Widok

no i mam problem...

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
zarezerwowałam sobie salę w lipcu, był to jedyny termin (20 maj) w tym miejscu, ponieważ pozniejsze nie wchodziły w gre (poździernik). no i po 3 miesiącach okazało się, ze tego dnia mna moja kuzynka I komunię świętą. zaczeliśmy szukać innego miejsca, ale niestety nic nie znalazłam, poniewaz: nie było terminów, sala bez noclegów, niedobre jedzenie, za drogo i tak dalej. poddałam się. a najgorsze jest to, ze moja ciocia nie bierze pod uwage innego rozwiązania. zaproponowałam więc taki kompromis: komunia jest zawsze na godz. 11, 12 potem obiad, ciasto no i o 16 impreza się kończy. moj slub byłby więc na pozniejszą godzinę, np. 19 (nie jest to dla mnie problem). ludzie zdazyliby pojechac do domu i się przebrac, a fryzury mozna zrobić przed mszą świętą (komunijną). ja sama uważam, ze jak się człowiek postara, to mozna wszystko zrobic, ale niektórzy nie pokazują nawet dobrych checi...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
heh z tego co ja wiem to komunie świete sa w niedziele czyli dzien po slubie bo sluba zas zazwyczaj bywałaj w sobote ... no i o weselu mozna isc na 12 11 na komunie a potem zamiast poprawim przyjecie komunijne i po sprawie
więc kiedy wesele?
w kazdej parafii jest inaczej. u nas jest akurat w sobote.
narazie zostaje ten 20 maj, ale jest to jeszcze sprawa otwarta i w tym roku moze sie to zmienic, tak więc trzymajcie kciuki !!!!!
więc wszystko sie wyjasniło!!!!! slub odbedzie sie 6 maja w Krokowej!!!
chcę jeszcze dodać, ze jestem bardzo szczesliwa!!! nie wiem, czy ktoś czyta to, ale dziękuje osobom, dzieki którym to się udało!!!!!
wszystko układa się idealnie :-) mimo, że tak poźno zaczynam wszystko rezerwowac, to jest tak jak chcę!
zespół, ktory chciałam miec na swoim weselu ma wolny termin, tak samo kamerzysta. Jeszcze został fotograf, ale mysle, ze z tym nie bedzie problemu.
mam nadzieje :-) ze 20 maja bedzie padał deszcz (ale jestem wredna), przynajmniej będę widziała, ze jednak dobrze sie stało
nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło
powodzenia dziewczyny
Witam! chciałam wznowić watek i dodać jeszcze kilka słów: otóz mimo problemów, wszystko układa się idealnie: data pasuje mi bardziej niż 20 maja ze względu na poprzedzający długi weekend. dostaniemy 2 dni urlopu i mamy cały tydzień dla siebie, aby się przygotować do wesela, tak na spokojnie. Zespół, fotograf, kamerzysta...wszystko załatwione :-) tylko jeszcze sukienki brakuje.
Mimo, ze rodzina była zmartwiona tym, że możliwe będą dwie imprezy tego samego dnia, juz wszystko jest ok.
Zresztą po drugiej rozmowie z ciocią doszłysmy do konsensusu i nawet gdyby się nie ułożyło jakos bysmy to zorganizowały. także nie ma tego złego...
pozdrawiam
do góry