Widok

1920 Bitwa Warszawska

1920 Bitwa Warszawska Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: 1920 Bitwa Warszawska.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bitka warszawska? To jakiś tradycyjny, serwowany od 1920 r na Nowym Świecie kotlet?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kto Ci za taka opinie zapłacił ?? Józefowicz ;d

Natasza Urbańska to pień pusty!!! grać nie potrafi, śpiewać też, totalne beztalencie !!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Wojsko nie przeklinało? Śmiech na sali. Wystarczy poczytać sobie przyśpiewki ułańskie ...
Ale Olbrychski w roli Piłsudskiego to totalna porażka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Beznadzieja

Tak jak w temacie straszliwie nudny film.

nigdy!

nigdy więcej nie pójdę na film Jerzego Hofmanna! Nigdy!

Urbańska postać tragiczna....

Beznadziejny film a tak się zapowiadał fantastycznie - pomysł super! ale realizacja raczej nie powaliła mnie- i jeszcze ta głupia urbańska: śpiewa, tańczy, gra, strzela, płacze, śmieje się - porażka z tym wyborem aktorki! Kobieta do wszystkiego - wręcz śmiać się chciało mi w kinie jak widziałam ją na pierwszym planie ZAWSZE! może mniej urbańskiej a więcej prawdziwego ujęcia klimatu a nie wygibasuów Pani Nataszy.... ludzie wychodzili z kina.... t oo czymś świadczy....

Typowe polskie badziewie nastawione na szkoły.

Dawno nie widziałem takiego g*wna.

najlepszy film patriotyczny jaki do tej pory widziałam! SUPER

Tyle obecnie mówi się o patriotyzmie, film jest idealnym ABC dla ludzi, którzy uważają się za ludzi kochających kraj - Polskę. a z komentarzy tego nie widać tak jakby oglądali inny film. Dla mnie film jest SUPER!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wspaniała gra nataszy

najbardziej podobała mi się gra Nataszy Urbańskiej, pokazała klasę! jest świetną aktorką dramatyczną, zupełnie marnuje się w tych wszystkich tańcach, powinna grać częściej w filmach, tu wspaniale zagrała, przyćmiła olbrychskiego i szyca, najbardziej podobała mi się jej mimika i wrażliwość artystyczna. Pani Nataszko, tylko tak dalej! Jest PANI ŚWIETNA. Wszystkim polecam. Warto isc i zobaczyć jej mistrzowską kreację aktorską
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

jedyne co dobre wtym filmie co go w miare ratuje przed tytułtm kiczu jest gra paru dobrych aktorów jak Linda ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

w Neptunie

oo grają w Neptunie bez 3D, super:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mimo wszystko plecam

"Bitwa ..." nie jest może filmem klasy "Pan Wołodyjowski", ale w mojej opinii mimo wszystko warto ten film zobaczyć z kilku powodów. Po pierwsze jest to film patriotyczny o momencie polskiej historii, o której od '45 roku do lat '90 nie specjalnie można było mówi, opowiada o chwilach, w których naprawdę nam się coś udało i powiodło. Po drugie obejrzenie tego filmu być może zainspiruje niektórych do zapoznania się z tym ciekawym kawałkiem historii.
Poza tym film jest landrynkowy polany krwią - sceny aktorskie landrynkowe - scenografia ociekająca krwią - jedno z drugim się kłoci. Sama gra aktorska nie porywa, ale jest i tak o niebo lepsza od obecnych produkcji TV. Generalnie mimo wszystko warto zobaczyć.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ubrańska tragiczna postać

Beznadziejny film a tak się zapowiadał fantastycznie - pomysł super! ale realizacja raczej nie powaliła mnie- i jeszcze ta głupia urbańska: śpiewa, tańczy, gra, strzela, płacze, śmieje się - porażka z tym wyborem aktorki! Kobieta do wszystkiego - wręcz śmiać się chciało mi w kinie jak widziałam ją na pierwszym planie ZAWSZE! może mniej urbańskiej a więcej prawdziwego ujęcia klimatu a nie wygibasuów Pani Nataszy.... ludzie wychodzili z kina.... t oo czymś świadczy....
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Panie Hoffman... kończ waśc, wstydu oszczędź.

Większego gniota nie widziałem od czasów, gdy za małolata fascynowały mnie easterny z czwartorzędnymi wojownikami kung-fu z lat 70-tych. Zero fabuły, zero umiejętności aktorskich, zero faktów historycznych. Podsumowując... jedno wielkie ZERO!!! Gdybyście mieli do wyboru obejrzenie tego pseudo filmu oraz Koziołka Matołka, z całego serca polecam podróż do Pacanowa.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

warto zobaczyć

Dobrze zrobiony kawałek historii, momentami nawet zabawny, a Ferency w roli czekisty wprost świetny.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

dużo dobrych ujęć

To ważny film, szczególnie dla nas . Ukraińcy ukazani pozytywnie. Wojsko, oficerowie tamtych czasów nie przeklinało tak i to jest nieprawdziwe.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Znakomity Adam Ferency, słabiutki Olbrychski.

W roli bolszewickiego komisarza Adam Ferency wypadł rewelacyjnie. To zresztą nie pierwsza jego znakomita rola bezczelnego i zadufanego w sobie człowieka władzy. Ale największym rozczarowaniem jest Olbrychski w roli Piłsudskiego - nie odczuwa się charyzmy tej postaci, raczej lenistwo leciwego aktora w przekazaniu cech Marszałka.
Sztucznie wypadają Szyc i Urbańska - ale tego się spodziewałem po próbie wprowadzenia schematów z trylogii Sienkiewicza do scenariusza tego filmu.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie w Multikinie

Nie proponuję oglądania tego filmu w Multikinie w Gdańsku. Siedziałem w sali nr.1 i zdecydowanie jest coś nie tak z ustawieniem projektora. U góry ucina połowę głowy a na dole pół metrowy czarny pasek. Ewidentnie złe ustawienia obrazu albo sala nie przygotowana do filmów 3D. Miałem niekiedy wrażenie że jestem za blisko ekranu bo nic nie widziałem, siedziałem w siódmym rzędzie a wrażenie jakbym oglądał film na dużum zumie. Multikino - nie proponuję, strata kasy.

Ferency super

Sceny batalistyczne doskonałe i na światowym poziomie. Koszmarem filmu jest Natasza Urbańska, której gra aktorska ogranicza się do jednej miny. Fabuła trochę zbyt uproszczona. Aktorzy starego pokolenia świetni - Olbryski, Ferency, Peszek itd. Z młodych rewelacyjne kreacje dwóch telegrafistów, reszta cieniutko. No i ta fatalna Natasza, dzisas..
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

kasia

dla mnie tragedia, mojemu mężowi się nawet podobał... ale mi komletnie, film nie wciąga, nie wzrusza no i Urbańska słabo gra. szkoda słów.porażka
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Filmy

Ostatnia sesja w Paryżu (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Ostatnia sesja w Paryżu . Przeczytaj o filmie.

Projekt Hail Mary (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Projekt Hail Mary . Przeczytaj o filmie.

Dobry chłopiec (5 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Dobry chłopiec . Przeczytaj o filmie.

do góry