Widok
2. All About Freedom
[foto4]2. ALL ABOUT FREEDOM FESTIVAL | 2. FESTIWAL WSZYSTKO O WOLNOŚCIFILM | MUZYKA | SZTUKA03-11 LISTOPADA 2008GDAŃSK: KLUB ŻAK | KINO NEPTUN | RATUSZ STAROMIEJSKIIDEA:2. All About Freedom Festival, organizowany przez Europejskie Centrum Solidarności, to interdyscyplinarne wydarzenie kulturalno-artystyczne, którego wiodącym tematem jest problematyka wolności we współczesnym świecie. Strukturę ...
więcej
więcej
czas się włączyć
po pierwsze przed telewizorem to sobie mozna obejrzeć tvn24, po drugie film został stworzony po to, aby oglądać go w kinie. Na całe szczeście nikt nie mymyślil jeszcze międzynarodowych festiwali filmowych "on line", bo co? Jaka z tego przyjemność. Ja tam chodzę na to, co mnie interesuje, albo myślę, że mnie zaisteresuje. Nie zastanawiam się, czy iść na koncert, bo jest zimno, albo że jest na chełmie i jest daleko, albo czy...? Głupoty wypisujecie i narzekacie. Człowiek umie czytac i pisać, czyta, weryfikuje i dokonuje wyboru.
Życzę dokonywania właściwych
a dj Krush/tenor i większość filmów to wypas,
ale nie dla wszystkich. Dzięki Bogu!
Życzę dokonywania właściwych
a dj Krush/tenor i większość filmów to wypas,
ale nie dla wszystkich. Dzięki Bogu!
jak widzę Czegewarę na plakacie to już wiem, że będzie to
promocja lewackich ideałów,
wolność ma nie tylko kontekst wojna-pokój-dyktatura ale też swoboda decydowania o sobie wg nich wolność to zabrać nam 80% tego co zarobimy, oddać 30% w dopłatach i powiedzieć jeszcze jak i na co mamy je wydać - to właśnie europa - festiwal sponsorowany oczywiście z pieniędzy podatnika -aj waj
wolność ma nie tylko kontekst wojna-pokój-dyktatura ale też swoboda decydowania o sobie wg nich wolność to zabrać nam 80% tego co zarobimy, oddać 30% w dopłatach i powiedzieć jeszcze jak i na co mamy je wydać - to właśnie europa - festiwal sponsorowany oczywiście z pieniędzy podatnika -aj waj
A propos Che Guevary
Witam, Che Guevara na plakacie to wycinek z fotosu filmowego z dokumentu "Chevolution", który traktuje o marketingowej obsesji zafałszwującej negatywne dokonania Che. Nie jest film gloryfikujący, ale piętnujący generalne uleganie marketingowym chwytom. Proszę też pisać paszkwile do firm odzieżowych, które lansują wizerunek Che na bluzach, koszulkach, etc, które następnie noszą miliony nastolatków na świecie. Cały plakat złożony jest z wycinków fotos filmowych. Festiwal nie jest promocją lewackich poglądów. Pokazujemy filmy, które na wiele sposobów mówią o wolności i znajdują się w międzynarodowym obiegu filmowym. Kryterium doboru była jakość filmów, rozpoznawalność nazwisk twórców na świecie i formalny kunszt. Polecamy wnikliwe zapoznanie się z festiwalowym programem i opisami filmów dostępnymi na stronie www.allaboutfreedom.pl.
wolność słowa
Dobrze, że jest to "najpopularniejsze" forum szpetnych-czterdziestoletnich, cicho-ciemnych, nieśmiałych ironistów, małomównych znawców, wybrednych kinomaniaków. KAżdą imprezę musi ktoś zorganizować i dać na nią pieniądze . Solidarność z tego co wiem, to równie kontrowersyjny temat, co che, gorbaczow, czy dalajlama. Zrobiono festiwal, który jest na prawdę pierwszym pretendentem do gdańskiego festiwalu jakie ma każde wieksze miasto. Moze sie nie wszystkim podobac, ale jest.
i jeszcze jedno, byłam wczoraj na Gomorze, ilosć ludzi swiadczy o tym, jakie jest zainteresowanie. Szkoda tylko, że organizator oficjalny nie wymienił autorów projektu, których osobiście nie znam, ale byłam w zeszłym roku i wiem, kto w trojmiescie mógł wymyslic taki program.
szacun, takie kuratorki powinny dostac te nagrode dla młodych twórców, szkoda, że nikt ich nie zgłosił!
i jeszcze jedno, byłam wczoraj na Gomorze, ilosć ludzi swiadczy o tym, jakie jest zainteresowanie. Szkoda tylko, że organizator oficjalny nie wymienił autorów projektu, których osobiście nie znam, ale byłam w zeszłym roku i wiem, kto w trojmiescie mógł wymyslic taki program.
szacun, takie kuratorki powinny dostac te nagrode dla młodych twórców, szkoda, że nikt ich nie zgłosił!