Odpowiadasz na:

Re: pytanie do dziewczyn które kupują np. pół świniaka

Z głowy (+ innych "resztek") można zrobić pasztet, Skóre też przetapia się na smalec. Odkąd kupuję półtuszę wogóle nie używam oleju (a taki kujawski też troche kosztuje). Praktycznie nie miałam... rozwiń

Z głowy (+ innych "resztek") można zrobić pasztet, Skóre też przetapia się na smalec. Odkąd kupuję półtuszę wogóle nie używam oleju (a taki kujawski też troche kosztuje). Praktycznie nie miałam żadnego odpadu . Ostatnio właśnie jak już wszystko poporcjowałam to sobie poważylam na wadze. Fakt faktem teraz miałam przerośnietego prosiaka. Podobno powinno sie kupować świniaka do 80 kg lub półtuszę do 40 kg (bo nie jest upaśiony i mniej tkanki tłuszczowej)Wg mnie się opłaca ale to tylko wg mnie.

zobacz wątek
11 lat temu
_pinia83

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry