Widok

Mamusie wrzesień-październik 2011 *24*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Zapraszam do nowego wątku :)
To kto ma ochotę się w nim rozpakować? :)

Rozpakowane:

25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN
25.08 - Lipuszka - Kliniczna - CÓRKA - Julia - 2765g - 51cm - SN
04.09 - czarna84 - Kartuzy -SYN - Dominik - 3150g - 53cm - SN
05.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek - 4165g - 59cm - SN
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian - 3680g - 55cm - SN
10.09 - bladykot - Wejherowo - CÓRKA - Małgorzata - 3800g - 57cm - SN
14.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Olwia - 3550g - 54cm - SN

Dwupaki:

07.09 - Natalia - Zaspa
07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
08.09 - aga_6663
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09 - Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- zaspa-CÓRKA- Liliana
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=269105&c=1&k=130#fs

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hmm, a mnie chodzi po głowie to ciasto:
http://mojewypieki.blox.pl/2011/05/Ciasto-czekoladowe-z-owocami-i-galaretka.html
ale może zrobię w poniedziałek... jak wrócę od pani dr :)
image
nooo wygląda nieźle, u mnie chyba dziś powstanie:
http://mojewypieki.blox.pl/2009/10/Pani-Walewska-Pychotka.html
o ile Ł. dowiezie brakujące składniki :)

witam,w sobotni piękny poranek:)

zaraz śniadanko i wyciągam męża na miasto :) wreszcie mamy weekend dla siebie:) tour po sklepach a potem spacer i pizza hut :) ostatni raz przed porodem.

A co do rozpakowania to ja obstawiam Dżine po cesarce, leokadię i ligie :) a potem lecimy z następnym wątkiem :D

miłego dnia
image
Ja też obstawiam że Dżina już po, zresztą z niecierpliwością czekam na jej relacje , bo jestem w takiej samej sytuacji :( Też chyba jednak zdecyduje się na Zaspę, na Klinicznej jest masakra z przyjęciem , a poza tym na Zaspie jeśli do 40 tyg nic się nie ruszy to mam przyjechać i zrobią cc.

Hej, jestem mężem Dżiny, która dochodzi do siebie po CC :-)
16.09 godz. 12.20 Mikołajek przyszedł na świat w szpitalu na Zaspie - waga 3420g, dł 56 cm
Witam

pogoda super, aż chce się żyć, ponoć do pon. ma być ładnie i ciepło. Ja też na nogach od 7, noc jak zawsze ostatnio koszmarna ale na szczęście dobiegła już końca. Faktycznie Natalia - zmiana boków jest najgorsza :-)

Wczorajsze spotkanie z młodą mamą b. pozytywne - zarówno relacja z porodu cc, pobytu w szpitalu jak i pierwszych tyg. z dzieckiem w domu b. fajna i budująca. Ogólny wniosek - wszystko jest dla ludzi, wszędzie można spotkać przyjaznych ludzi i sporo zależy też od nastawienia. Pod wpływem jej rad wprowadzę trochę zamieszania w torbach do szpitala, ale to może w pon. Jeśli chodzi o przekąski to największą popularnością cieszyły się na poporodowym ... biszkopty - przekąska sycąca i pozbawiona większości alergenów tj. czekolada, orzechy itp.

Mnie też od czasu do czasu rwie w lewym pośladku, szczególnie kiedy po nocy schylam się nad umywalką (?) ale staram się nie zwracać na to uwagi i zazwyczaj w ciągu dnia udaje się to rozchodzić.

My zaraz ruszamy na kolejny tour kaflowo - meblowy, po drodze jakiś obiadek i zakupy a na 14.30 wybieramy się do kina na nowego Almodovara. Już się nie mogę doczekać, mam tylko nadzieję, że nie będę musiała wychodzić na siku ;)
image
image
Monia
ja ostatnio byłam chyba miesiąc temu w kinie i normalnie ledwo wytrzymałam bez wizyty w WC :P dlatego już sobie odpuściłam kolejne seanse, choć dość często chodzimy do kina.

Mangolia i Monia
zazdroszczę dnia z wyjściem z domu. Ja mam jutro wychodne :) Jedziemy na urodzinki do mojej 2-letniej chrześnicy :)

Witam w nowym watku ;)
Patunga Salwach przyjmuje w przychodni na jasieniu ja do niego chodze gdzies od 5 lat :)
marta29 mnie tez bardziej przeraza ta igla w plecy od bulow porodowych:)
a co do kina to ja jeszcze zdazylam pojsc w czwartek z mezem a rano pojechalam do szpitala wiec ostatnia szanse mialam :)
moim budzikiem jest Blanka, czyli pobudka o 6.

Monia, ja juz bylam na tym filmie i mi sie bardzo podobal sie

no tez mi sie wydaje, ze sa dziewczyny niektore juz po...

piersi sie zmieniaja jak masz mleko itp, ja z tych oslonek nie korzystalam, ale duzo dziewczyn pisalo, ze pomaga wlasnie jak sa sutki poranione itp...
image

image
~ Natalia - Ja tu sobie piszę i wklejam, a widzę, że znów nowy wątek się zrobił, a ja mam wpis w starym :P
Jak ten wątek już będzie za długi, a ja będę w nocy na nogach, to założę nowy, bo w nocy i tak żadna nic nie pisze.
Wątek u dziewczyn lipcowo-sierpniowych miał chyba kilka przypadków, że ta, co założyła nowy wątek, to się po chwili w nim rozpakowała. Więc jakby któraś desperatka reflektowała, to z takiej deski ratunku, też chyba można skorzystać :)
a dziewczyny w czasie porodu SN tez daja wenflony itp, wiec igly sa tez.ja po Blance strasznie bylam zdolowana ze nie urodzilam SN, do tego tak jak sluchalam jakis historii jak bardzo boli itp, to nastawilam sie, ze chyba z pol roku bede miala problemy, w jakim szoku bylam jak po 5h kazano mi wstac itp, do tego nie musialam lezec plasko itp...no wszystko jest dla ludzi...
wiecie teraz tez z mezem czujemy inaczej, bo znasz dzien kiedy bedziesz miala operacje itp, i przygotowujesz sie, nie ma podekscytowania takiego czy to juz itp...
mam nadzieje, ze dojde tak szybko z Nell jak z Blanka, ale czas pokaze...
image

image
Witam,

ale wam fajnie że wychodzicie z domu.. ja póki co jestem sama. Synek został wczoraj u babci na noc, mąż musiał podjechać do pracy a ja się wyleguję :) korzystam z ciszy i spokoju.
Katar i kaszel nie chcą mnie opuścić.. :/

Miłego dnia!!!
image
image
~ Izulucha
Nie chodzi o igłę. Zresztą, od kilku lat jestem krwiodawcą i ogólnie same igły mnie nie ruszają. Chodzi o igłę W PLECACH. Jakby znieczulenie było podawane przez np wenflon w ręce, to zupełnie inna para kaloszy. Ale w plecach... Brrr
fakt, choc ja nie mysle w ten sposob po prostu...jA wenflonow nie lubie, bo nie potrafia dobrze wkluc sie mi...ostatnio musial chirurg, bo pielegniara zle to robila...
ach tez troche panikuje, i wszyscy sie pytaja a to ciecie boli, to pytam sie kiedy, w trakcie cc nie, ale czulam, ze cos mi robia z brzuchem...a po no boli, ale mniej niz spodziewalam sie, bardziej psychicznie mialam blokade itp...
no zycze w tym tyg. dziewczynom rozpakowania, tym co maja juz termin,

Patungo, 43tc, bez sensu - tak dlugo byc w ciazy, a pozniej tKtakie duze dziecko urodzic...no tym razem zycze ci szybciej rodzic...
image

image
A ja generalnie nienawidzę igieł, wenflonów itp. To mnie najbardziej przeraża w całym tym porodzie... bo, że będzie bolało to jasne jak słońce i nic na to nie poradzę, ale kroplówka i jakieś igły w rękach to dodatkowy stres. Jakiś czas temu jak miałam zabieg i narkozę to jeszcze zanim zasnęłam wykłócałam się żeby mi wbili wszędzie tylko nie w nadgarstek (najbardziej bolesne miejsce). A potem bałam się ruszyć ręką bo moja wyobraźnia cuda wyprawiała.
image
mnie też przeraża ta igła w plecach i fakt, że podczas znieczulenia nie można się ruszyć

my już po zakupach na rynku, na obiad będą ryby więc maluszek dostanie trochę kwasów Omega 3:)

potem może jakiś spacerek nad morzem, jesli chodzi o wspólny wypadzik na obiad - to udało nam się wczoraj
[url=http://slub-wesele.pl/]image

[url=http://www.suwaczki.com/]image
a ostatnio Lipuszka pytalas o luszczaca sie skore, to pomyslalam, ze moze to byc jeszcze poporodowe, a nie uczuleniowe...ja kapie w oilatum, i tym smaruje kremem po, ale w UK nie jest to oilatum soft, tylko junior.
aha i przez 1 miesiac zycia kapalismy co drugi dzien, potem codziennie, wiadomo buzzka itp to codziennie
image

image
przy ZZO można się ruszać, normalnie chodzić itp, to przy znieczuleniu do CC nie ma się w ogóle czucia od pasa w dół. Mnie też trochę przeraża igła w kręgosłup, ale jeśli miałabym CC to za bardzo i tak nie byłoby wyjścia, więc staram się o tym nie myśleć i poprosić o znieczulenie. Po co się męczyć? :)

Cześć wszystkim :-)

My już po basenie z Jasiem-chłopacy byli na 9:00 na PG:)
Ciasto upiekłam,obiadek się robi:)

43tc-no mam nadzieję żeszybciej mi teraz pójdzie ;-) Bo Jaś miał 4340g i 62 cm..eh :) Ale nie było źle :)
image

image
Pogoda jest super, na słoneczku super cieplutko. Byliśmy na działce, poprzycinałam trochę żywopłot i się zmęczyłam.

Noc miałam znowu kiepską. Wstawałam chyba 10 razy do łazienki, w ogóle brzuch mnie jakość dziwnie bolał. Dzisiaj znowu pojawiły się skurcze, ale takie co 10-15 min i na razie nie chcą zwiększyć częstotliwości.

Ciekawe co u Ruminki, chyba się dziś nie odzywa? Może się w końcu doczekała :)
a mnie dziś na resztę porządków wzięło. Młodego pokój wysprzątany w każdym zakamarku, okno umyte, firanka wyprana. Teraz czekam na moich chłopaków.

Mnie też przerażają igły i każde pobranie krwi jest dla mnie stresem. Ewciuś ja miałam zabieg parę lat temu i mi właśnie nigdzie nie mogli się wkłuć bo nie było widać żył.. miałam całe pokłóte ręce, dłonie aż w końcu wenflon został umieszczony w mojej szyi! Był tam przez parę dni.. szyja mocno bolała bo spałam z głową tylko na jednym boku a potem ogromny siniak..

A przy porodzie miałam wenflon w dłoni..i musiał tam zostać przez jeden dzień. beznadzieja. Oby tym razem obyło się bez takich rewelacji..
image
image
ooo właśnie Rumianka się nie odzywa, może się zaczęło!! ale Natalia mam z nią kontakt telefoniczny, obiecała że nas o tym powiadomi:)

My zrobiliśmy przerwę i wpadliśmy na chwilę do domu... bo mój mąż zapomniał mi powiedzieć że jego mecz siatkówki leci o 15. ehhh... no nic... o 17 wyruszamy dalej:)

Kupiłam dzisiaj fajną i na dodatek tanią torbę w decathlonie mam nadzieje że się w nią wcisnę do szpitala bo nic nie mieliśmy takich gabarytów w domu, a w wielkiej walizce na kółkach wyglądałabym mało poważnie:D

Co do welfronu, to nadgarstek rzeczywiście najgorszy, pamiętam że zachowywałam się jak bez jednej ręki, bo bałam się że zahaczę i jeszcze bolało mnie to cały czas.
image
słuszna uwaga, że Ruminka się nie odzywa na forum, ale sms też do mnie nie pisała, albo coś się dzieje, albo zwyczajnie nie ma netu bądź z mężem spędza czas :)

Nie piszcie już o tych igłach w szyi, bo bardziej mnie to rusza niż kręgosłup :P

my też oglądamy meczyk, a potem wybieramy się na spacer, trzeba korzystać póki jeszcze czAs:)

UWAGA
sms od Ruminki:
"Leże na patologii z podejrzeniem odejścia wód i rozwarciem 1,5"

Oooch, miejmy nadzieję, że wszystko dobrze się skończy. Trzymamy kciuki za Ruminkę.
image
trzymam kciuki również

Oby to czekanie nie trwało zbyt długo :)
image
image
Jak tylko coś mi napisze to się z Wami podzielę. :)

Ależ mi się nudzi! Zrobiłam ciasto, ale chyba mi nie wyszło :/ nie wiem czy krem zetnie się tak jak powinien. Zobaczymy za ok 3h. Kurcze tyle czasu się to robi i jak nie wyjdzie to się bardzo zdenerwuje!

czesc dziewczyny
my dziś śmigaliśmy na matarni po sklepach...a teraz to mnie bebzon boli...
JA CHCE JUŻ URODZIĆ
image
image
My w końcu namierzyliśmy szafę jaką chcieliśmy, ale dowiemy się we wtorek, czy będzie za 4 tygodnie, czy jest szansa, że za tydzień. Jak nie urok to s****zka. Obawiam się, że nigdy nie uda nam się zamknąć tematu i ciuchy zacznę trzymać w kartonach...

Z. grzebie w piekarniku, może chociaż to będzie. Dziś robię babski wieczór w domu, a już teraz jestem taka zmęczona. Muszę się zdrzemnąć i tylko mam nadzieję, że drzemka nie rozłoży mnie bardziej, bo za 1,5h muszę wstać.
A ja miałam gości na obiedzie, jakiś czas temu pojechali-mały się kąpie z mężem i zaraz do spania :-)

Padnięta jestem.. Ruminka-trzymamy kciuki!!
image

image
~izulucha
film rzeczywiście fajny, jako fanka wszystkiego co hiszpańskie - w tym i Banderasa ma się rozumieć - obawiałam się, że będę nieobiektywna, ale naprawdę warto zobaczyć i posłuchać ma się rozumieć. Ach ... ten język ... rozmarzyłam się :) No i ani razu nie zaliczyłam wizyty w wc ! Chyba z tego zachwytu ;)

~eveline22
ja też dziś śmigałam po Matarni i nawet kilka brzuchatych widziałam, więc kto wie może którąś byłaś Ty :)

Ciekawe czy Ruminka tej nocy urodzi. Trzymam kciuki

Czekam teraz aż skończy się jakiś głupi mecz i odpalimy sobie jeszcze jakąś komedię przed snem. Matko ... myśl o spaniu i nocy nie napawa mnie optymizmem ;/
image
image
Monia o której byliście? Mnie nie da się nie zauważyć-szczupła nie jestem:)
My byliśmy ok 15:00-16:00 śmigaliśmy po C&A H&M
image
image
hej wam wkoncu do was dotarlam od wczoraj ciagle ktos nas odwiedza wiec nie mialam czasu zasiasc do kompa a jak juz usiadlam to prad wylaczyli :/
no ja tez nie lubie wenflonow w rece ale tym razem zaraz po porodzie przyszla pielegniarka i sie pyta czy moze wyjac mi wenflon ale sie ucieszylam i kazalam jej zaraz to cholerstwo z mojej reki wyjac :) z sandra po porodzie to 3 dni z nim w rece chodzilam nie wiem po co:(
kurcze ale fajnie by bylo gdyby ruminka urodzila trzymam kciuki razem z Krystiankiem :)
a nam dzisiaj po spacerku pekla detka w wozku :/ moj maz tak napompowal kolo ze nie wytrzymalo cisnienia dobrze ze do domu zdazylam dojsc
teraz mlody spi sandra u swojej kuzynki na noc a mezus po tesciowa pojechal do auchanu wiec korzystam z ciszy a za chwile bedzie diabel ubiera u sie u prady i sobie obejrze a co tam chwila relaksu przed tv sie nalezy :)
padam... za dużo dziś zrobiłam :/ a jeszcze na wieczór pojechaliśmy łazić po sklepach typu: castorama.. nie czuję nóg. A plecy bolą...
Mój tata dziś co chwilę pyta kiedy mam zamiar rodzić bo chce sobie wsiąść wolne a to będzie bardzo dobry pretekst :) i koniecznie mam mu dać znać jak tylko zacznę rodzić.. nie wiem co go napadło. Może coś przeczuwa?? ":)

mamosandry a jak Sandrze podoba się braciszek???

Ruminka do boju!!!
image
image
Oooooo jaka fajna wiadomość:),mam nadzieję, że szybko będzie po wszystkim u Ru.minki:).Kurcze , a miała na mnie czekać:).
Ja dzisiaj jakoś wszystko na ,,nie,,wszystko mnie drażni i do płaczu doprowadza, chce już mieć malutką w domu, a czuję, że będzie dopiero w październiku, nic a nic się nie dzieje :(
image
izka marne to pocieszenie ale już coraz bliżej :) nawet jeżeli malutka miałabym pojawić się na świecie w październiku.

Ja sobie wmówiłam że urodzę do 5 października. A jak nie to wtedy będę miała załamkę.. i ktoś będzie musiał mnie pocieszać.
image
image
A apropo weflonu, ja miałam 2 w każdej z rąk,nie czekajcie 3..
mam cienkie żyły i mi pękały, musiały się kobietki wbijać w dwie dłonie.. na jednej 2 razy.. ale ja miałam kroplówkę non stop z oxytocyną..

Wyciągnęli mi je zaraz jak mnie zszyli :) I pani Położna od razu mnie nasmarowała jakimś żelem zebym nie miała siniaków,wylewów, głaskała mnie i była naprawdę cudowną babeczką:))
image

image
jesli jeszcze ktos napisze o wenflonach to ja sie obrazam ! :P

Misiabela, marne czy nie, ale zawsze to jakieś pocieszenie;). Tylko czemu te ostatnie tygodnie są takie dłuuuuuuuugaśne...Toć cała ciąża szybciej mi zleciała niż te ostatki:P. Może dlatego,że wcześniej było dużo więcej zajęć związanych z przygotowaniami na przyjście maluszka a teraz już wszystko gotowe i zostaje już tylko czekanie?:/
image
@IzZzka@
pewnie ze było więcej zajęć i możliwości. Jeździłam autem, mogłam robić wiele różnych rzeczy. A teraz? Zależna od małżona, bo za kierownicą się nie mieszczę :( a autobusem nie chcą mnie puszczać samej. No i tak mijają mi te okropnie długie dni w domu.

ale za to ciasto wyszło wyśmienicie!!! :D

Też zrobiłam WZ i całe szczęście wyszła:) A autem też już odpuściłam jazdę, bo nogi mam za krótkie i nie sięgam, a jak usiądę jak należy to mam brzuchol prawie na kierownicy hehe.Ale jeszcze troche i wszystko wróci do normy, wrócimy do starych zajęć:).A pewnie i jeszcze czasem za nudą zatęsknimy:)
image
Witam Dżina moja żona wymęczona dochodzi do siebie po CC
16.09 godz. 12.20 Mikołajek przyszedł na świat w szpitalu na Zaspie - waga 3420g, dł 56 cm
Dziękuje Ci Kochanie...
GRATULACJE Dżina:))
image
image
Gratulacje Dżina:).Dużo zdrówka dla Ciebie i Mikołajka :)
image
Dżina
serdeczne gratulacje!! :)

Rozpakowane:

16.09 - Dżina - Zaspa - SYN - Mikołaj - 3420g - 56cm - CC

Dwupaki:

07.09 - Natalia - Zaspa
07.09 - gosiunia1108
08.09 - aga_6663
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan

03.10 - rybcia6 - SYNEK
09.10 - sowka - SYN
22.10 - lilo - SYN
26.10 - lucek

~ Dżina - niech Ci syn rośnie przystojny i zdrowy :)
Pozdrowienia i gratulacje dla pierwszego Taty, który się odważył tu odezwać :D
No przyznać się, która nie śpi? :)
Czesc, grztulacje dla Dziny i Mikolajka.

spiesze doniesc, ze 18 wrzesnia o 4.30 urodzil sie sn na zaspie synek Jas. Reszte opowiem jak sie troche ogarne :)
aha maly wazy 3330g
image
image
Dzina, Jumelka gratuluje! W koncu mozecie utulic swoje Cudenka :)
imageimage image
image
Ruminka trzymam kciuki!
imageimage image
image
Za nami kiepska noc, mala ma chyba zapchany nosek I przez to trudniej jej sie oddycha :(
imageimage image
image
Izulucha faktycznie to poporodowe luszczenie sie skorki bo po mleczku bubchen praktycznie nic sie nie luszczy.
imageimage image
image
Dżina i Jumelka gratulacje.
ale fajnie :)

Rozpakowane:

18.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jaś - 3330

Dwupaki:

07.09 - Natalia - Zaspa
07.09 - gosiunia1108
08.09 - aga_6663
17.09 - maniana - CÓRKA

03.10 - rybcia6 - SYNEK
09.10 - sowka - SYN
22.10 - lilo - SYN
26.10 - lucek

Dżina, Jumelka ogromne gratulacje :)

Miłego dnia dziewczyny!
image
image
Dziewczyny - GRATULACJE!!!

Ooo matko, Natalia nasza kolejka zbliża się ogromniastymi krokami :)))

A ja wczoraj miałam koszmarny dzień... niby nic nie robiłam (tzn. odkurzyłam, zmyłam podłogę, sprzątnęłam łazienkę),a tak się zmęczyłam. K. cały dzień był na awarii, a mnie wieczorem zaczął boleć brzuch, kręgosłup i kości. Na dodatek zgaga była okropna i mdliło mnie. Zaczęłam panikować i dopakowywać torbę (kosmetyki, woda itp.) a w nocy nie mogłam spać, bo panikowałam dalej... czy będzie zdrowa itd.
A dziś mąż znów na awarie pojechał (#@!!!), mdli ciągle ale przynajmniej nic mnie nie boli na razie :) Jutro wizyta... mam nadzieję, że wytrzymam :)
image
Ja też na nogach od rana, ale warto było wstać, żeby przeczytać takie wieści - Jumelka i Dżina GRATULACJE !!!

Ze szczególną niecierpliwością oczekuję relacji Dżiny jako pierwszej "cesarzowej" :-)

~eveline22
to musiałyśmy się minąć, my krążyliśmy w godz. 12.00 - 13.30

Wczoraj dokupiłam jeszcze ceratkę do wózka, taką do włożenia pod prześcieradło, bo wcześniej jakoś kompletnie o tym nie pomyślałam. Do łóżeczka owszem miałam, ale o wózku zapomniałam. Szukałam też w Akpolu takich fajnych żelowych nakładek na brodawki, które można sobie przyłożyć po karmieniu wyjmując je z lodówki, ale niestety nie znalazłam. Widziałam je dobrych kilka miesięcy temu, nie pamiętam firmy, a teraz panie pokazały mi całą masę zupełnie innych osłonek i to głównie do karmienia. Poszukam w necie, chyba że któraś z Was natrafiła na coś takiego ??

No i kupiłam dwa rodzaje herbatek laktacyjnych, na obu jest napisane, że można zacząć je pić pod koniec ciąży. Pijecie już ??
image
image
hejka
Jumelka serdeczne gratulacje!!!! :D

Ruminka sie nie odzywa, więc zupełnie nie wiem co się u niej dzieje, a nie chcę do niej pisać, żeby jej nie stresować dodatkowo.

Ewciuś
cooo?? zaczynasz pękać? Bo ja tak troszeczkę :P

gratuluję rozpakowanym mamusiom!
córcia nr1
image

córcia nr2
image
wow jakie wiadomości z rana:)

Dżina, Jumelka serdeczne gratulację, niech maluszki zdrowo rosną, a wam życzę dużo, dużo siły:)

Noo, zaczynam pękać coraz bardziej... im bliżej tym gorzej ;P
image
ja właśnei piję kawkę, a dziś niestety cały dzień sama, mąż w pracy i zobaczymy się dopiero jutro, ale z drugiej strony taki dzień samej w domu też mi czasem potrzebny, odpocznę sobie, poleże, popatrzę na tv, e nie będzie źle:)

ciekawe co u leokadii? Miała termin na wczoraj...

Dzień dobry:)

Dżina, Jumelka niech chłopaki zdrowo rosną :)!!!! Gratulacje

Już coraz więcej mamuś się rozpakowuje, zaraz się obejrzymy a będzie koniec października:) Ja już tak bardzo czekam na swoją kolej i chyba dlatego tak się dłuży....

Dziewczyny trzymam kciuki żeby dalej już poszło hurtowo:) jedna po drugiej

P. siedzi przy kompie i pracuje, ja trochę ogarnę w domu i o 15 wypad. Mam nadzieje że jak zajrzę pod wieczór to będą wieści od Leokadi albo Rumianki!!:)
image
~ Jumelka - Ty chyba też w niezłej formie, skoro niecałe 2,5h po porodzie pamiętasz o tym, żeby dać info :)
Gratulacje :)
Jumelka gratulacje:))
image
image
Dżina i Jumelka - gratulacje !!!

Dziewczyny z mojego terminu powoli się rozpakowują a u mnie cisza. Brzuch wysoko, zero skurczy, rozwarcia, tylko szyjka skrócona do 1,5 cm.

Wczoraj skończył się u mnie remont łazienki. W końcu mogłam się normalnie wykąpać. Niestety moje szczęście nie trwało długo bo po zdjęciu folii z wanny okazało się że jest pęknięta. Teraz trzeba będzie ją reklamować a jest zabudowana :( Masakra :( Do tego kafelkarz okazał się wyjątkowym partaczem, chyba sama ładniej bym te kafle przykleiła...
Różne rzeczy dla dziecka i nie tylko zupełnie za darmo - http://gratyzchaty.pl/?ref=6074

Nowe mamusie - GRATULUJĘ!

W ciązy miałam sporo czasu, aby cos tutaj naskrobać, a teraz, z dwójka dzieci o sobie myslę na szarym końcu. Ale cieszy mnie to ogromnie, że synek jest juz z nami, że juz sie robi z tygodnia na tydzień taki większy, pełniejszy. Juz nie moge się doczekać kiedy bedzie potrafił siedzieć, będzie to wielka ulga, bo jak na razie tylko biedaczek leży raz na jednym raz na drugim boczku. No i je za dwóch! Jak na razie z naszych forumowych dzieci mój synek był najcięższy, przybrał już ponad 0,5 kg! Także jest co nosic :)

Przyszłę Mamusie - odpoczywajcie ile tylko wlezie i zróbcie sobie na maxa wszystkie porządki w domku, bo póxniej nie bedzie na to czasu. Ja np. cieszę sie, że rozmroziłam zamrażalnik przed porodem, bo teraz byłaby to ostatnia rzecz, którą bym zrobiła :)
mój mąż maluje salon.
jest sajgon, a myślałam, że mam sprzątnięte mieszkianie....hehe
i wszystko od nowa

sałatko dziękuję za dobre rady, ja od jutra mam zamiar zacząć układać w półkach, jedna półeczka dziennie żeby sie nie przemęczać, ą żeby zapanował w nich porządek bo ja taka "przydasia" jestem, to się przyda, tamto się przyda, a w konsekwencji i tak rzeczy leżą

Mam wieści od Ruminki:
nadal leży na patologi, skurcze są coraz silniejsze i może w końcu wywołają poród, pisze też, że była na sali z rodzącą i jej widok nie napawał jej optymistycznie...

o właśnie chyba najgorzej jest patrzeć jak rodzi inna kobieta, czasem lepiej widzieć lub wiedzieć mniej:)

Cześć dziewczyny,a ja miałam przeboje wczoraj późnym wieczorem :(

Siedząc zaczęłam mieć mega zawroty głowy, coś strasznego-cały pokój mi wirował a serce myślałam ze wyskoczy, zaraz potem mdłości-potem wymioty -ok 2 godziny siedziałam w wc. Mąż latał z ciśnieniomierzem i mierzył mi ciśnienie-na szczęśęcie było ok tylko puls 92.. Po wszystkim napiłamsię mięty i zasnęłam na siedząco-obudziłam się ok 5-umyłam,przebrałam i spałam do rana.. Nie wie m co to było.. czy jaieś zatrucie czy coś..:( Dzwoniłam do lekarza, mówił ze obserwować czy nie ma krwi itp.. Albo mała ucisnęła na watrobę..
image

image
~ Natalia - może Ruminka miała na myśli to, że babka na przykład nie pierwszej urody... :P
Poza tym, dużo rzeczy oglądanych z boku wygląda gorzej, niż jest w rzeczywistości, więc nie ma się co strachać na zapas:)
Gratuluję synka Jumelka:).
Ciekawe która następna zaraz po Ru.mince:)
U mnie nadal nic się nie dzieje, z każdym dniem jestem bardziej zła :(.
image
Marta nawet nie pomyślałam, że rodząca z Ruminką może być nie pierwszej urody i pewnie dlatego Ruminka się wystraszyła:)

witam Was jestem szczęśliwą już rozpakowaną mamusią. urodziłam NIESTETY w wojewódzkim 16.09 o godz 09:20 ślicznego synusia 3680g i 56cm. jesteśmy już w domku wszysto super relacje zdam później. pozdrawim i życze wam szybkich rozpakoań.
imagel
leokadia gratuluję :) niech maluszek się zdrowo chowa
image
image
super leokadia,że masz już synka przy sobie, serdecznie gratuluję:), czyli dwie mamusie urodziły 16.09 tylko jedna na Zaspie, a druga w Wojewódzkim:)

Leokadia :) !! gratuluje synka :) ach... jak fajnie wchodzić na nasz wątek i czytać takie pozytywne wieści że mały człowieczek przychodzi na świat :)
image
Super wiadomość Leokadia :).Zdrówka dla maleństwa i mamusi życze:).
To nam się mamuśki posypały w krótkim czasie :).Faaaajnie ...:)
image
Gratulacje dla świeżo upieczonych mamuś :) Jak ja Wam zazdroszczę że już po ;-)
Wszystkim dzieciaczkom niech rosną zdrowe i silne!! :)

Zmartwiło mnie to słowo leokadii-NIESTETY w Wojewódzkim.. Trudno poczekamy na relację :-)
image

image
~ Leokadia - gratulacje i dużo zdrowia dla Was :)

Ale teraz musisz powiedzieć, czemu NIESTETY wojewódzki... Mam nadzieję, że tylko dlatego, że nastawiłaś się na inny szpital, a nie dlatego, że coś było tam nie za bardzo. Nie trzymaj nas w niepewności.
~ Lilo - stanowczo wolę taką wersję, że to chodzi o trudny rodzaj urody. Jeśli wersja jest inna, to ja nie chcę wiedzieć jaka.
Dziewczyny a nie wydaje się Wam ,że żadna rodząca nie jest ,,urodziwa,, :D ?
image
Nie w tym rzecz, po porodzie można się doprowadzić do porządku i choćby nawet wytapetować (jakby się miało siłę) i wyglądać "urodziwie" na miarę własnych możliwości.
Natomiast tworzymy tu pewną teorię, mającą na celu dokonanie takiej interpretacji słów Ruminki, przekazanych przez Natalię, która nie przerazi tych z nas, które poród mają przed sobą.
Dziewczyny, ja też byłam na patologii 4 doby, wcześniej byłam na oksytocynie i słyszałam 4 dziewczyny rodzące (spędziłam tam 12 godzin!) i powiem Wam, że za każdym razem było tak samo - najpierw rodząca krzyczała, że nie da już rady, że boli, a na finał zbierały siły i parły ile fabryka dała. Później były cudowne łzy szczęścia i ogromna radość, aż ja się wzruszyłam...
U mnie poród wyglądał podobnie, choć ja krzyczałam "dam radę, dam radę". Pomyślałam sobie, że każdy bolesny skurcz zbliża mnie do mojego Skarba i dzięki temu było łatwiej.

Piszę to po to, że może moje doświadczenia komuś pomogą w czasie porodu, i mam nadzieję, że chociaż troszkę Was uspokoją. Bo nie ma takiego bólu, który matka nie mogłaby znieść dla swojego dziecka.
Dżina, Jumelka i Leokadia2101 - gratulacje !!!Zdrówka dla Was i dla Maluszków - z niecierpliwością czekamy na relację.

ależ nam się mamusie posypały :) gratuluje rozpakowanym dziewczynom !
[url=www.nawieszaczku.pl]image[/url]
Pięknie to sałatko ujęłaś:). Myślę ,że do wielu z nas Twoje słowa trafią:)
image
No, no, no gratulacje dla kolejnej :)

A u mnie przyszły skurcze, HURRA!! W końcu coś się zaczęło dziać :) I nawet były w miarę regularne :D co 15 minut :D ale poszłam pod prysznic, potem poleżałam i przeszło :P Jutro na wizytę i mam nadzieję, że w końcu będzie moja kolej :)))) (mimo, że im bliżej tym bardziej panikuję oczywiście)

A poza tym dziś kupiliśmy wózek... używany :( ale w sumie wygląda bardzo dobrze i kosztował połowę tego co nowy :)
image
no Ewciuś to pewnie już niedługo i u Ciebie się akcja rozwinie:)
my też kupiliśmy używany wózek gondolę+spacerówkę, musimy tylko jeszcze dokupić fotelik, i też nam wyjdzie o połowę mniej niż kosztuje nowy wóz:)

no nic na mnie już czas, idę się położyć, kolorowych snów Wam życzymy z synkiem:)

leokadia GRATULACJE! Niewazne jaki szpital, wazne ze juz w domciu z maluszkiem!
imageimage image
image
Witam się z rana:)
image
image
Gut myrning...
końcówka mojej ciąży to dramat normalnie, przez całą ciąże nie narzekałam na nic a teraz położyła mnie ta rwa kulszowa dosłownie robię pod siebie,czuje sie fatalnie psychicznie i fizycznie nie wiem skąd ja zbiorę siły żeby urodzić jestem wykończona tym bólem, jestem w kompletnej rozsypce.. chyba wezwę karetkę żeby mnie jakimś dźwigiem na poród wyciągnęli..
córcia nr1
image

córcia nr2
image
Mi się coś dziwnego dzieje z prawym ramieniem, szczególnie jak się chcę położyć na prawym boku. Mam wrażenie, jakby jakaś malutka kostka w stawie nie trafiała na swoje miejsce i przesuwała mi ścięgna i żyły... Dziwne uczucie i bardzo nieprzyjemne. Ogólnie prawą rękę mam mniej sprawną, zwłaszcza rano - non stop mi coś z dłoni wypada, a palców prawie w ogóle nie mogę zgiąć, dopiero po jakimś czasie udaje mi się je rozruszać.
Leokadia
serdeczne gratulacje! Podobnie jak dziewczęta mam nadzieję, że nie wydarzyło się nic nieprzyjemnego w czasie porodu, że piszesz "NIESTETY"

Uaktualniam listę:

Rozpakowane:

16.09 - leokadia2101 - Wojewódzki - SYN - 3680g - 56cm - SN

Dwupaki:

07.09 - Natalia - Zaspa
07.09 - gosiunia1108
08.09 - aga_6663
17.09 - maniana - CÓRKA

03.10 - rybcia6 - SYNEK
09.10 - sowka - SYN
22.10 - lilo - SYN
26.10 - lucek

Marta jak przeczytałam Twoje przywitanie Gyt Myrnining to mi się buzia roześmiała, bo od razu mi się przypomniał kiedyś mój ulubiony serial Allo, allo:)
i ja się witam w ten deszczowy poranek, brr ale pogoda za oknem:(

ja położyłam się spać dość późno i myślałam, że jak będę zmęczona to prześpię całą noc, ale niestety, budziłam się do toalety, a potem nie mogłam zasnąć:(

Cieszy mnie Twe ucieszenie :)
Witam się,
co za okropna pogoda, będę miała pewnie humor do d.. przez cały dzień. :/ Małżon na 14 do pracy, jak ja nie lubię tych jego zmian!
Wczoraj do późna byliśmy u znajomych, fajnie było się wyrwać z domu.
Od Ruminki nie mam wieści, więc chyba nic się w temacie nie zmieniło, a może już tuli Anielkę?

Tak właśnie do mnie dotarło, że leokadia bardzo szybko wyszła do domu, też bym tak chciała...
Czekam z niecierpliwością na relacje.

Ja też bym chciała szybko do domu wyjść, ale nam położna w SR mówiła, że lepiej nie nalegać na szybsze wyjście, jeśli lekarze lub położne sugerują dłuższy pobyt, bo później ciężko samej będzie dopilnować wszystkich badań itp, a w szpitalu wiadomo, że zrobią komplet. Mam nadzieję, że to nie będzie konieczne i w max 3 dobie wrócę do domu.
Dzień dobry,

no może nie aż taki dobry, bo pogoda paskudna, ale cóż ... przed nami jesień. Po wczorajszym basenie noc nie była aż tak straszna jak te ostatnie, pospałam do 8.30, jak na mnie to prawdziwy sukces ;)

A dziś za dobrą radą rozpakowanej sałatki postanowiłam zrobić sobie dzień leniuchowania - taki bez wychodzenia z domu, makijażu itp. - czyli taki, jaki zawsze doprowadzał mnie do depresji, ale sałatka ma rację - to mogą być ostatnie takie dni, potem pewnie już będzie co robić. Mam książki, gazetki, nawet słówka z hiszpańskiego (!), jedynym moim zadaniem na dziś, które zresztą zmusiło mnie do ubrania się jest odebranie paczki od kuriera z częścią do auta. Nawet obiadki mam zapewnione, i to na cały tydzień :))

Dziewczyny, ponawiam pytanie - co z herbatkami na laktację ??
Na obu tych, które nabyłam za radą położnej napisano, że można je pić już pod koniec ciąży. Pijecie czy czekacie do porodu lub też do ewent. (czego ani sobie ani nikomu nie życzę) problemów ??
image
image
Monia
ja narazie nic nie pije, siara mi leci od ok 18-19tc wiec nie będę się jeszcze nakręcać :)

ja siary nie mam, a herbatek nie piję więc nie wiem

ja też nic nie piję, ogólnie nie mam zamiaru się niczym nakręcać. Nie ma żadnych dowodów na to, żeby te herbatki ruszały laktację od strony fizjologicznej, mogą jedynie pomagać psychice... więc jak komuś to pomaga to super ;) ja jednak nastawiam się na to, że po prostu będzie mleko i będę karmić piersią...
Ruminka napisala, ze wraca do domu w dwupaku, wiec czekamy na nią tutaj...

o ja już myślałam, że Ruminks już tuli Anielkę, a ona wraca w dwupaku

Po długim nie pisaniu witam wszystkie przyszłe mamusie oraz gratuluję już rozpakowanym:)

U mnie jak narazie skurczy brak czasem brzuch pobolewa ale to pewnie przez ucisk dziecka. Brzuch choć wydaje mi się już nisko to jest taki jakby "nadęty" nie rozumiem albo dziecko już takie duże i przez to takie odnoszę wrażenie;)

Wizytę u gin mam na 30.09 ale mogę nie doczekać bo to będzie początek 39tc (pierwsze dziecko rodziłam w 38tc) więc postanowiłam, że badania (mocz, morfologia) zrobię jutro i wybiorę się do niego w piątek żeby mnie obejżał "od środka" bo już chyba tego z 3 miesiące nie robił bo miał urlop albo wypadło akurat usg :P
Poza tym muszę się wybrać wkońcu do MOPSu złożyć wniosek o rodzinne ale dla mnie to nie lada wyprawa i tak to odwlekam już od początku września:(

Co do herbatek na laktacje to ja piłam dopiero po porodzie,nawet nie myślałam żeby zacząć wcześniej, nie widziałam takiej potrzeby.

Dziewczyny od piątku się wzięłam za pranie ciuszków przyznam, że nie wszystko prasuję polarowe itp sopbie odpuszczam a co do "łapek niedrapek" czy skarpetek prasujecie czy też sobie lepiej odpuścić (hm ale mam problemy ;P ) starszą córkę rodziłam 5lat temu i niebardzo pamiętam jak to wtedy było z tym prasowaniem..
hej,

gratulacje dla Dziny, Leokadii i Jumelki, u niej to byl express hihi
niech dzieci rosna zdrowo

3mam kciuki za Ruminke
ja popieram to co napisala salatka, moze dlatego, ze mam Blanke itp, ale jest moja mama i pozwalam sobie na wyspanie sie, leniuchowanie itp.bo wiem co mnie czeka juz za tydzien...dlatego nie mam wyrzutow sumienia, zreszta nikt mi nie wyrzuca, a marudze strasznie tez...

Marta, ja tez lubie wszystko co hiszpanskie, jezyk, jedzenie, kulture itp...

ja h.laktacyjnych nie pije, ale mam zakupione z PL, bo tutaj tego nie maja...dalej, mi siara nie leci itp, cyce nie powiekszyly sie, ale tez nic nie przytylam...czuje ze sa troszke nabrzmiala i b.cieple , taki jakby rozgrzewaly sie itp, i teraz nie wiem czy to dobry znak czy nie...
w ogole tym razem, nie bede miaa akcji porodowej i ciekawa jestem jak bedzie z laktacja, choc ja nastawiam sie na najgorsze jak z Blanka, czyli brak umiejetnosci ssania, brak mleka, ale wiem, ze laktacja to w glowie sie rozwija, i jak wroce do domku to zobacze jak bede, bo szpital to nie miejsce na rozkrecanie laktacji...
image

image
oj to Ruminka zawiedziona, ale widacznie to nie czas dla Anielki jeszcze...

witamy marto.gdansk, ja nie prasuje skarpetek itp, tylko bodziaki i to tez tylko teraz, bo jak urodze, to brak czasu na pewno...bedzie powodowal brak prasowania...
image

image
Jejku dziewczyny ale żeście się rozpędziły, super :)
Gratuluję ogromnie.
Ja się zawsze wzruszam jak o tym czytam bo to jest takie magiczne wydarzenie. I troszkę zazdroszczę. Chociaż im bliżej końca to się jakoś zaczynam bardziej bać.

Spakowaliśmy z P. torbę i mały plecak. W sumie nie dużo tych rzeczy było ale niektóre gabarytowo duże, chociażby podkłady poporodowe, ręczniki, pieluszki dla małego i rożek. Chyba będę musiała pożyczyć większą torbę i jednak upchnąć to wszystko razem.

Herbatki kupię dopiero jakby było coś nie ten teges. Ale może tylko laktator wystarczy.

Jeżeli chodzi o prasowanie to prawie nic nie prasowałam, tylko to co było wygniecione. Myślę, że wystarczy pranie na usunięcie ew.zarazków.
image
Witam się Poniedziałkowo:)

JA sobie pospałam prawie do 11!!( szok) :P wczoraj powiedziałam P. o tym jak piszecie że warto odpocząć kilka dni przed porodem i nic nie robić i dzisiaj P. mi zapowiedział że mam się pobyczyć !!:) tylko że mnie energia rozpiera!:) jak nie wiem co...

Sałatko piękne te twoje słowa że nie mam takiego bólu, który nie zniesie matka dla swojego dziecka, niby proste i oczywiste ale bardzo trafiają szczególnie w takim okresie jak teraz.

Co do herbatek laktacyjnych, Monia niestety nie pomogę bo nawet o tym nie myślałam, u każdej kobiety z laktacją jest różnie, mi nie leci nic z piersi teraz ale mam nadzieje ze po porodzie wszystko będzie bez problemu.

Co do prasowania ubranek marta to teoretycznie należy prasować przez pierwszy miesiąc ze względów higienicznych żeby wyjałowić ubranka, wszystko zależy od indywidualnego podejścia- dziecku raczej nic się nie stanie :)

Rumianko w takim razie czekamy na Ciebie tutaj :) !! i tak jesteś już bardzo blisko i lada dzień będziesz już wypakowana:)!!

No mamusie w takim razie nie ociągać się ,pora na następną :)
image
O herbatkach w ogóle nie myślałam nawet, przypuszczam, że dopiero gdy się pojawi potrzeba, to się zacznę orientować w temacie, ale liczę na to, że taka potrzeba się nie pojawi. A siary póki co nie było i nadal nie ma.
Co do prasowania - to nie jest moja mocna strona, od lat nie prasuję prawie w ogóle, nawet nie wiem czy mam żelazko i jeśli tak, to czy działa. Wszystkie moje doświadczenia związane z prasowaniem kończyły się oparzeniem. Taki mam talent po mamie...
Moja siostra olała prasowanie całkiem, uznała je za zbyteczne marnowanie czasu, który można poświęcić na spanie, albo przygotowanie obiadów na zapas. Jej dzieciaki w sposób widoczny nie ucierpiały na tym, że miały niepoprasowane ubranka, więc ja też się tym tematem nie przejmuję zupełnie.
W takim razie wstrzymam się z ewent. piciem, może faktycznie herbatki laktacyjne w ogóle się nie przydadzą. Poza tym powiem wam, że ... nie pachną najlepiej ;) Sam koper włoski, blee ...
Poza tym dziewczyny, z którymi rozmawiałam mówią, że na oddziałach położniczych są dostępne i jak któraś ma ochotę lub potrzebę to można się częstować. Ja zawsze wolę mieć swoje, więc zaopatrzyłam się już, podobnie jak i w herbatki z melisy i szałwii, ale też mam nadzieję, że się nie przydadzą. Co do siary to mi coś tam leci ale tylko jak ścisnę, natomiast słyszałam, że to kiedy się pojawia i czy w ogóle w ciąży nie ma za wiele wspólnego z laktacją, więc chyba nie ma się co denerwować ewent. jej brakiem

A ja ciągle czekam na tego kuriera, wrr ... gdzie on jest ?
image
image
Hej mamusie:)
To Ru.mink@ pewnie troszkę zawiedziona,że wraca w dwupaku, ale najważniejsze,że już coś się dzieje konkretnego i jest już bliziutko końca:).
Co do prasowania, to ja miałam farta, bo mój Ł. jak przysiadł tylko,,spróbować,, tak poprasował całą stertę więc wspólnymi siłami jakoś się udało.Ale rzeczy typu skarpetki i niedrapki to sobie odpuściliśmy hehe.
A herbatek też nie piję:)
image
Alo, alo! :DDD

leokadia moje gratulacje!!! :)

znikam bo mam troszku do zrobienia.. rano wybyłam z domu i wróciłam przed chwilką. Zaopatrzyłam moje dziecie w kalosze bo zeszłoroczne ewidentnie za małe, podjechałam po zwolnienie do doktorka i nawkurzałam się na pogodę..
trzeba pranie po weekendzie wstawić, przygotować obiad, wyprać fotele... :) nie mam czasu na odpoczynek. Poza tym na zapas odpocząć się nie da. To już lepiej posprzątać skoro później może nie być czasu. :D

Miłego dnia!!!
image
image
Ja zaraz wychodzę bo o 14.00 mam wizytę u gin. Wczoraj te skurcze mnie ucieszyły, dziś są ale mniej regularne... Klara cały czas się gdzieś na mnie pcha... Przepakowałam torbę, mam mega bałagan w domu... a nic mi się nie chce. Jutro może przyjedzie w końcu moja mama... No dobra znikam... dam znać po powrocie :) Oby wieści były dobre :)
image
Gratulacje dla kolejnych rozpakowanych. Powoli klecę relację z porodu, wrzucę jak już skończę.
Witam Mamuski!
Jestem nadal w jednym kawalku...wkurzona,ale po kolei.

No wiec w sobote na przescieradle zobaczylam plame, nie byla mega wielka ale jednak,mokra,przezroczysta,bagienny zapach-to opinia mojego R. dla mnie tak racvzej slodkawo, myslimy moze wody.
Na pewno nie byl to mocz...dotknelam,zadnej gestosci jak zwykla woda...

Poszlam do toalety jeszcze troche polecialo i koniec, pozniej normalnie siusiu mi sie chcialo...

No to do szpitala sprawdzic...lekarz mowi, ze pecherz caly,ale mozliwe,ze bokiem moga sie saczyc wody no to na oddzial ;/
Nie znosze szpitali,ale ok, trudno.
Lekarz dalej,ze szyjka zgladzona, rozwarcie 1,5 palca... ok
To leze ze wzgl. na paciorkowca,zeby wrazie w antybiotyk brac etc. ...

Pytaja czy wody leca, wod jako takich nie bylo bo hello, lekarz powiedzial pecherz caly,a mysle,jesli sie beda saczyc po trochu to gdzie ja to na wkladvce rozpoznam, przeciez nie chlupna...;/ a po kilka kropli... eee

Doszli do wniosku,ze nie mozna w sumie nic stwierdzic,ale to moze byc sluz...nie wygladalo na sluz,ale podobno moze byc tak wodnisty...ok.

Wieczorem w sobote pielegniarka sprawdzila rozwarcie i mowi"no faktycznie 1,5 palca. Dwoch nie wloze,ale tak na 1,5 jest" no i czop dlaej odchodzil teraz juz koloru jak na tym oblesnym zdjeciu bleee i duuuzo przezroczystego sluzu...

Nocka byla straszna hehe bo mialam na sali rodzaca,a ona niestety miala bole z krzyza wiec ojjj bolalo ja,ale o 4:30 wzieli ja na porodowke do 6 moglam pospac ;p bo pozniej jak to w szpitalu cisnienie, krew,antybiotyk etc. ...

Wczoraj wieczorem tez byla dziewczyna ktora miala odejscie wod o 20, o 21:30 byla juz na sali, a o 22:30 wzieli ja na porodowke ze skurczami co 32 min.takze spac moglam ;))) Na pocieszenie powiem,ze z kolei ona miala skurcze takie znosne, da sie przezyc, nastawiala optymistycznie, zwlaszcza po poprzedniej nocy.

Mysle sobie po co leze, skoro czekac na porod moge w domu,antybiotryk tez...ale nic. Leze.

Wszystko byloby ok gdyby nie to,ze dzis lekarz(inny)bada i mowi (po tych dwoch opiniach ...)ze szyjka skrocona do 1,5...zamknieta!!! i spokojnie moge w domu czekac... BEZ KOMENTARZA...

Jedna kwestia mnie nurtuje moze macie wiecej wiedzy, jak ktg pokazuje skurcze te rodzace mialy 50-40 srednio a ta wczorajsza to nawet 20% ja natomiast zwykle poza malymi skurczykami i anomaliami typu 99% ibrak skali na ktg ;) mialam przecietnie 50-60 i nic... twierdzili to spokojnie jeszcze przepowiadajace... no tyle to ja wiem skoro dalej nic sie nie dzieje... ale jak to jestz tym skalowaniem na ktg?

Dziekuje za wsparcie, jestescie kochane. Natalia byla na biezaco ;) z takich decyzyjnych spraw.
image
image
[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczk
Trzymam kciuki Ewciuś żebyś szybko urodziła:)

Ja mam wrażenie od kilku dni że obniżył mi się brzuch, nawet moja koleżanka sama z siebie tak stwierdziłam jak byliśmy wczoraj na spacerze. P. też mówi że trochę opadł, ale nie wiem czy to było obiektywne czy po prostu mi przytakiwał jak oglądał coś w tv.

A jak jest u was??:) gdzieś czytałam że przeważnie to następuje 2 tygodnie przed porodem, potem że to indywidualna sprawa, że czasami wcale nie opada.

ale fajnie czasami tak się połudzić :)
image
Rumianko ja niestety nie pomogę bo pierwsze KTG mam dopiero 28 i nie siedzę w temacie.

No niestety nasza nasza służba zdrowia do idealnych nie należy i wielu lekarzy na tych samym oddziale wchodząc na swoją zmianę ma inną teorię, anuluje badania itp. .... pacjent wtedy jest zakręcony jak słoik... ale pomyśl że lada dzień będziesz już z Anielą :)
image
Ja w obwodzie w pasie mam nieco mniej niż wcześniej. Są momenty, kiedy mi się wydaje, że brzuch jest niżej, ale sama nie wiem.
Z. twierdzi, że jest niżej na pewno. No i sobotę kumpeli matka stwierdziła, że już widać, że się obniża. Nie widziała mnie wcześniej, więc skali porównawczej nie miała, ale sądzę, że wiele ciąż w życiu widziała i ocenić umie... Poród za 2 tygodnie by mi odpowiadał chyba.
Uslyszalam opinie pracownika,ze spoko dziewczyny jadac na porodowke siesmieja,ze jeden lekarz mowi na 7cm ropzwarcie , a okazuje sie ze na 3 (na porodowce) takze rozne rzeczy sie zdarzaja,.mnie juz chyba nic nie zdziwi...

Ja mam obnizony,przynajmniej mi sie tak wydaje i takie opinie slysze,ale...no nic damy rade ;)
image
image
Ruminko
jak juz pisałam, myślałam, że wrócisz do domku z córeczką...

Ewciuś
czekamy na wieści... w sumie dziś jest ten dzień, na który się umawiałyśmy, ale jakoś się nie zanosi chyba jednak (przynajmniej u mnie)

Ogólnie mam okropny humor, juz teraz do wieczora zostałam sama. Nie wiem co ja będę robić cały dzień... znowu jakieś ciasta pewnie będę piec, bo co innego mi zostało?

Rumi to ktg jest porąbane,jak 2 tyg temu byłam na ip to według ktg skurcze były na 16-20% a bolało jak cholera,5 lat temu miałam robione ktg ból jak na miesiaczke ale o wiele słabszy niż 2 tyg temu i według ktg skurcze na 80-100% :/
image
image
PS mąż mnie przegonił jak wracaliśmy ze szkoły....i mnie teraz bebzon boli jak choliera.....
kurde ja sie czuje jak przegubowiec albo jakaś dżdżownica,już ledwie łaże
image
image
Cześć dziewczyny :-)
Ruminka-wazne że jesteś w domu-zawsze to inaczej i na spokojnie-trzymam kciuki!!

Ja wczoraj oglądałam film z meżem do ok 2 i dopiero ok 3 zasnęłam :)
Noc miałam w miarę znośną ;-)

Malutka kotłuję się bardzo bardzo ;-)
Wstyd się przyznać,ale jak mężuś do pracy wybył o 8, to poszliśmy z Jasiem jeszcze spać i spaliśmy do ponad 12..;P

Teraz trochę do tyłu ze wszystkim,zaraz idziemy na spacerek póki nie pada :)
image

image
eveline cos w tym jest jak braklo skali to byly takie sobie,a jak juz odczuwalam dosc spory dyskomfort to... niby 20-30 %
No,ale nic nadal sie nic nie dzialo, nie rozkrecily sie.

Brzuch mam co chwila napiety, a czasem takie lekko bolesne te skurcze,ale oni uwazaja ze luz wiec...
image
image
Patunga co racja to racja, chociaz z tym spokojem to nie do konca bo nie wiem wkoncu czy to rozwarcie jest czy nie,ale nic czekamy na wyrazniejsze oznaki porodu ;)

Wskazania do domu...spac 10h, lezec 8... po co?
W obowiazkach domowych pomoc rodziny...
i takie tam heh to do grudnia nie urodze jak sie tak bede oszczedzac ;)
image
image
Ruminka ale miałaś przeboje w tym szpitalu, swoją drogą jak to jest, że jeden lekarz mówi, że jest rozwarcie, a drugi, że nie ma, no nniby co cofnęło się??:)

do nas dzisiaj zawitał kurier z karuzelą i właśnie mąż ją składa, fajny widok:)

wlasnie spojrzalam na swoje ktg, a jezdze 2x w tyg od miesiaca ;-) i zawsze mam akcje serca na poziomie 40-60%, a skurcze na poziomie 20-30%, czyli norma, nic sie nie dzieje, tak to czytaja, ale ja jestem dopiero w 37tc...a ty juz w 39tc, na co masz czekac? na 4.5kg dziecko, bez sensu, lekarze nie wiadomo na co czekaja...szkoda Ruminko i niestety tak to jest 1 lekarz zobaczy rozwarcie na 5cm, a drugi na 3 cm, dlatego w Uk zawsze ordynator decyduje, u mnie tak bylo, bo tez nie mialam rozwarcia i pielegniarka mowila ze powieksza sie, on tego nie stwerdzil, wiec od razu cc, bo jego slowo to amen i najwazniejsze...a pielegniarki, hmm niektore nie potrafia wyczytac w ktorym tyg ciazy jestes...tak to jest...mam nadzieje, ze szybko rozwinie sie tobie...
image

image
dziewczyny ligia odezwała się że jest już po porodze ale w poprzednim wątku! :)
image
image
Łeeee, a u mnie dzidzia ma 3400 kg a rozwarcie na 1 palec... Czyli... czekam dalej... Niepocieszona jestem :((((

Ale p. Iza już wróciła i kazała przyjechać w tygodniu i "zobaczymy co się da zrobić" :)) Więc jest nadzieja...
image
ligia dokonała wpisu w poprzednim wątku :)
gratuluje raz jeszcze i uaktualniam nasza liste:

Rozpakowane:

08.09 - ligia - CÓRKA
16.09 - leokadia2101 - Wojewódzki - SYN - 3680g - 56cm - SN

Dwupaki:

07.09 - Natalia - Zaspa
07.09 - gosiunia1108
08.09 - aga_6663
17.09 - maniana - CÓRKA

03.10 - rybcia6 - SYNEK
09.10 - sowka - SYN
22.10 - lilo - SYN
26.10 - lucek

Ewciuś
ja idę do ginki w środę, więc może po tej wizycie wybierzemy się razem do Izy????? :D

Nie mam nic przeciwko :)
image
no to ekstra :)
w środę idę na 8 rano i jak wrócę do domu to się jakoś ugadamy :)

Wrześniowa lista się skraca, dziwnie to wygląda :)
ligia-gratulacje :) 10h się biedna męczyłaś,ale jak mówisz masz już swój skarb przy sobie :)

Mi znowu jakoś słabo:(
image

image
hej dziewczyny
serdecznie gratuluje wszystkim rozpakowanym:)
misiabela Sandra zachwycona braciszkiem chce go trzymac na rekach pomaga go kapac i przebierac i strasznie pilnuje zeby nikt mu krzywdy nie zrobil:)
ale niestety moje dzieci sa chore sandra zalapala katar w przedszkolu i zarazila nim krystianka :( na szczescie oboje osluchowa nic nie maja krystian tylko lekko ma zapchany nosek ale coz katar jest:(
faktycznie lista się mam wrześniowych skraca a niedługo zacznie się lista październikowych mam, i powiem Wam, że jestem przerażona:0

ligia serdecznie gratuluję narodzin córeczki

ligia gratuluje narodzin corci!
imageimage image
image
Podczas KTG na sali porodowej od razu miałam skurcze na 100%
mamosandry wspolczuje chorobska w domu, teraz niestety taki sezon a nasze dzieci takie malutkie jeszcze :(
imageimage image
image
Byliśmy dzisiaj z Jasiem w sklepie-kupowąłam mentosy i kubusia dla Niego:)
Przed nami stał jakiś żul-pakował piwsko,wymieniał butelki,a mój Jqaś na cały sklep woła: Pan, piwo dla dorosłych:) Facet coś bełkotał, ja go nie zrozumiałam a mały jeszcze kilka razy powtórzył to samo ;-)

Potem spotkaliśmy bliźniaków-dwóch chłopców ubranych tak samo- a Jaś woła na cały regulator na ulicy-"mama, taki sam chłopczyk,taki sam..":) z taką nutą zdziwienia w głosie, myślałam ze się posikam ze śmiechu :)
image

image
Paranoja z tymi porodami :P
Ja w sobote mialam takie skurcze ze skali bylo brak ;),ale mysle,ze to raczej jakis blad byl... az tak nie bolalo...
Poza tym utrzymuja ze to jednak przepowiadajace, nie wiadomo komu wierzyc i co jest grane...ta bezsilnosc i w sumie to,zwe nie mozna panowac nad sytuacja jest chyba najgoirsza... ;p

IzZzka czekam jak obiecalam :P
Wczoraj mialam taki dzien,ze juz tez ryuczalam z tego bezsensu,niby mam skurcze,dokuczliwe,czeste i ...d... cisnie przy nich na pecherz,ze czasem usiedziec nie da ze strachu ze sie posikam :P, na pupe tez zreszta troche a nic nie postepuje widocznie...
A jak juz idziesz do lekarza a on sam nie wie.. to masakra..

No nic czekamy, damy rade,juz teraz to ostatnia prosta, boej sie tylko,ze jednak przenosze i wtedy dopiero bede miec stresa...
A moj Maz za to spisywal sie na medal, siedzial ze mna calymi dniami cierpliwie i w ogole... tak sobie myslalam,ze mega szcescie,ze Go mam :))) dfzieki Niemu jakos sie jeszcze trzymalam.
Patunga Twój Jasiu to dużo mówi z tego co piszesz jak na swój wiek, synek mojej siostry ma 2 latka i 8 mies i pojedyncze słowa tylko i to niezbyt wyraźnie nie wiem od czego to zależy hm
no mały nam całymi zdaniami gada :-)

Szybko zaczął mówić,buzia mu się ostatnio nie zamyka :-)

Rano wstaje ,zakosił cukierka z miseczki i leci do męża-na siłę mu próbuje włożyć do buzi, a jak nie idzie to woła: tata,otusz paszczę ;)
image

image
Ruminka
no to małżonek się na medal spisał :) super!! masz rację, że to już ostatnia prosta i trzeba to przejść, tylko dlaczego to tyle trwa? U mnie się w sumie nic nie dzieje, ale Tobie nie zazdroszczę, bo przecież jechałaś to szpitala z nadzieją, że wrócisz z córeczką, a tu nic...

U mnie dziś co jakiś czas skurcze, ale chyba przepowiadające, nuda na maksa.
Zaraz zabiorę się za wyrabianie ciasta do bułeczek i nadzieję je nutella :D

http://mojewypieki.blox.pl/2007/03/Buleczki-drozdzowe-z-nadzieniem.html

Lipuszka no niestety pogoda jeszcze pogarsza sytuacje :(
obawiam sie ze teraz choroba zagosci u nas na dluzej bo sandra do przedszkola chodzi a tam niestety niektorzy rodzice puszczaja dzieci z kaszlem jak u gruzlika i katarem po kolana :(
no coz tak to czasem juz jest...
pieczenienatalia buleczki wygladaja apetycznie kurcze sama mam ostatnio ochote cos upiec no i moze sie skusze na jakies ciacho :)
tylko checi troszke cos brak :(
Ja to się zastanawiam, kto u Natalii zjada te wszystkie samkowitości :) Bo ja jakbym piekła takie cuda każdego dnia to chyba bym wyglądała jak trzy słonie... nie mówiąc o mężu :))

Ja chyba jutro coś upiekę... rano pojadę złożyć podanie o dowód i wymianę prawka i kupię jakieś owoce na to ciasto czekoladowe z galaretką...
image
~ Ewciuś - pomyślałam dokładnie o tym samym. To strach się bać, co by było, gdybym tyle piekła i jadła :)
Hehe, spokojnie dziewczęta, sama tego nie zjadam :P
Mieszkamy w domku jednorodzinnym z teściami na dole, więc jest kogo obdzielić :) To ciasto co robiłam w sobotę, to wczoraj wieczorem już prawie nic nie zostało.
A często np takie bułeczki robię z połowy produktów, więc jest tego mniej do jedzenia. :)

natalia a moze podrzucisz troszke do mnie co hehe:) bo ochote mam na ciacho ale checi brak do zrobienia :(
mamasandry
chętnie, gdybym tylko miała jak :( niestety w domu uwięziona jestem :)

a tak jeszcze na marginesie, to jest mój sposób na nie jedzenie słodkiego, bo najczęściej jak już coś upiekę, to tylko troszkę z tego zjem, a reszta rozchodzi się w nieznanych mi okolicznościach :P albo ja zwyczajnie nie mam już na to "coś" ochoty, bo się nawącham przy pieczeniu.

Ru.mink@, super, że pamiętasz z tym czekaniem :P. Ale jak masz się tak męczyć to nie będę się gniewała jak sama pojedziesz i urodzisz:P.
Dziewczyny tak mnie nakręciłyście tym ciastem, że chyba jutro z rana drożdżówkę z jabłkiem zmontuję. Hm...
image
kurcze natalia chcialabym tak moc najesc sie zapachem ale niestety u mnie apetyt rosnie z kazda chwila jak robie ciasto i potrafie jeszcze cieple w sporej czesci zjesc :) kurcze jeszcze troche i wypuszcza cie z domu hehe chociazby na porodowke :)
gratulacje ligia!!!:)
rzeczywiście lista coraz większa jeszcze tylko kilka dziewczyn naszych wrześniowych i lecimy z październikowymi mamusiami:)

Ja jakoś się nie stresuje, raczej nie mogę się doczekać jak zobaczę buźkę mojego małego chłopczyka :) wiem że będzie bolało, ale nie jestem świadoma jak bo to pierwszy poród.

zmykam trochę poprasować przed tv to szybciej mi zleci:P
image
PATUNGA ja się może powtarzam, ale chciałam jeszcze raz zapytać co z butelkami TT?? chcesz je??
Kasika-pisałam do Ciebie na gg..
image

image
Ależ dzisiaj ten mój Szkrab daje mi popalić, cały dzień bryka i to tak ostro. Normalnie cały czas ją czuje...

Hehe, Natalia nasza malutka tak samo.Od kilku dni tak wojuje.Się śmiejemy,że może szuka wyjścia i biedna nie wie którędy:D
image
dziewczyny mój też dzisiaj wyjątkowo aktywny, cały czas się wypina, kręci, wierci:)

Może mają leppszy dzień maluszki :)
image
hehe, może trzeba im poświecić latarką, żeby wiedziały którędy do wyjścia? :P

Dzien dobry i dobranoc!

Mala nas tak w nocy przeczolgala, ze nawet we dwojke jest ciezko... ulozylismy ja na brzuszku, zeby gazy szybciej odeszly i troche pomolo b byla cala symfonia :P Lezac na brzuszku unosi glowke i zmienia sobie ulozenie glowki raz jeden boczek raz drugi... skad ona ma tyle sily??? bo spac za dlugo nie chce...
Marzy mi sie tak ciagiem przespac 4-5 godzin...
Chyba jej na ten brzuszek kupimy kropelki BioGaia bo strasznie meczyla sie w nocy :( az serce peka jak sie patrzy, jak ona sie meczy :(:(
imageimage image
image
Ide spac, moze mala pozowli mi pospac z godzinke?
imageimage image
image
No niestety mala pospala 45 minut i juz zaczyna marudzic...
imageimage image
image
witam się i ja:)

Lipuszka to miałaś bezsenną, męczącą noc, Julcia nie chciała dac dzisiaj pospac mamie i tacie

ja niby wstawałam do toalety tylko dwa razy, ale jakaś niewyspana jestem, coraz trudniej mi się przekręca z boku na bok, powili zaczynam się czuc jak słonica:)

Dzień dobry,

pogoda co prawda lepsza ale mój nastrój gorszy, pewnie to zasługa koszmarnej nocy - mam wrażenie jakbym w ogóle nie spała. No i z tego wszystkiego zapomniałam o próbce moczu do badania, przypomniałam sobie jak już było po wszystkim :) tak więc zaplanowana wizyta w laboratorium zamiast dziś musi być jutro.

Zaraz jadę po mamę, pomoże mi w ostatnich przygotowaniach i prasowaniu, mam nadzieję, że nie będzie mnie zanadto pouczać, bo nie wiem jak to dziś zniosę.

Na 19.00 jedziemy z mężem na zwiedzanie porodówki w ramach SR.
~polapola - Ty jedziesz w czwartek ?
image
image
cześć,
ja próbuje dojść do ładu po malowaniu mieszkania. Wygląda coraz lepiej, ale brakuje mi sił. Od trzech dni cholernie boli mnie spojenie łonowe. Do tego wczoraj pastowałam podłogi i prawie szpagat zrobiłam. Dodatkowy ból. Tak bardzo chciałabym jeszcze okna umyć, ale nie wiem czy dam radę. Spróbuję chociaż jedno dziennie.
Mój mąż to mnie teraz zadziwia. Odkąd mu powiedziałam, że za tydzień mogę rodzić to jest na pełnych obrotach nawet jak wróci z pracy. I tym sposobem nawet dywany mam wyprane :D
Idę na spacer z psem, zrobię obiad i sprzątam dalej swoim żółwim tempem....
I gratulacje dla kolejnych rozpakowanych mam
:)
Lipuszka, pomimo tych problemów to i tak zazdroszczę już dzidzi w domu :) Trzymaj się.

A marta29 nie pamiętam czy Ci w końcu odpowiedziałam, ale naleśniki szybko zniknęły..:D

dzień dobry,

Lipuszka słyszałam bardzo dobre opinie o biogai. Na pewno nie zaszkodzi a może ulży maluszkowi w cierpieniach My mieliśmy sab simplex i u nas pomagał. Ale każde dziecko inne...

Z wczorajszych planów na pranie foteli nic nie wyszło bo strasznie rozbolał mnie krzyż.. i tak tylko zrobiłam to co niezbędne.
My jeszcze leżymy w łóżku(tzn. ja i synek). Trochę ogarnę mieszkanko jak to zwykle z rana i pewnie wybierzemy się na spacer po kałużach(trzeba kalosze wypróbować :), potem kawka u babci.. obiadek.. prasowanie. No i te fotele :)

Mamosandry to świetnie że Sandra tak kocha braciszka. Ja niesamowicie obawiam się że Mati będzie mocno zazdrosny... jest dość zaborczy jeśli chodzi o kontakty ze mną.. Muszę myśleć pozytywnie.
Jeśłi chodzi o choroby i przedszkola... rodzice posyłają to przedszkola często chore, niedoleczone dzieci i tak zaraza się rozprzestrzenia.. :/ w zeszłym roku Mateusz był więcej w domu niż w przedszkolu. Non stop zapalenie oskrzeli, krtani, biegunka + wymioty(w sezonie jesiennym).. zapalenie ucha od kataru który był naszym nieodłącznym "przyjacielem". Dlatego tym razem póki co odpuszczamy sobie posyłanie młodego do przedszkola.. przez ten najgorszy czas chorób tym bardziej że w domu pojawi się maleństwo.
Jak sobie pomyślę ile pieniędzy wydaliśmy na lekarzy i lekarstwa w zeszłym roku.. masakra.

Miłego dnia!!!
image
image
Dzień dobry.
przywitam się tylko i tyle. Jakoś nic mi się nie chce pisać. Mam wszystkiego dosyć :/

Hello Dziewczęta to ja "cesarzowa" :)
Dziekuję za słowa otuchy i gratulacje. Synuś ma się dobrze, leży właśnie w wózeczku przy oknie balkonowym gdzie ogrzewają go promyki słońca, jest najedzony i śpi już 2 h .
Nie wiem nawet od czego zacząć .
...a więc .... na Zaspe trafiłam w środe bez żadnych skórczów. Na IP po badaniu przyjęli mnie na porodówkę ze wskazaniem uczończenia ciązy mniej więcej o godz.13.00. No to leżymy na tej porodówce, nic się nie dzieje, KTG nawala, mąż przysypia na krzesełku obok a ja czekam. Po 3 h przyszedł szanowny pan dr. i powiedział że cesarki dzisiaj nie będzie i że przyjmują mnie na oddział ( generalnie powinnam leżeć na patologii , a przyjęlu mnie na ginekologie gdzyż przepełnienie ogromne ) A więc z bólem serca poleżałam na tej ginekologii do piątku. Aż przyszedł ordynator i zarządził "dzisiaj cc, proszę panią nawodnić i tniemy o 12" No i stało się :)
O 12.20 przyszedł na świat Mikołaj.
CC nic strasznego, trwa naprawdę z 10 minut + 15 na zszywanie.Tatuś za drzwiami , ale jak tylko maluch się urodził zaraz tate zawołali i był już ciągle z dzidziusiem, nie odstępował go na krok:)
A ja widziałam ich na sali obok i się do siebie uśmiechaliśmy.....co się łez wylało....ach całe morze.
Potem przewieźli nas na położnictwo, małego golaska położyli mi na piersi i tak przykryci poszliśmy spać na jakieś 3 h :)
Przeżycia niezapomniane. Mogłabym tak pisać w nieskończonośc , bo wiele rzeczy przydarzyło się podrodze, ale najważniejsze że mały zdrowy (odpukać ) karmię cycem , a jak się nerwusek za bardzo zdenerwuje nie mogąc złapać cyca to podaje mu mój pokarm z butelki.
koniec....jakieś pytania ? :)
Dżina rewelacja ta twoja relacja :)
A jak się czujesz teraz? A jak bezpośrednio po paru godzinach po CC...??
image
image
o witamy cesarzową:), jeszcze raz serdeczne gratulacje Dżina:), napisałaś, że morze łez się wylało, nie wiem jak to jeszcze jest, ale wierzę, że to musi być niesamowity moment narodzin maluszka, a widok małego z tatą - bezcenny:)

u mnie dzisiaj kurier był, na szczęście wczoraj z siódemki, dzisiaj opek, bo inaczej pewnie by mnie przeklinali, bo często mnie odwiedzają ostatnio:), ale to jest plus robienia zakupów z allegro

ja zaraz wyruszam na zakupy, trzeba coś na obiad zrobić i wstawić jeszcze jedno pranie, także dzień zapowiada się dość pracowicie

nie wiem czy to zależy od pogody, ale wczoraj nie miałam sił, a dzisiaj więcej mi się chce:)

ja też mam dziś jakiś bardziej energetyczny dzień ;) to chyba to słońce tak działa :)
Dżina jeszcze raz gratulacje!!!Jak nic się nie wydarzy w tym tygodniu to ja jadę w poniedziałek na Zaspę na cc - boję się strasznie! Oczywiście mam kilka pytań:)Jak dochodzisz do siebie?Jak opieka na Zaspie?Po ilu godzinach wstałaś?Ile czasu po cc spędziłaś w szpitalu?Mąż mógł być przy Was codziennie na sali?

tak sobie doczytałam co pisałyście wczoraj o maluchach, że takie żywotne wyjątkowo były. No moja też wczoraj od rana do nocy wariowała, bez przesady...non stop! Ciekawe co tak na nie zadziałało :)

Pomidorówka się gotuje. A teraz wyszło słońce więc wypiorę obicia krzeseł i wystawie na balkon.
Jak nie przestanę mieć takiego tempa to może do końca września urodzę? Ciekawe...

Wzruszająca ta Twoja relacja Dżina :) Super :)

Cześć Dziewczyny!!:)

A ja dziś znowu pół noc nie przespałam, nawet P. już miał dosyć około 3 i poszedł do salonu żeby chociaż pospać parę godzin, tak mi szkoda jego. Ja się wiercę i kręcę, wstaje na siusiu.
Za to nasz maluch w brzuchu spisał się na medal dzisiejszej nocy, zero rozpychania się czy nocnego życia, smacznie sobie spał i tylko zaprotestował jak zaczęłam rozmawiać w nocy z P. wtedy pokopał mamuśkę trochę :) a potem znowu spanie.

Dżina- cesarzowo nasza pierwsza:) relacje świetna , wzruszyłam się jak czytałam ja... zazdroszczę że jesteście już we trójkę:) my już nie możemy się doczekać tej chwili

Dziewczyny miłego dnia , ja trochę ogarnę w chałupie :P i idę na spacer:)
image
Lipuszka a co do kropelek to też słyszałam bardzo dobre opinie o SAB-Simplex tylko że one chyba są dostępne jedynie na terenie Niemiec( a może już nie) . Jest czeskie i niemieckie wydanie ale ponoć czeskie to nie to samo już.
image
http://www.sabsimplex.net.pl/
image
image
a jednak miałam przedawnione informacje:)
image
Gratulacje dla Ligi :)

`Ru.mink@ biedna jesteś, też boję się takiej sytuacji. To jest moja pierwsza ciąża i właściwie to nie do końca wiem czego się spodziewać. Dzisiaj rano bardzo bolał mnie brzuch jak na @, do tego miednica i taki jakby skurcz łapał, ale prawie nie bolał. Udało mi się zasnąć i właściwie to mi przeszło ale myślałam, że to może już bo wczoraj dość aktywna byłam, porządki w szafach robiłam i tak pomyślałam że może przez to zaczyna się coś dziać. Poza tym mały jakoś inaczej się ruszał niż zazwyczaj, jakby coś kombinował :)

`Monia, tak jadę w czwartek, przy okazji mam do odebrania wynik na paciorkowca.

`Malinowa Mandarynko, też ciągle boli mnie spojenie łonowe i te kości w pachwinach, chyba się rozjeżdżam :)

`Dżina, super relacja i się znowu wzruszyłam, pewnie u mnie też będzie morze łez, bo ja to taki wrażliwus jestem
image
jeny...z tym bólem w pachwinach to jakas masakra... ja przestałam chodzić na ćwiczenia na SR. Po zajęciach myślałam, że nóg nie złączę, każdy ruch był okupiony bólem... nie wspominając o nocy...

co do kropelek SabSimplex, to niestety w Polsce ich dostać nie można w aptece, tylko przez internet. Ja mam już zakupione na wszelki wypadek w Niemczech, kosztowały 8 EUR. Moja koleżanka bardzo je sobie chwaliła.

A ja nie mam żadnych objawów... a kończe się 39 tydzień już.. zastanawiam się czy nie pogadać z lekarką o wywoływaniu porodu za tydzień... tak by mi pasowało urodzić za tydzień w czwartek... właśnie w dniu terminu liczonego od OM.

Byłam wczoraj na porodówce na Klinicznej, chcieliśmy obejrzeć i prawie nam się udało, ale akurat przyjęli w tym samym momencie dziewczynę do porodu i położna poprosiła nas żebyśmy zadzwonili i przyjechali w wknd. Wogóle byłam zaskoczona położnymi... strasznie miłe, po prostu... bajka. Rozmawiałam z dwiema... i obie zapraszały szczerze na rodzenie :) Wprawdzie mówiła, że teraz przyjmują tylko te Pani z większym rozwarciem, bo jest remont i mają tylko 15 łóżek, ale od środy przenoszą się z remontem gdzie indziej i powinno być lepiej. Pojadę obadać sytuację w sobotę. Położna mówiła, że w wkndy jest spokojniej... i po południu ;)
A propos, czy któraś się orientuje ile jest łóżek porodowych na Kliniczej?? 3 czy 5??
polapola to może w przyszłym tygodniu urodzisz? :)
ja już nie wiem czy bym chciała wcześniej. Tyle jeszcze do zrobienia...
Już się rozmyśliłam...:D

cheeringup, a takie zwiedzanie porodówki to jest tylko dla uczestniczek szkoły rodzenia?
na SR są jedne zajęcia przewidziane na zwiedzanie, ale my akurat nie mogliśmy być, więc poszliśmy prywatnie. Każdą porodówkę można pójść obejrzeć, kwestia tylko wolnych sal.
bo tak się zastanawiam, czy się do Was nie podłączyć w sobotę ;) o ile oczywiście to nie byłby problem.
jak będę dzwonic na porodówkę to dam znać.
nusia, my byliśmy z mężem w sobotę( 2 tyg temu) i moja gin nas oprowadziła, spokojnie możecie podjechać we weekend, rzeczywiście położne są przemiłe.

W sumie dużo tam do zwiedzania nie ma... babeczka pokaże wam pokój z łazienką i parę pomieszczeń. Jedna sala jest chyba bez łazienki- moja koleżanka trafiła na nią jak rodziła i w czasie porodu przychodziła na prysznic do innej rodzącej- ale nie narzekała:) było jej już wszystko jedno... :P

Ciekawe czy jakiś poród wisi w powietrzu dzisiaj :)??? oby tak było:)
image
Mangolia, dzięki za info :)
a czy żeby obejrzeć porodówkę na klinicznej trzeba się umawiać, czy można iść "z ulicy"??

Cześć dziewczyny, ja jakoś dzisiaj się dziwnie czuję.. Mam wrażenie że to już tuż tuż...Dziwny niepokój mam w sobie,w ogóle jakaś jestem wystraszona dzisiaj :-)

Skurcze mam dosyć reularne ale co 20-30 minut. Nie są one za bolesne, takie tam ;-)

Zabieram się za odkurzanie:)
image

image
Patunga ja też mam wrażenie, że to niebawem się stanie i ogarnęła mnie panika, że jeszcze coś do zrobienia.
Mam jakiś taki cel, żeby idealnie ze wszystkim zdążyć.
Wtedy spokojnie pojadę rodzić i wrócę do 'poukładanego' mieszkania.
Wczoraj sąsiadka nieśmiało się zapytała czy spodziewam się dzidziusia....

Jakie było jej zdziwienie, jak jej powiedziałam, że jeszcze 2 tyg. (termin z OM)
Także mam mały brzuchol...:)

oo wzięłam jedno zdanie w nawiasie kwadratowym i się nie wyświetliło :)

chodzi o to, że jak się zapytała to pomyślałam sobie 'Hello, to już końcówka a mi takie pytania zadaje...' :D

~ Malinowa - cieszę się, że mój przepis na coś się przydał :)
Ja naleśniki robiłam w końcu na raty, nadzienie machnęłam w nocy z piątku na sobotę, naleśniki usmażyłam w niedzielę i od razu był obiad, resztę samych naleśników dojadłam wczoraj i trochę nadzienia mi zostało, bo już nie chciało mi się smażyć kolejnych...

Dziś mam pierwszy dzień od chyba 2 tygodni, kiedy zgaga mnie nie jeszcze nie dopadła. A że zdrzemnęłam się wczoraj wieczorem, to później do 3 nie mogłam zasnąć, a co zasnęłam, to kot na mnie właził i mruczał do ucha, albo potomek mi flaki przemeblowywał...
Rano pojechaliśmy do brussa zrobić badania, bo po południu wizyta u lekarza. No zobaczymy, czy coś się ruszyło i ile waży to moje maleństwo.

I dziś w końcu zostanie zamówiona szafa, okazało się, że nie będziemy musieli czekać kilka tygodni, bo jest na magazynie. Wprawdzie półki do szafy dojdą później, ale to to już pikuś, jakoś sobie poradzę.
Wstawiłam w końcu z radości pranie i może ładnie mi jeszcze na słoneczku wyschnie, to chociaż część będę miała z głowy, a malowanie salonu dobiega końca.
Jakiś taki bogaty ten dzień w wydarzenia.
Za to Z. mnie denerwuje od rana. Wszystkim bez wyjątku. Mam ochotę zrobić mu krzywdę, ale co się będę męczyć... Słownie się poznęcam.
Po zejściu ze stołu operacyjnego przewożą do sali z maluszkiem i tatusiem.Tatuś ma 5 minutek żeby się pożegnać i zmyka do domu , a my odpoczywamy. Jak się rodzi cc to się leży na oddziale septycznym czyli bez możliwości odwiedzin na sali .Jest pokój odwiedzin i można się tam umawiać,wywożąc dzieciątko w tym "kubełku na kółkach".
Jak zaczęło schodzić znieczulenie to boli , ale odrazu wołać trzeba o przeciwbólowe bo jak sie ból mi rozkręcił to myślałam że skonam. Leży się plackiem 8 h i czeka aż zejdzie znieczulenie.Potem można wstać , ja nie dałam rady.Ciśnienie 90/50 zawroty głowy , ból straszny ...ale już po następnych dwóch wstałam.Każą iśc się kąpać ,odkleić plaster i umyć rane.Naprawde prysznic pomaga, a rana nie wygląda jak typowa rana , nie ma krwi, tylko 5 szwów takich dużych .Na drugi dzień wyjmują cewnik i można wkońcu stanąc na nogi i spotkać się z tatusiem.Pokroili mnie w piątek o 12 a wyszłam w poniedziełek o 14 .
Teraz się czuje normalnie,rana nie boli , dziwne uczucie rozciągania jak się wstaje ale to pikuś...moja rada - dużo się ruszać ,naprawde dużo!!!! Nie leżeć-chodzić !!!! Ja miałam w 2 dobie nawał i mały bardzo stracił na wadze więc 24h nie spałam tylko ściągałam pokarm i karmiłam nawet jak mały spał , ale daliśmy rade ,dzięki takiemu karmieniu nie załapał żółtaczki :)
Za dwa dni zdjęcie szwów i jak nowo narodzona :) jupiiii
Dżina to chyba nie najgorzej :) w sumie każdą z nas może czekać CC, dobrze wiedzieć jak to mniej więcej wygląda.
Malinowa mandarynko to musisz mieć rzeczywiście tyci brzuszek :) Ale znam osobiście taką osobę która miała brzuszek maciupci do końca. Taka uroda.

Ja już po sprzątaniu, praniu foteli, spacerze.. piekę jabłecznika i odpoczywam. Zostało jeszcze prasowanie. Ale na szczęście tylko 1 pralka.
image
image
Dżina wielkie dziękuję za szczegółowy opis! a jak z opieką na Zaspie, w miarę przyjemne te panie czy nie bardzo:)? Miałaś dzieciątko po już cały czas przy sobie? A jeszcze miałam zapytać czy do operacji dają jakąś koszulę czy miałaś swoją? Ale masz już fajnieeeeeeeeee:)

~Dżina
Twoja relacja to miód na serce moje, mam wielką nadzieję, że będę równie dzielna i odporna na ból jak Ty. Wszyscy dookoła tylko straszą, że ktoś tam to miał CC i cierpiał męki, oraz katusze, nie miał pokarmu itp. a tu proszę ... jasno i na temat. Pozdrawiam Cię serdecznie i ... ściskam :)
A tak na marginesie to w Redłowie po CC wypuszczają najwcześniej po 4 dobie (Ciebie wypuścili już po 3) i chyba trochę gorzej sytuacja wygląda z tym kontaktem "skóra do skóry", ale mam nadzieję, że można chociaż o to zawalczyć

"Ubrałyśmy" z mamą wózek i łóżeczko, zrobiłyśmy ostatnie prasowanie i na zakończenie zaliczyłyśmy jeszcze wizytę w Klifie - od kilku dni chodził za mną shake waniliowy z Mc Donaldsa więc ... nie było rady. A niech tam ... grubsza już chyba nie będę ;) Poza tym doznałam olśnienia, że praktycznie nie mam żadnych ubrań, które nadawałyby się na czas "po ciąży". Mam albo takie "do pracy" albo typowo sportowe, więc bez wyrzutów sumienia zakupiłam całkiem przyzwoite dwa wdzianka i to na "sale".
Teraz czekam na męża i jedziemy na wycieczkę po porodówce. Ale to brzmi :)

~polapola
czyli znowu się miniemy. No chyba, że jak przyjdziesz w czw. to ja już będę tam leżała. Zawsze warto marzyć :)
image
image
Mi dziś babka w warzywniaku zaserwowała tekst, że ona mnie szybko obsłuży, bo jeszcze urodzę na miejscu. Miałam ochotę palnąć ją ogórkiem. W ogóle mam ochotę palnąć kogoś czymś.
Jakiś wk*rw mnie ciągle trzyma i pewnie oberwie się dzisiaj komuś niewinnemu...
hejka
zauważyłyście że dziś Ruminka i Ewciuś się nie odzywają...? może jest coś na rzeczy :) ja od rana nie miałam humoru, ale w końcu zdecydowałam sie na zakup telefonu :) Mąż mi sporo "dołożył" i kupiłam używany HTC Wildfire, teraz siedze i próbuję go rozbroić hehe, mam zajęcie przynajmniej. Tak jak wczoraj mała brykała cały dzień, tak dziś tylko leniwie się rozciąga... może cisza przed burzą? :)

cześć kobitki
ja się dziś czuję okropnie bebzon boli i to dość mocno,noc miałam paskudną co godzinę chodziłam siku...
Do tego dziś na hucisku tir by nas zmielił....
image
image
Malutka wczoraj fikała, w nocy fikała a dzisiaj jakoś spokojniej-tylko bardzooo się pręży:( Oj nie jest to już przyjemne prężenie ;-)

Zjedliśmy obiadek, rysowaliśmy, układaliśmy klocki, teraz mały bawi się samochodami-zazwyczaj mam wtedy ok 40 minutek spokoju :-) Kredki się walają wszędzie, zabawki-mały bałagan,a ja na pocztę muszę iść..

Nadaj czuję się dziwnie... Nie wiem co jest :)

natalia-ja mam htc desire hd-rozpracowywałam go w tydzień-tyle opcji :P
Ruminka faktycznie coś zamilkła-może odpoczywa i zbiera siły?:)
image

image
Patunga :)! mam prawie taki sam termin co ty a o nas cisza!!!:( jak się u Ciebie coś konkretniejszego ruszy to zrobisz mi nadzieje :) na wcześniejszy poród:)

Natalia rzeczywiście , Dziewczyny się nie odzywają.... ja wam mówię że poród wisi w powietrzu:) i to jeszcze dziś.

eveline, jeny... aż ciarki mnie przeszły...
image
Eeee, u mnie nic się nie dzieje... takie tam małe skurczybyczki :) Mam po prostu męża w domu i zajmuje mi komputer :P
My dziś byliśmy złożyć w końcu podanie o wymianę dowodu i prawka, potem "małe" zakupy w Tesco i wróciłam taka zmęczona, że się zdrzemnęłam... a w tym czasie K. wyprał wózek :) A teraz zamierzam zrobić to ciasto czekoladowe i poprasować bo jutro mama przyjedzie :)
image
Wróciłam z poczty, z małych zakupów i padam ;-)
Chciałabym urodzić i już mieć to za sobą i tulić naszą córcię,ale zdrugiej strony mam jeszcze trochę do zrobienia :)
image

image
ja już mam dość... tydzień do porodu, ale znając moje szczęście to przenoszę. Wszystko mam już gotowe, nic tylko rodzić... a tu nic, ani drgnie ;/
poza tym już się czuję źle z tą ciążą...
WłAŚNIE próbuje swój nowy telefon i wygląda na to że bedw miała z wami kontakt ze szpitala. Tak wiem jestem nienormaln

natalia, nie jesteś ;)) ja też się cieszę z mojego telefoniku i sobie pomyślałam, że zdam relację na żywo ze szpitala ;)
niusia85

na żywo? Czyli, że co? jakaś videokonferencja z porodówki? hehehe

mój małżonek mówi, że ja się uzależniłam od forum... chyba jednak ma troszkę racje :)

tak, videokonferencja super :D
ja tam też jestem już uzależniona od tego forum heh

Ciekawe jak to będzie jak się już wszystkie mamy wrześniowo-październikowe rozpakują... :)

miejmy nadzieje że maluchy będą grzeczne i dadzą nam chwilkę posiedzieć na forum.

Rumianka się nie odzywa?:) czyżby coś się działo??

ostatnio pierwsze co robię jak wstaje to odpalam laptopa, robię śniadanie i patrzę czy któraś z Was już urodziła:)
image
Mangolia,
do mnie nic nie pisała, może wyślę jej jakiegoś sms, jeśli do jutra rana się nie odezwie...
Ja też ciągle na forum.... masakra :P

Wróciłam od lekarza. Nasz klocek dwa tygodnie przed terminem waży 3600. Grozi mi waga urodzeniowa 4 kg. Nie poprawia mi to humoru. Boję się, że to się odbije na przebiegu porodu.
Nie wiem skąd taki klops się wziął. Ja ważyłam niecałe 3,5 kg, siostra podobnie, jej dzieci jeszcze mniej, Z. i jego rodzeństwo po ok 3,3kg a tu nagle taka klucha wielka. Chyba pozostaje mi liczyć na błąd pomiaru.
Dzisiaj odebrałam wózeczek - w końcu stanęło na Roan Maricie bo ma dużą gondolę. Jutro czeka mnie pranie wózka, częściowo ubranek i dokończenie prasowania. Do tego miałam nadzieję że remont już zakończony, ale okazało się że jeszcze malowanie przedpokoju i montaż zabudowanej szafy mnie czeka, bo nie zmieścimy się w jednej.

Mam pytanko do dziewczyn które urodziły, czy bardzo widocznie obniżył Wam się brzuszek przed porodem? Ciągle się oglądam i sprawdzam :)
Różne rzeczy dla dziecka i nie tylko zupełnie za darmo - http://gratyzchaty.pl/?ref=6074

Marta-spokojnie 4 kg to nie tak źle:) Dasz radę. Mój mały też był długi i ciężki, ponad 4300:) Będzie dobrze:)

Titina-ja widziałam różnice i inni widzieli ze brzuchol bardzo nisko:) ale czekałam jeszcze 2 tyg.

Kurcze mała ma chyba.czkawkę albo gra w ping ponga;)
my też mamy marite http://allegro.pl/roan-marita-2011-spacerowka-gondola-kurier-gratis-i1810329570.html kolor 19 sk,naszą kupiliśmy w czerwcu w mama i ja
image
image
hejka,

Dzina, czyli jednak to cc nie takie straszne i tez mowie, jak naszybciej wstac i brac wszystkie dragi co daja przeciwbolowe, w Uk inaczej to troszke wyglada, tj. pisalam nie musialam lezec na plasko w ogole, po 5h musialam wstac itp, czucie mialam jz na stole jak mnie pozszywali, ale to jest epidual...
z pokarmem to moga byc problemy i po SN poCC, wiec nie ma reguly, ja nawal mialam w 4 dobie, ale tak naprawde nigdy mi sie laktacja nie rozkrecila...
Marta- pamietaj moze byc blad pomiaru , i fakt 4kg dzieci sa ok., choc 4.5 i to w 39tc to bylo zaskoczenia dla mnie i meza, bo nikt nam nie powiedzial ze takie duze bedzie...

ja dzis po ktg i sa dosc regularne skurcze, ktorych nie czuje, identico bylo z Blanka, przynajmniej nie cierpie - jestem b.wyluzowana i uwazam je za przepowiadajace raczej..., wiec z tym dobrze, jak bede czula je co 15 minut to powrot do szpitala, w pt. kontrolne ktg z wizyta u anestozjologa...
aha w pierwszej ciazy brzuch mi nie nie obnizyl sie w ogole, natomiast w tej juz tak...
dobrej nocki, bo ja dzis kiepsko spalam...
image

image
Jeśli chodzi o personel to co zmiana to inne kobitki i ciężko powiedzieć...jak to ludzie , są różni w zalezności od charakteru i humoru ale na żadną nie mogę narzekać , zawsze pomocna nikt mi nie odmówił i pomogły panie laktacyjne gdy miałam problemy z piersiami. Jeśli chodzi o pokarm po cc to polecam jeśli dziecko nie chce jeść albo nie umie to ściągać , ściągać i jeszcze raz ściągać -jest fajny laktator na oddziale.
A teraz może to co powiem niektóre z Was zbulwersuje ale dla mnie kontakt "skóra do skóry" i walka z tym to sprawa przereklamowana. Zabrali mojego maluszka widziałam tylko jego tyłek i zwisające nóżki , nie pokazali mi go i nie przykładali do skóry, ale zabrali na badania i zawołali męża i po 1 byłam spokojna że on tam czuwa a po 2 dla mnie ważniejsze od kontaktu "skóra...." byla szybka informacja czy dziecko jest ZDROWE !!!! tak na to czekałam jak na zbawienie. Potem na sali i tak ciągle jest się z nim 24 na dobe więc można się przytulać do woli :)
ja dzisiaj odebrałam wyniki wymazu i ... na szczęście nic nie wyhodowane, tzn, wyszedł tylko Lactobacillus spp. ++++, ale z tego co czytałam to dobrze, cieszę się bo myślałam, że może się do mnie coś przyplątało

o i zapomniałam napisać, że muszę się udać na odwyk i poszukać dobrego terapeuty - jak tylko otworzę rano oczy to pierwsza moja myśl(no może druga bo pierwsza, to żeby zrobić siku:)) jest taka, żeby odpalić komputer i zobaczyć co u Was słychać i czy któraś się rozpakowała:)

Dżina to co napisałaś dla mnie wcale nie jest bulwersujące:) każda z nas ma inne oczekiwania, zdrowie dziecka jest najważniejsze i w sumie nie dziwie Ci się, ja tez ostatnio stwierdziłam że tak naprawdę odsapnę jak po porodzie zbadają małego i wszystko będzie okej.
Położna mówiła nam że w porodzie naturalnym pierwszej oceny w skali Apgar dokonuje się na brzuchu mamy, w czasie cc badają dziecko inaczej i potem można odtworzyć ten tzw " kontakt skóra do skóry" ale pewnie znając naszą służbę zdrowia co szpital to obyczaj !:)

Ale jestem wściekła dziewczyny , mam masę prasowania, ciuszki małego które odkładałam na ostatnią chwilę, nasze ubrania i kicha. Od wczoraj co włączam żelazko to jest zwarcie i korki wyskakują. Może mój tata jutro mnie poratuje i naprawi mój sprzęcior. Na dodatek kupiliśmy żelazko rok temu i nie mogę paragonu znaleźć... a tak je lubiłam ...
image
lilo :) ty chyba będziemy musieli zastosować jakąś terapię zbiorową:)
image
Mangolia dobra myśl, terapia zbiorowa będzie tańsza niż miałabym chodzić na zajęcia indywidualne:), no nic ja zmykam spać do juterka:)

Dziewczyny , super pomysł z tym odwykiem zbiorowym :D. Ja też jak wstaje rano to zaraz zasiadam do kompa i śledze wątek hehe, nie udzielam się, ale czytam zawzięcie od samego rana :)
Kurcze, u mnie nic się nie dzieje, jakieś skurcze nieregularne pojedyncze tylko i ból podbrzusza:(. A to już 39 tydz:( coś mam przeczucie,że października doczekam :(
image
Ja też otwieram oczy i .. biorę komórkę do ręki;) mam wifi więc szybciutko łączę się z netem, forum i czytam czy aby nikt nie urodził przez noc :P Uzależnienie :D

Boże, czy u Was też tak maluchy w brzuszkach się rozpychają? Ja dzisiaj nie jestem w stanie ustać,usiedzieć no nic-tak się kotłuje i pręży :(
image

image
witam się z rana i pędzę do lekarza :) zobaczymy czy nas kolos rośnie nadal w takim tempie ;)
Hello uzależnione :D
Ja też wychodzę do lekarza :)
Ruminka nadal się nie odzywa, jak wrócę to do niej napiszę.

Witajcie,

noc minęła mi świetnie w porównaniu z poprzednimi, trzy wyjścia na siku i całkiem przyzwoity sen. Zaraz zmykam na badania. Moja nieporadność mnie zdumiewa - dziś dla odmiany pojemnik do moczu wpadł mi do wc, jedno szczęście, że miałam zapasowy :)

Wczorajsza wizyta w szpitalu - właściwie bez wielkich emocji. Szpital jak szpital, trzy sale porodowe, w każdej tv, przyzwoite łóżka, piłki, w jednej tylko dodatkowo wanna, ogólnie nie najgorzej ale szału też nie ma. Sali operacyjnej mi nie pokazali ;) Salka odwiedzin nie za duża, szyba przez którą widać maluchy, sale na położniczym też raczej standard, pielęgniarki i położne wyglądały sympatycznie. Ogólnie- przynajmniej wiemy gdzie co jest.

~polapola
postarajcie się wejść w tzw. pierwszej turze, bo zwiedzanie odbywa się w grupach 8 - parowych i trwa ok. 20-25 min. a wczoraj przyjechało chyba z 60 osób ! Mnie się udało ze względu na stan zaawansowania ciąży - 39 tydz. daje pewne prawa ;)

~Dżina
może to i przereklamowane ale w Redłowie moje dwie koleżanki, które rodziły w tym roku a miały cesarki rano, maluchy dostały po raz pierwszy dopiero w godzinach popołudniowych a Ty pamiętam, że miałaś maluszka o wiele wcześniej i zasadniczo o to chcę zawalczyć. No i o to, żeby przy badaniu mógł być tata, bo z tym też nie jest ponoć tak łatwo. A tak niech mnie szyją, byle ładnie i prosto :)

Dżina, a jak Ty się teraz czujesz po CC ? Blizna b. dokucza czy znośnie ? Mówili Ci coś na temat maści na bliznę albo sensu stosowania pasa ciążowego ?
image
image
witam uzależnione:)

u mnie nocka też spokojna, chociaż myślałam, że dłużej pośpię, wczoraj poszłam spa przed 24 bo mąż kupił wczoraj karty do gry i próbował mnie uczy gra w tysiąca:)

wczoraj się zmobilizowałąm i spakowałam torbę do szpitala:), jeszcze nie wszystko w niej mam, ale najważniejsze rzeczy na pewno

hej, hej

dołączam do klubu uzależnionych. Co wizyta przed laptopem do zaglądam na forum. :)

miałam wczoraj kiepski wieczór.. chyba "wyszło" pranie foteli.. :/ ale przynajmniej są czyste. Teraz jest zakaz siadania :D żeby nie wybrudzić. To już jest obsesja.
A moją drugą obsesją(trzecią jeśli zaglądanie na forum jest obsesją) jest depilacja... z nóg i rąk pozbywam się włosków depilatorem ale całą resztę "obrabiam" maszynką jednorazową. I mam wrażenie że włoski rosną mi w zastraszającym tempie... nawet mi się dziś śniło że urosła mi broda?!

Ja też już chciałabym urodzić... najgorsze jest to że strasznie zaczynają boleć mnie krzyże.. :( już przypomina mi się ból pleców z porodu..
image
image
Ja zrobiłam po raz kolejny listę rzeczy do spakowania i naprawdę nie wiem jak to wszystko spakuję. Tego jest tak strasznie dużo, że się nie zdziwię, jeśli mi wyjdą ze 3 torby.
Myślicie, żeby brać od razu lanolinę i osłonki silikonowe na cycki?
Dzień dobry w ten piękny słoneczny poranek:)

JA dziś wyjątkowo wcześnie wstałam, śniadanko zjedzone i czekam na mojego tatę jak na zbawienie:)! mam nadzieje że naprawi mi to żelazko.

Potem muszę zrobić drobne zakupy do torby szpitalnej i mogę rodzić :D. Patunga mój mały też się pręży i wygina pupsko:) i to nie jest czasami już takie przyjemne...
image
ja wychodzę z założenia że jak już coś spakuje to nie będę musiała o to prosić i czekać. Ale z drugiej strony jakbym chciała wszystko zabrać... to nie starczyłoby mi torby :) osłonki są małe więc można wrzucić. Ja zastanawiam się nad swoim laktatorem.. ale już nie wcisnę. To dowiezie mi małżonek.
image
image
Monia Er
Maluch wyjechał ze mną z sali porodowej i już od tej pory był ciągle ze mną .Najpierw na golaska ja i on przytulaliśmy się chyba z 2 h potem przyszła położna , wzięła go ,ubrała i zawinęła w becik i dała mi go na łóżko .Powiedziała że mam wołać jak będę chciała odsapnąc wtedy ona go weźmie i wsadzi do tego kubełka. Ani na sekunde przez cały pobyt w szpitalu nie zabrali mi go bez mojej zgody-tylko na badania. Mimo rany, cewnika i kroplówek musiałam mu "matkować" :)
Co do mojego samopoczucia teraz to nie narzekam, rana się goi bo swędzi, jutro zdjęcie szwów .Wstaje ,chodze, siadam po turecku, poprostu normalnie funkcjonuje :) Nie odczuwam żadnych dolegliwośći bólowych mówiąc fachowym językiem.
Mangolia dla mnie rozpychanie małego odczuwam jako dyskomfort. Póki był mniejszy to było miłe. Cieszę się tylko że nie zapiera nogą o żebro jak Mateusz.. miesiąc po porodzie jeszcze mnie lewe żebro bolało :)
image
image
ee marta29, mnie wyszła jedna torba turystyczna i to taka średnia, bardziej mała niż większa.
Do kompletu brakuje mi jeszcze wody mineralnej w butelkach z dzióbkiem heh i przekąsek.
No i oczywiście kosmetyczka+suszarka do włosów ;-) ale to na sam koniec. Nakleję sobie wielką kartkę na torbie, żeby nie zapomnieć.
Wcześnie wstałam, by wyprawić męża do pracy, wróciłam ze spaceru i idę jeszcze się chyba zdrzemnąć. Choć te moje drzemanie to w granicach 1-2 godzin heh
misiabela ja wczoraj wyprałam obicia krzeseł. Wystawiłam na balkon wczoraj i wszystko ładnie wyschło.
I już pogoniłam wczoraj M. bo chciał wejść laczkami na nie by coś sięgnąć. Troszeczkę się zapomniał chyba....

mi też fotele wyschły na balkonie. Ale teraz nie można siadać żeby nie wybrudzić.. paranoja :)

ja mam listę na lodówce co wpakować i zabrać jak już się zacznie :)
Na pierwszym miejscu jest kosmetyczka i suszarka.

dziewczyny czy pojawiają wam się czasem takie błyszczące "mroczki" przed oczami??? ja np. jak wstanę albo szybko się odwrócę się to takie zjawisko mam.. czytam w necie że to od spadku ciśnienia albo od anemii.. ale spadek ciśnienia ewidentnie inaczej odczuwam. No a z moją anemią coraz lepiej.. dziwne.
image
image
takie mroczki to ja mam też, i wcale niekoniecznie w ciąży. To normalne, że jak szybko się podnosisz to krew odpływa z mózgu.
dziś po raz pierwszy obudziłam się z drętwymi paluchami u rąk i do tego bolącymi. Nie bardzo boli, ale dyskomfort jest. Co za głupie uczucie.
Już mi się oczy kleją. Idę stąd bo oszaleć można z tym forum :D

Mam nadzieję, że faktycznie jak zacznę pakować, to się okaże, że aż tyle miejsca to nie zajmuje. Ale lista długa jest... A ja jakoś nie mogę się zabrać do tego pakowania.
Jakaś taka zepsuta jestem, nic mi się nie chce. Zjadłam śniadanie i zaraz wracam do łóżka. Nie zamierzam robić nic produktywnego. No może po południu, jak Z. przyjedzie z szafą do zmontowania. Takie rzeczy akurat lubię i liczę na to, że szafa mnie jakoś wyrwie z tego zdechłego nastroju. A jak nie, to trudno.
Przydałaby mi się jakaś duża dawka energii, bo jeszcze chciałam sypialnię przemeblować, mam przygotowane dwa schematy do sprawdzenia, ale zwisa mi to już... Zawsze lubiłam robić przemeblowanie, a teraz jak sama nie mogę, tylko musiałabym Z. ganiać z komodami, to mi się odechciewa. Lubię improwizować w trakcie, a on musi mieć plan i się go trzymać, co odbiera całą radość tworzenia...
Idę leżeć, bo już sama się sobą męczę.
~ Malinowa - serio, ciesz się, że dopiero teraz to masz... Niby to nie jest jakieś tam strasznie bolące, ale ja to mam tak jakoś od maja czy czerwca. Nawet wstawanie z łóżka przez to się robi problemem, bo nie dość, że sam brzuch przeszkadza (z 3,6-kilogramowym trollem), to się jeszcze podeprzeć nie można, bo dłonie i nadgarstki odmawiają współpracy. Normalnie jakby to było drewno, ale nie skóra, kości i mięśnie.
aaaaaaaaaa
Idę, bo marudzę strasznie. Może jak pośpię, to mi przejdzie. Ale pewnie nie.
Mój wczoraj o 18 wrócił z pracy i chciał korytarz malować. Nakrzyczałam na niego. Jeszcze 2 tygodnie temu zgodziłabym się nawet na malowanie o 20 ale teraz to o 20 już w łóżku leżę. Zaplanowałam więc malowanie na weekend..
image
image
my już po wizycie u lekarza :) maluch ma 3300g, szyjka miękka i krótka, z rozwarciem na 1 palec... Lekarka mówi, że na bank urodzę szybciej, w ogóle dziwiła się, że mam jako pierworódka tak przygotowaną szyjkę już w 36 tygodniu. Zaczynam się bać ;)
`Monia ale mnie rozbawiłaś tym pojemnikiem, jakbym siebie widziała :)
Dzięki za informację dot. zwiedzania szpitala. Pojawimy się w takim razie trochę wcześniej, może ja też zostanę potraktowana łagodniej ze względu na 38my tydzień. A w jakimś konkretnym miejscu była zbiórka?

Dziewczyny dołączam do klubu uzależnionych :) ja jeszcze czasem podczytuje inne fora więc czasami czas tak leci...

Wczoraj przykleiliśmy już dwie naklejki na ścianę, dzisiaj reszta, więc niedługo się będę chwalić :)
Dzisiaj czeka mnie jeszcze przepakowanie do większej torby, mam nadzieję że wszystko uda mi się do niej upchnąć.

Co do snów to prawie codziennie męczą mnie takie związane z ciążą lub dzieckiem. Dzisiaj śniło mi się całą noc ściąganie pokarmu laktatorem, męczący sen :)

`Misiabela też mam takie mroczki, ja to nazywam 'lśniące łezki' , najczęściej widzę to pod prysznicem.

Dziewczyny potrzebuje dwa kocyki do wózka, jeden na materac a drugi cieplejszy do przykrycia, może coś polecicie. Znalazłam fajny na allegro ale niestety osoba sprzedająca ma sporo świeżych negatywów i boję się od niej zamówić.
image
Hejka!
Jestem po wizycie u gin i na szczęście w dobrym humorze, bo rozwarcie na 1,5 palca i nie powinnam do poniedziałku chodzić z brzuszkiem, a jeśli tak no to mam się w poniedziałek pokazać. Mam nadzieję, że się nie myli ta moja lekarz...

Ewciuś
kiedy do Izy? Mi pasuje jutro, na priw wysylam Ci mój numer tel to możemy się dogadać końcowo.

no i zapraszam do nowego wątku

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=271222&c=1&k=160

do góry