Widok

1920 Bitwa Warszawska

1920 Bitwa Warszawska Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: 1920 Bitwa Warszawska.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Urbańska to nieporozumienie

Ogladałam, szkoda kasy, Urbańska zagrała jakby to była komedia, ten karabin w jej rękach skojarzył mi się " Naga broń", nie polecam kiepsko. Urbańska zagrała fatalnie.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dziwne...

Nie widziałam filmu, ale w zwiastunie zaskoczyła mnie stylizacja Urbańskiej jako tancerki. W 1920 taka pani wyglądałaby inaczej. Chyba, że tańczy w domu publicznym?!
A Szyc przed pocałunkiem z Nataszką (siedząc na koniu) ma minę jak podczas wywiadu u Wojewódzkiego...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
film nawet fajnie zrobiony, oczywiście jak większość dzisiejszych produkcji dla wszystkich czyli dla nikogo stąd przerost formy nad treścią ale gram pani Nataszy jest tragiczna, lepiej było zatrudnić jakąś aktorkę.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mimo wszystkich krytycznych recenzji,wybrałem się do kina na film, zakładając,że krytykanctwo jest naszym narodowym sportem. Nie wiem, ilu tu znawców kina, a ilu sfrustrowanych dwudziestolatków:produktu reform edukacji. Mnie się film podobał,był taki,jaki powinien być:patriotyczny,miejscami tragiczny i romantyczny.Muzyka dobra,zdjęcia też,nie było dłużyzn,wszystko jak trzeba. Poza tym,aby krytykować reżysera,mającego na swym koncie doskonałe filmy,wypada mieć coś w swoim dorobku.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Mnie się film podobał

Mnie się film podobał. Zawsze interesowałam się tym tematem, a niestety w szkole go nie miałam bo był wtedy jeszcze zakazany. Podobały mi się sceny z teatru i z wojny, mężowi tylko z wojny :) Natasza jest piosenkarką i grała piosenkarkę, więc chyba nie trzeba się aż tak czepiać. Pozostali aktorzy super. Dynamiczna akcja, bez dłużyzn, fajna muzyka.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

dobry film

POSZEDŁEM NA TEN FILM,MIMO IŻ PRZECZYTAŁEM PRZEWAŻNIE ZŁE OPINIE NA JEGO TEMAT.ZGADZAM SIĘ JEDYNIE ZE STWIERDZENIEM ŻE URBAŃSKA GRA SŁABO.BERDZO DOBRY FILM PATRIOTYCZNY.SZKODA ŻE PATRIOTYZM DZIŚ NIE W CENIE.
Z DRUGIEJ JEDNAK STRONY WTEDY TAKŻE,JEDNI GINĘLI NA FRONCIE,A DRUDZY GRALI W KARTY.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

kasia

dla mnie tragedia, mojemu mężowi się nawet podobał... ale mi komletnie, film nie wciąga, nie wzrusza no i Urbańska słabo gra. szkoda słów.porażka
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ferency super

Sceny batalistyczne doskonałe i na światowym poziomie. Koszmarem filmu jest Natasza Urbańska, której gra aktorska ogranicza się do jednej miny. Fabuła trochę zbyt uproszczona. Aktorzy starego pokolenia świetni - Olbryski, Ferency, Peszek itd. Z młodych rewelacyjne kreacje dwóch telegrafistów, reszta cieniutko. No i ta fatalna Natasza, dzisas..
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie w Multikinie

Nie proponuję oglądania tego filmu w Multikinie w Gdańsku. Siedziałem w sali nr.1 i zdecydowanie jest coś nie tak z ustawieniem projektora. U góry ucina połowę głowy a na dole pół metrowy czarny pasek. Ewidentnie złe ustawienia obrazu albo sala nie przygotowana do filmów 3D. Miałem niekiedy wrażenie że jestem za blisko ekranu bo nic nie widziałem, siedziałem w siódmym rzędzie a wrażenie jakbym oglądał film na dużum zumie. Multikino - nie proponuję, strata kasy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Znakomity Adam Ferency, słabiutki Olbrychski.

W roli bolszewickiego komisarza Adam Ferency wypadł rewelacyjnie. To zresztą nie pierwsza jego znakomita rola bezczelnego i zadufanego w sobie człowieka władzy. Ale największym rozczarowaniem jest Olbrychski w roli Piłsudskiego - nie odczuwa się charyzmy tej postaci, raczej lenistwo leciwego aktora w przekazaniu cech Marszałka.
Sztucznie wypadają Szyc i Urbańska - ale tego się spodziewałem po próbie wprowadzenia schematów z trylogii Sienkiewicza do scenariusza tego filmu.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

dużo dobrych ujęć

To ważny film, szczególnie dla nas . Ukraińcy ukazani pozytywnie. Wojsko, oficerowie tamtych czasów nie przeklinało tak i to jest nieprawdziwe.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

warto zobaczyć

Dobrze zrobiony kawałek historii, momentami nawet zabawny, a Ferency w roli czekisty wprost świetny.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Panie Hoffman... kończ waśc, wstydu oszczędź.

Większego gniota nie widziałem od czasów, gdy za małolata fascynowały mnie easterny z czwartorzędnymi wojownikami kung-fu z lat 70-tych. Zero fabuły, zero umiejętności aktorskich, zero faktów historycznych. Podsumowując... jedno wielkie ZERO!!! Gdybyście mieli do wyboru obejrzenie tego pseudo filmu oraz Koziołka Matołka, z całego serca polecam podróż do Pacanowa.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ubrańska tragiczna postać

Beznadziejny film a tak się zapowiadał fantastycznie - pomysł super! ale realizacja raczej nie powaliła mnie- i jeszcze ta głupia urbańska: śpiewa, tańczy, gra, strzela, płacze, śmieje się - porażka z tym wyborem aktorki! Kobieta do wszystkiego - wręcz śmiać się chciało mi w kinie jak widziałam ją na pierwszym planie ZAWSZE! może mniej urbańskiej a więcej prawdziwego ujęcia klimatu a nie wygibasuów Pani Nataszy.... ludzie wychodzili z kina.... t oo czymś świadczy....
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mimo wszystko plecam

"Bitwa ..." nie jest może filmem klasy "Pan Wołodyjowski", ale w mojej opinii mimo wszystko warto ten film zobaczyć z kilku powodów. Po pierwsze jest to film patriotyczny o momencie polskiej historii, o której od '45 roku do lat '90 nie specjalnie można było mówi, opowiada o chwilach, w których naprawdę nam się coś udało i powiodło. Po drugie obejrzenie tego filmu być może zainspiruje niektórych do zapoznania się z tym ciekawym kawałkiem historii.
Poza tym film jest landrynkowy polany krwią - sceny aktorskie landrynkowe - scenografia ociekająca krwią - jedno z drugim się kłoci. Sama gra aktorska nie porywa, ale jest i tak o niebo lepsza od obecnych produkcji TV. Generalnie mimo wszystko warto zobaczyć.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

w Neptunie

oo grają w Neptunie bez 3D, super:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

jedyne co dobre wtym filmie co go w miare ratuje przed tytułtm kiczu jest gra paru dobrych aktorów jak Linda ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wspaniała gra nataszy

najbardziej podobała mi się gra Nataszy Urbańskiej, pokazała klasę! jest świetną aktorką dramatyczną, zupełnie marnuje się w tych wszystkich tańcach, powinna grać częściej w filmach, tu wspaniale zagrała, przyćmiła olbrychskiego i szyca, najbardziej podobała mi się jej mimika i wrażliwość artystyczna. Pani Nataszko, tylko tak dalej! Jest PANI ŚWIETNA. Wszystkim polecam. Warto isc i zobaczyć jej mistrzowską kreację aktorską
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

najlepszy film patriotyczny jaki do tej pory widziałam! SUPER

Tyle obecnie mówi się o patriotyzmie, film jest idealnym ABC dla ludzi, którzy uważają się za ludzi kochających kraj - Polskę. a z komentarzy tego nie widać tak jakby oglądali inny film. Dla mnie film jest SUPER!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Typowe polskie badziewie nastawione na szkoły.

Dawno nie widziałem takiego g*wna.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Filmy

Michael (13 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Michael . Przeczytaj o filmie.

Dzień objawienia (17 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Dzień objawienia . Przeczytaj o filmie.

Władcy Wszechświata (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Władcy Wszechświata . Przeczytaj o filmie.

do góry