Widok
:
lubię rano wstawać
kiedyś zupełnie nie do pomyślenia
"...6.00 rano to dla mnie noc..."
było tak, jak śpiewał bezzębny Rysiek
teraz najlepsza pora na rozpoczęcie dnia
do tego kubek w motyle, pełen doskonałej kawy
papieros i kontemplacja lasu,
zalewanego falą porannego słońca
w domu jeszcze cicho i ciepło
sny układają się w całość
kiedyś zupełnie nie do pomyślenia
"...6.00 rano to dla mnie noc..."
było tak, jak śpiewał bezzębny Rysiek
teraz najlepsza pora na rozpoczęcie dnia
do tego kubek w motyle, pełen doskonałej kawy
papieros i kontemplacja lasu,
zalewanego falą porannego słońca
w domu jeszcze cicho i ciepło
sny układają się w całość
Lubię wstać przed 6 rano.
Kubek zielonej herbaty,
a potem sfora już niecierpliwie drepta przy drzwiach.
Na dworze mroźny haust powietrza.
Porcja ziarna dla oczekujących ptaków.
I szybki spacer przez zmrożony las.
Mech chrzęści pod stopami.
I pytające spojrzenia sfory:
"czy to stadko sarenek to nasze???".
Czasami parę metrów za nami przemyka się kot.
Tak sobie idzie, bo mu wolno.
A po powrocie kolejny kubek herbaty.
I chwila na odpoczynek.
Fajnie było,
dziś znowu nic się nie wydarzyło.
Kubek zielonej herbaty,
a potem sfora już niecierpliwie drepta przy drzwiach.
Na dworze mroźny haust powietrza.
Porcja ziarna dla oczekujących ptaków.
I szybki spacer przez zmrożony las.
Mech chrzęści pod stopami.
I pytające spojrzenia sfory:
"czy to stadko sarenek to nasze???".
Czasami parę metrów za nami przemyka się kot.
Tak sobie idzie, bo mu wolno.
A po powrocie kolejny kubek herbaty.
I chwila na odpoczynek.
Fajnie było,
dziś znowu nic się nie wydarzyło.
Herbata zielona każda, ale najchętniej biała Pai Mu Tan.
Także yerba, rooibos, mięta.
Inne zioła wolę palone.
A co do chleba ... wiesz, jak świetnie smakuje własnej roboty chleb z świeżym masłem i plastrami czarnej rzepyi?? Musowo popijany piwem?
Czarnuszka jest super. Spróbuj z kozieradką. Ja czasem robię z nasionami kolendry - jest ... metafizyczny?? :-))) I lubię z kminkiem, takie jakieś czeskie podniebienie mam.
Także yerba, rooibos, mięta.
Inne zioła wolę palone.
A co do chleba ... wiesz, jak świetnie smakuje własnej roboty chleb z świeżym masłem i plastrami czarnej rzepyi?? Musowo popijany piwem?
Czarnuszka jest super. Spróbuj z kozieradką. Ja czasem robię z nasionami kolendry - jest ... metafizyczny?? :-))) I lubię z kminkiem, takie jakieś czeskie podniebienie mam.