Widok

Jaki wózek dla dziecka?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Stanełam przed wyborem wózka dla swojego pierwszego dzidziusia :) Byłam poogladac wozki w Mama i ja w Gdansku i najwygodniej jezdzilo mi sie wózkiem Mutsy 4 rider takim z dwoma kolami mniejszymi i dwoma wiekszymi, na poczatku obstawalam za maxi cosi ale nie jest taki wygodny do jazdy i jakos wykonania mam wrazenie ze za taka cena jest slaba, jakie wy polecacie wozki?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mutsy ma malenka gondole.Cztero miesieczne dziecko sie w niej nie miesci latem a zima to wogle dramat jak sie w kombinezonik ubiera dziecko.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Niedawno był podobny wątek, jakieś info już tam znajdziesz
http://forum.trojmiasto.pl/Jaki-wozek-waszym-zdaniem-jest-najlepszy-t343394,1,160.html

Sami kupiliśmy Maxi cosi murę 4, ale testy dopiero za jakiś czas ;)
imageimage
bugaboo cameleon trochę droższy od mutsy a nawet tańszy jeśli kupisz przez ebay. woziłam małą w gondoli 7miesięcy a jest długa, podczas srogiej zimy nie miałam problemu że zakopiemy się w śniegu, na plaże nie ma lepszego-jedną reką spokojnie ciągne wozek z dzieckiem i tysiącem plażowych przyborów. DO auta składam w 30sek a może i mniej? Znajome dziewczyny tylko marzyły żeby jak najszybciej przerzucić się na parasolke więc znowu musiały wydawać kasę, ja mam 100% satysfakcji z zakupu. dzisiaj mała ma 20mieś i ciągle używamy-jedyne co to materiał polarowy na gondoli troszkę się odbarwił od słońca. Polecam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My kupiliśmy wózek firmy Hartan. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Na razie używaliśmy tylko gondoli, także co do spacerówki ciężko się wypowiedzieć. Mamy model Topline S. Bardzo dobrze działają skrętne koła, dobra amortyzacja i przekładana rączka bardzo się przydaje. dzięki niej można szybko zmniejszyć rozmiar wózka, np. w autobusie.
jedo fyn - ogromna gondola, fajna spacerowka, uzytkujemy juz 9 miesiac i zero poblemow
image
ja tez polecam jedo fyn gondola super duża mała w niej jeżdziła do 8 czy 9 miesiąca całą zimę więc super
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tylko i wyłacznie Mutsy, 4 rider'a akurat mamy, ale pewnie inne modele też są takie świetne.
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Też polecam jedo fyn
mnie sie bardzo podobaja maxi cosi wózki, te które są na chicco mio są świetne
Jesli jestes w stanie wydac troche wiecej polecam Concord Fusion - bardzo funkcjonalny, swietnie sie prowadzi. Szczegolnie z gondola Proton, w ktorej mozna wozic dziecko autem, co jest bardzo wygodne.
imageimage
użytkujemy od roku bugaboo i wciąż nie mogę się nadziwić jaki ten wózek jest : wygodny, lekki, funkcjonalny, zwrotny i wszędzie się zmieści! Do tego ma sporo miejsca dla malucha. No, tylko jego wygląd jest dość dyskusyjny, chociaż mnie osobiście bardzo sie podoba;)
Mam do sprzedania wózek ABC Design Astro. Jest bardzo lekki, wygodny, kółka przednie skrętne. W zestawie mam gondole, spacerówkę, fotelik z klipsami, parasolkę i folie. Kolor kawowy. Telefon 664426140.
x lander xa najlepszy wózek wygodny spacerówka wyprofilowana dla dzieci od 5 mies dziecko nie siedzi tak płytko jak w maxi cosi duża buda
Enjoy - przecież ten concord nie jest wcale droższy od innych wózków. Dwa razy droższy jest właśnie Mutsy Urban Rider. My się n niego decydujemy, mocne pompowane koł. W sam raz na tereny leśne jka i krzywe chodniki. Gondola wcale nie tak mała w porównaniu do innych wózków.
image
Novia8, zagladajac do pierwszego z rzedu sklepu wynika, ze Concord i UrbanRider sa w podobnej cenie:

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=974

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1193

Biorac pod uwage, ze w sklepach stacjonarnych ceny sa jeszcze wyzsze, nie sa to tanie wozki.
imageimage
Oj przepraszam, skojarzyłam jakoś wózek Navington
widzialam w sklepie ten
http://allegro.pl/wozek-chicco-i-move-aura-3w1-baza-2012-raty-i2339776222.html
i bylam pod ogromnym wrazeniem. Przede wszystkim duza gondola :)
Rzeczywiscie fajnie wyglada ten Chicco, baza ISOFIX w zestawie, no i gondola rowniez przystosowana do przewozenia w aucie.
imageimage
Ja mam Orbit Baby G2. Przekonywałam męża, aż w końcu się udało, ciężarnej się nie odmawia. ;> Wózek się świetnie prowadzi, jest funkcjonalny (robię z niego spacerówkę i kołyskę), super wygląda. I ma świetną amortyzację - QuadShock robi swoje. ;)
Uzytkuje X-Landera i jestem zadowolona. maxi Cosi to też niezła firma ;) Fajne modele mają w Chicco Mio, ja tak kupiłam swoją spacerówkę http://www.chiccomio.com.pl/wozki-spacerowe/4061-wozek-spacerowy-xq-kolor-antarctica.html
Spodobały mi sie te spacerówki w Chicco Mio. Jeszcze nie upatrzyłam sobie konkretnej marki wózka, ale już wiem, że pieniądze będą sporym wyznacznikiem.
Jak wózek to tylko X-lander. Uzytkuję osobiście, za namową dwóch koleżanek. Zresztą łatwo na ulicy dopatrzeć się charakterystycznego "x" wśród mam z dziećmi. Cenowo wypadają korzystnie biorac pod uwagę jakość wykonania i wszystkie "bajery".
hej, gdzie mozna kupic ten wózek Orbi Baby G2 w 3-miescie?
Ja swojego Orbita kupiłam w Gdańsku na Grunwaldzkiej w Mama i Ja, czy są jeszcze jakieś stacjonarne punkty sprzedaży w Trójmieście, to nie mam pojęcia. Jeszcze w necie można zamówić. :)
Wózek rewelacyjny, używamy od jakiegoś czasu i jestem bardzo zadowolona z wyboru, teraz, kiedy są takie śniegi i mróz, także, idealnie chroni dziecko. :)))
Podłączę się do tematu:)

Czy któraś z Was ma roan maritę i wie, czy jest ona praktyczna do autobusu? Czy jest stabilna i się nie wywróci, czy łatwo nią wjechać do środka?
Samochodu nie mamy i raczej nie zanosi się na to, że szybko mieć będziemy, więc więc chciałabym taki wózek, żeby z nim wygodnie podróżować autobusem:)
roan jest stabilny trzeba pamietac o hamulcu ale też malca bym samego nie zostawiała w wózku jednak różne ci kerowcy prowadzą czasem zdarzy się jakieś niebezpieczne hamowanie czy ostrzejszy zakręt. ogolnie z roanem zrobiliśmy dużo kilometrów i zakupów m.in i sprawdził sie w każdą pogodę gondola taka wielka, że 8mscy spokojnie jeździlśmy jeszcze było duzo zapasu ale mały był już zbyt ciekawy świata a w gondoli nie ma pasów.

Ale teraz juz mi się marzy inny wózeczek gdzie na żywo mogę obejrzeć concodr fusion ale zalezy mi na tym aby nie była to tylko spacerówka a 2 w 1 albo 3w 1?
Uwielbiamy naszego Concorda Fusion :] jest to najlepszy z naszych 5 wózków ;) szkoda, że tak krótko go używaliśmy i właściwie już jest do sprzedania :( Bo Młody nie jeździ nim od końca ubiegłego sezonu letniego (może sporadycznie 2-3 razy od tego czasu)
lipunia, kiedys byly w Mama i Ja.
imageimage
Ja miałam Roana Maritę,w prawdzie nie korzystam z komunikacji miejskiej,ale wózek jest stabilny i na pewno ciężki,używaliśmy tylko wersji głębokiej.Jak dla mnie za ciężki i hmm jakość materiałów mogłaby być lepsza,najbardziej denerwowalo mnie skrzypienie kół. Mimo tego śliczny wózek jednak ja bym drugi raz go nie kupiła.

z ta gondola w mutsy, ze jest mala to troche przesada- no chyba ze dziecko rodzi sie wieksze niz przecietne,,, ale drugi raz mutsy bym nie kupila- za duzy nawet jak ma sie samochód kombi- bo tylko wtedy jest szansa by przewiexc ten wozek- przed zakupem proponuje wyjsc ze sprzedawca i sprobowac go wlozyc do bagaznika...- ogolnie przereklamowany jest
A moim zdaniem to prawda, że gondola w mutsy jest malutka. Trzymiesięczne dziecko mi z niego wyrosło - to nie jest normalne. Za to w bagażniku mieści się bez żadnego problemu - a mamy mały trzydrzwiowy samochód miejski. Wiele osób robiło wielkie oczy, jak otwieraliśmy bagażnik i wyjmowaliśmy z niego wózek - bez żadnego rozkładania siedzeń i innych kombinacji. W samochodzie kombi to by się ze 3 wózki mutsy zmieściły.
Jakby ktoś czytał po latach - mutsy tak, ale tylko pod warunkiem, że dziecko urodzi się małe, lub macie jeszcze inną, większą gondolę w zapasie.
dziecka samego w autobusie nie zostawiłabym w żadnym wózku;) Ale już nieraz zdarzało mi się łapać wózki zostawione przez mamy, które poszły sobie z dzieckiem gdzieś usiąść, i tego wolałabym uniknąć:)

No właśnie czytałam, że jest dość ciężki, chociaż nie wiem, czy miałoby to dla nas aż takie znaczenie, bo mamy w bloku windę, tylko parę schodków na klatkę schodową do pokonania. Chyba dałabym radę? I chciałabym też żeby można było bez problemu jeździć nim po śniegach (będę rodzić w grudniu) lasach i polnych drogach, bo mamy działkę za miastem i pewnie będziemy tam spędzać dużo czasu, a do tego ten wózek się podobno dobrze nadaje?

Co do skrzypienia to ponoć po naoliwieniu przechodzi?
Ja miałam na poczatku wózek firmy nestor rambler z którego byłam zadowolona lae zamieniłam z powodu wagi (18kg) ale pod kazdym innym wzgledem jest fajny, dobre amortyzatory wygodny dla dziecka fajna wyciągana gondola dobrze ocieplony zima z mozliwoscia sciagniecia ocieplen latem super sprawa dla mam ktore chca kupic dobry wozek a niedrogi :)
Teraz znaczy odkąd Gabryś skończył trzy miesiące mam wózek coneco v3 mustang, wózek 3 w 1 na allegro w zestwaie dodatkowo bujaczek leżaczek. Wózek bardzo pożadnie wykonany wygodny skretne kółka duża gondola synek nosił ciuszki 80 i sie jeszcze mieścił, spacerówka bardzo zgrabna i wbrew pozorom wygodna, fotelik do kompletu bardzo solidny, bujaczek lezaczek w kolorystyce wózka bardzo fajny z 3 zabawkami sam sie buja pod wpływem ruchy dziecka super sprawa i do kompletu jest super pojemna torba z duza iloscia przegródek, wózek nagrodzony laurem konsumenta bodajże w 2011, jestem z niego bardzo zadowolona i jest lekki, stelarz wozka sie sklada tak ze wchodzi nawet do golfa 3 , naprawde polecam :)
Inne modele tej firmy wózków 3w1 sa praktycznie identyczne róznią stelażem...
u nas tez skrzypialo ale tylko chwile bo maz zaraz nasmarowal smarem i bylo cacy przechodzilismy nim od sierpnia do sierpnia potem w gorach z nim bylismy dal rade wszedzie po sniegach tez to ze ciezki to fakt ale mozna sie przyzwyczaic bo dzieki temu jest stabilny i ogolnie wszystkie te z pompowanymi kolami takie sa. potem przezucilismy sie na chwiile na spacerowke i kolejna zima znowu z roanem a teraz juz go sprzedalam i poluje na concorda o ile na zywo mi sie spodoba lub maxi cosi.

właśnie w mama i ja w gdyni go nie bylo babka miala mega zdziwiona mine:)ale musze jeszcze poszukac mam troche czasu:))
a co do roana jeszcze to jak maly wazyl okolo10kg to potrafilam po spacerze ze spacerowka i kolami wtargac go na pietro bo szkoda mi bylo ze spal i zeby go nie obudzic:))
takze mozna sobie poradzic jak sie chce:)
lipunia, ja go kiedys ogladalam w Gdansku w Mama i Ja, byla wersja 3 w 1, ostatecznie zamowilismy 2 w 1 na allegro (duzo lepsze ceny). no i to bylo jakies poltora roku temu.

znajoma miala gondole Marite i bardzo odradzala, jak najszybciej przesiadali sie w spacerowke. wozek po jednym dziecku nadawal sie do wyrzucenia. oczywiscie moze trafila im sie taka sztuka.
imageimage
A co w niej było nie tak, enjoy? Myślałam o jakimś używanym wózku, więc chciałabym wiedzieć, na co zwracać uwagę...
moja marita spokojnie by jeszcze ze dwoje dzieci lub wiecej powozila ale mi sie juz znudzila i nie wiem czy bede jeszcze chciala dzieci dlatego chce miec inny wozek. ja sprzedalam za nie duze pieniadze bo m az tak ne zalezalo na kasie a chcialam szybko sprzedac bo nie bylo gdzie trzymac:) mysle ze osobaktora kupila bedzie zadowolona i pewnie jeszcze odsprzeda komus innemu. ja w kazdej rzeczy moze Twojej kolezance trafil sie jakis feralny model ale zawsze ma gwarancje na wszytsko. ja tez kupilam z netu bylo wsio ok.
kurcze, nie pamietam, bo to tez bylo z 2 lata temu, ale jak nie zapomne to podpytam i napisze :-)
imageimage
Enyoj a pamiietasz z jakiej str kupilas bo z gondola to nie ma za duzo opcji?a wozilas dziecko w aucie w tej gondoli?
Lipunia - jakiego Concorda chcesz? bo ja się nie mogę zebrać żeby założyć wątek sprzedażowy ;) mamy Concord Fusion Xenon :] takiego jak tu http://detsky-bazar.slovenskainzercia.sk/kociky/inzerat/958522-concord-fusion-ponuka-bratislava-iv/ :] jedyny minus to popękana folia na budce - ale to typowe w tym modelu i w niczym nie przeszkadza (podklejałam od dołu przezroczystą taśmą klejącą i było ok - byle nie odstawało)

nawet mam porobione fotki :P ale jakoś nie mogę się zebrać i chyba szkoda mi go ;) ale i tak stoi tyle m-cy nie używany (pomijając teraz 2 m-ce u Chrzestnej), że trzeba go opchnąć :]
a ja mam Hartana Topline S - jak dla mnie bezkonkurencyjny
kiedy wybierałam wózek dla Olgi, to weszłam do sklepu po zupełnie inny, a spodobał mi się właśnie Hartan
bardzo porządnie wykonany, a zarazem lekki stylistycznie, obszerna budka, którą można zasłonić całe dziecko w spacerówce, budka zamyka się cicho, jest w połowie rozpinana i mamy ochronę przed słońcem zamiast parasolki;
miałam do kompletu miękką gondolę soft, która super się sprawdziła w zimne dni (otulała Małą dokładnie), do tego można ją przerobić na otulacz do spacerówki dla starszego dziecka;
wózek jest bardzo intuicyjny w obsłudze, ma przekładaną rączkę, rozkładane na płasko siedzisko spacerówki; amortyzacja na wszystkie 4 koła, z regulacją, siedzisko spacerówki można montować w obu kierunkach jazdy, podnóżek regulowany - długość i kąt położenia, ma wmontowane w stelaż na stałe adaptery do fotelika MaxiCosi

moim zdaniem idealny wózek dla jesiennego/zimowego Maleństwa
"Dobre rodzicielstwo to w dużej części umiejętność radzenia sobie z własną bezradnością. (..) Trzeba rozstać się z wyobrażonym i wymarzonym dzieckiem po to, by spotkać się z tym, które ma się we własnym domu." A. Stein
Ale z tego co widziałam w specyfikacji, wagowo podobny do Roan Marity:) Chyba po prostu te stabilniejsze, lepiej amortyzowane wózki takie już są...
Agusia no ja nie wiem na razie czy go na pewno chce muszę go najpier obejrzec na żywo gdzieś sprawdzić czy mi odpowiada i chcę z gondolą może nawet fotelikiem, bo moje dziecko urodzi się w styczniu i jak będzie dzewuszka choć to nigdy nie wiadomo to bym chciała taką sliwke juz widzialam na fotkach. i maja wlasnie dwie rozne gondole a ja bym woalal ta sztywna ale czy na zywo on tez tak fajnie wyglada to nie wiem. widzialam juz maxi cosi i ten mi sie podoba ale maz mowi ze ciezki tylko mi to akurat nie robi:))
mam jeszcze trochę czasu ale już jak jestem gdzieś przy okazji to sobie ogladam powoli:)
Lipunia - dzięki, bo zmotywowałaś mnie do wystawienia wózka na sprzedaż ;) fotki porobiłam jakieś 2 tygodnie temu i nie mogłam się zebrać ;) a może nie miałam serca? ;P

nie wiem jak w Gdyni, ale w Gdańskim Mama i ja sama oglądałam Concorda przed zakupem :] musiałam sprawdzić czy wejdzie do bagażnika (skoro ma takie wielkie siedzisko, bałam się że sam wózek jest jakiś ogromny) :]
w jednym aucie wchodzi bez problemu - zajmuje mniej miejsca niż nasz Mikado Boston w wersji spacerowej :]
w drugim aucie - trzeba zdjąć 1 tylne kółko, bo brakuje kilka cm na szerokość :]

jak będziesz w okolicy Mama i ja to wejdź i zobacz :]

ze swojej strony gorąco polecam ten wózek :] co Concord, to Concord ;) (dlatego teraz mocno mnie ciągnie do fotelika Concord ;) chociaż jest o kilkaset zł droższy od takiego, który wybraliśmy ;) o podobnych wynikach ADAC)
dzięki za podpowiedzi jak tam bede to an pewno zajrzę:)
a ja polecam i m p l a s t b o l d e r e c o l i n e. Jest o wiele lepszy od Xlandera, a jakoś mało rozpowszechniony. Gondolę i spacerówkę można montować w obie strony, ma super kółka pompowane i z amortyzatorami, dobrze zrobioną, twardą, długą i szeroką "spacerówkę" (porównując z x landerem, jest o wiele lepsza). Ma swoje wady - np hamulec, który potrafi sam się "właczyć", ale jeśli ktoś się łamie między xlanderem a bolderem, radzę się zastanowić i dokładnie obejrzeć oba wózki.
miliani, znajoma narzekala szczegolnie na skladanie wozka, te mechanizmy nawalaly, zacinaly sie i w koncu cos tam zupelnie sie zepsulo. i ogolnie odradza, ze ciezki ,nieporeczny i takie tam.

lipunia, kupowalam na allegro u sprzedawcy 'dladziecinet', ale widze, ze teraz nie ma nic w sprzedazy.
imageimage
dzięki enjoy:)

W sumie dla mnie składanie nie jest takie istotne, bo samochodu i tak nie mamy, gorzej z tym, że ciężki.
Mamy jeszcze trochę czasu, więc będę się powoli rozglądać:) A może i tak coś zupełnie innego mi wpadnie w oko:)
Miliani najlepiej pojedz do bobowozkow, do akpolu, mapu, mama i ja pomacaj pojezdzij zobacz jak Ci odpowiada bo ciezki jest jakies 15kg to na bank potem wadomo dziecko coraz ciezsze dlatego zanim kupisz musisz posprawdzac rozne opcje bo na pewno z pompowanymi kolami sa lzejsze niz roan ale moj mnie nie zawiodl. ale jak masz dzwigac gdzies to lepiej jakis lzejszy.
Aaa, w aucie jak najbardziej wozilam w gondoli, tak naprawde poki z niej nie wyrosl to tylko w niej, jak sie uprzec to nawet tego pierwszego fotelika mozna nie kupowac. My przez chwile uzywalismy fotelik, ale mielismy poprostu po starszym kuzynie.
imageimage
a mozna dziecko wozic w gondoli autem?
w tej z concorda tak jest przystosowana odpowiednio
dokladnie, i ma wszystkie atesty. super sprawa, szczegolnie przy noworodku, bo dzieciatko nie jest zgiete jak w foteliku, tylko lezy sobie na prosto.
imageimage
ja sie na przyklad zdecydowalam na maxi cosi http://www.chiccomio.com.pl/wozki-maxi-cosi/1315-maxi-cosi-wozek-mura-4-dress-blue-2011.html i nie zaluje. cena moze i faktycznie duza, ale absolutnie nie narzekam ani na prowadzenie ani na wyposazenie wozka.
Cena rzeczywiście spora, ale jak sie poszuka można znaleźć ten sam wózek taniej :) Zobacz w innych sklepach: http://www.okazje.info.pl/okazja/inne/maxi-cosi-maxi-cosi-wozek-mura-4.html
nie dajcie się zwieść niskim cenom wózków. Za dobry wozek trzeba niestety zapłacic i to niemało. Ale przynajmniej macie pewność, że taki X-lander za 1500 zł to nie chińskie czy tajwańskie badziewie.
nie wiem co wy chcecie od mniejszych gondoli. Jeździła moja mała w naszym delti emu dosć długo. To dla mnie świetny wózek bo lekki,zwrotny, mieści się do każdego bagażnika bo się fajnie składa. Spacerówką też się fajnie jeździło. Właśnie, muszę go sprzedać tylko ciągle się za to zabrać nie mogę. Do 2 roku życia używaliśmy. Jakbym miała mieć jeszcze jedno dziecko to bym nie kupowała innego. Przy pierwszym dziecku mielismsy wózek koszmarny i dla drugiego kupowalismy właśnie emu. Myślelismy też nad mutsy transporter ale wyższa cena zadecydowała o delti i nie żałujemy. Ale mutsy wcześniej był moim nr 1, myślałam też o x-landerze ale w sklepie jakiś taki ciężki , toporny mi się wydał.
ja miałam Roan Maritę-sprawdził się ,ale nie polecam fotelika roan
image
image
słyszałam ze MUTSY są całkiem ok
ja postawilam na wozek wielofunkcyjny, wybralam espiro enzo evo. i w sumie wazne dla mnie bylo, zebym mogla do stelaza przymocowac fotelik samochodowy z adapterem.
My jestesmy z mezem bardzo zadowoleni z Mutsy 4 rider, wybralismy ze wzgledu na wage oraz to jak sie prowadzi (mamy wersje LIGHT, o jakies 2 kg lzejsza niz tradycyjna). Maly urodzil sie w marcu i gondolke uzywalam przez pare miesiecy (chyba 5 dopoki nie zaczal siadac), a potem zmeinilam na spacerowke, ktora mozna polozyc na plasko. prowadzi sie bardzo dobrze zarowno w miescie jak i poza. Minusem fakt moze byc wielkosc jak sie zlozy, to zajmuje sporo miejsca w samochodzie. zastanawialam sie nad Bugaboo Cameleonem, bo pare osob bardzo zachwalalo, ale jakos nie podobala mi sie ta nisko osadzona gondolka, ktora jest dosc miekka, ani spacerowka do mnie nie przemawiala. Oba wozki duoz taniej mozna kupic w Holandii (obie firmy sa holenderskie), http://www.baby-dump.nl tylko nie wiem czy dostarczaja do Polski. O innych wozkach sie nie wypowiadam, bo nie uzywalam. Ze spacerowek fajna tez jest navingtona, ale nie wiem jaki model. Znajomi maja i super im sie sprawdza.
żadna gondola nie jest w aucie tak bezpieczna jak DOBRY fotelik
a jeśli chodzi o wózki wielofunkcyjne to polecam takie, na których można taki dobry fotelik zamontować. Żadne espiro, bumbo czy inne. My mamy Mutsy Urban Rider i Mutsy 4Rider- jak dla mnie Urban o niebo lepszy. I montujemy na nich fotelik Maxi Cosi
ja polecam jedo fyn - użytkujemy go już 6 miesięcy i nie ma sie do czego przyczepić, duża gondola, mocno rozkładająca się budka i podłoże też się podnosi (szczególnie przydatne teraz kiedy dziecko jest ciekawe świata), u rodziców mam x-landera dodatkowo ale w porównaniu z jedo wypada słabo (mała gondola, budka mała itd)
Ja kupiłam Orbit Baby G2. Jest to wózek droższy ale wielofunkcyjny, wyprodukowany z wysokiej jakości materiałów. Korzystam z niego już rok czasu i jestem zadowolona. Ma wszystko to co potrzebuje.
Ja kupiłam retrowózek Irys firmy Jarfex, wiklinowy na 17 calowych kołach bo mnie zauroczył oryginalnym wyglądem:
http://www.retrostyl.pl/component/virtuemart/details/289/12/wózki/jarfex/wózek-wiklinowy-irys.html

Spacerówkę zamierzam nabyć osobno, dobrą na długie wędrówki terenową, amortyzowaną. Waga nieistotna. I zastanawiam się jaką wybrać by długo posłużyła.
Fajny ten wózek, podoba mi się lecz kojarzy mi się z tym iż nie jest funkcjonalny, choć pozory mylą, nie miałam nigdy styczności z tym wózkiem więc nie mogę się wypowiedzieć.
Moja spacerówka doskonale się sprawdza, ma bardzo fajne obrotowe siedzisko, z którego korzystam na co dzień. Ja mieszkam przy lesie i uwielbiam spacerować dlatego też dla mnie ważne były amortyzatory, a w orbicie są idealne, malec nie odczuwa wstrząsów.
http://orbitbaby.pl/dlaczego.html
Zalety wg mnie:

- oryginalny wygląd przyciągający spojrzenia na ulicy (lubię nietypowe wózki)
- duże (ponad 40 cm średnicy) gumowe koła (nie do przebicia), z którymi pokonywanie większości mniejszych dziur jest przyjemne bo się w nie nie wpada, jednak stosunkowo cieńkich
- amortyzacja na wahaczach,
- łatwy dostęp do kosza na zakupy, który nie szoruje po podłożu.
Ogólnie wózek radzi sobie na każdym podłożu, z tym, że na piaszczystym i śniegowym gorzej (za cienkie koła), trawa, nawet ta wysoka problemem nie jest.

Wad, jak na razie nie zauważyłam, spacerówkę chcę na szerszych najlepiej 4 cm, pompowanych kołach, na łożyskach kulkowych, o średnicy minimum 30 cm bo taka najbardziej nadaje się na plażę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
bajerów ma tyle, że aż głowa boli, ale faktycznie się sprawdzają? bo powiem szczerze, że poważnie jesteśmy zainteresowani tym wózkiem, wygląda kosmicznie.
wg mnie jak najbardziej się sprawdzają - u nas szczególnie płozy do kołyski, no i obrotowe siedzisko na spacerach naprawdę jest dobrym wyjściem. rączka jest regulowana, to też wiele ułatwia. no i duuuże kosze na zakupy po bokach. a zawieszenie to nie ma sobie równych - to najwygodniejszy i najmniej trzęsący wózek, jakim 'jeździłam' ;)
przy pierwszym dziecku mialam mutsy urban rider, gondola faktycznie mala za to spacerowka sprawdzila sie w kazdym terenie, przy drugim dziecku mamy mutsy 4rider - ta z mniejszymi kolami, spacerowka tragedia na trudnym terenie
Sliczny ten wozek! Piekne sa tez Inglesiny w wersji retro.ostatnio widzialam taka na ulicy. Wszyscy sie ogladali. Ten wozek chyba tez ma bardzo duza gondole przynajmniej takie sprawial wrazenie.
http://www.dzieciecawyspa.pl/index.php?pkategoria=TAKO+Acoustic&action=search_pk&kat=32

też piękny a jeśli chodzi o użytkowanie to jest genialny
jak były błota i śniegi i moje koleżanki niczym nie dawały rady to my z młodą jechałyśmy bez wysiłu
prowadzi się super, gondola starczyła na do 9 miesiąca (ma 83 cm dł) a mam bardzo dużą panienkę, po intensywnym użytkowaniu (codziennie 2-3 spacery) wóżek wygląda dalej jak nowy
image
aaaa, i nie reklamuje go tak aby go sprzedać bo nie sprzedaje tylko trzymam dla potencjalnego drugiego potomkla :P
image
A wózki firmy tako?
A kto ma albo widział na zywo ten nowy ORBIT BABY G3 ? Jestem go ciekawa jak nic :P
Ja widziałam, jak dla mnie wydaje się za mały wole chyba większe wózki-gdzie dziecko ma więcej dla siebie miejsca
Co do inglesiny retro mogę tylko polecić . Moja córeczka miała właśnie ten wózek. Ma bardzo dużą gondole. Cały stelaż jest tak skonstruowany ze amortyzuje wszystkie wertepy i gondola ładnie się kołysze a nie trzęsie.Nie jest to jednak wózek do lasu a w mieście wszędzie daje rade . My jesteśmy bardzo zadowoleni.
My mamy wózek Elea marki Maxi Cosi. Śmigamy nim bez problemu, bo wózek, mimo że spacerowy, jest lekki i zwinny :-) Z pozostalych plusow to porzadne koła i latwo mi sie go sklada i rozklada :)
Ja mam Murę od dawna, ale teraz jest nowy model z maxi cosi Stella, jest podobna ale lżejsza i kolorystyka świetnie dobrana
Niedawno zakupilismy Stelle i jestesmy zadowoleni. Troche byl stresik, bo to pierwsze dziecko, pierwszy wózek ;D ale jest serio super, przyjenie lekko sie prowadzi, wygodny, super amortyzacja, polecam ;)
do góry