Widok

gdzie warto wybrać się z 2 latkiem ??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Jak w tytule :) najlepiej by to było na pomorzu :)
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Park dinozaurow w lebie..a najlepiej plaza tam gdzie nie ma ludzi i dziecko moze biegac, biegac, biegac i wiemy ze sobie krzywdy nie zrobi jak upadnie :D. Ja tez mam prawie 2latka i brakuje mi pomyslu gdzie jechac bo on lubi chodzic wlasnymi drogami a ja biegam za nim..
hehehe, jak Oskar zacznie biec to sie w Szczecinie zatrzyma ;)
Malutka chyba by wolała żeby jednak nie mogł zbyt swobodnie biegać ;)

Sama jestem ciekawa gdzie niedaleko jest fajne, interesujące miejsce dla 2-latka
image
image
biegać to on dość biega. Raczej myślałam o miejscu gdzie można już dziecku coś pokazać, czymś zainteresować, jakoś tak ciekawiej spędzić czas bo w piaskownicy i na boisku to jest codziennie :)
image
To moze oceanarium w gdyni?
My dziś byliśmy w ZOO
image

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl
park dinozaurow malbork lub leba, muzeum kolejnictwa w koscierzynie - stoja rozne pociagi do zwiedzania, farma strusi, zoo,
My z naszą córą byliśmy w zoo, ale nie zrobiło takiej furory, jak basen :) czy kryte place zabaw w CH, np Manhattan czy Tesco ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no i wybieramy się do Bam bam caffe na zajęcia - pozytywne maluchy

Pozytywne maluchy, zajęcia stymulujące rozwój dla dzieci (z rodzicami)

Cel zajęć:
Pobudzenie aktywności i sprawności ruchowej dzieci przy jednoczesnym rozwijaniu umiejętności umysłowych
Pogłębienie kontaktu dziecka z rodzicem
Rozwijanie umiejętności umysłowych dzieci, ze szczególnym uwzględnieniem umiejętności komunikacyjnych
Nauka zasad funkcjonowania w grupie rówieśniczej
Przygotowanie dziecka do funkcjonowania w społeczności przedszkolnej

W programie zajęć m.in:
Elementy zabaw fundamentalnych
Zabawy inspirowane Ruchem Rozwijającym Weroniki Sherborne
zabawy paluszkowe
Ćwiczenia relaksacyjne i dziecięce masażyki
Zabawy logopedyczne
Elementy dogoterapii (zabawy z psem-terapeutą Labradorem Mellonem)
Rytmika z elementami muzykoterapii
Elementy Metody Dobrego Startu wg. M. Bogdanowicz
Malowanie rękami i inne zabawy plastyczno-ruchowe
Ogólnorozwojowe zabawy ruchowe
Zabawy wzorowane na koncepcjach L. Wygotskiego i M. Montessori

W zajęciach biorą udział dzieci wraz z rodzicami.
Liczebność grupy: min. 10 osób (5 par); max. 16 osób (8 par)
Prowadzący zajęcia: psycholog-trener z Akademii Rozwoju Rodziny Pozytywka

Termin zajęć:
co tydzień, w piątki
grupa 1: dzieci w wieku od 6 m-cy do 1 roku, godz. 10:00
grupa 2: dzieci w wieku 12 lata, godz. 11:00
grupa 3: dzieci w wieku 23 lata, godz. 12:00

Czas trwania zajęć: 45 minut

Koszt zajęć: 100 zł od pary za cały cykl (25 zł za zajęcia), wejście jednorazowe 30 zł. Zajęcia sprzedawane w karnetach miesięcznych, istnieje możliwość jednorazowego wejścia próbnego
w zeszłym roku w Gdyni Edufun miało w Parku Rady Europy różne atrakcje, dla maluszków też - mi się podobało - wiem, że działają w sezonie - ciekawe czy w tym roku także tam będą

Poza tym tez polecam bardzo park w Łebie - dobrze się tam wybrac na cały dzień, od rana do wieczora, jest gdzie zjeść, gdzie przysiąść, jest duży plac zabaw. W tym roku tez pojedziemy na pewno. W Malborku w Dinoparku byli teraz znajomi i też zachwyceni, ponoć jest tam kino 5D.

A tak pół żartem pół serio, w Kolibkach jest park linowy; może Oski na linach poczułby się w swoim żywiole? :D

Poza tym zawsze możesz do nas podjechać i pozaliczamy okoliczne place zabaw - mamy ich jeszcze sporo :D:D
mammamia daj znać jak będziesz coś wiedziała o tym edufun :)

Park liniowy ... Tak to jest to !! :D mój kaskader by się tam odnalazł :D

właśnie planujemy wypad do łeby do parku. Dzięki za propozycje.

A do Was wpadniemy, jeszcze pozaliczamy te place zabaw. Mam nadzieję, że mają porządne ogrodzenia :D
image
Zapraszamy serdecznie na zajęcia adaptacyjne klub szkraba, w klubie TrendyMamy. Więcej szczegółów na naszej stronie http://www.trendymamy.pl
Witam, my z naszym 2,5 latkiem odwiedziliśmy w weekend majowy miejsca takie jak: dinopark w Malborku, aquapark w Sopocie, zoo, oceanarium, plac zabaw w tesco, jeździliśmy na wycieczki rowerowe i synek był naprawdę zachwycony wszystkimi tymi formami, więc z czystym sumieniem polecam w/w miejsca :) Jutro planujemy pojechać tramwajem wodnym na Hel lub odwiedzić muzeum parowozowni w Kościerzynie, mam tylko nadzieję, że pogoda nam dopisze;)
Aha, będąc w dinoparku w Malborku zachęcam do pójścia z dzieckiem na film o dinozaurach w 5d - naprawdę REWELACJA - młody był zachwycony :)
Alda,a ten tramwaj wodny już pływa?
bylismy w malborku w dino parku maly i my zachwyceni super polecamy, bylismy tez na helu w fokarium bylo ok ale bez zachytu i duzo na swiezym powietrzu to co moj maly lubi najbardziej:))
ciascioo pływa już: http://komunikacja.trojmiasto.pl/tramwajwodny.php
Aha, zapomniałam dodać że byliśmy też niedawno w Miniaturze na "Czerwonym Kapturku" i synek dzielnie siedział 1,5 h - dał radę i bardzo nam się podobało, więc również polecam :) Najfajniej siedzieć z brzegu, bo wilk biega i podaje dzieciom łapę :)
No to się ubawiłam :)
Wiem, ze często niepotrzebnie na forum się oskarża innych o kryptoreklamę ale czy nie lepiej by było podpisać się jako Bam Bam Caffe zamiast ściemniać, ze jest się mamą, która przypadkiem się tam wybiera i podaje jakiś plan zajęć na całą stronę wypisany?
Nie podszywajcie się pod innych tylko po ludzku zaproście na zajęcia do siebie jak chcecie , bez ściemy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Alda, to kino w parku dinozaurow to dla dzieci już większych. Te ryki dinozaurow skutecznie nas odstarszyly od wejscia do namiotu
Tylko że ja jestem mamą i wybieram się tam (a opis wkleiłam z ich strony), bo może ktoś chciałby pójść razem z nami :)) Popatrz na moje inne posty np. mama szuka mamy, albo szukam koleżanki do zabawy dla mojej 2,5 letniej córki :))
Niepotrzebne te oskarżenia... bo zrobiło mi się ciut przykro....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
cytrynka007 ja byłam w kinie 5d z moim 2,5 latkiem i byli z nami jeszcze jedni znajomi również z 2,5 latkiem i dzieciaki były tym filmem zachwycone tak samo jak i my, byliśmy na filmie o dinozaurach dla dzieci i bardzo nam się wszystkim podobało i nasze dzieciaki się w ogóle nie bały, ale to pewnie zależy od dziecka.
do góry