Widok
Jeśli chcesz mieć dobre usg i pewność,że wszystko ok. z Twoim dzieckiem to idź do prof.Preisa,bo on ma super sprzęt i się na nim zna-co jest niezwykle ważne!!!
Ja byłam ostatnio u innego znanego i dobrego lekarza, który powiedział, że sprzęt jaki posiada Preis jest najlepszy i porównał wszystkie inne (nawet w najlepszych gabientach),że to jak "mercedes do syrenki"!
Także polecam, drugi taki sprzęt jest na AKADEMII MEDYCZNEJ W GDAŃSKU!
Ja byłam ostatnio u innego znanego i dobrego lekarza, który powiedział, że sprzęt jaki posiada Preis jest najlepszy i porównał wszystkie inne (nawet w najlepszych gabientach),że to jak "mercedes do syrenki"!
Także polecam, drugi taki sprzęt jest na AKADEMII MEDYCZNEJ W GDAŃSKU!
Mirakula dlaczego tak uwazasz? moja jedna koleznak byla u niego i byla bardzo zadowolona. Ponoc on ma jeden z najlepszych sprzetow. no i zajmuje sie leczeniem wad plodu w czasie ciazy,
wiesz jezeli chodzilo by mi o kase to bym poszla na usg 3d do przychodni na podbielanskiej, bo tam jest najtaniej ale niemam pewnosci ze dobrze robia.
pozdrawiam
wiesz jezeli chodzilo by mi o kase to bym poszla na usg 3d do przychodni na podbielanskiej, bo tam jest najtaniej ale niemam pewnosci ze dobrze robia.
pozdrawiam
Ja znam rozne opinie na temat tego lekarza sama razem z moja przyjaciolka nacielam sie dok Deringa ktory tez super wielki specjalista a nie widzial bardzo powaznej wady serca i wady plodu u dzieci mial sprzet i co?? dzieci nie zyja Moim zdaniem nie cena za wizyte i za usg powinna byc wyznacznikiem dobrego lekarza wole chodzic do invicty na wszystkie badania oni maja wieksza renome i dokonania w dziedzinie badan zarowno prenatalnych jak i innych kazda zrobi jak uwaza bo jednej bedzie pasowal zygmuntowicz z woj a drugiej prais
Cześć Hania,
Preis jest profesorem i szefem na Akademii Medycznej jest ogólnopolskim konsultantem krajowym, każdy ginekolog w Trójmieście go zna i na pewno dobrze o nim powie, to jest naprawdę b.dobry specjalista.
Jeśli chodzi o sprzęt to chyba nawet w Invikcie nie mają takiego jak on w swoim gabinecie (tak powiedział mi mój lekarz)! Jeśli jest coś nie tak z maluszkiem to i tak zawsze z każdej innej kliniki trafi się do niego na konsultację!!!(jak nie prywatnie, to do Akademii)
Przyjmuje na Burzyńskiego 6E, na Zaspie tel. 601 62 01 10, chyba też otworzył gabient w Gdyni, ale nie jestem pewna.
nie jest zbyt wylewny i czasami mówią, że jest niesympatyczny, ale czy tego oczekuje przyszła mamusia? chyba nie, chodzi nam tylko o dobrą diagnostykę i zapewnienie że wszystko jest ok!!
Pozdrawiam
Preis jest profesorem i szefem na Akademii Medycznej jest ogólnopolskim konsultantem krajowym, każdy ginekolog w Trójmieście go zna i na pewno dobrze o nim powie, to jest naprawdę b.dobry specjalista.
Jeśli chodzi o sprzęt to chyba nawet w Invikcie nie mają takiego jak on w swoim gabinecie (tak powiedział mi mój lekarz)! Jeśli jest coś nie tak z maluszkiem to i tak zawsze z każdej innej kliniki trafi się do niego na konsultację!!!(jak nie prywatnie, to do Akademii)
Przyjmuje na Burzyńskiego 6E, na Zaspie tel. 601 62 01 10, chyba też otworzył gabient w Gdyni, ale nie jestem pewna.
nie jest zbyt wylewny i czasami mówią, że jest niesympatyczny, ale czy tego oczekuje przyszła mamusia? chyba nie, chodzi nam tylko o dobrą diagnostykę i zapewnienie że wszystko jest ok!!
Pozdrawiam
zgadzam sie z mamka :-)
nasluchalam sie o preisie ze gbur totalny itp itd, ale szczerze mowic mile sie rozczarowalam, bo byl nawet sympatyczny. Jest rzeczowy i konkretny. Fakt, moze byc niemily dla kobiet ktore tylko chca poznac plec dziecka albo tylko sobie filmik nakrecic, I z reszta wcale mu sie nie dziwie. Mi ten lekarz bardzo odpowiada.
nasluchalam sie o preisie ze gbur totalny itp itd, ale szczerze mowic mile sie rozczarowalam, bo byl nawet sympatyczny. Jest rzeczowy i konkretny. Fakt, moze byc niemily dla kobiet ktore tylko chca poznac plec dziecka albo tylko sobie filmik nakrecic, I z reszta wcale mu sie nie dziwie. Mi ten lekarz bardzo odpowiada.
Mam pytanie dotyczące usg u Preisa jakie on robi 3d,4d czy może doplerowskie i czy ktoś wie czy on nagrywa filmik z tego badania i czy trzeba mieć swoją płytkę? Wiem że to wiele pytań ale może któraś z was była u niego na badaniu i podzieli się sowimi wrażeniami i uwagami.
[url=http://www.maluchy.pl]
[/url [url=https://achtedzieciaki.pl/artykul/10][img]http://s10.suwaczek.

byłam u niego w 22 tyg. ciąży . Usg kosztuje 200 zl. trzeba mieć swoja płytkę . Wrażenie - na pewno jest konkretny i zna się na rzeczy - w koncu tytułu prof. nie daje sie za ładne oczy. nie jest najmilszy tzn. nie ma indywidualnego podejścia do "pacjentki" , moze inaczej zachowuje sie w stosunku do pań którym ciążę prowadzi. filmik trwa okolo 15 - 20minut , obejrzane jest całe dziecko z 'zewnatrz'- lekarz okresla prawidlowa budowe (wymiary) i z "wewnatrz"( np sprawdza przepływ krwi z mozgu , w komorach serca ) .
ja szczerze polecam - jest to piękna pamiatka
ja szczerze polecam - jest to piękna pamiatka
Pełny profesjonalizm - jakość usługi i sprzętu. U nas było szybko i fachowo, z dzieciątkiem wszystko było OK. Przyjaciółka chodzi od lat do dr Olszewskiej i prowadziła u niej niedawno ciążę, ale kilka razy była też u dr Olszewskiego i jest bardzo zadowolona. Wszystko Ci opowiedzą, wytłumaczą, pokażą.
JA tez polecam dr Tomczyk z Szafranowej w Gdyni. Super sprzęt 4D. Na badanie poświęca tyle czasu ile wymaga maluch. U nas na USG genetycznym nie chciało się maleństwo pokazać to czekała 45 min. a byliśmy ostatni w tym dniu. Jest naszą lekarką prowadzącą i zawsze pomoże choćby telefonicznie. A pomimo pełnej poczekalni i specjalizacji II stopnia ma przystępne ceny. POLECAM
czyli takie usg wykonuje się tylko do 24 tyg?
Byłam dziś u dr Olszewskiego na usg 3D. Bardzo Wam dziękuję za dobre opinie i namiary na jego gabinet. Jestem BARDZO zadowolona z wizyty u pana doktora. Polecam wszystkim. Sprzęt ma taki sam jak dr Preis- a wizyta w o niebo milszej atmosferze. USG 3D z płytką i niespodzianką ( fajna wyprawka dla przyszłych mamuś) kosztowała 150zł. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy :)
NikaO - USG 3D staniało u Olszewskich???
Dziewczyny pisały, ze 180 :P
jutro będę usiłowała namówić Męża na to USG :)
moja Mama chce je zasponsorować ;) tak żebyśmy mieli fajną pamiątkę :)
a mój Mąż twierdzi, że za dużo USG to nie dobrze - chociaż nie ma dowodów na to, że USG szkodzi maluszkom :)
a ja bym chciała :D
Dziewczyny pisały, ze 180 :P
jutro będę usiłowała namówić Męża na to USG :)
moja Mama chce je zasponsorować ;) tak żebyśmy mieli fajną pamiątkę :)
a mój Mąż twierdzi, że za dużo USG to nie dobrze - chociaż nie ma dowodów na to, że USG szkodzi maluszkom :)
a ja bym chciała :D
Ja byłam u Dr Olszewskiego 28.07 i przyznam ze się nieco rozczarowałam. Umówieni byliśmy na USG 3D , niemniej 95 % badania to było klasyczne usg 2d a lekarz wykonał jedynie 3 zrzuty zatrzymanego obrazu 2d do 3d.
Dostaliśmy nagraną płytę z całym przebiegiem badania, taki drukowany opis jak do klasycznego usg a koszt wyniósł 150 PLN.
Badanie było dokładne: udało się nawet określić płeć dziecka niemniej oczekiwałam większych wrażeń - bo takie dokładne usg 2d czeka mnie wkrótce normalnie - w ramach prowadzenia ciąży - nieodpłatnie. Za 3 fotki na filmie w 3d to nie warto było wydawać pieniążków.
Dostaliśmy nagraną płytę z całym przebiegiem badania, taki drukowany opis jak do klasycznego usg a koszt wyniósł 150 PLN.
Badanie było dokładne: udało się nawet określić płeć dziecka niemniej oczekiwałam większych wrażeń - bo takie dokładne usg 2d czeka mnie wkrótce normalnie - w ramach prowadzenia ciąży - nieodpłatnie. Za 3 fotki na filmie w 3d to nie warto było wydawać pieniążków.
i jak? zadowolone z usg u dr olszewskiej? orientujecie się czy cena 180 zł bez zmian? jak z trafnością określania płci? :) jak z kolejkami?
chcemy się wybrać na 3d tylko nie wiemy do kogo ;)
jestem w 21 tc w tej chwili. 3 lata temu bylam u doeringa ale teraz słyszałam że ma masakryczne ceny a średnią jakość. dlatego pytanie do dziewczyn bardziej na czasie - gdzie kiedy do kogo i za ile? :)
chcemy się wybrać na 3d tylko nie wiemy do kogo ;)
jestem w 21 tc w tej chwili. 3 lata temu bylam u doeringa ale teraz słyszałam że ma masakryczne ceny a średnią jakość. dlatego pytanie do dziewczyn bardziej na czasie - gdzie kiedy do kogo i za ile? :)
Witam,
Ja byłam na USG 3d i 4d w Gdyni u Dr Małgorzaty Tomczy-Małyjasiak, cena 180zł z płytką, fotkami i opisem.
Pani doktor bardzo miła, uprzejma, żartowała sobie i w ogole badanie w miłej atmosferze, wszystko wyjaśnia, pokazuje dokładnie co gdzie sie znajduje, mowi jakie wymiary poszczegolnych narządów, cierpliwie czekała az dzidzia odsłoni buźkę żeby fajnie na filmiku wyszło, ale nie oceniła płci na 100%, na 3d maleństwo nie chiało pokazać co ma między nóżkami :)
pozdrawiam
Ja byłam na USG 3d i 4d w Gdyni u Dr Małgorzaty Tomczy-Małyjasiak, cena 180zł z płytką, fotkami i opisem.
Pani doktor bardzo miła, uprzejma, żartowała sobie i w ogole badanie w miłej atmosferze, wszystko wyjaśnia, pokazuje dokładnie co gdzie sie znajduje, mowi jakie wymiary poszczegolnych narządów, cierpliwie czekała az dzidzia odsłoni buźkę żeby fajnie na filmiku wyszło, ale nie oceniła płci na 100%, na 3d maleństwo nie chiało pokazać co ma między nóżkami :)
pozdrawiam
Zabolinka,
ja byłam niedawno na usg 3/4D u P. Olszewskich.
Miałam przyjemność być przyjętą przez Pana doktora.
Wizyta ogólnie ok, Pan doktor bardzo miły, odpowiadał na pytania.
Ale mam porównanie z dr Doeringiemi i przy Nim dr Olszewski wypadł troszkę gorzej- ale tylko w jednej kwestii-
teraz dostałam krótkie nagranie na płycie (jakość filmu jest wprost beznadziejna), tylko jedno zdjęcie 4d, a do tego poza wykresami żadnego opisu. Mam świadomość, że wykresy są ważne, ale nie mam na opisie żadnej informacji np. nt łożyska.
Wg mnie lepiej troszkę więcej zapłacić i iść do Doeringa.
ja byłam niedawno na usg 3/4D u P. Olszewskich.
Miałam przyjemność być przyjętą przez Pana doktora.
Wizyta ogólnie ok, Pan doktor bardzo miły, odpowiadał na pytania.
Ale mam porównanie z dr Doeringiemi i przy Nim dr Olszewski wypadł troszkę gorzej- ale tylko w jednej kwestii-
teraz dostałam krótkie nagranie na płycie (jakość filmu jest wprost beznadziejna), tylko jedno zdjęcie 4d, a do tego poza wykresami żadnego opisu. Mam świadomość, że wykresy są ważne, ale nie mam na opisie żadnej informacji np. nt łożyska.
Wg mnie lepiej troszkę więcej zapłacić i iść do Doeringa.
byłam już na badaniu u Hanny Olszewskiej:) w piątek i jestem mile zaskoczona :) badanie przeprowadzone w świetnej atmosferze, Pani doktor wszystko dokładnie tłumaczyła. Dostaliśmy płytkę z całego badania ok. 25 minut oraz zdjęcia 3d i to co najważniejsze opis badania:) Dla nas najistotniejsze, że dzidzia zdrowa, a te bajery 3/4d to tylko fajny dodatek i super pamiątka.
Polecam USG 3d u dr Jarosława Olszewskiego. Profesjonalista, bardzo wnikliwie i dokładnie wykonał wszystkie pomiary podczas USG połówkowego, wszystko cierpliwie tłumaczył, nie opuszczał go humor:) No i po 6 miesiącach dowiedzieliśmy się, że będziemy mieli córeczkę:)
Dodam, że gabinet bardzo nowoczesny, przytulny, a pani w rejestracji bardzo miła.
Dodam, że gabinet bardzo nowoczesny, przytulny, a pani w rejestracji bardzo miła.
[url:]http://lilypie.com/">
ja przez całą ciąże chodziłam do lek. med. Michał Szafran z ul. Platynowej 2 C/1, pracuję na Oddziale Ginekologii i Położnictwa w Szpitalu Wojewódzkim w Gdańsku, za wizytę płaciłam 110 zł, a usg ma 4D... naprawdę polecam tego ginekologa, czułam się przy nim bezpiecznie a to chyba najważniejsze, zawsze mogłam na niego liczyć i o każdej porze dzwonić, człowiek z bardzo wysoką kultura osobistą...
bylismy w invictie w gdansku. połówkowe mielismy juz dwa tygodnie wczesniej u naszej dr, wiec zależało nam na nagraniu filmy na płyte bez badań i opisu. Bylismy u dr-a Puzio- bardzo sympatyczny lekarz.
cena za nagranie to 80zł. Pani w recepcji mowila, ze jesli Dziecko nie bedzie chcialo pokazac sie na filmie to oddają pieniążki. najlepiej robic je 22-26 tydzien, bo później Dziecko jest juz za duże. na wizytę czekaliśmy ok. 1,5 tygodnia. jeszcze dr Brzoska wykonuje tam takie badanie.
wizyta z badaniami to 280 zł
cena za nagranie to 80zł. Pani w recepcji mowila, ze jesli Dziecko nie bedzie chcialo pokazac sie na filmie to oddają pieniążki. najlepiej robic je 22-26 tydzien, bo później Dziecko jest juz za duże. na wizytę czekaliśmy ok. 1,5 tygodnia. jeszcze dr Brzoska wykonuje tam takie badanie.
wizyta z badaniami to 280 zł
Usg 4D zrobione w evi-MED za 180 zł z nagraniem na płytkę. Robił je dr Zabul.
Jestem zadowolona z wizyty: uzyskałam szczegółową ocenę stanu zdrowia dziecka oraz poznałam płeć. Usg robiłam w 26 tyg. ciąży.
Obsługa bardzo miła i jeszcze dostałam prezent w postaci mini wyprawki :)
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy ;)
Jestem zadowolona z wizyty: uzyskałam szczegółową ocenę stanu zdrowia dziecka oraz poznałam płeć. Usg robiłam w 26 tyg. ciąży.
Obsługa bardzo miła i jeszcze dostałam prezent w postaci mini wyprawki :)
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy ;)