Widok

wczasy nad jeziorem - możecie polecić jakiś fajny pensjonat lub domek?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej Dziewczyny,
czy macie może jakieś sprawdzone namiary na fajny pensjonat lub domek nad jeziorem? zależy mi na w miarę fajnych warunkach - tzn aby była kuchnia i łazienka bo będziemy jechali tam z małym dzieckiem...
z góry dziękuję za odpowiedzi :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam Półwysep Lipa http://www.polwyseplipa.pl/ - suuper ośrodek, pyszne i urozmaicone jedzonko (można wykupić), dużo sprzętu wodnego do wypożyczenia. Trzy razy w tygodniu zajęcia dla dzieci, jest też plac zabaw dla większych i mniejszych dzieci. Byliśmy w tamtym roku i w tym też już mamy zarezerwowany domek :-) (holenderski). Domki czyste, fajnie wyposażone.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja polecam Szarlote k/Kościerzyny z tym, że pokój w hotelu bo domki odpadają z dzieckiem. Hotel super warunki, dobre jedzenie, duża przestrzeń, plac zabaw, plaża, sprzęt wodny mini zoo a przede wszyskim spokój, spokój i jeszcze raz spokój a wieczorkiem mama może do SPA na masaż wyskoczyć albo jacuzzi:-)
Stolem w Ostrzycach,maja super nowe apartamenty:D
image.
[url=http://www.suwaczek.pl/][img]
image
ooooo Szarlote tez polecam:)
http://www.villakviatowa.pl/ Gałęzów
Martszp fajne te domki ::)
w szarlocie już byłam - fakt idealne miejsce na pobyt z małym brzdącem tylko kurcze ceny troszkę wysokie ;/
przecież Lipa cenowo tańsz niż szarlota, a klimat 100000 razy lepszy, jeździmy co roku w oba miejsca i lipa zawsze wypada lepiej :) z tym że my lupimy pod namioty
Lipa bardzo mi sie podoba, i cena przyzwoita :)
właśnie pokazuję zdjęcia mężowi
:]
Martszp, tak się zastanawiam czy te domki 2osobowe (P) nadają się na wczasy z rocznym dzieckiem?
wiesz czy jest tam kuchenka aby podgrzać wodę na mleko itp...
My wynajmujemy domki- holenderskie- 4 os. W nim jest sypialnia z łóżkiem małżeńskim, pokój z dwoma łóżkami (dość wąskie), łazienka z "wysokim" brodzikiem (bo za krótkie na wannę, a za wysokie brzegi na brodzik :-) ) , aneks kuchenny z kuchenką, zlewem (szafki, talerze, sztućce, szklanki) duży salon z telewizorem, rogówką, piecykiem elektrycznym. Przy każdym takim domku jest stół z ławkami.
Baskasl- w domkach "P" nie byłam, ale na niektórych zdjęciach widać kuchenkę elektryczną.
ośrodek Wrzos kolo Bytowa;) piekne miejsce;)
http://www.koziolkowo.pl/
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
hoppa hopp
może ktoś jeszcze cosik zaproponuje
Polecam Ośrodek Szarlota koło Kościerzyny. W zeszłym roku byliśmy tam na weselu u znajomych. Mieli dla nas zarezerwowany taki dwupoziomowy domek o super standardzie. Kuchnia z lodówką, zmywarką, kuchenką elektryczną. Ładna łazienka, duży taras. Jeżeli wybieracie się z małym dzieckiem to jest to fajne miejsce: las, jezioro, plaża, Tawerna gdzie można sobie wypić piwko siedząc na tarasie z fajnym widokiem. Do tego wypożyczalnia sprzętów wodnych: rowerki, kajaki, żaglówki itp. Najlepiej zajrzyj na stronę http://www.szarlota.pl
http://www.domekrodzinny.tvc.pl/domekrodzinny/ byłam tam dwa razy, warunki rewelacyjne, przemiły właściciel. Gorąco polecam
Półwysep Lipa super miejsce, byliśmy tam dzisiaj cały dzień, nawet zastanawiam się, czy nie zarezerwować tam domku tak tam jest pięknie, jest tylko jedno ale, mianowicie nie bardzo podobało nam się kąpielisko, praktycznie nie ma plaży i nie wiem jak z kąpielami dla dzieciaków, bo starsza córa ma 8 lat i troszkę już zaczyna pływać, a tam nie ma typowego kąpieliska, jedynie chyba to jest tylko przystań dla żaglówek, a może się mylę i latem ten pomost jakoś rozbudowują ???? bo ona nie daruje sobie bycia nad jeziorem i nie pluskania się cały czas w wodzie :)))
image
Lipa jestesmy tam kilka razy do roku, super klimat i fajne domki my mimo iz Nas jest 2 zazwyczaj wynajmujemy N-ki,a w tym roku zastanawiamy sie na C :P polecam ja sie jeszcze przez 3 lata nie zwiodłam
image
image
pomost na lipie jest całkiem ok, my podjeżdzaliśmy do wiela , bo mają b. ładną plażę i piękne jezioro i zjeżdzalnię do wody
ja lipę kocham :)
kina ja chyba tez :) to jest dobre miejsce :d
image
image
odkryliśmy ją 2 lata temu i się zakochałam , nie stać nas na domki ( ba zawsze jedziemy jeszcze w inne miejsce) i jeździmy pod namiot :)

w tym roku tydzień w domku ze znajomymi i tydzień namioty, w zeszłym roku każdy weekend pod namiotami, 2 lata temu 2 tygodnie w domku z rodzicami :)
Lipa wygląda na fajne miejsce też akurat czegoś szukam na wypad,nie mogę znależc info na stronie,jesli chce się wynająć domek
C na dwie osoby to cena wzrasta czy jest taka jak w tabeli?
image
Grzybia dąbrowa polecam byłam tam na majówkę dwa lata temu...
Również polecam Lipe:)
Znajomi mają niedaleko jakies 3 km swój domek prywatny w lesie,co roku jezdzimy z dziecmi, bez facetów,w zeszłym roku Nikos miał 7 miesięcy i byłysmy.A na półwysep Lipa chodzimy na obiadki,pycha jedzonko,zwłaszcza łosoś!!!
No i tam jest naprawdę ładnie.
Chcemy w tym roku w wakacje wybrać się do "Lipy" Który domek wybrać dla 4os. dorosłych i 2 małych dzieci? Macie doświadczenie w tej materii? chcemy jechać z teściami i dla nich żeby był osobny pokój. Natomiast dla as z dziećmi najlepiej wspólny (chyba).
Na wakcje z dziecmi to tylko domki typu C - bo N-ki to te domki z antresolami (nie fajna rzecz przy dzieciach) no i dosc blisko głównej restauracji, gdzie wieczorami bywa dosc głosno. domki C maja lepszy rozklad, sa lekko na uboczy wiec jest ciszej, za to blizej do plazy.
A co sądzicie o tych domkach holenderskich H 4 + 2?
teraz w Lipie to już wyboru nie ma, trzeba dzwonić i dowiadywać się jakie domki w ogóle są wolne, my co roku rezerwujemy je w marcu, bo od marca zaczynają zapisy;) W maju już mało co w terminach wakacyjnych jest wolnego
serio, ja nie wiem co takiego super jest w tej Lipie...
Byłam raz i nigdy więcej. Głównie ze względu na tłumy ludzi i straszny hałas.
ajeczka ja też nie kumam co tam fajnego,wg mnie jak wszyscy tak tłumie zjadą się do Lipy to będzie jedna wielka lipa.
do góry