Re: pieczenie kurczaka...
AgusiaGda: no ja też zwykle w tych przyprawach piekłam, są bardzo fajne. Ale kiedyś zapomniałam kupić i zaimprowizowałam. Wtedy pierwszy raz mężu pochwalił, że dobre wyszło. Od tego czasu...
rozwiń
AgusiaGda: no ja też zwykle w tych przyprawach piekłam, są bardzo fajne. Ale kiedyś zapomniałam kupić i zaimprowizowałam. Wtedy pierwszy raz mężu pochwalił, że dobre wyszło. Od tego czasu przestałam kupować te gotowce ;)
A czosnku surowego nie daję, bo po tak długim pieczeniu robi się czarny i gorzki, a ja nie lubię goryczy.
W sumie przestałam też marynować mięso z drobiu przed pieczenie.
Kiedyś marynowałam, ale często zapomniałam i nie ma różnicy, jak zrobię tuż przed pieczeniem.
Za to czerwone mięso warto zamarynować, tu już różnica jest wyczuwalna.
zobacz wątek
12 lat temu
~ajeczka niezalogowana