Widok
3 tys.paczek na godzinę. Nowy terminal kurierski DHL Express
Opinie do artykułu: 3 tys.paczek na godzinę. Nowy terminal kurierski DHL Express.
800 tys. przesyłek lotniczych rocznie i 3 tys. przesyłek sortowanych w ciągu godziny. Nowy terminal kurierski DHL Express w Gdańsku to jedna z najnowocześniejszych inwestycji spółki w Polsce. Gdański oddział DHL obsługuje ok. 10 proc przesyłek DHL Express w kraju. W związku z tym spółka chce zwiększyć zatrudnienie w gdańskim terminalu.
Międzynarodowy Terminal Lotniczy DHL Express Terminal Lotniczy DHL Express ma powierzchnię 1,8 tys. m..kw i wyposażony został w najnowocześniejsze ...
800 tys. przesyłek lotniczych rocznie i 3 tys. przesyłek sortowanych w ciągu godziny. Nowy terminal kurierski DHL Express w Gdańsku to jedna z najnowocześniejszych inwestycji spółki w Polsce. Gdański oddział DHL obsługuje ok. 10 proc przesyłek DHL Express w kraju. W związku z tym spółka chce zwiększyć zatrudnienie w gdańskim terminalu.
Międzynarodowy Terminal Lotniczy DHL Express Terminal Lotniczy DHL Express ma powierzchnię 1,8 tys. m..kw i wyposażony został w najnowocześniejsze ...
No niezle niezle, a teraz prosze o fakty
Prosze sie zajac waszymi podwykonawcami. Wiekszosc to straszne dziadostwo, nie sposob sie z wami umowic na odbior albo dodzwonic do terminala. Nikt nic nie wie... Jak paczka zginie to na 95% juz jej nie zobaczysz :/ Moze powinniscie zwiekszyc pensje zatrudnianym osoba aby przelozylo sie to na jakosc oferowanych przez Panstwa uslug?
Pracowałem w DHL-u w 2013.
i była to najgorsza praca w moim życiu (a zarazem solidna lekcja). Zap*** po 12-14h dziennie, niepłatne i przymusowe sortowanie paczek raz w tygodniu od 5.30 (ściąganie z taśmy na rejony ok. 1 tony a potem drugie tyle do samochodu), rejon miałem Kwidzyn i wioski za, prawie pod Grudziądz, więc zdarzało się, że dziennie robiłem 350km - a gdzie w tym wszystkim jeszcze rozwiezienie ok. 60 paczek dziennie i odbieranie dziesiątek telefonów od klientów, kierownika i przewoźnika? Dodajmy do tego pełną odpowiedzialność materialną za paczki (nawet setki tysięcy złotych dziennie), samochód (kilkadziesiąt tysięcy) i pieniądze z pobrań (kilka tysięcy) i ruch**** w d*** na każdym kroku łańcucha (klient-przewoźnik-firma kurierska). Na szczęście potem skończyłem studia i dostałem niezłą pracę biurową za 3x kurierskiej pensji. I choć mnie też czasami męczy, to przynajmniej mam porównanie i potrafię docenić obecne warunki.
DHL = Najgorszy mozliwy kurier
najgorszy ze wszystkich kurierow. No jeszcze UPS im dorownuje. Jakos z panami z DPD zawsze mozna sie skontaktowac przez telefon, smsa czlowiekowi wczesniej wysla i wszyskto mozna zalatwic po ludzku, a w DHLu?? zapomnij..nie ma cie w domu raz i drugi raz (no bo przeciez jakim prawem ma cie nie byc w domu pomiedzy 09 - 17 w tygodniu) to draluj na koniec gdanska po paczuszke i stoj w kolejce i jeszcze ci laske zrobia mile panie w tej pieknej budzie na parkingu. Jak widze, ze na allegor ktos ma DHL albo UPS jako dostawce to poprostu szukam innego sprzedajacego.
Testowane
Paczka w pracy o 22. Praca we Wrzeszczu. Minutę później paczka oddana na magazyn w Straszynie...
3 dni się ze mną w taką ciuciubabkę bawili.
Na infolinii tylko automat, na kilkadziesiąt telefonów raz udało mi się połączyć z człowiekiem, który dał mi numer wyłączonego telefonu do kuriera.
Od tej pory jak widzę, że wysyłka tylko dhl, zmieniam sklep...
3 dni się ze mną w taką ciuciubabkę bawili.
Na infolinii tylko automat, na kilkadziesiąt telefonów raz udało mi się połączyć z człowiekiem, który dał mi numer wyłączonego telefonu do kuriera.
Od tej pory jak widzę, że wysyłka tylko dhl, zmieniam sklep...
Masz rację, pisałem z pamięci :)
20.12.2017 10:26
Gdańsk (z siedzibą w Kowalach)
Przesyłka przekazana kurierowi do doręczenia. Planowane godziny doręczenia: od 09:30 do 11:30.
20.12.2017 21:50
Przesyłka oczekuje na kolejny cykl doręczenia.
20.12.2017 21:51
Kurier DHL nie zastał Odbiorcy pod wskazanym adresem doręczenia. Ponowna próba doręczenia nastąpi w ciągu najbliższych dwóch dni roboczych
20.12.2017 21:53
21.12.2017 08:43
Przesyłka przekazana kurierowi do doręczenia. Planowane godziny doręczenia: od 09:30 do 11:30.
21.12.2017 19:40
Kurier DHL nie został Odbiorcy pod wskazanym adresem. Doręczenie przesyłki nastąpi w umówionym z Odbiorcą terminie
Czy to są poważni ludzie?
I żeby nie było, siedziałem w biurze na d*pie cały czas...
20.12.2017 21:50
20.12.2017 21:51
Kurier DHL nie zastał Odbiorcy pod wskazanym adresem doręczenia. Ponowna próba doręczenia nastąpi w ciągu najbliższych dwóch dni roboczych
20.12.2017 21:53
21.12.2017 08:43
21.12.2017 19:40
Kurier DHL nie został Odbiorcy pod wskazanym adresem. Doręczenie przesyłki nastąpi w umówionym z Odbiorcą terminie
Czy to są poważni ludzie?
I żeby nie było, siedziałem w biurze na d*pie cały czas...
DHL zarabia wielkie pieniądze a nie potrafi zamontować w swojich autach zestaw głośno mówiący, przeciesz kurierzy bardzo potrzebują kontakt telefoniczny to jest częścią ich pracy i kwestią bezpieczeństwa, a dobry zestaw głośno mówiący do każdego pojazdu kosztuje około 200zł. Może dla firm kurierski ważniejsza jest kasa niż bezpieczeństwo ludzi którzy tak naprawdę są ich klientami.....
Gdy zgubili mi jedną z trzech paczek...
...po miesiącu zaproponowali mi inną oklejoną firmowa taśmą firmy "Ochnik". Bareja może się od nich uczyć. Sprawę wyjaśniano 6 miesiecy. Niestety system śledzenia wprowadzał wszystkich w błąd ponieważ każdy na swoim "podwórku" zaznaczał kłamliwe informacje. Pocieszające jest to , że po prawie 100ce wykonanych telefonów wreszcie uznano reklamacje na zagubienie przesyłki i wypłatę przez Wartę odpowiedniej kwoty.
Opinia
Mowcie o DHL co chcecie, ale na angielskim lotnisku East Midlands w takiej samej sortowni /mega wielkiej/ pracownicy agencyjni na zmianie nocnej dostaja 11f na godzine. Mysle, ze kontraktowcy jeszcze kilka wiecej. Anglicy cenia sobie prace w DHL bo ma swietny socjal. Jednak nie latwo sie tam dostac bo ze wzgledu na to, iz jest to lotnisko wymagane jest sprawszenie 5 letniej historii pracy oraz chyba niekaralnosci. W Polsce niestety pewnie zaplaca z 15zl/h i i tak bedzie dobrze.
3000 zł brutto miesięcznie
DHL wie jak wyssac z polakówa krew. Chętnych do wydupienia na pewno nie zabraknie. Jak kręgosłup wymieknie to po miesiącu znajdzie się kolejne mięso armatnie z agencji pracy które skusi się reklamą "pracy dla ambitnych i lubiących wyzwania" oczywiście za 3 tys miesięcznie! ...brutto co wielu nawet nie wie co oznacza.
Jedna wielka Draka.
Oczekując w domu na bardzo ważną ,przesyłkę zadzwoniłem do DHL z zapytaniem co się dzieje z nią dzieje. Otrzymałem wiadomość że kurier ją otrzymał i właśnie wiezie ją do mnie. Podczas tej rozmowy otrzymałem SMS-a który informował mnie że nie zastano mnie w domu i przesyłka zostanie doręczona w innym terminie.
Innym znów razem kurier poinformował mnie że będzie u mnie ok godz. 14:00. Czekałem do 18 po czym zadzwoniłem do kuriera. Poinformował mnie że już kończy i moją przesyłkę dowiezie jako ostatnią. Nie dojechał i nie odbierał już telefonu.
Nikomu nie polecam współpracy z dhl. chyba że nie ma tak jak ja innego wyjścia ale wtedy musi być bardzo cierpliwy i powinien potrafić trzymać nerwy na wodzy.
Innym znów razem kurier poinformował mnie że będzie u mnie ok godz. 14:00. Czekałem do 18 po czym zadzwoniłem do kuriera. Poinformował mnie że już kończy i moją przesyłkę dowiezie jako ostatnią. Nie dojechał i nie odbierał już telefonu.
Nikomu nie polecam współpracy z dhl. chyba że nie ma tak jak ja innego wyjścia ale wtedy musi być bardzo cierpliwy i powinien potrafić trzymać nerwy na wodzy.
Zaraz gorliwi odpowiedzą Tobie, że nie rozróżniasz dhl express od dhl parcel... Ja też nie rozróżniam, bo wisi mi to, jak się nazywa pododdział/spółka córka czy jak to zwać firmy, która mnie obsługuje pod tym samym szyldem. Niestety na jakość usług kurierskich wpływa każdy szczebel, ale szczególnie - ten ostatni. To, jak są traktowani przez zatrudniającą/podwynajmującą ich firmę - potem odbija się na nas, klientach. Część kurierów jest bardzo OK, ale nie podoba mi się ryzyko "na którego trafisz, tak będziesz miał".
Po latach wysyłek i odbiorów jako osoba prywatna po prostu istnieje dla mnie paczkomat.... dłuugo nic... poczta polska z ichnimi kurierami.....dłuugo nic... na końcu kurierzy inni niż pocztowi.
Po latach wysyłek i odbiorów jako osoba prywatna po prostu istnieje dla mnie paczkomat.... dłuugo nic... poczta polska z ichnimi kurierami.....dłuugo nic... na końcu kurierzy inni niż pocztowi.
chyba duży skrót myślowy - ani słowa o przesyłkach lotniczych w opisie
"Terminal będzie mógł dzięki niemu sortować do 3 tys. paczek na godzinę, co zgodnie z przewidywaniami, przełoży się na możliwość obsługi nawet do 800 tys. przesyłek rocznie."
W związku z tym wystarczy, by sortownia pracowała średnio 5,2 godziny tygodniowo.
PS. Przesyłki lotnicze też muszą być sortowane, więc zdanie ze wstępu niewiele wyjaśnia: "800 tys. przesyłek lotniczych rocznie i 3 tys. przesyłek sortowanych w ciągu godziny."
W związku z tym wystarczy, by sortownia pracowała średnio 5,2 godziny tygodniowo.
PS. Przesyłki lotnicze też muszą być sortowane, więc zdanie ze wstępu niewiele wyjaśnia: "800 tys. przesyłek lotniczych rocznie i 3 tys. przesyłek sortowanych w ciągu godziny."
Kiedy w końcu ludzie oprzytomnieją
Targać od 6 do 20 setki paczek dziennie, użerać się z tymi ludzmi, za grosze... Znam jednego typka co pracuje jako kurier i widziałem go po pół roku pracy tam. Normalnie wyssało z niego całe życie, wszystko go boli, postarzał się o jakieś 20 lat. Ja wstaje to jego auta nie ma. A wieczorem często już idę spać a on dopiero wraca.
GEIS -najgorsza firma kurierska w 3-mieście
Niedawno oczekiwałem na przesyłkę ,kurier może był albo nie był ale avizo nie zostawił .
Komunikacja telefoniczna bardzo niegrzeczna.
Odbiór przesyłki na miejscu okazał się niemożliwy bo paniusia musiała mieć numer przesyłki
a po nazwisku i adresie nie znajdzie....
Kontakt z kurierem (kierowcą ,który woził przesyłkę i znał numer przesyłki) okazał się zbyt skomplikowany dla paniusi.
GEIS jest na zad ... poza lotniskiem i żeby tam trafić trzeba mieć dużo szczęścia.
Życzę wszystkim żeby nie musieli nigdy korzystać z tej beznadziejnej firmy kurierskiej.
Komunikacja telefoniczna bardzo niegrzeczna.
Odbiór przesyłki na miejscu okazał się niemożliwy bo paniusia musiała mieć numer przesyłki
a po nazwisku i adresie nie znajdzie....
Kontakt z kurierem (kierowcą ,który woził przesyłkę i znał numer przesyłki) okazał się zbyt skomplikowany dla paniusi.
GEIS jest na zad ... poza lotniskiem i żeby tam trafić trzeba mieć dużo szczęścia.
Życzę wszystkim żeby nie musieli nigdy korzystać z tej beznadziejnej firmy kurierskiej.