Widok

tanie wywoływanie...?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam, gdzie wywołujecie zdjęcia (z cyfrówki) i za jaką cenę? może jakieś rabaty za dużą ilość?

pozdrawiam...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ostatnio słyszałam o Rossmannie
dokładnie rossmann-0,39 a nawet 0.34 od sztuki 10x15 plus 4 zł za rozpoczęcie sesji
imageimage
ja o rossmanie słyszałam, że słaba jakość
my zdjęcia wywołujemy na www.fotopoczta.pl - tanio, fajne promocje, dobra jakość dobry papier, przesyłają szybko i bezpiecznie.

beatka, a jak to sie odbywa?
przesyła sie foty mejlem?
czy płytę pocztą?
właśnie wybrałam sobie "pare" zdjęć ze ślubu i wesela
wyszło 230 szt
wiec wolałabym nie płacić 80gr za sztuke :( hrrr...

tam na stronie trzeba się zalogować, a potem wybiera się zlecenie - rodzaj papieru, rozmiar... I wkleja się zdjęcia.

Jest ładnie opisane, ja nie miałam problemów, a czasem jestem głupia w takich sprawach :)

Przychodzą maile z potwierdzeniem terminu dostawy, terminu płatności.... Ja płaciłam za pobraniem i czekałam 3 dni na przesłanie. Nie paliło mi się, więc 3 dni to nie było dużo. Poza tym cierpliwie tłumaczą jakieś niejasności przez telefon w razie czego... Na stronie możesz też sprawdzić, jaki jest stan zamówienia...

Mieliśmy ponad 300 fotek i dostaliśmy zniżki...

dzis prawdopodobnie odbiorę fotki z wakacji własnie z rossmanna.
raczej byłam zadowolona z oddanych kolorów, podobne oceny czytałam w jakiśm czasopiśmie o cyfrówkach i jakości wywołanych filmów w różnych studiach.
Rossmann biorą cpod uwagę cene i jakość oraz dostepnosc zajał bodajrze 1 lub drugie miejsce...
imageimage
człowiek słysząc różne opinie na jeden temat może ogłupieć....

Asia, dasz znać, jak wyszły zdjęcia?

potem wystarczy porównać końcowy koszt zdjęć z rossmana i fotopoczty... :)

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Można internetowo w EMPIku albo na foterii.pl Jeśli masz konto w mbanku to w foterii masz zniżkę i płacisz 0,34 zł za odbitkę. Zamawiasz meilowo, a oni przesyłają Ci pocztą gotowe fotki

Matyda, ur. 15.10.2008; 3430g, 54 cm
empik ma drogo, ja przeszukałam chyba wszystkie strony z możliwością zrobienia odbitek i ta fotopoczta wyszła najtaniej i najkorzystniej

właśnie wczoraj robiłam odbitki zdjęć z władysławowa, i powiększałam kilka z pleneru do albumu

nawet nie spytałam za ile odbitka, no i nie wiedziałam nawet ile zdjec mam do wywołania
no i zapłaciłam 130zł :((((

dobrze że mój mężuś nie pytał le zapłaciłam :)

ups :)

Tak, wszystko ładnie pięknie tylko wyobraźcie sobie przesłanie 200 plików ze zdjęciami za pomocą maila... To jedyne 200 x ~2,5 - 3 Mb czyli 500 - 600 MB - tyle zajmą zdjęcia o jakości nadającej się do wywołania na format 10 x 15...

Wolę jednak bardziej standardowe wywoływanie - lub choćby przesłanie fotek na płycie...

Druga sprawa, ani fotopoczta ani superfoto nie są najtańsi... Choćby MediaMarkt ma takie same stawki...

Pozdrawiam serdecznie
zdjęcia nie poszły mailem - poszły na ich serwer bezpośrednio ze strony. Miałam ponad 300 zdjęć po ok. 4,0 MB, w pracy mam połączenie internetowe 64,0 kB/s i trwało to godzinkę... da się zrobić...

mi wyszło taniej, sprawdzałam, liczyłam i wyszło :) głupia nie jestem, robiłam wszystko, żeby zaoszczędzić :)

ja miałam 260 zdjeć do rossmanna i dwa dni podchodzilam do wyslania na serwer z kompa, ale szlo dlugo i drugiego dnia cos komp mi sie zawiesil-wypalilam wiec plytke i zanioslam, zobaczymy co z tego wyjdzie

imageimage
a jak to jest... w każdym rossmannie można takie zdjęcia zostawić ?
oj, to musisz mieć szybszy upload niż 64 kb/s (tylko pozazdrościć) - jedno zdjęcie 4 MB w najlepszym wypadku wysyłałoby się troszkę ponad minutę... A tu masz 300 takich zdjęć (czyli ponad 5 godzin)...

przy wysyłaniu ode mnie - 16 kb/s (a to wcale nie jest mało) - wszystko wzrasta 4 krotnie...

pozdrawiam
ale to była godzinka... i naprawdę 64,0 - mamy tu głupią tp, jak dla mnie to mało...
no ale nie będę się kłócić :) każdy sam dojdzie do tego, co mu się opłaca najbardziej :) :) :)

w medionie w nikonie sa tanie i fajne.jesli ma sie duzo zdjec,pond 70 jest duza znizka i portrety 20x30 po 2.99
w Rossmanie wywołują 10 x 15 za 39 groszy... ale - dobrze ze poszedłem i dalem 8 sztuk na probę... okazalo się ze owszem - są ładne i dobrej jakości ale nie 10 x 15 a 13,5 x 10!!! Przy próbie reklamacji dowiedziałem się ze to normalne - tłumaczą się tym ze cyfrówki źle pstrykają (to prawda ale nie aż o 15 mm!!)...

Rossmann odpada, a szkoda..

Także nadal szukam taniego wywołania 300 fotek :)
Ja wywoływałam zdjęcia w http://www.lab-net.pl/ i jestem bardzo zadowolona. Przy takiej ilości zdjęć dają duży rabat tylko trzeba pierw do nich maila wysłac z zapytaniem o wycenę tej ilości. Teraz często u nich wywołuję zdjęcia bio są sprawdzoną i solidną firmą

image
POLCAM FOTOJOKER W GEANT, KUPUJESZ KUPON ZA 6PLN I MASZ W TYM 2 MINI KUPONY, 450 ZDJĘĆ 10X15 ZA 0,26 ORAZ 150 ZDJĘĆ W TAKIM SAMYM FORMACIE ZA 0,28 (TO JEST 150 ZDJĘĆ). NAJLEPIEJ WYKADROWAĆ SAMEMU, ŻEBY UNIKNĄĆ ŚCIĘTYCH GŁÓW. TYLKO NIE WIEM CZY SĄ JESZCZE KUPONY...
NAZYWA SIĘ TO PAKIET TURYSTA
http://www.fotojoker.pl/
Marcinek, np. na stronie www.superfoto.pl jest specjalny program do ściągnięcia, a nazywa się FOTOKURIER. Za pomocą tego programu przesyłasz zdjecia na serwer firmy. Także nie jest tak, że mejlem się wysyła i zapycha swoją skrzynkę. Ja płaciłam po 0,45 gr za odbitkę 10x15, także opłaca się.

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
odebrałam wczoraj zdjęcia z wesela
zamowiłam przez internet, na www.empikfoto.pl
za ok 200 szt zapłaciłam 100zł

Beatka, a co z kadrowaniem itd... Miałaś przygotowane, coś poobcinali? i rozmiar jest, jaki jest?

format 10x15
po bokach sa białe paski, po 0,5cm, bo wiadomo, cyfrówkę wywołuje sie na 10x14

albo beatko mozna skadrowac w empiku i wtedy masz 10/15 ja własnie w formacie 10/15 robie ci zdjecia i nie bedziesz miała białych pasków niunia

dziewczyny mam juz sparwdzone kupe firm pod katem zdjeć cyfrowych i tak :
superfoto - super jakosc naprawde i cudne kolory, dla mnie plusem jest że maja duze formaty na matowym papierze ale minus to pwlasnie papier cienki w porównaniu do innych .Jednak jak na duzy format to tanio i dobrze np 20/30 kosztuje 4 zł i maja promocje

empik- bardzo dobra jakośc i jak ktos nie zajmuje sie obróbka to maja programy darmowe do kadrowania zdjec zeby nie poobcinali czegos gdzie niegdzie .wada dla mnie to zdjecia matowe tylko w formacie 10/15 ale dobry papier i jakosc i tanie
cena 10/15 to 0,59,- a powyzej 50 szt 0,49,- i ciagle sa jakoes kozystne promocje

Aha i w obu firmach wywołuje bardzo duzo zdjec
miesiecznie około 200-300 szt

a co mozecie powiedziec o ankara. we wrzeszczu

ja w zeszłym tygodniu odebrałam 260 szt. 10x15 rossmann za około 77zł
kolory oddali bardzo dobrze:)
imageimage
ale przed oddaniem do wywołania - każdą fotkę trzeba im skadrować do formatu 2:3... bo inaczej otrzymujesz zdjęcie nie 15 a 13.3 cm ...

pozdrawiam...
w Kartuzach 10x15 - 75 gr. za szt. (jednym słowem drooooooooogo, chociaż jakoś świetna..)

image
image
Ja w Tesco w Gdyni Chyloni w Foto Jokere, wczoraj za 80 zdjęć zapłaciłam 40 zł ale nie wiem czy to dużo czy mało, gratis dostałam jeszcze dobrą kawkę.

image
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Zapraszam: www.kartkikaroliny.blog.onet.pl - kartki, dekoracje.
Boże Narodzenie 2007 - oryginalnie :)
Ja polecam Ankare, tam wywoływałam swoje zdjęcia ślubne ;-)

EmpikFoto - jest tanio, zawsze szybka realizacja, jakość fotek spoko.
Bierzemy 10x15, a wywołujemy zawsze wtedy, kiedy są dobre promocje.
Bywało już nawet, że płaciliśmy w okolicach 10 groszy za odbitkę.

Inne tematy z forum Wesele

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

dobry...i nie drogi dentysta (55 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (62 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

do góry