Widok

Jak oni mieszkają: przytulny dom z widokiem

Opinie do artykułu: Jak oni mieszkają: przytulny dom z widokiem.

Wszystko zaczęło się od kołatki. - Byłam wtedy w Jemenie, a mieszkaliśmy jeszcze we Włoszech. Zobaczyłam na targu tę kołatkę i pomyślałam: to jest kołatka do naszego domu w Polsce - opowiada Joanna. Joanna i Stefano wcześniej mieszkali w Mediolanie. Od pięciu lat mieszkają w Polsce, w domu, niedaleko Gdańska. Ona architekt, on nauczyciel włoskiego. Autorką projektu domu, który ma 230 m kwadratowych jest Joanna, choć Stefano dołożył też coś od siebie. - Moim pomysłem były kafle w leoparda, ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fajnie,

w końcu inne wnętrze a nie wiecznie te same sterylne, bezosobowe mieszkania i domy.
popieram tę opinię 74 nie zgadzam się z tą opinią 26

szkoda mi tych zakurzonych winyli... Nie lubię jak ludzie traktują rzeczy typu płyty, książki jako tylko ozdobę, żeby fajnie wyglądało. Do ozdoby to jest wazon albo obraz.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 0

to samo zwrocilo moja uwagę. Kolekcja winyli ale z milosci do muzyki czy z checi nadania pokojowi "charakteru"?
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jest.ciekawie,mnie tylko salon bez okien się nie podoba :(

Przytulność

Uroki tego wnętrza widoczne są w blasku słońca, w naszym klimacie wiosną i przede wszystkim latem. Dobre wnętrze, z charakterem, pomysłem i minimalistyczną pasją, brak przepychu. Ładne wnętrze, nie katalogowe.
Ja inaczej odbieram przytulność, bardziej skandynawsko :), lepiej się w nich czuje kiedy za oknem szaro i ponuro.
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 15

Zimne muzeum...

Tak to widzę.
popieram tę opinię 70 nie zgadzam się z tą opinią 23

taki trochę hangar a nie dom ;)
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 5

Macie problem w tym domu z wymiana powietrza.

Zainstalujcie automatyczny pomiar wilgotności i wymuszoną mechaniczna wentylację w kilku miejscach, gwarantuje grzyba za 2-góra trzy lata. Pozdrawiam - samobudowaczy.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 15

nie negujcie

tu widać braki od razu, zwykla najtansza szyba - nie ma prawa się nie skraplac a wyciagow brak, wiedzy nie macie a negujecie.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

po czym poznajesz?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

To jest wg Was przytulne wnętrze? Żartujecie chyba.
popieram tę opinię 92 nie zgadzam się z tą opinią 14

to eklektyzm:)) czyli po polsku możesz nawalić roznosci, które do siebie nie pasuja i już masz eklektyczne wnętrze.
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mam nadziejęm, że Pan Stefano (jeszcze) nie zna polskiego.. Jak przeczyta te komentarze to się załamie..

Polak = Maruda. Polak narzeka na wszystko. Sorry, taką mamy naturę chłe, chłe. Pozdrawiam Panią Joannę i Pana Stefano.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 15

hej hej...parka pokazuje swoje wnętrze na portalu trójmiejskim i rozumiem, ze sam fakt zmusza czytelnikow do pochwal? Jeśli wystawiasz się to licz się z negatywnymi opiniami. To wnętrze jest zbiorem wszystkiego, jedno nie pasuje do drugiego, wszystko z innej parafii, ale górnolotnie nazywamy to eklektyzmem. Pania architekt nie można nazwac wprost bezguściem. Musi być eklektyczna. A jeśli ci się nie podoba tos maruda i prawdziwy, zawistny Polak.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 3

nonsens, właśnie na tym polega eklektyzm

proste wnętrze I detale. Wnętrze swoją formą pozwala owe detale kontemplować. To nie tylko jest subiektywne, to logiczne, można to tłumaczyć więc nie podlega tylko kwestii gustu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

no, no, nie masz gustu, w jednym pomieszczeniu zgromadzisz niepasujące do siebie rzeczy i podciągniesz to pod eklektyzm;) chyba średnio rozwinieta umysłowo osoba wie co to znaczy. Jak facet raz na 20 lat da ci kwiatka to podciągniesz to pod romantyzm...litości.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

przecież wytłumaczyłem o co chodzi

proste modernistyczne wnętrze ci sie nie narzuca, nie zmienia sposobu odbioru czego tam sobie napchasz, zabytkowych mebli czy obrazów. Właśnie o to w tym chodzi. Proste wnętrze to proste kształty, jednolite kolory a nie kawa z mlekiem jak w każdym polskim mieszkaniu z którego dopiero co usunięto meblościankę.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kawa z mlekiem - ewidentnie ciepła - przytulna

A ten dom - niekoniecznie. Raczej jak powiedziano wyżej obiektywnie neutralne tło dla elementów jakoś tam wyrażających osobowości właścicieli i opowiadający ich historię. Czy jest sens oceniać historię. Np. czeska lepsza od węgierskiej ? Uroda czegokolwiek to w znacznej mierze rzecz gustu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ale co na przykład nie pasuje do czego? jaki konkretnie mebel?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziękuje za takie skosy nad łóżkiem.

Nie wyobrażam sobie mieć łóżka pod takimi skosami - masakra, co do wystroju nie moje klimaty... nie lubię staroci i jeszcze w takim wydaniu.... zero koncepcji, składowisko różności i tyle.

Gdzie tu ktoś widzi przytulność??? Stalowe, zardzewiałe schody aż ziębią na sam widok....
popieram tę opinię 71 nie zgadzam się z tą opinią 12

Dokładnie. Taki ogromny dom, a taki niefunkcjonalny. Sypialnie klitki ze skosami, w których się można udusić.

A z drugiej strony absurdalny hol z pierdylionem schodów i wąskich przejść/ korytarzy, którego w zimie nie da się sensownie ogrzać, bo całościowa kubatura jest ogromna, a jednocześnie wcale nie daje poczucia nieograniczonej przestrzeni, oddechu i wolności. To jest dom zbudowany dla wizji czy dla ludzi? Zmarnowany potencjał jak dla mnie, ale de gustibus...
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tak ma być

Bo się inspirowali ECS:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fajny domek, ktoś zrobił po swojemu dla siebie.

Nie musi się wszystkim podobać, ale ja widzę tam indywidualność i taki dom każdy powinien mieć - SWÓJ :) a nie bo moda taka....
Sądzę, że dla gości to bardzo przyjemne i ciekawe miejsce.
Do tego światło dzienne w pomieszczeniu to dla mnie najważniejsze, wielkie okna SUPER!
Mam nadzieję zrobić coś kiedyś swojego....
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 8

Domy (zabudowa) powinne być w miarę jednolite. Bez odrobiny ładu mamy polski chaos.

Tzn. architektoniczny śmietnik. Aż smutno na to patrzeć. Każdy dom inny, ustawiony pod innym kątem, ma inną wysokość, inną fasadę, a płot nasr###any jest jeszcze jakimiś szmatami reklamowymi. Estetyka po polsku. Trzeci Świat. W celach edukacyjnych polecam wycieczkę (najlepiej rowerową) po Danii, Holandii, Niemczech, Francji.. "Zachodu trzeba się nauczyć, a to długi i żmudny proces.."
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

daj spokój, w Polsce wolimy domki na kurzej stopce w jakimś jaskrawym innym niż u sąsiada kolorze

kibel w stylu kawa z mlekiem, w salonie kanapa w paski I lampa z beżowym abażurem. To nasz styl. Ma być słodko. Jak se walniesz białą ścianę to masz szpital I koniec :D

Dom klocek. Wszystko innej parafii. 230m korytarze wielkie, a pokoje i łazienka klitki. Dla mnie składowisko, magazyn bez pomysłu. Teren dookoła jak w PGR. Zawsze mnie dziwiło, że ludzie mają wielkie domu i działki, a działka zaniedbana. Nie chodzi o nasadzenie kwiatów, drzew, ale o ogólny porządek.
popieram tę opinię 50 nie zgadzam się z tą opinią 10

Kamień i stal nie jest przytulna

Dom jak dom - każdy ma swoje upodobania, ale pisanie o tymże domu, że jest przytulny to nadużycie.
popieram tę opinię 56 nie zgadzam się z tą opinią 5

jest przytulny

kamień I stal
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Gdzie ten widok?

Chyba, że na gołe baby na ścianie ;-), tylko co na to pani domu, kiedy mąż samotnie w toalecie.... . I po co na środku prawie każdego pomieszczenia samotna sofa lub szezlong? To jakiś lupanar?
Jedna z tych chat zbudowanych przy lotnisku, bo ziemia była tania, więc opowiadają że lubią oglądać lądujące samoloty ;-) Ciekawe czy w stoperach czy już ogłuchli.
popieram tę opinię 71 nie zgadzam się z tą opinią 11

Akurat przy lotnisku (nie piszę o Baninie) jest ciszej niż na przykład na Morenie - samoloty z uwagi na promień skrętu nawet nad tymi domami nie przelecą, a korytarza tam nie ma.
Ale pewnie wiesz lepiej, że tak nie jest - nie będąc tam nigdy.
Ziemia raczej nie jest tam tania.
Dom nie w moim stylu i guście, ale żal d*pę ściska..., pewnie w bloku jest fajniej i ciszej (wiem, zaraz się dowiem, że autor jest właścicielem pałacu w urokliwym parku).
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 14

Znaczy się dedukujesz, że ja go sprzedaję albo jestem z biura nieruchomości? W sumie nie ma się co dziwić, że wśród takich ludzi budyń zawsze wygrywa.
Wolałbym żebyś raczej skupił się na kontrargumentach, a nie na bystrych wnioskach - bo te ci nie wychodzą.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10

tej, bystry inaczej...akurat osoba z opinii nad toba ma racje. Wszystkie wcześniejsze mieszkania to bylu chaty na sprzedaż. Nie rob z mordeczki cholewy skowo wiedzy brak.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie wiem co było wcześniej więc wskaż mi dowód, że to też na sprzedaż.
I doczytaj co znaczy powiedzenie, które zacytowałeś.
Póki co ty wychodziszna bystrego - bardzo inaczej.

Które? Te archaiczne erotyczne czy malarstwo sakralne? ;-P

Napstrzone wszystkiego co się da i tyle.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

można żyć inaczej niż w ikei i tv

a kto krytykuje, niech najpierw spojrzy na swoje gniazdko i zastanowi się czy miałby odwagę pokazać je światu
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 16

spojrzałam i co? jestem zadowolona z wnętrza mojego mieszkania. 230 m nie ma, ale JEST przytulne, cieple barwy, wygodne kanapy. Szarosci, kamien, stal, bałagan dookoła domu, to nie jest przytulne. A dorabianie do braku gustu pani architekt filozofii, ze to eklektyzm jest slabe:) Każdy mankament da się wytlumaczyc na zasadzie: nie lubia mnie, bo zazdroszczą. Nie dlatego, ze jestem do d, wredna, zlosliwa, glupia, nudna, na pewno mi zazdroszczą...no proszę cie. Zlej baletnicy...
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 5

To idź krok dalej i daj linka do zdjęć tego przytulnego gniazdka.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

myślisz, ze jestem osoba, która swoje prywatne wnętrza wystawia na portalu? Myslisz, ze tu pokazano najpiękniejsze wnętrza w całej Polsce? Wystawiasz swoja chate, opisuje głupio i jeszcze oczekujesz pochwal. A jak nie to zazdrośnicy, zawistnicy, sami mieszkają w norach:) uderz w stol...;) widzisz tak samo jak nie wystawiam tu swojego mieszkania, tak samo nie wystawiam zdjęć moich dzieci na golasa, upapranych kupka, usmarowanych kleikiem, umazanych blotem. Pewnie nie znasz takich osob jak ja. Wysnajesz zasade, ze jak nie pokazujesz się w necie to nie istniejesz? no coz, mogę tylko wspolczuc:) Ide napic się pysznej kawy w moim przytulnym pokoju:) ciao;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Trochę cię poniosło.
To nie mój dom, a śladów mojej osoby w internecie nawet nie znajdziesz... może dlatego, że nie jestem młodym, przebojowym senior brand manager...
Pisząc inaczej.. sądząc po ilości emotikonów to masz nową maturę i skończone prestiżowe studia, dlatego tak "zręcznie" z mojej krótkiej wypowiedzi przeskoczyłaś do analizy mojej osoby jako ekshibicjonisty internetowego, który bez codziennej kupki mojej dziecka w necie nie istnieje.
Znam takie osoby jak Ty, ale na szczęście nie muszę z nimi utrzymywać kontaktów prywatnie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ohoho pan psycholog:) I kto tu kogo ocenia? Widzisz, wypominasz ludziom taka czy siaka mature, a sam prezentujesz zerowy poziom, jeśli chodzi o zasady pisowni. Ladnie to tak się osmieszac? Dziecko, skoro piszesz cos, to rozumiem, ze czekasz na odpowiedz. Jeśli nie satysfakcjonuje cie moja odpowiedz na propozycje zamieszczenia zdjęć własnego mieszkania, to coz ja mogę zrobić? Olac to cieplym mociumpanie?:) Jeśli piszesz cokolwiek w internecie, to zawsze zostaje po tobie jakiś slad. Tego szanowna osobka, po prestiżowych studiach - jak mniemam - nie wie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wychodzi na to,że musisz być starą panną pisząc takie pierdoły.
Dobranoc
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciepłe barwy są teraz w każdym M do wyrzygania - beże i brzoskwinie, nie wiem czemu przytulnie musi od razu oznaczać wszedzie napackane ciepłe kolorki
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dom z widokiem na ... ? No właśnie na co? Każdy dom jest z widokiem, chyba, że nie ma okien to i widoku brak. Wnętrze bardzo dobre na pobyty wakacyjne czy weekendowe jako drugi dom letni. Na co dzień zbyt mało przytulne.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 5

nie wyobrażam sobie wakacji w takim pomieszczeniu...chyba, ze jako pobyt w psychiatryku. Jakie to wakacje w takim ogrodzie, a wnętrza zimne jak chol###ercia
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Oj tam, oj tam. Na agroturystyczną "wesołą wioseczkę" się nadaje.

Zdobnictwo naścienne - ikony i inna radosna twórczość kolisto-pstrokata oraz gadżety np. postarzone skrzynie i kufry trochę z kaszubskiej checzy, trochę z bieszczadzkiej cerkwi. Do tego schody i hol ala "Dynastia" w wersji modern (chociaż coś chyba nie wyszło, bo całą przestrzeń wizualnie trafił szlag i to ogromne okno w kącie za schodami nie robi żadnego wrażenia- no chyba, że zdjęcia słabo oddają rzeczywistość).
Szkoda, że w okolicy same pola, bo bez lasów i jezior to rzeczywiście trochę kicha. Ciekawe czy jakieś sceny z życia wiejskiego można chociaż w okolicy obserwować - wykopki, sianokosy, wypas rogacizny i takie tam.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

zależy kto co lubi. Mnie ten dom nastają depresyjnie, a wakacje to odpoczynek, a nie umartwianie się i samobiczowanie wśród kościelnych ikon. Sory, nie moja bajka.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Za pewne architekta po politechnice, a nie architekta wnętrz. Ci pierwsi lubują się w zimnych, niepraktycznych wnętrzach. Mamy w Gdańsku pare przykładów pracowni, w których "wnętrzarzami" nazywają siebie architekci z technicznym wyksztalceniem. Efekty tego są takie, ze klienci otrzymują potem kolejne projekty zrobione na zasadzie "kopiuj-wklej". Wszystko na jedno kopyto. Smutne, ze tacy ludzie uchodzą za specjalistów i w oczach klientów, którzy im ufają, sa autorytetem. Poziom projektowanych przez nich wnetrz zatrzymał się na zabudowach kartonowo-gipsowych, sufitach upstrzonych ledami i ciemych meblach. Szkoda, bo architektura wnetrz zrobiła w tym czasie duży krok do przodu.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

to rozróżnij w takim razie architekta od PROJEKTANTA wnętrz

bo to dwie różne rzeczy...
Wnętrzarz to wnętrzarz, architekt to architekt.

Mam kilka sposrzezen

plusy
1) brawo za pokazanie sie jako czlowieka,

minusy
1) gdzie i na co ten widok?
2) dla mnie wyposazenie to pomylenie styli, jest ich tam chyba z 50
3) generalnie w srodku jest zimno, ponuro jednym slowem taka "sr*czka"
4) na ile km od 3miasta mozna zglaszac swoje domy/mieszkania?
5) czy poza duzym oknem z przodu domu w pozostalej czesci jest jasno lub chocby polmrok?
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 3

sr.czka to raczej morelowe ściany i mebe wenge

Gdyby mi architekt zaproponowal taki dom wywalilbym go z hukiem !

To sie nadaje na wakacje a gdyby wyjac duze okno z przodu domu moznaby tam zrobic stacje naprawy samochodow ciezarowych. Parametry wjazdu pasuja.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 4

też miałam takie skojarzenie

stacja kontroli pojazdów :)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

DOM

Przytulnosci dodaja obrazy i grafiki , reszta jak na mój gust za ponura i za zimna.Jedynie wc oraz kuchnia w moim stylu .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Strach mieszkać w takim domu.

Jeden kopniak w szybkę i już żulernia jest w środku.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 4

Z zewnątrz - brzydka,wręcz "warsztatowa" fasada,

wewnątrz - całkowity brak wyrazu i przytulności. Klaustrofobiczne skosy w sypialni !
I TE ZARDZEWIAŁE ,PRZEMYSŁOWE SCHODY !!! Brrr........Zmarnowany teren. SZKODA !!! Ale tematyka ciekawa,nadająca się na cały cykl. Czekamy na jeszcze. Gdzieś jednak na Pomorzu kryją się architektoniczne perełki. Jestem tego pewien!!!!!
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ale to właściciel decycuje co mu się podoba - jego pieniądze, jego gust.
Dom ma bryłę w stylu domów pasywnych - może też nim jest, ale pewnie nie słyszałeś o czymś takim.
Marzę o sytuacji kiedy krytykujący zmuszony byłby wstawić zdjęcia swojej gusyownej klitki.
Nie, to nie mój dom.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Na tym forum wypowiadam się tylko na tematy

architektury (zarówno w wymiarze pojedynczych wnętrz,jak i w skali makro).Po prostu na tym się znam. Tematykę domów pasywnych studiowałem na Uniwersytecie Technicznym Stuttgart,zanim Ty bawiłeś się w piaskownicy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jasne.
Takiej odpowiedzi się spodziewałem - nie dośc, że fachowiec to jeszcze zagraniczny.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

no, no, bo czytając t.pl nie możesz mieć technicznego wyksztalcenia, nabytego na zagranicznej uczelni, same marketingi i magistry od fikolkow

owszem, ale prezentując ten dom na tym portalu licz się z tym, ze komus się spodoba, a komus nie. Nie rozumiem tych wszystkich ekshibicjonistów, wpuszczających media do własnego domu, zycia i narzekających, ze ktoś osmielil się wyrazić negatywna ocene. Jeśli taki jest zamysl zablokujmy komentarze. Jeśli nie, to sory, pokazujesz licz się z negatywami. Dla mnie dom z 4 liter.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

piękny dom z zewnątrz

w środku też całkiem nieźle

Żartujesz chyba, gorszego gniota w życiu nie widziałem. Tawerna, ulubione miejsce Stefano ?

Raczej rupieciarnia w piwnicy, żenada, czym oni się chwalą...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

chaos w wystroju to eklektyzm, piwnica z gratami to tawerna. Daje glowe, ze oni nigdy pomidorówki nie jeśli, zawsze natomiast krem z pomidorow. LAdnie nazwiesz bałagan i już swiatowo się zyje. A jak samoocenę podnosi?

Większej nory dawno nie widziałem

takie domy nie są dobre w naszym klimacie. Wysokie wnętrza dobrze sprawdzają się w ciepłych klimatach a nie w Polsce, gdzie lepiej budować ciepłe, nieduże i tanie w utrzymaniu domy/mieszkania. Bo i na co mi pomieszczenie o wysokości 6 metrów skoro pod sufitem mam ciepło a przy podłodze zimno. Więcej wyobraźni drodzy inwestorzy. Pozdrawiam z niedużego pokoiku :)
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 6

Widać nie jeden dom w życiu zbudowąłeś/aś.
W tym kraju każdy jest specjalistą od wszystkiego, a medycyna i budownictwo to na pierwszym miejscu.
Więc tłumaczę jak sześciolatkowi:
- jeśli kogoś stać to niech buduje co mu się podoba
- wysokie też może byc ciepłe przy odpowiednich nakładach: ogrzewanie podłogowe (to już nie nowośc, ale dla ciebie chyba tak), izolacja itd
- w przestronnych wnętrzach człowiek raczej czuje się lepiej niż w niskich klitkach (zwłaszcza duże, niskie pomieszczenia są przytłaczające)
- A uwagi o wyobraźni to zostaw dla siebie bo nie masz ani jej ani wiedzy
Ps. nie jestem właścicielem tego domu tylko żal czytać takie idiotyzmy
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 15

Wszystko fajnie, ale ciekawe gdzie są te przestronne wnętrza na zdjeciach ;-)

Masz na myśli ten kiszkowaty ciemny salon z przytłaczającym betonowym sufitem? Do palenia opium lub sziszy z odpowiednim wkładem, to może się nadaje, ale do mieszkania?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przestronne to pojęcie względne, tu sami pewnie milionerzy z pałacowymi wnętrzami.
Tak w porównaniu do mieszkań w których mieszka większość jest przestornnie choć dość "wąsko".
Dom nie jest w moim stylu tylko nie rozumiem tej nic nie wnoszącej krytyki, dom ma się wyłącznie podobać właścicielom - to nie jest przesteń publiczna.
Chcieli taki to taki mają.
M nie też nie obchodzi co ktoś sądzi na temat mojego domu - choć skromniejszy i jeszcze nie wykończony.
Osobiście podziwiam ludzi, którzy wyrażają zgodę na publikowanie materiałów o własnym domu na ogólnodostępnym serwisie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

sory ja mam zwykle mieszkanie, a sypialnie wieksza niż ci architekci.

Oczywiście...
JAk każdy polski Janusz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

oczywiście, oczywiście:)

ja tez podziwiam ludzi. Widac jak odbierają rzeczywistość. Klitki to dla nich przestronne wnętrza, zwykle, poszarpane pola to "widok na", ciemna piwnica z gratami to tawerna. Nie ma o czym gadac...ide sobie zaparzyć kawe z mojego drogiego ekspresu, usiade sobie w salonie, wlacze mój plaski tv, zerkne za okno podziwiając widoki, ogarne wzrokiem moje stajlisz wnętrze, a później poloze się spac w mojej dizajnerskiej sypialni. No wezcie...

tlumacze jak 6 latkowi: jak pokazujesz swoja srednia chate w t.pl to bierz na klate negatywy. Kupka opakowana w srebrny papierek cukierkiem nie będzie. Nie wystarczy ladnie nazwac piwnicy, a braku pomyślunku w wystroju - eklektyzmem. Litosci.

jak można prezentować dom z widokiem i nie pokazac tego widoku?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fajny projekt. Bez pretensji. Widać poczucie humoru właścicieli i dystans do siebie..

Sztuka, ciekawe detale i funkcjonalność. Stylowy i jednocześnie przytulny dom. Podoba mi się bardzo.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 12

Dom duży

ale sprawia wrażenie mrocznego, klaustrofobicznego, zimnego (np. terakota bez małego choćby dywanika). Poza tym zbiór staroci różnej maści (pamiętam z dzieciństwa te żyrandole z kolorowymi szkiełkami, dziś synonim kiczu). Kwiatki na ścianie w kuchni pod oknem powalają ;)
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ciekawe który pośrednik nieruchomości sprzedaje ten dom ?

Pamiętam jak pisano tutaj o mieszkaniu w Quatro Towers, gdzie była "kotka w stylu mieszkania" :)
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Każdy mieszka jak mu się podoba i mnie nic do tego

ale na cholerę wpuszczać do domu internetową gawiedź? to dworzec kolejowy czy dom rodzinny? zastanawia mnie co siedzi w głowach takich ludzi...
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 2

no wlasnie. Wpuszczaja media a później miaucza, ze się nie podoba. I te teksty to pokaz swoje mieszkanie:) Nie pokaze. Mam mniejsze, ladniejsze i najważniejsze, ze dla siebie i bliskich.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

jakiś rodzaj promocji usług architektonicznych

jeżeli tak, to nietrafiony

jedni pokazują kruciec

inni dom

Jak ktoś tu wystawia swój dom to chyba liczy się z tym, że ludzie będą to oceniać. Oczywiście jak komuś się podoba i tak sobie wymarzył to jego sprawa. Ten konkretny dom do mnie nie przemawia. Zupełnie nie pasują mi antyki w ten sposób połączone z nowoczesnością... a już szczególnie z takim kiczem jak te 'kryształowo-plastikowe' żyrandole rodem z burdelu ;) Jak wcześniej zauważono- sypialnie i pokoiki małe. Tak samo nigdy do mnie nie przemawiały aneksy kuchenne. Okno niby duże, ale szczerze mówiąc takie białe i podzielone na fragmenty... tak sobie mi się podoba. Fajny pomysł z 'tawerną' w piwnicy, jednak ja bym sobie w takim mijescu zrobił kominek, a zamiast starego tv kineskopowego już szarpnął się na coś współczesnego, czy np. wkomponował projektor i ekran.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

Chodzi o sposób w jaki jest to oceniane, krytykowane.
Ogólnie same wpisy na nie i same negatywy, nie wierzę, że w całym domu nie ma jakiś pozytywnych cech, ale lepiej po polsku/cebulacku - zjechać czyjś dom po całości, samemu mieszkając w falowcu albo z matką.
Każda inność jest krytykowana i piętnowana, a jeszcze jak widać, że jakie by to nie było, ale wymagało pieniędzy, których większość w życiu nie zobaczy to najlepiej by było ukamieniować.
Najlepiej się nie wychylać - wziąć metę gdzieś na Szadółkach, urządzić w ikea, a pod blokiem postawić VW TDI (oczywiście zimą nawet nie odśnieżać miejsca pod niego).
Nic dziwnego, że kto ma głowę i chce coś osiągnąć najlepiej niech się odetnie od tej mentalności.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

no skoro dom jest z d to co maja chwalić? Wewnatrz i zewnątrz nic ciekawego. Tym bardziej, ze wlascicielka jest architektem. Niektórym się wydaje, ze jak już zobaczą tu jakiś "apartament" albo dom to już szczyt luksusu. Nie wiem ile musiałabym mieć pieniędzy, żeby takie cos wybudować i urzadzic w ten desen. Wierz mi, ze mieszkania z falowca, albo okolic szadolek sa lepiej i zgrabniej zaprojektowane i wyposażone. JEdno wynika z drugiego. Wydaje ci się, ze czytasz deluxe i już musisz wszystkim się cieszyc jak radosna swinka w blotku. Deluxe = nie można krytykować, bo skoro drogo to na pewno w tym bałaganie jest wyzsza wiedza, zachodni styl, klasa. Otoz nie. Powtarzam, kupka zapakowana w sreberko nie będzie cukierkiem. Niewazne jak to opiszesz, nazwiesz i gdzie wstawisz zdjęcia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Prawda.
W falowcu lepiej to wymyślili.

trafne spostrzeżenie , zapewne właściciele tam rozmieniają swój geniusz na drobne
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mydło i powidło !!! Za dużo się dzieje , brak harmoni i koncepcji ! Nie moje klimaty .
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

łop

dziwny ten dom, ale to nic, ja nie bardzo ogarniam kolory..zwłaszcza ten brąz...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

no

to chyba piwnica, bo okien to tam nie ma.

widać, ze często słuchane. Az mnie skreca jak widze jak ludzie traktują muzyke.

Akurat te plyty jak sądzę nie sa do sluchania tyko do wygąldania (czyt. zbierania kurzu)

Niemniej jednak, nazywanie tej zakurzonej podstawki z szelakami "kolekcją winyli" woła o pomstę do nieba.

Przytulne ?

Okropnie zimne i na lotnisku

Dom.

każdy ma jaki lubi.Ale dlaczego koło domu jakieś rupiecie i chwasty? Nie rozumiem.Nie musi tam być cudnie, ale chociaż schludnie.

to jak z zardzewiałymi schodami

wystarczy wyczyścić, zabezpieczyć, pomalować- mało roboty dla każdego

Akurat

schody myślę,że mają takie być.Taki styl - industrialny.

o gustach się nie dyskutuje

Taki dom widziałam w Otominie pod Żukowem i bardzo mi się nie podobał , myślałam, zr to jakaś pracownia

!!!

ale kicha!!! straszne zero gustu nawalone to tu to tam bezsensu..

Wchodzi Stirlitz do domu pod Gdańskiem...

... a tam nawalone różnych rzeczy bez ładu i składu jakby ruskie sałdaty zdobyczne mienie do transportu gromadzili. Jednym słowem bajzel.

-Eklektyzm... pomyślał Stirlitz.

Dramat.

Jak dla mnie efekt końcowy jest połączeniem bezguścia i tandety z dużymi pieniędzmi. Nadaje się do działu "obciach podmiejskich chałup" a nie delux.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

a widok gdzie ????

na zdjeciach lampy ,schody ,a widoku brak

Fatalne zdjęcia

Szkoda, że dopuszczono tam tak fatalnego fotografa. Dom pewnie wygląda zupełnie inaczej a fotki skopały cały efekt.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dom jest super byłem tam !!!

Trzeba być na żywo aby docenić!!! a fotograf z portalu rzeczywiście do bani!!!!

A mnie się podoba!

W domu tym, widać pasję mieszkańców. widać podróże, słychać przyjaciół pijących wino do kolacji, czuć zapach potraw przygotowywanych przez gospodarza. Wystrój to sprawa gustu, ja szukam we wnętrzach życia, radości, a nie katalogowych obrazków . M.A
do góry