Widok

21 Maj

21 Maj - Rajd na HeL

21 Maja ( Niedziela) Grupa Speed Bike Team organizuje rajd na Hel.
Spotykamy sie o godzinie 9:15 we Wrzeszczu (Dworzec PKP).Wsiadamy w pociąg (9:37) i dojeżdzamy do Redy , w której będziemy o godz. 10:29.Na spóźnialskich czekamy 10 min.Tempo Rajdu będzie Lightowe ok. 20 - 24 km /h. Długość trasy 140 km.. Osoby ,które nie będą czuły się na siłach wracać rowerem mogą skorzystać z pociągu. Wszyscy jada na własną odpowiedzialność.Uczestnicy powinni posiadać podstawowe klucze do swoich rowerów , dętkę lub łatki oraz dobry humor.

Adresy Kontaktowe Tacoo@o2.pl

P.S w przypadku złej pogody rajd zostanie odwołany!!!

..::Speed Bike Team GT Technological ::..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie chcę Cię martwić, ale pogoda będzie raczej deszczowa.

Niedziela
możliwy deszcz. Maks.: 59° F / 15° C Wiatr PdPdZd 15 mph. / 25 km/h. Chance of precipitation 30%.
Nie udało ci się mnie zmartwić :) :)
Wszyscy Górale zatrudnieni do przepowiadania pogody dla serwerów meteorologicznych używają znany wszystkim środek farmakologiczny " Fa..um" i ich przewidywania w takiej sytuacji nie mogą zostać uznane za wiarygodne :)

P.S Wy chyba też coś tam robicie z tego co widziałem :P

Mile widziana również płeć piękna :-)

Czy kobiety nie jeżdżą na rowerach ? Co one robią ? Na co chcą umrzeć :-)
Dziwne że na takie zorganizowane wypady przez SBT, GRT, GER itd. typu light (czyli typowa turystyka) przyjeżdża od 0 do maksymalnie chyba 4 kobiet na 20 do 40 chłopa. Jak na całe Trójmiasto to bardzo bardzo bardzo mało.
Ot taka moja mała dygresja.
jak jeżdżą rekreacyjnie, a potem czytają w każdej lub prawie każdej relacji że samcze zapędy podkręcania tempa nie potrafią być wytłumione to zapewne nie chcą być ofiarami takich wyścigów.

;)
TJ, to są naprawdę wyjątki i momenty, w których tempo było większe niż zakładane, nie wrzucaj wszystkiego do jednego worka :-)
Płeć piękna jest zawsze mile widziana i zawsze szczególnie traktowana.
Natomiast jeśli ktoś nie może jechać więcej niż 10-12km/h (i tak bywało...) to rzeczywiście będą miały duże trudności na takim turystycznym wypadzie.

Z drugiej strony jeśli czują się na siłach (czyli jeżdżą nie tylko po bulwarze) to powinny przynajmniej jeden raz przyjechać, bo jeśli same nie sprawdzą to nie zobaczą jak jest naprawdę (sama relacja nie oddaje wszystkiego). Tak się jednak nie dzieje bo naprawdę rzadko kiedy zjawiają się nowe twarze.
Więc coś jest nie tak :-)
No tak ... znam pare dziewczyn w 3 miescie, ktore zajechałyby nie jednego chłopa :) Pozdrowienia dla Wiesi :):):)
Witam

Myślę że cała sprawa została troszkę rozdmuchana z tą prędkością na naszych rajdach! Faktycznie ostatnio trochę szybciej jeździliśmy ,ale nie jest to regułą. Na większości wypadów była prędkość deklarowana w ogłoszeniach. Ze swojej strony mogę zapewnić że prędkość Turystyczna (20 – 24 km /h) zostanie prędkością Turystyczną

Kuba, tylko dlaczego jest ich tak mało :-)
20-25 to już raczej nie jest tempo turystyczne..... zależy dla kogo....

--
Flash nie mow ze dla CIebie to jest szybko ...... ;)
No wiesz... nigdy nie wiadomo ;-))
A poważnie, to wszystko zależy od wybranej drogi :)

--
Heh... Znam to wasze "tempo turystyczne" :) Po ostatnim takim wypadzie "turystycznym" ledwo doczołgałem się do domu. Wiem, że tempo 20-25 GER'u i SBT to dwie naprawdę różne rzeczy.
Totalne lighty w GRT mają tempo ok. 18-20km/h, a SBT bywa 20-24km/h co dla części może być istotną różnicą...

Ale zawsze można się dogadać, jak ktoś poinformuje SBT wcześniej o swoim udziale i delikatnym zmniejszeniu tempa, a szczególnie płeć piękna, a już w szczególności grupa płci pięknej ;-)

Co jak widać są tak rzadkim "okazem" że nawet na forum się nie udzielają ;-)
Ja uważam, że tempo 20-25km/godz napewno nie jest tempem turystycznym.
My również czasami przekraczamy ten przedział, ale tylko w okolicznościach sprzyjających ku temu, czyli z wiatrem lub z górki. Jednym to jest za wolno znowu innym to jest tempo zabójcze, także często należy tempo wypośrodkować.
Po za tym to wszystko zależy z kim jedziemy i po jakim terenie.
Ale chyba wszyscy odeszliśmy od tematu hehe
Tacoo cieszę się bardzo, że Cię nie odstraszyłem od wyjazdu na Hel nawet w czasie deszczu (nie miałem takiego zamiaru). Trasa jest fajna... podobno już jest ścieżka od Władka do Helu...... potwierdz to jak wrócisz!
pozdrawiam
Witam

Jeśli ktoś ma ochote spotykamy sie w Sopocie Kamienny Potok ( koło Stacji Paliw) i jedziemy lasami za Gdynie. Spotkanie godz. 16: 50.

do góry