Widok
22-letni mężczyzna wypadł z 9. piętra
Opinie do artykułu: 22-letni mężczyzna wypadł z 9. piętra.
Śmigłowiec Lotniczego Pogotowia Ratunkowego zabrał do szpitala 22-letniego mężczyznę, który ok. godz. 15 wypadł z 9. piętra wieżowca przy ul. Ramułta w Gdyni.
O zdarzeniu poinformował nas czytelnik, który sfilmował latający nad Chylonią śmigłowiec Lotniczego Pogotowia Ratunkowego.
Ratownicy przylecieli po 22-letniego mężczyznę, który wypadł z wieżowca przy ul. Ramułta w Gdyni. Śmigłowiec wylądował przy ul. Zamenhoffa .
- Do zdarzenia doszło ok. godz. 15. 22-letni ...
Śmigłowiec Lotniczego Pogotowia Ratunkowego zabrał do szpitala 22-letniego mężczyznę, który ok. godz. 15 wypadł z 9. piętra wieżowca przy ul. Ramułta w Gdyni.
O zdarzeniu poinformował nas czytelnik, który sfilmował latający nad Chylonią śmigłowiec Lotniczego Pogotowia Ratunkowego.
Ratownicy przylecieli po 22-letniego mężczyznę, który wypadł z wieżowca przy ul. Ramułta w Gdyni. Śmigłowiec wylądował przy ul. Zamenhoffa .
- Do zdarzenia doszło ok. godz. 15. 22-letni ...
W Gdyni ostatnio w totka dużo osób wygrywało
To w ogóle jest miasto szczęściarzy. Najlepszy prezydent, najlepszy infobox, najlepszy urząd miasta, najlepsze lotnisko, co roku sylwestry z Marylą. Równe drogi, piękna starówka, kolejka górska nad morzem i wyjątkowe trolejbusy. Czego chcieć więcej.
Trochę żartuję, a poważnie to dużo zdrowia życzę człowiekowi który przeżył upadek. Oby rehabilitacja przebiegła pomyślnie
Trochę żartuję, a poważnie to dużo zdrowia życzę człowiekowi który przeżył upadek. Oby rehabilitacja przebiegła pomyślnie
Nie posikaj sie
Wielu wartosciowych ludzi ktorych szanowalo swoje zycie zmarlo w tragicznych okolicznosciach albo na skutek choroby zaraz po narodzinach dziecka czy przed slubem...zwykly pech. A taki frajer co zyje i jest zdrowy chce odbierac sobie najwazniejsza wartosc!! Taki samobojca nie powinien sie w ogole urodzic.
Tak potepiam takich pi****ych egoistow. I wiesz co? Nie p****z mi,ze sa problemy z ktorymi nie jest w stanie sobie czlowiek poradzic bo najwidoczniej g**o wiesz o problemach!! I dodam Ci rowniez,ze znam wiele osob ktore strzelily udanego samoboja i widzialem ile osob przez nie cierpialo
Tak potepiam takich pi****ych egoistow. I wiesz co? Nie p****z mi,ze sa problemy z ktorymi nie jest w stanie sobie czlowiek poradzic bo najwidoczniej g**o wiesz o problemach!! I dodam Ci rowniez,ze znam wiele osob ktore strzelily udanego samoboja i widzialem ile osob przez nie cierpialo
Nie chcę kłótni ale co ma wspólnego Częstochowa? Może wyznaje innego Boga? A może żadnego? Nie każdy jest katolikiem. Przestańmy w końcu pakować wszystkich do jednego wora. Naprawdę nie chcę nic negatywnego wyrazić ale już czas trochę zmieniać ten stereotypowy tok myślenia...Pozdrawiam i proszę o zero hejtu.
przecież tak się tylko mówi
to tylko powiedzenie mające oddać,że powinien być wdzięczny za to ,że żyje. Temu czy innemu czy też żadnemu bóstwu. Wychowaliśmy się w kraju chrześcijańskim, na tym opiera się nasza kultura i tradycja. Przestańmy histerycznie reagować na wszelkie drobnostki z nią związane bo teraz katolicyzm jest be. Nawet ateiści będą powtarzali "i dzięki bogu" ale nie musi to być nacechowane religijnie, zawsze gdzieś tam na horyzoncie będzie majaczył krzyż i niewierzący będą go traktowali jako element krajobrazu. Nie rozumiem tej nowej mody na cenzurę otoczenia i historii.
jako niekatolik nie zrozumiałeś tekstu- do Częstochowy "na kolanach" się idzie jeśli zdarzy
się komuś jakaś nadzwyczajna sytuacja by za coś podziękować- w tym przypadku jeśli to byłby wierzący człowiek na pewno miałby za co. to nie jest steoretypowy tok myślenia- to jest pierwsza reakcja mnie jako wierzącego- jeślibym przeżył coś takiego to bym na kolanach dziękował. Ps 3 razy w życiu wyszedłem z sytuacji z której praktycznie nie miałem prawa wyjść z życiem- i do dziś dziękuję Bogu za uratowanie mi wtedy życia- to naturalna reakcja nie stereotyp. tak jak masz w domu Ojca czy Matkę i może jak pamiętasz z dzieciństwa przed czymś złym Cię uratowali- też od razu im dziękowałeś i przecież to nie było nic stereotypowego tylko odruch serca- o to chodziło.
Sluchajcie o.
Gosc ma racje w Polsce praktykujacych /!/ katolikow jest coraz mniej to glownie juz nawiedzone u nie refolmowalne stare baby bo mlodzi juz dawno i kosciol i ksiezy w d*pe kopneli za wtracanie sie do polityki ci co zostali to drugi sort ludzie nie zrozumieni przez ogol spoleczenstwa..idzcie w najblizsza niedziele pod kosciol po mszy /bo do udzialu w tym politycznym stolcu nikogo nie namawiam/ i jesli sie uda idnajdzcie w tej malej garstce starych emerytow jakiegos mlodego czlowieka co ujrzycie?!Dziecko przyprowadzone przez rodzicow bo wyboru mu nie dali albo kogos mlodego z zespolem downa lub innym wyraznym uposledzeniem rysujacym sie na znuzonym licu..tak to sa wlasnie dzis ludzie chadzajacy na msze.Starcy i uposledzeni.My normalni kosciol omijamy lukiem.Szerokim..
ksiądz chciał wytłumaczyć dzieciom co to jest cud...
- facet wypadł z 9 piętra i przeżył , czy to nie cud???
Jasiu na to - nie , to szczęście ,
ale Jasiu , facet wraca na to piętro i za godzinę wylatuje znowu , i tez przeżył , czy to nie cud???
Jasiu - nie to przypadek ,
ale Jasiu , ksiądz na to - gość po raz trzeci włazi na 9 piętro i po jakimś czasie znowu leci na ryj, i znowu przeżył , czy to nie cud ????
Jasiu - nie , to już przyzwyczajenie ...
Jasiu na to - nie , to szczęście ,
ale Jasiu , facet wraca na to piętro i za godzinę wylatuje znowu , i tez przeżył , czy to nie cud???
Jasiu - nie to przypadek ,
ale Jasiu , ksiądz na to - gość po raz trzeci włazi na 9 piętro i po jakimś czasie znowu leci na ryj, i znowu przeżył , czy to nie cud ????
Jasiu - nie , to już przyzwyczajenie ...
znam potwierdzony i w 100% prawdziwy wypadek gdzie. ...
....kolega pracując na dachu budynku o wys.36 m. spadł na świeży wykop i za dwie godziny dzwonił do nas że ma złamaną rękę ...farcik :)
w tym samym czasie ktoś inny doznał urazu mózgu fikajac kozła w łazience :/ i nie pobiera się już ...warzywo
w tym samym czasie ktoś inny doznał urazu mózgu fikajac kozła w łazience :/ i nie pobiera się już ...warzywo
Zal mi.
Ludzi, którzy kpią sobie z tego nieszczęścia oby szlag trafil....miałam brata, ktory zginął w taki sposób.Mial raptem 18 lat..cierpiał. ..ale nie umial się tym cierpieniem podzielić. Zostawil pustkę, żal, tęsknotę i rzeczone cierpienie, tym razem nasze.Więc oszczędzcie Jego rodziny, znajomych i nie umieszczajcie popieprzonych komentarzy.Bo Jego bliscy już wystarczająco mają przerąbane.wiem coś o tym.
Nie wiadomo
co w tej sytuacji byłoby lepsze, to czy by zginął na miejscu, czy to, że z powodu medycznych konsekwencji tego wypadku czeka go prawdopodobnie wieloletnia i nieciekawa wegetacja, głównie obciążająca jego rodzinę i najbliższe otoczenie. Tak czy inaczej, łepek załatwił i siebie i najbliższych na cacy...Szkoda...
Podobny przypadek
Opowiadał mi brat mego ojca,mieszkający w Katowicach,jak to dziewczyna rzuciła sie z 10 piętra
Akurat na jego samochód Toyotę.a dokładnie na bagażnik.
Uratowało jej to życie,ponieważ bagażnik samochodu
był wypełniony zgrzewkami plastykowych butelek wody,zakupionymi wieczorem przez wujka,który nie zdążył ich wnieść do domu.
Te zgrzewki z woda,zamortyzowały jej upadek.Dziewczyna po upadku z 10 piętra,sama wstała i poszła o własnych siłach do mieszkania.
Pozniej przepraszała oczywiście wuja za swoje postępowanie.Dostała drugą szansę..na życie
Akurat na jego samochód Toyotę.a dokładnie na bagażnik.
Uratowało jej to życie,ponieważ bagażnik samochodu
był wypełniony zgrzewkami plastykowych butelek wody,zakupionymi wieczorem przez wujka,który nie zdążył ich wnieść do domu.
Te zgrzewki z woda,zamortyzowały jej upadek.Dziewczyna po upadku z 10 piętra,sama wstała i poszła o własnych siłach do mieszkania.
Pozniej przepraszała oczywiście wuja za swoje postępowanie.Dostała drugą szansę..na życie
Jaka może być przyczyna?
Oglądając dzisiejsze wiadomości TV o 4,5 letniej dziewczynce wypadającej z okna, a i tu 22-latku - zastanawiam się jaka może być przyczyna, wyadawało się tak nieprzemyślanych czynności przy oknie.
I tu wydaje mi się, że przyczyną są smartfony, w obecnych, modnych, handlowych kształtach, tj. gładkich, prostych i przy tym łatwo wypadających z ręki a również na ogół znacznej wartości.
Moim zdaniem trzeba narzucić obowiązkowe dołączanie smyczy do wszystkich produktów handlowych typu smartfony oraz podobnych.
I tu wydaje mi się, że przyczyną są smartfony, w obecnych, modnych, handlowych kształtach, tj. gładkich, prostych i przy tym łatwo wypadających z ręki a również na ogół znacznej wartości.
Moim zdaniem trzeba narzucić obowiązkowe dołączanie smyczy do wszystkich produktów handlowych typu smartfony oraz podobnych.