Odpowiadasz na:

Re: pieczenie kurczaka...

albo piekę kurczaka - w całości :]

albo jego kawałki - skrzydełka, udka :]

najlepszy przepis na całego kurczaka - to przepis na Generała ;) kurczak pieczony na butelce... rozwiń

albo piekę kurczaka - w całości :]

albo jego kawałki - skrzydełka, udka :]

najlepszy przepis na całego kurczaka - to przepis na Generała ;) kurczak pieczony na butelce piwa :]

ogólnie na 1kg kurczaka przypada 1 godzina pieczenia :] w temp. 180-200'C (bez termoobiegu)

jeśli chcesz mieć chrupiącą skórkę - radzę posmarować kurczaka majonezem (przed samym wstawieniem do piekarnika)

jeśli piekę udka - to bez obsmażania :] ta opcja jest zarezerwowana tylko dla "kurczaka po meksykańsku" :] gdzie wytrybowane udka (i przyprawione) macza się w cieście i obsmaża, a później piecze zalane sosem :]

zobacz wątek
12 lat temu
AgusiaGda

Odpowiedź

Autor

Ogłoszenie
Polityka prywatności
do góry