Widok

26x?.?

Witam!

Niedługo będę kupować nowe opony i zastanawiam się nad rozmiarem 26x2.2 - 2.25. Nigdy wcześniej nie jeździłem na oponkach szerszych od 2.1 i tak się zastanawiam czy będzie lepiej?!? Chodzi oczywiście o górala i jazdę po naszych ukochanych trójmiejskich lasach + sporadyczne starty w lokalnych imprezach MTB. Co o tym sądzicie? Jakie są Wasze doświadczenia i odczucia przy jeździe na szerszych oponach w porównaniu z węższymi?

Pozdro!

na złodzieju czapka GORE ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
rB napisał(a):
> kup sobie kolego opony 2.2 albo 2.3 i nie słuchaj szczypiorku,
> zyskasz na komforcie, przyczepności, wytrzymałości opony, u nas
> sporo piachu jest to tez plus dla szerokiego kapcia bo sie nie
> zapada, a opory? to tylko powietrza są większe niż węższej
> opony - czynnik raczej symboliczny w lesie.

a bzdury gadasz ostatni rok jezdziłem na 2.3 i szczerze nie polecam nie ma sensu brac niczego szerszego niz 2.1 jak napada i błoto bedzie to nawet z kapciem 2.5 dobry boże nie pomoże.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ale bzdury gadacie... wypowiedzieli się 'chudzi' co nigdy więcej jak 2.1 na kole nie mieli :P

kup sobie kolego opony 2.2 albo 2.3 i nie słuchaj szczypiorku, zyskasz na komforcie, przyczepności, wytrzymałości opony, u nas sporo piachu jest to tez plus dla szerokiego kapcia bo sie nie zapada, a opory? to tylko powietrza są większe niż węższej opony - czynnik raczej symboliczny w lesie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie wiem czemu niby to pytanie ma być bez sensu, pytanie jak pytanie. Osobiście uważam że na nasze tereny nawet 2.1 to sporo. Po ostatnim maratonie po lasach przerzucam się na 1,9. A 2,3 i więcej w niczym nie pomoże, a co najwyżej większe opory będziesz miał - chyba że jeździsz w DH :) wtedy spoko, nawet 3,0
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to sorry... :/

na złodzieju czapka GORE ;)
Racja! Bez sensu
bez sensu.
do góry