Widok

BARDZO PROSZĘ !

Pana kierowcę z dość nowego Freelandera GD..... , który dzisiaj wczesnym popołudniem jadąc w kierunku Wrzeszcza na wysokości Lerua Merle postanowił umyć przednią szybę, aby następnym razem tego tak nie robił !!! Chodzi o to że jechałem za tym panem motocyklem....
Ani nie "Lany Poniedziałek", ani "Śmingus Dyngus" a czułem się jak po sporym deszczu. Mało tego, było dość ciepło, jechałem wolno i miałem otwartą szybę w kasku...Opiłem się jakiegoś płynu do szyb, chyba zielone jabłuszko. :-)) Tak więc bardzo proszę kierowców aut o wcześniejsze zerknięcie we wsteczne lusterko, zanim uruchomicie spryskiwacze. To na prawdę nic przyjemnego taki prysznic. Pana z Freelandera, szczególnie proszę....Z góry dziękuję. :-))
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ciesz się, że nie jechałeś za mną. Mam jeszcze prawie cały zbiorniczek niebieskiego aura nano, więc po moim pryskaniu mógłbyś stracić PJ za pijaństwo ;-)

Nigdy do głowy by mi nie przyszło, że komuś może przeszkadzać to, że płuczę sobie szyby. Dzięki za ostrzeżenie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
nastepnym razem zachowaj bezpieczna (glownie dla ciebie) odleglosc

a spryskiwacza bede uzywal kiedy mi sie bedzie podobalo
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 12
Re: BARDZO PROSZĘ !

nastepnym razem zachowaj bezpieczna (glownie dla ciebie) odleglosc

a spryskiwacza bede uzywal kiedy mi sie bedzie podobalo

~freelanderGD

Standardowa odpowiedź polskiego kierowcy. Liczę się tylko ja a jadąc patrzę tylko na koniec własnej maski. Do powyższej wypowiedzi należałoby dodać: będę parkował gdzie i jak mi się podoba niezależnie od tego komu i jaką sprawię tym trudność, będę wjeżdżał na skrzyżowanie nie mając miejsca żeby z niego zjechać a tym samym zablokuję ruch na ulicy poprzecznej, będę wykonywał podczas jazdy najdziwniejsze i najbardziej nieprzemyślane manewry jakie mi przyjdą do głowy zupełnie nie licząc się z innymi uczestnikami ruchu. A dlaczego? Bo tak mi się będzie podobało.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
odpowiadając autorowi wątku:

masz racje , ja obiecuje zwrocic uwage na motocyklistow, zreszta zawsze ich przepuszczam pierwszych.

a do wszystkich innych "buraczanych" wypowiedzi - moze czasem warto spojrzec dalej niz koniec maski własnego auta :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tylko czekać aż trafisz na takiego "inteligenta" jak Ty i zamiast kulturalnie Cie o coś poprosić, tak jak to zrobił autor tego tematu, po prostu urwie Ci z buta lusterko, bo tak mu się będzie podobało.

Tak ciężko faktycznie pomyśleć o innych. Szkoda słów.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja kiedyś myłem sobie szybkę i w tym samym czasie podjechało obok dwóch kolesi w kabriolecie......poniosłem rękę a Oni nie robili z tego wielkiego halo...po prostu wszyscy mieliśmy ubaw z tej sytuacji.............a Ty od razu walisz z grubej rury (!!!), może koleś Cię nie widział jak przykleiłeś się do zderzaka a może widział tylko próbował Cię odkleić?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
Czytal ze zrozumieniem,autor chyba wyraznie napisal ze prosi...wiec chyba nie wali z grubej rury...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jakby grzecznie prosił te nie stawiał by wykrzykników....sama czytaj ze zrozumieniem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
O ile dobrze zauwazyłem znajduje sie 1 wykrzyknik i to na dodatek w Temacie, a nie w jego tesci :)
Zreszta wykrzyknik a wykrzykniki to spora róznica :)
Ciekawe czy ktokolwiek inny chciałby zostac potraktowany spryskiwaczem podczas jazdy lub postoju, albo nawet czysta woda.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Pana kierowcę z dość nowego Freelandera GD..... , który dzisiaj wczesnym popołudniem jadąc w kierunku Wrzeszcza na wysokości Lerua Merle postanowił umyć przednią szybę, aby następnym razem tego tak nie robił !!! "

....coś słabo zauważyłeś, ale to tak jest jak się tylko tytuły czyta.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Na koncu jest "usmieszek"wiec to chyba jednak nie opieprz...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oczywiście że nikogo nie opieprzałem! Gdybym to chciał zrobić w stosunku do kierowcy tego freelandera to bym to zrobił na ulicy. Nie podejrzewałem Go też o celowe takie działanie. Ot, zwykła niewiedza, niepomyślenie. Dlatego poprosiłem wszystkich kierowców o "ostrożniejsze" mycie szyb. A wykrzykniki wcale nie wstawiłem jako krzyk, a raczej jako wielkość mojej prośby.
p.s. Nigdy nie kleję się do czyjegoś zderzaka. "Jeżdżę, więc myślę...Gdy przestanę, nie chcę myśleć co się stanie..."
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Po pierwsze:
Używanie spryskiwaczy nie jest zabronione, a nóż kolesiowi ptak napaskudził, ale takiego scenariusza to bym Tobie nie życzył :-)
Po drugie:
Poczytaj sobie o netykiecie, to wtedy będziesz wiedział co oznacza "!!!" w tekście....pewnie zrobiłeś to nieświadomie, jak napisałeś wyżej ale ktoś inny może to odebrać w inny sposób.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
Po raz kolejny stwierdzam, że te łapki w dół/w górę to jacyś debile wstawiają, bo inaczej się tego nie da określić.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6
Mam gdzieś motocyklistów bo oni mnie też mają mnie gdzieś. Zasuwaj szybkę gościu bo ci robaczek wpadnie w oczko i będzie kłopot. Motocykliści są beznadziejni i w ogóle nie patrzą na innych użytkowników dróg. Dopiero jak im się stanie jakaś krzywda to "patrzcie w lusterka wsteczne!". A ja mam to w d.pie. A co by było jakbyś jechał "dość szybko"? Nie wiesz to ja ci powiem - nie opił byś się zielonego jabłuszka więc jak masz motor to zapier... ile fabryka dała a wspomożesz polską transplantologię!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9
Nie moge uwierzyc ze w polsce zyja tacy ludzie...brak slow
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zluzuj Chłopie! Jak dobrze walnę w 4oo to tylko paznokcie będą do przeszczepu, bo reszta popęka. Daj na luz z tą transplantologią i zastanów się: Lubisz stać na światłach i włączać w słoneczny dzien wycieraczki, bo ktoś z przodu ma tak kiepsko wyregulowane spryskiwacze?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Chłopie, wystarczy dobrze wyregulować spryskiwacze. One docelowo mają trafiać w szybę nie na dach ;]
Chłopie, nie kłóć sie z właścicielami 4oo bo to i tak strata nerwów.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Motoryzacja

Wypożyczalnia samochodów jaka? (6 odpowiedzi)

Jaką polecacie wypożyczalnie samochodów? bo jak na razie to sytuacja beznadziejna kaucja 2000 zł...

BMW DOBRY MECHANIK (38 odpowiedzi)

SZUKAM NAPRAWDE DOBREGO KTORY ZNA SIE NA MARCE BEZ SCIEMY NAJLEPIEJ Z GDYNIA I SOPOT DZIEKI

Jaki uchwyt do roweru na dach czy na hak? (4 odpowiedzi)

Siemka Zmieniłem auto na Scenic - rodzinne auto. Zastanawiam się jaki uchwyt na rower będzie...

do góry