Widok
Ognisko 7.06.2014
Termin jak w tytule wątku.
Zasady:
- Każdy uczestnik bierze udział w ognisku na własną odpowiedzialność.
- Obowiązkowo zabieramy dobry humor.
- Wstęp 10 zł od uczestnika (na drewno oraz jego transport) płatne na ognisku u mnie lub Sadyla. Tym razem nie ma możliwości przyniesienia jako "wpisowego" własnego drewna.
- Zaproszenie dotyczy tylko forumowiczów z Trójmiasto.pl (nie jest przeznaczone dla użytkowników innych portali społecznościowych) tzn. każdy, kto czuje się jakkolwiek związany z Forum, może przyjść. Nawet jeśli to zupełna świeżynka. ;)
- Przedział wiekowy od lat osiemnastu w górę. Górnego limitu nie ma.
- Prowiant i napitki we własnym zakresie, co kto lubi. Proszę pamiętać o naczyniach/kubkach jednorazowych.. choć dla zapominalskich na pewno się znajdą.
- Brakującą aprowizację można zrobić w pobliskiej Biedronce (do 21:00).
- Lokalizacja: http://mapa.trojmiasto.pl/?x=-95.1&y=41.65&z=8&om=h
- Dojazd autem: do końca Obrońców Wybrzeża (skrzyżowanie z Dąbrowszczaków). Tam można zaparkować przed Biedronką, albo lepiej: z tyłu, na dużym parkingu.
- Dojazd komunikacją miejską: Z SKM Oliwa autobusy 139, 199, 127. Z Przymorza podobnie. Wysiada się na przystanku Przymorze Wielkie przechodzi się przez swiatła na Dąbroszczaków przy Biedronce i dalej deptakiem przez park w stronę morza. Po ok. 200 m trzeba skręcić w prawo (druga "porządna" alejka gruntowa)
- Start 17:00.
- Można się dowolnie spóźnić ;)
- Pogoda prawie na pewno będzie ładna (a przynajmniej taką mam nadzieję). A jeżeli nie to fajne towarzystwo zrównoważy niedostatki aury.
- Nie tolerujemy jedynie chamstwa, głupoty i rozmów o polityce :)
- Teren na którym będziemy się bawić zostawiamy w takim stanie w jakim go zastaniemy.
- Tel kontaktowy jakby ktoś miał np. problem z trafieniem: 888 939 I7O
Proszę deklarować swój udział (dla celów statystycznych ;]) choć ta edycja ogniska odbędzie się nawet jeżeli swój udział zadeklaruje tylko kilka osób.
Zasady:
- Każdy uczestnik bierze udział w ognisku na własną odpowiedzialność.
- Obowiązkowo zabieramy dobry humor.
- Wstęp 10 zł od uczestnika (na drewno oraz jego transport) płatne na ognisku u mnie lub Sadyla. Tym razem nie ma możliwości przyniesienia jako "wpisowego" własnego drewna.
- Zaproszenie dotyczy tylko forumowiczów z Trójmiasto.pl (nie jest przeznaczone dla użytkowników innych portali społecznościowych) tzn. każdy, kto czuje się jakkolwiek związany z Forum, może przyjść. Nawet jeśli to zupełna świeżynka. ;)
- Przedział wiekowy od lat osiemnastu w górę. Górnego limitu nie ma.
- Prowiant i napitki we własnym zakresie, co kto lubi. Proszę pamiętać o naczyniach/kubkach jednorazowych.. choć dla zapominalskich na pewno się znajdą.
- Brakującą aprowizację można zrobić w pobliskiej Biedronce (do 21:00).
- Lokalizacja: http://mapa.trojmiasto.pl/?x=-95.1&y=41.65&z=8&om=h
- Dojazd autem: do końca Obrońców Wybrzeża (skrzyżowanie z Dąbrowszczaków). Tam można zaparkować przed Biedronką, albo lepiej: z tyłu, na dużym parkingu.
- Dojazd komunikacją miejską: Z SKM Oliwa autobusy 139, 199, 127. Z Przymorza podobnie. Wysiada się na przystanku Przymorze Wielkie przechodzi się przez swiatła na Dąbroszczaków przy Biedronce i dalej deptakiem przez park w stronę morza. Po ok. 200 m trzeba skręcić w prawo (druga "porządna" alejka gruntowa)
- Start 17:00.
- Można się dowolnie spóźnić ;)
- Pogoda prawie na pewno będzie ładna (a przynajmniej taką mam nadzieję). A jeżeli nie to fajne towarzystwo zrównoważy niedostatki aury.
- Nie tolerujemy jedynie chamstwa, głupoty i rozmów o polityce :)
- Teren na którym będziemy się bawić zostawiamy w takim stanie w jakim go zastaniemy.
- Tel kontaktowy jakby ktoś miał np. problem z trafieniem: 888 939 I7O
Proszę deklarować swój udział (dla celów statystycznych ;]) choć ta edycja ogniska odbędzie się nawet jeżeli swój udział zadeklaruje tylko kilka osób.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.
Stanisław Lem
Stanisław Lem
Przyleze ...
Choćbym zgłupiał to życia nie zrozumiem, poza tym jestem aktorem i najlepiej wychodzi mi granie skończonych idiotów.
Avatar w pełnej krasie: http://plfoto.com/zdjecie,ludzie,tyle-dobrego-z-tych-mistrzostw,935474.html
Avatar w pełnej krasie: http://plfoto.com/zdjecie,ludzie,tyle-dobrego-z-tych-mistrzostw,935474.html
Teraz uświadomiłam sobie, że założyłam, że będziesz- skoro odezwałaś się w tym wątku. Paradoksalnie sama też wtrąciłam swoje trzy grosze :D
Uważam, że przyjemnie jest nie zgadzać się z zachowanie zdrowego dystansu. Od nadmiaru słodyczy może zemdlić, w drastycznych przypadkach mogą się zęby popsuć ;)))
Uważam, że przyjemnie jest nie zgadzać się z zachowanie zdrowego dystansu. Od nadmiaru słodyczy może zemdlić, w drastycznych przypadkach mogą się zęby popsuć ;)))
Ja również wtrąciłam tylko swoje trzy grosze, wcale nie zakładając, że sama tam będę :-)
Zgadzanie się we wszystkim jest nudne, a co gorsza, jak napisałaś może i zemdlić, albo mogą popsuć się zęby.
Trzeba mieć jedynie dystans do siebie i nie przyjmować wszystkiego personalnie. Ale z tym, chyba, jakoś sobie daję radę :-)
Zgadzanie się we wszystkim jest nudne, a co gorsza, jak napisałaś może i zemdlić, albo mogą popsuć się zęby.
Trzeba mieć jedynie dystans do siebie i nie przyjmować wszystkiego personalnie. Ale z tym, chyba, jakoś sobie daję radę :-)
Kiedyś traktowałam ludzi dobrze, teraz z wzajemnością....
A, faktycznie tak pisałam. No cóż, koty to jedyne podopieczne jakie mam ;) Umawialiście się wtedy na spotkanie z dziećmi, ktoś chciał przyjść nie z własnym dzieckiem, a z cudzym, nie pamiętam jakie było powiązanie rodzinne, więc zażartowałam, że ja też przyjdę z kotem. Tym razem to jest "dziecko", bo w wieku niemowlęcym. Bo moje dwa pozostałe to już poważne kocury.
Mikronezja, owszem powinno być przy mamie, ale życie potoczyło się inaczej. Z butelki aż nie będę musiała karmić, ale wiesz, muszę wprowadzić do domu, pilnować by gdzieś nie wlazł, no i by pozostałe dwa go nie zjadły. Kto ma więcej niż jednego kota- myślę, że zrozumie. :) Dzięki Mikronezja za propozycję naińczenia ;)
Szkoda, że jak zwykle nie mogę być na ognisku:P Chyba muszę sama wynaleźć ten teleport:P
Ja na mojego psa mówię "synek";):) Bo czasami wymaga więcej opieki niż moje prawdziwe dziecko;)
Mikro, ja szukam towarzysza dla mojego psiura, ale transport zagramanicę jest dość kosztowny;/
Ja na mojego psa mówię "synek";):) Bo czasami wymaga więcej opieki niż moje prawdziwe dziecko;)
Mikro, ja szukam towarzysza dla mojego psiura, ale transport zagramanicę jest dość kosztowny;/
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
Tinker, nawet nie wiesz ile się nasłuchałam, że chcę wziąć 3ciego kota. Samo to, że mam dwa już się spotyka z niezrozumieniem. Nie wspominając o tym, że przecież koty są fałszywe itp i jak w ogóle można coś takiego w domu trzymać! Pan kierowca w PKSie podsumował mnie kiedyś "Taka ładna dziewczyna, a z kotem."
My mamy psa, papugę, kota w drodze;) Pająki.....Chcemy jeszcze dragona i towarzysza dla psa:P Ale już jakiegoś małego;)
Mam nadzieję, że nasze marzenia o zwierzęcym folwarku na tym się zakończą;) Ewentualnie jeszcze kurki w ogrodzie - dla jaj:P
Ale zmieniliśmy temat:D
Mam nadzieję, że nasze marzenia o zwierzęcym folwarku na tym się zakończą;) Ewentualnie jeszcze kurki w ogrodzie - dla jaj:P
Ale zmieniliśmy temat:D
Pan kierowca w PKSie podsumował mnie kiedyś "Taka ładna dziewczyna, a z kotem."
Generalnie jest taki mit iż kobieta która posiada kota/y/ to musi być zgorzkniałą panną stąd te podsumowujące zdziwienie,sama posiadam sierściucha a za taką z mitu się nie uważam...to tak na marginesie:)
Dzięki Sadyl za info..postaramy się wpaść na ognisko:)
Generalnie jest taki mit iż kobieta która posiada kota/y/ to musi być zgorzkniałą panną stąd te podsumowujące zdziwienie,sama posiadam sierściucha a za taką z mitu się nie uważam...to tak na marginesie:)
Dzięki Sadyl za info..postaramy się wpaść na ognisko:)
Sadyl:
http://www.youtube.com/watch?v=H7Qmbm8wSD8
http://www.youtube.com/watch?v=H7Qmbm8wSD8
To chyba zależy. Na pewno za czasów moich rodziców śmiało mogłabym już uchodzić za starą pannę. Albo w dzisiejszych czasach w Arabii Saudyjskiej, z tego co mi moje panie Arabki opowiadają ;) Teraz często ludzie biorą ślub i decydują się na dzieci w wieku 30 lat i więcej, ale ja chyba jestem z innych czasów mentalnie ;)
Trza pogadać z Milusio i Błyskawicznie Nam Panującym. Może coś wykoncypuje, żeby drzewko dyskusji tak szybko się nie spłaszczało.
Mniej nieporozumień by było ;)
Zasugerowałem Majce i M30+, aby ogarnęły wspólną opiekunkę dla swoich dziecków.
Potem wątek zszedł na psy ;]
Następnie M30+ zapytała, czy jestem chętny (w domyśle: na opiekunkę, którą sugerowałem).
Nigdy nie próbowałem tego zajęcia. Myślę, że gdyby dzieci były płci żeńskiej i miały przynajmniej 16 lat, mogłoby być ono całkiem miłe ;]
Z kolei.. małe dzieci napoiłbym piwem i spałyby jak zabite.
Nie wiem za bardzo co robić ze "średniakami". Ale coś zapewne by się wymyśliło ;D
> @M30+ - jesteś pewna, że chciałabyś taką opiekunkę, jak sadyl? :P Ja bym nie zaryzykowała :-))))
No i blachara ma u mnie krechę ;]
A dla μ: :-*
Mniej nieporozumień by było ;)
Zasugerowałem Majce i M30+, aby ogarnęły wspólną opiekunkę dla swoich dziecków.
Potem wątek zszedł na psy ;]
Następnie M30+ zapytała, czy jestem chętny (w domyśle: na opiekunkę, którą sugerowałem).
Nigdy nie próbowałem tego zajęcia. Myślę, że gdyby dzieci były płci żeńskiej i miały przynajmniej 16 lat, mogłoby być ono całkiem miłe ;]
Z kolei.. małe dzieci napoiłbym piwem i spałyby jak zabite.
Nie wiem za bardzo co robić ze "średniakami". Ale coś zapewne by się wymyśliło ;D
> @M30+ - jesteś pewna, że chciałabyś taką opiekunkę, jak sadyl? :P Ja bym nie zaryzykowała :-))))
No i blachara ma u mnie krechę ;]
A dla μ: :-*
@ Ruda89 - Ożeszty!
Choćbym zgłupiał to życia nie zrozumiem, poza tym jestem aktorem i najlepiej wychodzi mi granie skończonych idiotów.
Chciałbym nieśmiało zauważyć że mocno odbiegacie od tematu. Nie żeby mi to jakoś bardzo przeszkadzało. Rzecz w tym że prawie nikt nie deklaruje swojej obecności. A w przypadku gdyby na ognisku miało pojawić się tylko kilka osób to mimo dopełnienia wszystkich formalności w związku z wysoką ceną drewna nie bardzo widzę sens w ciągnięciu sprawy.
Stanisław Lem
Stanisław Lem
Już mam swoją zarezerwowaną. Po prostu była jeszcze za mała by ją wziąć, nie je sama, ale mogli mnie uprzedzić wcześniej, a nie tego samego dnia, jak już miałam kupione bilety itd. Czekam aż zacznie sama jeść i wtedy ją wezmę. Nawet się zastanawiałam czy nie wziąć po prostu innego kota teraz, ale cóż... Zakochałam się :) Pewnie wiesz jak to jest.
A tak z ciekawości, w jakim wieku ta szylkretka?
A tak z ciekawości, w jakim wieku ta szylkretka?
Wrzucam link do ogłoszenia. Pani, która je ogłasza, to super osoba pomagająca zwierzętom. Ale mam też nr telefonu bezpośrednio do osoby, u której kociaki się znajdują:
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/bezdomne-maluszki-ok-2-miesieczne-dziewczyny-ogl8403309.html
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/bezdomne-maluszki-ok-2-miesieczne-dziewczyny-ogl8403309.html
http://i57.tinypic.com/34owqr9.jpg Oto ona :)
Dziękuję wszystkim za świetną imprezę :) Wracam do wyra.
*** ZDJĄTKA ***
Zdjęcia są do pobrania (82 MB po ich zmniejszeniu) tutaj: http://sadyl.vot.pl/docs/ogn_140607C.zip
Hasełko powysyłałem już na maile. Kto nie dostał, proszę się zgłaszać na priv. Proszę jedynie o cierpliwość, bo przez kilka godzin nie będę pod kompem.
Są gorsze rzeczy od śmierci. Czy zdarzyło Ci się spędzić wieczór z agentem ubezpieczeniowym?
(Woody Allen)
Zdjęcia są do pobrania (82 MB po ich zmniejszeniu) tutaj: http://sadyl.vot.pl/docs/ogn_140607C.zip
Hasełko powysyłałem już na maile. Kto nie dostał, proszę się zgłaszać na priv. Proszę jedynie o cierpliwość, bo przez kilka godzin nie będę pod kompem.

Są gorsze rzeczy od śmierci. Czy zdarzyło Ci się spędzić wieczór z agentem ubezpieczeniowym?
(Woody Allen)
Swoją drogą czy to taki wstyd przyjść na ognisko z siostrą? Ja uważam że to całkiem miłe.
A co do rozpowszechniania to nie wiem skąd się wzięła ta informacja ale nawet rzeczona niewiasta potwierdziła że jesteście rodzeństwem. Więc ktoś tu ściemnia. :)))
A co do rozpowszechniania to nie wiem skąd się wzięła ta informacja ale nawet rzeczona niewiasta potwierdziła że jesteście rodzeństwem. Więc ktoś tu ściemnia. :)))
Stanisław Lem
Stanisław Lem
Nie, nie wstyd. Ale najpietw trzeba miec siostre. Z niewiasta Justyna laczy nastylko przyjazn, zadne wiezy krwi ;) z tego co wiem to ona nie zaprzeczyla ani nie potwierdzila watku siostrzanego tylko sluchala, myslala moze ze ja wcisnalem wszystkim kit o przyprowadzeniu siostry ;) po co mialbym Ci sciemniac?:> takiej 'siostry' nigdy bym sie nie wyparl ;) sam wiesz ze z obcymi lepiej sie zyje niz z wlasna rodzina ;)
Hej, Czytam Wasze posty od jakiegoś czasu:) taki przyczajony tygrys :D Nie ukrywajmy, że większość z Was udziela się w każdym nowym wątku a każdy wątek kończył się tak samo... masochizm ;)
A tu nagle...
Aż miło Was poczytać, aż mi się mordka śmieje, baaa.... nawet mi przeszło przez myśl że ominęło mnie coś całkiem fajnego.
Może czas wyjść z ukrycia :D
A tu nagle...
Aż miło Was poczytać, aż mi się mordka śmieje, baaa.... nawet mi przeszło przez myśl że ominęło mnie coś całkiem fajnego.
Może czas wyjść z ukrycia :D
@wdr
powialo chlodem ;)
teraz chyba musze sie schowac na caly dzien i popoludniu poprosze syna zeby jutro w przedszkolu obgadal z kolegami jak ci na to odpowiedziec ;)
wybacz, ale nie jestem na tyle rozgarniety zeby w tej chwili, tak bez pomocy, sie z toba zmagac na jakze gornolotne i dojrzale argumenty... ;) faktycznie nie bylo potrzeby pytac co jeszcze lewego masz na skladzie, przepraszam, tylko sie wyglupilem :P
powialo chlodem ;)
teraz chyba musze sie schowac na caly dzien i popoludniu poprosze syna zeby jutro w przedszkolu obgadal z kolegami jak ci na to odpowiedziec ;)
wybacz, ale nie jestem na tyle rozgarniety zeby w tej chwili, tak bez pomocy, sie z toba zmagac na jakze gornolotne i dojrzale argumenty... ;) faktycznie nie bylo potrzeby pytac co jeszcze lewego masz na skladzie, przepraszam, tylko sie wyglupilem :P
młodociany miłośniku mamrotania http://www.youtube.com/watch?v=vIbcqgXh5-4
To jakiś konkurs? Nagrody są przewidziane? ;)
To jakiś konkurs? Nagrody są przewidziane? ;)
@Zara:
Takich wątków (ogniskowych) już się parę przez Forum przetoczyło.. zatem wnioskować należy, żeś całkiem świeżynka :)
Tym razem Cię ominęło... zatem tym bardziej nie przegap kolejnej fraternizacyjnej okazji :D
Poza ogniskami itp.. kiełkuje idea biwaku (-ów) i spływu (-ów) kajakowego. Może w połączeniu.. zobaczymy. Sezon dopiero się zaczął :)
Śledź Forum.
Takich wątków (ogniskowych) już się parę przez Forum przetoczyło.. zatem wnioskować należy, żeś całkiem świeżynka :)
Tym razem Cię ominęło... zatem tym bardziej nie przegap kolejnej fraternizacyjnej okazji :D
Poza ogniskami itp.. kiełkuje idea biwaku (-ów) i spływu (-ów) kajakowego. Może w połączeniu.. zobaczymy. Sezon dopiero się zaczął :)
Śledź Forum.
"...z tego co wiem to ona nie zaprzeczyla ani nie potwierdzila watku siostrzanego tylko sluchala..."
No właśnie że potwierdziła kiedy ją zapytałem ale skąd się wzięła sama informacja to zielonego pojęcia nie mam.
No właśnie że potwierdziła kiedy ją zapytałem ale skąd się wzięła sama informacja to zielonego pojęcia nie mam.
Stanisław Lem
Stanisław Lem