcie inną pracę ! naprawde nie jest trudno, nie mowie ze znajdziecie w dzień. ja szukałam aż 3 dni, wysłałam 7 Cv. 3 oddzwoniło. nie kumam tych co nie moga pracy znalezc. jak sie chce to można...
ale no tak, pisze na forum, narzekam ze nie mamm pracy, bo mam dziesięcioro dzieci, nie mam co do garnka włożyć itp itp itp i wielelelele więcej. pozzdro!
studentka, lat 20, doswiadczenia brak, zarabiam 8,56 na rękę, a Wy tu marudzicie ze z doświadczeniem nie wiadomo ile lat itp i pracujecie za 3 zł. to znajdzcie inną pracę ! naprawde nie jest trudno, nie mowie ze znajdziecie w dzień. ja szukałam aż 3 dni, wysłałam 7 Cv. 3 oddzwoniło. nie kumam tych co nie moga pracy znalezc. jak sie chce to można...
ale no tak, pisze na forum, narzekam ze nie mamm pracy, bo mam dziesięcioro dzieci, nie mam co do garnka włożyć itp itp itp i wielelelele więcej. pozzdro!
dziecko drogie... ludzi tutaj piszą o przypadkach, skrajnych przypadkach a praca za 8 zł na rękę to nie jest szczyt sukcesu, to marna stawka szczerze mówiąc bo jak siedzisz na garnuszku mamusi to może i masz dobrze, masz dobrze póki studiujesz bo jak studia skończysz to cie kopną w d... i wezmą inną studentkę. Tak to się kręci... a jak będziesz musiała zapłacić rachunki sama, włożyć coś do garnka i na tyłek, opłacić media, prąd a potem jeszcze dzieci i dołączysz do naszego grona to będziesz gadała tak jak i my. Też byłam mocna w gębie jak studiowałam , bo miałam super pracę ale szybko zeszłam na ziemię po studiach. Studenciaki... kuźwa, zero pokory
Niektórzy są spełnieni robiąc za 8 zł na godzinę, bo są na tyle młodzi, że nie pamiętają czasów jak człowiek śmiał się pracodawcy w twarz, gdy słyszał jak ten proponuje żenująco niską stawkę.
I kto tu daje się dymać ?
No ale wierzyliście w magiczną Zieloną Wyspę Rudzielca, który całe życie się układał z czerwonymi to teraz macie trzeci świat - żeby nie było...ja przy okazji też, przez głupotę większości społeczeństwa :).
Pozdrawiam
I kto tu daje się dymać ?
No ale wierzyliście w magiczną Zieloną Wyspę Rudzielca, który całe życie się układał z czerwonymi to teraz macie trzeci świat - żeby nie było...ja przy okazji też, przez głupotę większości społeczeństwa :).
Pozdrawiam
[/url]