Widok

15 sierpnia na rower

Witomino Temat dostępny też na forum:
Zapowiada się ładna pogoda, 22 stopnie, bez deszczu i słonecznie także zaplanowałem sobie trasę na większość dnia.

Startuję z Gdyni Witomina w godzinach porannych (maks ok 9, jeszcze się ustali jakby co) i lecę do Wejherowa (przez: Łężyce, reszki, Zbychowo, Gniewowo) ~32km
następnie szlakiem pieszym zielonym do Krokowej ~ 39km
szlak pieszy czarny do Pucka ~ 31km
szlak pieszy niebieski do Wejherowa ~ 35km
powrót taki sam jak dojazd do Wejherowa ~ 32km
czyli razem z gubieniem powinno wyjść ok. 170km i w tym większość w terenie ;)

szlaki generalnie nie są ciężkie i przejezdne, utrudnieniem może być fragment szlaku niebieskiego, który biegnie plażą jakieś 2,5km i nie ma zbytnio żadnej alternatywy oprócz szosy :P najwyżej będzie spacerek ;)

tempo? powiedzmy, że umiarkowane. trasa trochę kilometrów ma, poza tym wszystko zależy od terenu a ja na tych szlakach nigdy nie byłem więc nie wiem jak wyglądają.

Jak narazie jadę sam (jak prawie zawsze :P ) ale chętni, którzy podołają trasie mile widziani.

GG 2820859

zawsze istnieje możliwość dojazdu do Wejherowa kolejką co skróci dystans o 74km ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Toivlas napisał(a):

> szlaki generalnie nie są ciężkie i przejezdne,

widać, że nie robiłeś tej pętelki :-) Niby każdy z tych szlaków z osobna specjalnie ciężki nie jest, ale w sumie potrafią trochę zmęczyć. A z przejezdnością też różnie bywa, zwłaszcza czarny często bywa zmasakrowany przez drwali. Ostatnio znowu tną, więc może być różnie.

> utrudnieniem
> może być fragment szlaku niebieskiego, który biegnie plażą
> jakieś 2,5km i nie ma zbytnio żadnej alternatywy oprócz szosy
> :P najwyżej będzie spacerek ;)

górą klifu puckiego, równolegle do szlaku, idzie fajna ścieżka - jest już definitywnie zaorana przez rolnika, co mu krossowcy z kładziarzami pole rozjeżdżali?

pzodr
jak coś to ten wyjazd jest przesunięty na jutro gdyż dziś pogoda nie dopisała a na jutro ICM nie przewiduje deszczu.wop napisał(a):

Inne tematy z forum Rowery

Skradziono rowery Habenda ul. Wielkopolska (20 odpowiedzi)

skradziono 2 rowery MTB, proszę o kontakt w razie znalezienia lub widzenia takowych na...

Z Kościerzyny do Kościerzyny (3 odpowiedzi)

W najbliższą niedzielę, tj. 9 czerwca wybieram się na spokojną wycieczkę szosówką na trasie jak w...

Jaki rower dla wysokiej kobiety? (129 odpowiedzi)

Przymierzam się do zakupu roweru, ale nie mam pojęcia jaki wybrać. Czy ktoś bardziej obeznany w...

do góry