Widok
tam na stronie trzeba się zalogować, a potem wybiera się zlecenie - rodzaj papieru, rozmiar... I wkleja się zdjęcia.
Jest ładnie opisane, ja nie miałam problemów, a czasem jestem głupia w takich sprawach :)
Przychodzą maile z potwierdzeniem terminu dostawy, terminu płatności.... Ja płaciłam za pobraniem i czekałam 3 dni na przesłanie. Nie paliło mi się, więc 3 dni to nie było dużo. Poza tym cierpliwie tłumaczą jakieś niejasności przez telefon w razie czego... Na stronie możesz też sprawdzić, jaki jest stan zamówienia...
Mieliśmy ponad 300 fotek i dostaliśmy zniżki...
Jest ładnie opisane, ja nie miałam problemów, a czasem jestem głupia w takich sprawach :)
Przychodzą maile z potwierdzeniem terminu dostawy, terminu płatności.... Ja płaciłam za pobraniem i czekałam 3 dni na przesłanie. Nie paliło mi się, więc 3 dni to nie było dużo. Poza tym cierpliwie tłumaczą jakieś niejasności przez telefon w razie czego... Na stronie możesz też sprawdzić, jaki jest stan zamówienia...
Mieliśmy ponad 300 fotek i dostaliśmy zniżki...
dzis prawdopodobnie odbiorę fotki z wakacji własnie z rossmanna.
raczej byłam zadowolona z oddanych kolorów, podobne oceny czytałam w jakiśm czasopiśmie o cyfrówkach i jakości wywołanych filmów w różnych studiach.
Rossmann biorą cpod uwagę cene i jakość oraz dostepnosc zajał bodajrze 1 lub drugie miejsce...

raczej byłam zadowolona z oddanych kolorów, podobne oceny czytałam w jakiśm czasopiśmie o cyfrówkach i jakości wywołanych filmów w różnych studiach.
Rossmann biorą cpod uwagę cene i jakość oraz dostepnosc zajał bodajrze 1 lub drugie miejsce...

Tak, wszystko ładnie pięknie tylko wyobraźcie sobie przesłanie 200 plików ze zdjęciami za pomocą maila... To jedyne 200 x ~2,5 - 3 Mb czyli 500 - 600 MB - tyle zajmą zdjęcia o jakości nadającej się do wywołania na format 10 x 15...
Wolę jednak bardziej standardowe wywoływanie - lub choćby przesłanie fotek na płycie...
Druga sprawa, ani fotopoczta ani superfoto nie są najtańsi... Choćby MediaMarkt ma takie same stawki...
Pozdrawiam serdecznie
Wolę jednak bardziej standardowe wywoływanie - lub choćby przesłanie fotek na płycie...
Druga sprawa, ani fotopoczta ani superfoto nie są najtańsi... Choćby MediaMarkt ma takie same stawki...
Pozdrawiam serdecznie
oj, to musisz mieć szybszy upload niż 64 kb/s (tylko pozazdrościć) - jedno zdjęcie 4 MB w najlepszym wypadku wysyłałoby się troszkę ponad minutę... A tu masz 300 takich zdjęć (czyli ponad 5 godzin)...
przy wysyłaniu ode mnie - 16 kb/s (a to wcale nie jest mało) - wszystko wzrasta 4 krotnie...
pozdrawiam
przy wysyłaniu ode mnie - 16 kb/s (a to wcale nie jest mało) - wszystko wzrasta 4 krotnie...
pozdrawiam
w Rossmanie wywołują 10 x 15 za 39 groszy... ale - dobrze ze poszedłem i dalem 8 sztuk na probę... okazalo się ze owszem - są ładne i dobrej jakości ale nie 10 x 15 a 13,5 x 10!!! Przy próbie reklamacji dowiedziałem się ze to normalne - tłumaczą się tym ze cyfrówki źle pstrykają (to prawda ale nie aż o 15 mm!!)...
Rossmann odpada, a szkoda..
Także nadal szukam taniego wywołania 300 fotek :)
Rossmann odpada, a szkoda..
Także nadal szukam taniego wywołania 300 fotek :)
POLCAM FOTOJOKER W GEANT, KUPUJESZ KUPON ZA 6PLN I MASZ W TYM 2 MINI KUPONY, 450 ZDJĘĆ 10X15 ZA 0,26 ORAZ 150 ZDJĘĆ W TAKIM SAMYM FORMACIE ZA 0,28 (TO JEST 150 ZDJĘĆ). NAJLEPIEJ WYKADROWAĆ SAMEMU, ŻEBY UNIKNĄĆ ŚCIĘTYCH GŁÓW. TYLKO NIE WIEM CZY SĄ JESZCZE KUPONY...
NAZYWA SIĘ TO PAKIET TURYSTA
http://www.fotojoker.pl/
NAZYWA SIĘ TO PAKIET TURYSTA
http://www.fotojoker.pl/
Marcinek, np. na stronie www.superfoto.pl jest specjalny program do ściągnięcia, a nazywa się FOTOKURIER. Za pomocą tego programu przesyłasz zdjecia na serwer firmy. Także nie jest tak, że mejlem się wysyła i zapycha swoją skrzynkę. Ja płaciłam po 0,45 gr za odbitkę 10x15, także opłaca się.
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
dziewczyny mam juz sparwdzone kupe firm pod katem zdjeć cyfrowych i tak :
superfoto - super jakosc naprawde i cudne kolory, dla mnie plusem jest że maja duze formaty na matowym papierze ale minus to pwlasnie papier cienki w porównaniu do innych .Jednak jak na duzy format to tanio i dobrze np 20/30 kosztuje 4 zł i maja promocje
empik- bardzo dobra jakośc i jak ktos nie zajmuje sie obróbka to maja programy darmowe do kadrowania zdjec zeby nie poobcinali czegos gdzie niegdzie .wada dla mnie to zdjecia matowe tylko w formacie 10/15 ale dobry papier i jakosc i tanie
cena 10/15 to 0,59,- a powyzej 50 szt 0,49,- i ciagle sa jakoes kozystne promocje
Aha i w obu firmach wywołuje bardzo duzo zdjec
miesiecznie około 200-300 szt
superfoto - super jakosc naprawde i cudne kolory, dla mnie plusem jest że maja duze formaty na matowym papierze ale minus to pwlasnie papier cienki w porównaniu do innych .Jednak jak na duzy format to tanio i dobrze np 20/30 kosztuje 4 zł i maja promocje
empik- bardzo dobra jakośc i jak ktos nie zajmuje sie obróbka to maja programy darmowe do kadrowania zdjec zeby nie poobcinali czegos gdzie niegdzie .wada dla mnie to zdjecia matowe tylko w formacie 10/15 ale dobry papier i jakosc i tanie
cena 10/15 to 0,59,- a powyzej 50 szt 0,49,- i ciagle sa jakoes kozystne promocje
Aha i w obu firmach wywołuje bardzo duzo zdjec
miesiecznie około 200-300 szt