Widok

Lekki rower trekkingowy - jaki?

Witam,

Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same po 18kg i więcej) roweru trekkingowego dla kobiety. Będzie on wykorzystywany na trasy w mieście po ścieżkachrowerwych, jak i wypady za miasto(szosa, leśne ścieżki), oraz na zakupy.
Koszt: do 3 tysięcy.

Oglądałam już pełno rowerów w sieci lecz wszystkie są za ciężkie. Osoba dla której go potrzebuje często jeździ rowerem po zakupy, nosi po schodach itd. więc główne kryterium to właśnie by był lekki i trwały na 100 lat i jeden dzień dłużej :)

Jeśli możecie polecić konkretną marke+model lub sklep rowerowy na terenie trójmiasta i okolic do którego mogłabym się udać by mi doradzili, to piszcie. Z góry dziękuję :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
To jest marketing made in polska ;-) z certyfikatem wyższej szkoły klepania biedy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hybryda Trek D.S 8.6 11.6 kg.Cena grudzien 2017 4999 PLN.Warty uwagi.Pozdr.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardzo dobry rower trekkingowy to Trans Solar z Krossa, lekki ale i solidny: http://www.jakirowerkupic.pl/kross-trans-solar/

Lekki to on nie jest - 16,2kg wg producenta

A co myślicie o rowerze trekkingowym od rometa, chodzi mi tutaj dokładnie o gazelę ? Bardzo mi się podoba i chciałabym sobie sprawić, ma ktoś może ?

Mojej żonie kupiłem rometa trekkingowego i jest zadowolona. Przede wszystkim ze względu na amortyzację widelca. Duży plus, a widzialem trekingi bez takiej opcji. No i ceny też nie zabijają portfela.

A wiesz może czy jest możliwość zakupu roweru na raty ?

Większość rowerów trekingowych ma anortyzator na widelcu, choć moim zdaniem do trekingu takie udogodnienie nie jest potrzebne. Szczególnie gdy łączymy ten rower ze słowem "lekki". Rower trekkingowy jeździ po asfalcie, szutrze i drogach polno- leśnyc, sporadycznie zaś po bezdrożach w przeciwieństwie do górskiego, który porusza się w większości po bardzo nierównej nawierzchni i pokonuje wielkie przeszkody. Chyba, że mówiąc "trekingowy" mamy na myśli górski z błotnikami i bagażnikiem

To pisałem ja (niczym Jarząbek Wiesław)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wacław

A jaki model tego rometa kupiłeś? Żona zadowolona? Wygodnie się jeżdzi?

waga tutaj ma faktycznie spore znaczenie, bo sama się meda denerwuję jak muszę ciężki rower wtachać na 4 piętro :x a który model w trekkinowych Rometów wypada najlżejszy ?

A orkan to przypadkiem nie cross owy rower rometa? Czy mógłbyś polecić jakiś trekkingowy?

Jeżeli dobrze pamiętam to były raty 0% jak brałem ;)

Czasem jednak się przydaje, np. przy podjazdach pod nieduże krawężniki w mieście. Zawsze lepiej jak jest taka dodatkowa opcja. WIadomo, trekkingiem na bezdroża nikt nie pojedzie ale właśnie tak jak mówisz jakiś szuterek na bocznych drogach nie jest dla nich przeszkoda.

Kupiłem gazele3. Skoro dalej mam żonę to chyba jest zadowolona ;P

To dobrze. Ale 17,5 kg to za lekki mógł uchodzić może przed wojną :))

Witaj,

najlepszym wyborem trekingowym będzie w męskiej wersji model wagant natomiast w damskiej wersji Gazela.

Pozdrawiam,
Wojciech
Doradca onlineRomet
nowyromet.pl

Witam,
Dostęp do naszych rowerów jest bardzo szeroki poniżej wstawiam link z naszymi autoryzowanymi dystrybutorami:
https://www.romet.pl/Gdzie_kupic,24,14847.html?cat=739&subcat=740&code=R18K-TRE-28-17-P-467&year=2018

Pozdrawiam
Wojciech
Doradca online Romet
nowyromet.pl

Witam,

Jak najbardziej nasze rowery dostępne są na raty u autoryzowanych sprzedawców

Pozdrawiam
Wojciech
Doradca online Romet
nowyromet.pl

Inne tematy z forum Rowery

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

do góry