Widok
26 Wielki Przejazd Rowerowy
[lead]9 czerwca 2024 r. spotykamy się po raz 26 na Pomorzu na rowerach! Szykujcie się na totalnie rowerową moc w całym województwie... a może nawet i poza jego granicami?! [/lead]O co chodzi? - czyli cały program wydarzenia: idea WPR, wszystkie zbiórki, trasy, godziny, miasta - na 230 kilometrach tras wszystkich peletonów XXVI WPR: http://www.wpr2024.pl/ocochodzi.html Którędy pojedziemy czyli ...
więcej
więcej
są i koszulki i trasa
zrzut z ich pejsbuka:
Ding - dong!!! Czas ucieka, to już ostatnie godziny na złożenie zamówienia pamiątkowej koszulki XXVI Pomorskiego Wielkiego Przejazdu Rowerowego ️
Jutro musimy Wasze zamówienia dokładnie rozpisać na warianty wzorów i kolorów a następnie wysłać do fabryki.
Fabryka zamówi odpowiednie rozmiary i kolory koszulek, wyprodukuje nadruki, spakuje, opisze i odeśle do nas, abyśmy mogli mieć przygotowane dla Was koszulki na zbiórkach WPR.
Dlatego jeśli chcesz mieć unikalną, pamiątkową, spersonalizowaną koszulkę xxvi wpr - działaj teraz ️
Koszulkę zamówisz tutaj:
http://koszulki.rowerowametropolia.pl/
Ding - dong!!! Czas ucieka, to już ostatnie godziny na złożenie zamówienia pamiątkowej koszulki XXVI Pomorskiego Wielkiego Przejazdu Rowerowego ️
Jutro musimy Wasze zamówienia dokładnie rozpisać na warianty wzorów i kolorów a następnie wysłać do fabryki.
Fabryka zamówi odpowiednie rozmiary i kolory koszulek, wyprodukuje nadruki, spakuje, opisze i odeśle do nas, abyśmy mogli mieć przygotowane dla Was koszulki na zbiórkach WPR.
Dlatego jeśli chcesz mieć unikalną, pamiątkową, spersonalizowaną koszulkę xxvi wpr - działaj teraz ️
Koszulkę zamówisz tutaj:
http://koszulki.rowerowametropolia.pl/
zabawne jaja z WPR2024
Telefonowe wyszukiwanie google po wpr2024 wywaliło mnie do wpr2014.pl
A tam była konieczność/obowiązek zarejestrowania się. Wściekły bylem do dziś, Nawet tu napisałem gniewny tekst, na szczęście cen zor wy ciął. To wina googla oczywiście, bo wpr2024.pl wpisane prawidłowo z rozszerzeniem w komplecie, albo wyszukiwanie przez duckduck, bez pośrednictwa "ułatwiacza", nie wydziwia tak (ani jak tamta wersja Rowerowej Metropolii).
Swoją drogą google mi podpadł. Wywalili usenet, w tym grupę rowerową pl.rec.rowery, choć na niej nigdy nie było grafik, co było niby powodem ruchu, oraz teraz odsyła w maliny. Może to tylko głupota, a nie świadoma złośliwość, ale grabią sobie....
Na przejazd stawię się oczywiście karnie, jak co roku. Podpowiadam tym co dojadą do lub z przejazdu koleją, że ich Taryfa Pomorska daje czterdziestoprocentową (40%!) ulgę jak się zbierze kilku pasażerów, dla mnie bilet z Oliwy do Wejherowa albo Kartuz z 12 złotych chudł by do 7zł, lub 6 gdy odliczyć to, że każdy jedenasty jedzie za darmo.
A że zakup przez telefon w ostatnim momencie jest banalnie prosty, proponuję żebyście zwlekali do ostatniej chwili na dworcach, a nuż się zbierze silna grupa i będzie można oszczędzić kasiorę ;^)
Pewnie się spotkamy ale i tak mnie nie rozpoznacie. Tych co mnie znają, zapraszam na ploteczki po przejeździe w stałe miejsce.
A tam była konieczność/obowiązek zarejestrowania się. Wściekły bylem do dziś, Nawet tu napisałem gniewny tekst, na szczęście cen zor wy ciął. To wina googla oczywiście, bo wpr2024.pl wpisane prawidłowo z rozszerzeniem w komplecie, albo wyszukiwanie przez duckduck, bez pośrednictwa "ułatwiacza", nie wydziwia tak (ani jak tamta wersja Rowerowej Metropolii).
Swoją drogą google mi podpadł. Wywalili usenet, w tym grupę rowerową pl.rec.rowery, choć na niej nigdy nie było grafik, co było niby powodem ruchu, oraz teraz odsyła w maliny. Może to tylko głupota, a nie świadoma złośliwość, ale grabią sobie....
Na przejazd stawię się oczywiście karnie, jak co roku. Podpowiadam tym co dojadą do lub z przejazdu koleją, że ich Taryfa Pomorska daje czterdziestoprocentową (40%!) ulgę jak się zbierze kilku pasażerów, dla mnie bilet z Oliwy do Wejherowa albo Kartuz z 12 złotych chudł by do 7zł, lub 6 gdy odliczyć to, że każdy jedenasty jedzie za darmo.
A że zakup przez telefon w ostatnim momencie jest banalnie prosty, proponuję żebyście zwlekali do ostatniej chwili na dworcach, a nuż się zbierze silna grupa i będzie można oszczędzić kasiorę ;^)
Pewnie się spotkamy ale i tak mnie nie rozpoznacie. Tych co mnie znają, zapraszam na ploteczki po przejeździe w stałe miejsce.
uups. przepraszam
Ten bilet zbiorowy to trzeba zgłaszać dwa dni przed przejazdem, mailem!!!
OK, mogę to zrobić, bo tylko moje dane tam są potrzebne, ale potrzebna jest tez liczba ludzi i relacja (nie musi być np Oliwa - Wejherowo, mogło by być np. Wrzeszcz - Wejherowo)
jeśli wola i ochota, zadeklarujcie tu chęć (imiona i relacja), jak liczba chętnych przekroczy 10 sztuk, to kupię dla całego stada, a policzymy się w pociągu :-)
OK, mogę to zrobić, bo tylko moje dane tam są potrzebne, ale potrzebna jest tez liczba ludzi i relacja (nie musi być np Oliwa - Wejherowo, mogło by być np. Wrzeszcz - Wejherowo)
jeśli wola i ochota, zadeklarujcie tu chęć (imiona i relacja), jak liczba chętnych przekroczy 10 sztuk, to kupię dla całego stada, a policzymy się w pociągu :-)
najwyrażniej kilka tysięcy ludzi nie siedzialo w domu
nawet małe dzieciaczki zasuwały, od czasu do czasu wywalając się i żałośnie łkając w niebogłosy, by chwilę później (ta sama dziewczynka) zanosić się perlistym śmiechem ( łazaaa!) na bruku na głównej ulicy Gdyni
formuła konkursu przebrań trochę mi się opatrzyła. może by coś dodać z innej bajki? konkurs na własne rowerowe techniczne konstrukcje amatorskie? konkurs na hasło reklamowe wpr? konkurs na grzeczną a śmieszną obelgę względem nierowerzystów? coś bym dodał, pozostawiając resztę...
formuła konkursu przebrań trochę mi się opatrzyła. może by coś dodać z innej bajki? konkurs na własne rowerowe techniczne konstrukcje amatorskie? konkurs na hasło reklamowe wpr? konkurs na grzeczną a śmieszną obelgę względem nierowerzystów? coś bym dodał, pozostawiając resztę...
Kolega 2 lata temu
Miał poważny wypadek jadąc rowerem do pracy. W rezultacie rower do odstrzału, kości twarzy połamane, od dwóch lat procesuje się ze sprawcą o pokrycie kosztów rehabilitacji, rehabilitacja jest droga, za rower nikt kasy nie zwróci (kosztował około 5k), no i ma lęki przed ponownym korzystaniem z roweru.
Wypadek na wielkopolskiej.
Wypadek na wielkopolskiej.
Dzięki za mapkę!
Pomoże ona ominąć wyłączone z ruchu ulice. Jutro, poza świętem rowerzystów, odbywa się wiele innych imprez, na które też chcemy dojechać. Nie zawsze da się ograniczyć do komunikacji miejskiej, wioząc np. gadżety na urodziny w plenerze, lub instalacje na festyny odbywające się w ten weekend. Pozytywem jest znaczna poprawa organizacyjna względem poprzednich lat. Pozdrawiam!
Nie da się wszystkim dogodzić
Po ulicy rower - źle. Po chodniku źle. Po ścieżce - ok( tylko żeby jeszcze były wszędzie) . Zdarzy się czasem że jest jakaś inpreza,czy to biegi, czy przejazd rowerowy itp. Zdarza się to naprawdę bardzo rzadko i zawsze są wcześniejsze komunikaty. Do tego nie jest to organizowane w dni powszednie w godzinach szczytu. Kiedyś przez Trójmiasto przejeżdżał co roku Ture de Pologne. Wtedy to dopiero były korki. Może ktoś pamięta:)? Człowiek jest bardziej wyrozumiały gdy jest zarówno pieszym, rowerzystą, kierowcą itp. Zawsze było i będzie, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia
informacja o trasach niepełna :-)
bardzo bardzo bardzo żałuję, że miałem lenia
i pojechałem "tylko" trasę z Wejherowa
i tak moi znajomi wykruszyli się
(trwa tylko Wielka Ania, ale jest zakręcona organizacją)
następnym razem twardo uderzam z Chojnic :-)
(szkoda, że taka marna koordynacja czasu dojazdu z PKP)
tX
i pojechałem "tylko" trasę z Wejherowa
i tak moi znajomi wykruszyli się
(trwa tylko Wielka Ania, ale jest zakręcona organizacją)
następnym razem twardo uderzam z Chojnic :-)
(szkoda, że taka marna koordynacja czasu dojazdu z PKP)
tX