Widok
Skandal!
We wtorek prosiłbym o skrócenie czasu pracy do godziny 12, co by urzędnicy nie wracali za późno do domu.
Moja ocena
Urząd Paszportowy w Gdańsku
kategoria: Urzędy paszportowe
obsługa: -
pomoc merytoryczna: -
czas oczekiwania: -
ocena ogólna: -
0.0
* maksymalna ocena 6
zrozumcie wreszcie, że nikt z nas, tak jak i Was nie chce pracować po godzinach, bo też ma życie rodzinne. takie podejście, ja siedzę po godzinach, to inni też mogą nie prowadzi do niczego dobrego, bo za jakiś czas każdy z nas będzie pracować do nocy, a nasze dzieciaki wychowa ulica. wszyscy wówczas na stare lata z nawiazką odbierzemy tego efekty. nie można dać się zwariować. jak idziesz do fryzjera (najlepiej w sobotę w sezonie "ślubnym") i mówią ci, ze na dzisiaj mają już komplet, to można zrozumieć, odejść z kwitkiem i się nie bulwersować wypisując bzdury na forach. 8 miesięcy w roku paszportówka świeci pustkami, można przyjść we wrześniu, można przyjść w kwietniu i wybierać sobie stanowisko.
Ograniczyć ilość personelu w tym okresie, a godziny dostosować do interesantów. Większość ludzi pracuje w godzinach 8:00-17:00. Nie wszyscy mieszkają w Gdańsku i muszą jeszcze dojechać do Urzędu. Ja na przykład na każdą wizytę w Urzędzie muszę brać jeden dzień urlopu z pracy, a bywa, że nawet kiedy Urząd jest do 17:30, to o 16:00 nie wydaje już numerków i dziękujemy, zapraszamy jutro rano. To jest jakiś żart?
Przyłączam się do wątku, SKANDAL!!!!!, już dwa razy pocałowałem klamkę po godz 16:00 z powody - "brak numerków do okienka;-)", w tym czasie panie w okienkach sąsiednich wydawały paszporty na bieżąco wiem bo zgodnie z regułami wziąłem numerek i poszedłem się spytać, Czy przyjmą wniosek? - niestety nie. Nie jest to wydział przyjazny dla ludzi po godz 15:00, pani kierownik lub kogoś z kim można porozmawiać też nie było:-(((
...totalna bzdura...!!!!! Kierownik pracuje do ok 16:00 w każdy dzień tygodnia, przyjmowanie wniosków jest do godz. 15:30 więc jak się ma wniesioną opłatę paszportową będzie przyjęty, nawet nie ma się co pytać czy przyjmą... (kasa czynna do 15:00) z uwagi na potrzebę rozliczenia a także aby osoby które dokonały opłaty paszportowej mogły być jeszcze przyjęte...!!!
Czy ktoś kiedyś zrozumie...paszport nie jest dokumentem obowiązkowym, dowód osobisty owszem...!!! Więc jak kogoś stać na urlop, wycieczkę to stać go na poświęcenie trochę czasu na złożenie wniosku i odebranie paszportu...
Pracownicy urzędu chcąc załatwić swoje sprawy też biorą dzień wolny...po prostu znają realia...
Pracownicy urzędu chcąc załatwić swoje sprawy też biorą dzień wolny...po prostu znają realia...