Re: pieczenie kurczaka...
albo piekę kurczaka - w całości :]
albo jego kawałki - skrzydełka, udka :]
najlepszy przepis na całego kurczaka - to przepis na Generała ;) kurczak pieczony na butelce...
rozwiń
albo piekę kurczaka - w całości :]
albo jego kawałki - skrzydełka, udka :]
najlepszy przepis na całego kurczaka - to przepis na Generała ;) kurczak pieczony na butelce piwa :]
ogólnie na 1kg kurczaka przypada 1 godzina pieczenia :] w temp. 180-200'C (bez termoobiegu)
jeśli chcesz mieć chrupiącą skórkę - radzę posmarować kurczaka majonezem (przed samym wstawieniem do piekarnika)
jeśli piekę udka - to bez obsmażania :] ta opcja jest zarezerwowana tylko dla "kurczaka po meksykańsku" :] gdzie wytrybowane udka (i przyprawione) macza się w cieście i obsmaża, a później piecze zalane sosem :]
zobacz wątek