Widok

28 lat później

28 lat później Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: 28 lat później.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hmm,

Film to czarna rozpacz,dosłownie.chwlami śmiałem się z rozpaczy, że ktoś jest w stanie nakręcić i wyreżyserować takiego gniota.szok 1 na 10 i tak mnie poniosło.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

można obejrzeć na cda, jak ktoś się nudzi

W kinie - wiadomo - lepszy odbiór. Film dość nierówny, niektóre ujęcia super, ale historia dość przewidywalna, w paru miejscach chciało się 'przewinąć'. Sporo bardzo szybkich obrazów, nie można się przyjrzeć, krótkie cięcia, nerwowy montaż, miejscami obrzydliwe sceny, w ogóle - filozoficznie - zombiaki są bez sensu - bo żyją 28(?) lat po epidemii, na golasa biegają, jedzą robaki i ŻYJĄ - jakim cudem pytam się.
W filmie widać pola idealnie równo porośnięte trawą - skoro ich nikt nie uprawia i nie kosi, to po tych latach rósłby tam młody LAS. Fabuła i realizm świata są cieniutkie. Ale film stawia trochę obrazowych pytań o życie i śmierć, kontrastuje obrazem młodości i starości, narodzin i czaszek, las z kości, itp. Jest też motyw utraty matki, ale wszystko dość płytko przedstawione, nie ma czasu się zżyć z bohaterami i ich polubić, bo cała ekspozycja jest pośpieszna i płytka. Takie filmidło typowe na wakacje, które potem się szybko zapomina.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Filmy

Jak zostałam perliczką (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Jak zostałam perliczką . Przeczytaj o filmie.

Skrzyżowanie (5 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Skrzyżowanie . Przeczytaj o filmie.

Bogini Partenope (17 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Bogini Partenope . Przeczytaj o filmie.

do góry