Widok

slub w Katedrze Oliwskiej

Wesele Temat dostępny też na forum:
witam,
Prosze o pomoc, chcemy wziac slub w Katedrze, termin zabukowany. Czy mozecie sie podzielic opinia na temat ...kosztow, organ, przystrojenia wnetrza itp. dzieki

marcos
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Miałam ślub w Katedrze Oliwskiej 16 sierpnia 2003. Zawsze chciałąm tam mieć gdyż jest to mój kościół parafialny i nie zawiodłam się.Największe wrażenie robią, wiadomo, organy. Nasze koszty to: 50 zł zaklepanie terminu, 300 - za ślub, 150 - za organistę i 200 dalismy skrzypaczce. Nie są to stałe ceny, za ślub i organistę można był zapłacić mniej lub więcej. Polecam również fotografa z Katedry, wzięliśmy go bo robi piękne zdjęcia i zna Katedrę bardzo dobrze, wiec nie ma problemu, że potem zdjęcia wyjdą źle, bo oświetlenie, bo coś tam..Dostaliśmy od niego cały album zdjęć i gości. Minusem jest to że był to okres letni i mnóstwo turystów kręciło się po kościele.
a ten fotograf z katedry...ile mu trzeba zaplacic? zdjecia w kolorze? a moze jakis namiar na niego?
pozdrawiam,
fotograf miał wziąść 6 zł za odbitkę, ale ponieważ wzieliśmy bardzo dużo zdjęć to dostaliśmy znaczny rabat. NAmiary dostaniesz w biurze parafialnym.
Ja też jestem zainteresowana katedrą w przyszłym wrześniu i zastanawiam się, czy nie będzie tam "tłoku" tzn. ślub za ślubem, bo tego bym chciala uniknąć, a może kościól Cystersów w Oliwie, bardzo przytulny i ladny?
Alu, ja mimo wszystko polecam Katedrę. Przed nami, ani po nas nie było żadnego ślubu, aczkolwiek często się zdarza ślub po ślubie. Nie uważam tego jednak za efekt masówki. Ja również rozważałam Kościół Cystersów, ale zraziłam się na ślubie koleżanki, było tak ponuro, ciemno, a ksiądz strasznie nudno i nieciekawie prowadzil mszę. Jeżeli mimo wszystko nie chcesz KAtedry to polecam kościół św. Jakuba, zaraz obok Katedry- malutki, przytulny kościółek.Pozdrawiam

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

Czy slub cywilny to wogole slub??? (208 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (215 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Łazienka (44 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem na etapie kupna kafli do lazienki ale nie wiem na jakie sie zdecydowac. Prosze...

do góry