Widok

Lekki rower trekkingowy - jaki?

Witam,

Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same po 18kg i więcej) roweru trekkingowego dla kobiety. Będzie on wykorzystywany na trasy w mieście po ścieżkachrowerwych, jak i wypady za miasto(szosa, leśne ścieżki), oraz na zakupy.
Koszt: do 3 tysięcy.

Oglądałam już pełno rowerów w sieci lecz wszystkie są za ciężkie. Osoba dla której go potrzebuje często jeździ rowerem po zakupy, nosi po schodach itd. więc główne kryterium to właśnie by był lekki i trwały na 100 lat i jeden dzień dłużej :)

Jeśli możecie polecić konkretną marke+model lub sklep rowerowy na terenie trójmiasta i okolic do którego mogłabym się udać by mi doradzili, to piszcie. Z góry dziękuję :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zupełne 0 to nie było:
https://picasaweb.google.com/114429717076057867312/NoweCzesci?noredirect=1#5356541285390387842
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jeśli zupełnie nie wiesz na co się zdecydować jest taka ankieta która ci zasugeruje co wybrać - podajesz swoje wymiary, wymagania, gdzie jeździsz itd. http://www.bikesalon.pl/ankieta-dobor-sprzetu system podpowiada jakie rowery by do ciebie pasowały. a w sklepie mają całkiem niezłe ceny.
Polecam Kellysa flash, cena w zeszłym sezonie nie przekroczyła 2tyś zł. Przejechał ze mną w tamte wakacje najpierw wybrzeże od Pobierowa do Gdańska a później 1500 km wschodnią granicą Polski i wygląda jak nowy. Po drodze nie było żadnych usterek. Gorąco polecam
Przed chwilą zważyłem swojego unibike flash, z zamontowanymi:
błotnikami, rogami, lampkami, pompką, grubą linką zabezpieczającą, licznikiem, torebką narzędziową (pełną, klucze, śrubokręt, łatki, dętka, szmatka itp)
Całość równo 15.0 Kg.
W zeszłym roku kupiłem go za 1399 Pln, a resztę osprzętu dokupiłem za jakieś grosze.
Nie miałem wcześniej dobrych rowerów (tylko jakieś górale starej generacji), więc nie mam porównania ale powiem że na tym sprzęcie jeździ się zarąbiście. Szybko po mieście a po lasach też daje radę.
Naprawdę polecam, chociaż ostatnio odwiedziłem sklep i są w tym roku lepsze (bardziej wypasione) modele tego producenta. - Jak kupowałem to nie było ich jeszcze. Na pewno zakupu nie żałuję.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Podaj prosze dokładne modele tych fantów:
"błotnikami, rogami, lampkami, pompką, grubą linką zabezpieczającą, licznikiem, torebką narzędziową (pełną, klucze, śrubokręt, łatki, dętka, szmatka itp"

jestem pod wrażeniem, wszystko co wymieniłeś waży w sumie 1kg (slownie: jeden kilogram) bo producent roweru twierdzi, że ten wazy ~14kg
Torebka podsiodłowa Sports Arsenal 501.1 - 158g, łyżki 15, dwa imbusy skrócone 18, dętka 101 (a są lighty 50g). pompka 148 (mam taki cięższy model) licznik 27, lampki 23+33, baterie do nich 55.
Razem 0.59 kg, to zostaje 490 g na błotniki i linkę, bo rogi to się chyba do roweru zaliczają. Gruba linka jak będzie krótka, to do 250g można zejść.
Da się :)))
Daj jakiś mail to Ci zdjęcie wyślę, z rowerem na wadze, jak Ci ciężko w to uwierzyć :)
Osprzęt nie jest jakiś firmowy, poza pompką licznikiem i kluczami - ktoś się na tym podpisał, ale żaden szał.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzisiaj nasmarowałem łańcuch, więc będzie pewnie trochę cięższy :P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zważ lepiej samo zapięcie, pewnie wyjdzie 0,75 kg ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Trekkingi Rometa są lżejsze, mają po 16kg. Coś poniżej naprawdę ciężko znaleźć. Jeśli nie jest istotna odległość to możesz kupić w sklepie online http://www.cyklotur.com/rowery/trekkingowe/f/romet:467,e,7/ . Niższe ceny
Dokładnie i to chyba jedyny, a przynajmniej jeden z nielicznych sklepów, które takie coś oferuje. Taką ankietę polecam z prostej przyczyny - mianowicie NIKT NA FORUM, nawet największy specjalista, nie powie Wam, co jest dla WAS odpowiednie. Dlaczego? Ponieważ każdy ma swoje indywidualne wymagania i tego po prostu nie przeskoczymy. Tak było, jest i będzie - kropka. Lepiej więc wejść na taką ankietę, skonsultować jej wyniki z fachowym zespołem bikesalonu i gotowe. A nie pytać i czytać tryliard odpowiedzi. ;d
Hej.
Odezwij sie do mnie na tego maila meridamerida@interia.pl.
Znajde tobie na prawde bardzo fajny rowerek Gianta, i nie słuchaj tych pseudo fachowców którzy pewnie sami jezdza na rowerach typu ukraina.
Bede czekal ;-]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Bosze... coż to za okropni ludzie, którzy jeżdżą "na rowerach typu ukraina"... dobrze, że im to wytknąłeś. Niech wiedzą, że to co mają określa to kim są ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Początki górali, to były lekkie motocykle, oskubane z silników, baków, świateł itd
do zjeżdżania w dół z kalifornijskich gór
na narkotychach ;-)
hippi time!

26" było po prostu największym najlżejszym dostępnym kołem motocyklowym

Ale to i dziś nienajgorszy wybór. Rower na 26" jest krótki. Kiedyś było ważne, że łatwo mieści się na pace fury Chevyego, a dziś u nas ważne, że mieści się w piwnicy i windzie. A w SKM w korytarzyku naprzeciw drzwi ;-)
Bo to fakt, żze "odbyt łokreśla świadomość", a buraka/snoba czasem zdekonspirować łatwiej, a czasem trudniej.

Dziś przyjechałem do roboty moim Białym Banderowcem, jak najbardziej ukraińskim, widać go i słychać. Czy jak jutro przyjadę tu tajwańskim Giantem do jeżdżenia po krzakach, a pojutrze skladakiem Pelikan, a potem ostrokołem 6kg, albo poziomką samoróbką, to znaczy, że mam schizofrenię i rozszczepienie osobowości? ;-)
Na pewno zaburzone poczucie czasu. Dyskusja zakończyła się u lipcu ;)
Zabrnąłem tu wyszukując frazę rower Ukraina

Bo jak zwykle na kopny śnieg i zimno wyciągnąłem z piwnicy mojego ciężkiego smoka. Uups, zapomniałem po zeszłej zimie go odmalować, teraz jest brązowy, choć miał być biały ;-)

Te wątki nie są zamykane, jak ostatni watek Halewicza, a że nie są jakoś okropnie aktualne, uznałem, ze taki obsuw nie ma znaczenia. Jeśli to błąd, sorry.
Możesz napisać, jaki rower kupiłeś żonie??
Szukam crossowego roweru 13 kg. niedrogiego z damską ramą.
chcę doczepić tylko błotniki i oświetlenie może potem bagażnik.
Myślę, że najlepiej będzie szzukać takiego roweru w dobrym sklepie rowerowym. Tam na pewno tez dostaniesz fachową pomoc co do wyboru. Teraz idzie już zima i nie wiem czy opłaca się szukać jakiegoś roweru. Może warto troszkę przeczekać? Ja aktualnie zastanawiam się jak najlepiej przechowac rower. Wiele osób polecało mi kupić stojak na rower i wstawić go sobie do garażu. Wiem, ze takie stojaki można znaleźć u nich https://calus-p.pl/ i to w bardzo przyjmnych cenach. Mieliście kiedyś takie stojaki? Jak się u was sprawdzały ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Kolego, jak rowerzystka przez 3 lata nie kupiła tego roweru, to już nie kupi. Ale rada "w dobrym sklepie rowerowym" - bezcenna.
O, przepraszam, to chodzi o reklamę nadawaną w różnych wątkach - my tego nie lubimy.

Inne tematy z forum Rowery

Rowery na chodniku-kurcze czy to tak trudno zrozumieć? (71 odpowiedzi)

Czy to tak trudno zrozumieć że rowerom (poza wyjątkami opisanymi w KD) nie wolno poruszać się po...

do góry