Widok
4opak akademicki - Juwenalia 2010
4opak Akademicki - sport, art, psychology, music!
"Na miejsca, gotów.... "
5 - 8 maja - w tym terminie kampus AWFiS jako pierwszy w Trójmieście rozpoczyna Juwenalia. Jeszcze rok temu były to AWFalia - teraz jest to 4opak Akademicki.
Organizatorami są: Akademia Wychowania Fizycznego i Sportu, Szkoła Wyższa Psychologii Społecznej, Akademia Sztuk Pięknych oraz Akademia Muzyczna.
Przed nami 4 dni ...
więcej
więcej
:D
Muszę się chyba w końcu wybrać na tę słynną Kortowiadę.. tyle razy super ludzie mnie zapraszali, a ja bałam się pojechać bo nieco przerażała mnie ilość alko (chociaż lubię sobie wypić) teraz przez jakiś czas robię sobie detox alkoholowy, ale później... kto wie? A dlaczego w Gdańsku do dupy? Pzdr.
odp.
Przyjeżdżamy bo mamy takie możliwości w dobie globalizacji Drogi Kolego, przyjeżdżamy dywersyfikować swoje wykształcenie, szukać nowej pracy, cieszyć się pięknem Morza itp. A tutaj oceniamy Juwenalia a nie atrakcyjność terenu :) A od cudownej ekipy organizującej Kortowiadę w Olsztynie mogliby się Trójmiejscy "działacze" wiele nauczyć :)
N.O.H.A- co myślicie o tym kawałku, Kortowiacy?
kiedyś byłem na Kortowiadzie
Występy artystyczne niezbyt sie udały, bo spadł deszcz, ale mimo to była świetna atmosfera. Wielkim plusem Kortowa, jest koncentracja imprez, lokali i akademików w jednym zwartym miejscu, co daje duzą łatwość w znalezieniu sobie rozrywki.
3-miejskie uczelnie są rozwleczone od gdańskiej starówki po Hel i nigdy nie mogą sie dogadać, co do jednej wspólnej wielkiej atrakcji. Wyjątkiem był koncert Clawfinger/Kuśka Brothers/Rasmus/Coma w Stoczni Gdańskiej. Poza tym studenta paliwko to piwko i zbytnie rozdzielenie występów od nalewaków osłabia doznania.
3-miejskie uczelnie są rozwleczone od gdańskiej starówki po Hel i nigdy nie mogą sie dogadać, co do jednej wspólnej wielkiej atrakcji. Wyjątkiem był koncert Clawfinger/Kuśka Brothers/Rasmus/Coma w Stoczni Gdańskiej. Poza tym studenta paliwko to piwko i zbytnie rozdzielenie występów od nalewaków osłabia doznania.