Widok

Termometr elektroniczny - jakie mają w szpitalach?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
może ktoś się orientuje jakiej firmy termometrów elektronicznych używają w szpitalach, chodzi mi o takie do mierzenia temperatury na czole
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
takie też mają http://www.novamed.pl/profesjonalny-bezdotykowy-termometr-na-podczerwien-thermoflash-lx-261
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam do ucha i do czoła 2 w 1 i jest super a kupiłam kiedyś w biedronce
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja też kupiłam ten termometr z Biedronki i jest do d..y. Teraz służy nam do mierzenia temp. w pokoju córy a i tak nie wiem czy dobrze pokazuje.
Jak młoda była chora i miała prawie 40 st. gorączki to on pokazywał 37,8 :/
odrazu wiedziałam, że kłamie bo az buchało gorącem od małej. Zmierzyłam zwykłym elektronicznym i było prawie 40.
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
tzw bezdotykowe
lecz nie nadające sie do mierzenia temperatury ciala czlowieka
z prostej przyczyny
skóra schladza czlowieka
wiec w kazdym punkcie jest inna temperatura nie odzwierciedlająca rzeczywisyej temp clowieka
takie termometry urzywa sie do powierzchni jednorodnych i tylo w przemysle
a czemu sa w szpitalach?
bo ktos chcial zrbic dobry interes i mimo negatywnych opini tych co maja coś do powiedzenia w medycynie zatwierdzil te durne termometry!
W imie odstepowania od trujacej rteci !
To tak jak teraz z tym wedzeniem!
Za kilka lat unia zakaze nam chodzenia po [plazy boso , picia wody ze zrodel, oddychania powietrzem na dworze bo beda sprzedawac w butli niby zdrowe!
SZAJSEN !
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Opinia została zablokowana przez moderatora
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (136 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Adwokat- rozwód- podział majatku (61 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

do góry