Widok

762. Jarmark św. Dominika

Rozrywka Temat dostępny też na forum:
Tu się kupuje, targuje, poszukuje skarbów i znajduje piękne kadry do pamiątkowych fotografii. Wokół słychać różne języki, mieszają się tradycje i obyczaje. Jest gwarnie i barwnie, prawie wszędzie coś się dzieje. Oto słynny na cały świat Jarmark św. Dominika!LOKALIZACJE Jarmarku:ARTYŚCI I RZEMIEŚLNICY - Tkacka, Kołodziejska, Podmłyńska, Św. Ducha, Grobla I, Grobla III, Szeroka, Straganiarska, ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

[lead]Tu się kupuje, targuje, poszukuje skarbów i znajduje piękne kadry do pamiątkowych fotografii. Wokół słychać różne języki, mieszają się tradycje i obyczaje. Jest gwarnie i barwnie, prawie wszędzie coś się dzieje. Oto słynny na cały świat Jarmark św. Dominika![/lead]LOKALIZACJE Jarmarku:ARTYŚCI I RZEMIEŚLNICY - Tkacka, Kołodziejska, Podmłyńska, Św. Ducha, Grobla I, Grobla III, Szeroka, ...
więcej
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lagosze TYLKO u Węgrów

Może, aczkolwiek nie podoba mi się postępowanie ekipy, która weszła na miejsce Wegrów. Takim nieuczciwym praktykom mówimy stanowcze NIE! Zdecydowanie nie polecam i każdemu jak tylko mogę mówię, o tym występku! Jesteście nie w porządku!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

oczywiście, że chodzą

chyba wszyscy moi znajomi byli już na jarmarku nawet kilkukrotnie! w tym sezonie. Sama byłam dwa czy trzy razy i wybieram się po raz kolejny. Jednego dnia nie wystarczy żeby przemierzyć wszystkie uliczki za straganami. Znajoma kupiła bluzę, mama - kubeczki ręcznie wykonane, bylismy na lagoszach, mamy zamiar kupić ikonę oraz poszperać w starociach. Często kupujemy prezenty dla rodzinki własnie na jarmarku:)) Są niepowtarzalne i zawsze cieszą obdarowanego. Nie musicie pisać, że wam się nie podoba i że omijacie badziewny jarmark ponieważ i tak nikt nie zauważy waszej absencji w tych tłumach.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

Cisza

Ogolnie zauwazylam ze tegoroczne wakacje sa bardzo smutne. Nie wiem jaka jest tego przyczyna. Zadnych koncertow plenerowych, miasta cicho i szybko pustoszeja albo øudzie zapijaja smutki hektolitrami piwska. Kiedys bylo RMFFM lato piekne koncerty, duzo imprez darmowych. Jak nie wywalisz kupy kasy to smutek strszby. I grajkiw ulicznych nie ma... pewnie z powodu kosztow, smutno
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

to badziewie nie jarmark

Barechło i badziewie, tylko mafie organizatorskie i miasto, strażacy nastawieni na łupienie kasy z cudzej pracy.Ceny z kosmosu , jarmark rozwleczony po całym mieście , zachłanność cwaniaków skończy się tym,że ten cały jarmark upadnie, nie mówiąc już,że to z Jarmarkiem Dominikańskim i z tradycją ma tyle. co ja z teatrem Balszoj.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

jarmark = aliexpress dla grażyn i januszy

Po co iść na ten jarmark, skoro na aliexpress te rzeczy są 4 razy tańsze? xD
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ksywka mówi sama za siebie

Jak zwykle wypowiedź osoby z cyklu: nie wiem, nie byłem, ale się wypowiem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tylko stoisko na szerokiej prawem jungli zajęło miejsce prawowitemu sprzedawcy

Który od lat wyrabiał sobie markę. Bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo nieładnie proszę państwa
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Urlop dla Jarmarku

Witam, po 35 latach odwiedzam Jarmark w czwartek. Opinie negatywne. Co mnie czeka dobrego? Co polecacie? pozytywy, proszę! Pozdrawiam!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

napisała pisowska karyniara he he he
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

To już nie Jarmark św. Dominika.

To bazar ! Zrobiono z pięknego miasta rynek z plastikowymi budami.
To nie ma nic wspólnego z Jarmarkiem innego tradycjami.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mydło i powidło
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

bo to nie tobie ma sie podobać

tylko kasa w budżecie musi się zgadzać
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co dziś na jarmarku?

Kupy znudzonych ludzi snujących się bez celu w te i we wte.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gd.

Nad morzem też nie ma miejsca dla mieszkańców.

Langosz wegierski

Na Szerokiej podróbki. Okazuje się jednak, że ukochane stoisko turystów z langoszem, podawanym przez Węgrów zostało przeniesione na ul. Rajską i tam cena wzrosła tylko o 3 zł. - Przepraszam, że cię nie ostrzegłam - mówi znajoma, która już wcześniej odkryła tę ogromną różnicę w cenach. Z sympatii do Węgrów z "oryginalnego" stoiska, które odwiedzałam od lat, kupiłam kolejnego langosza. Za langosza na Szerokiej można zapłacić od 25 do 35 zł, a na Rajskiej od 14 zł do 25 zł. Smak tego z Rajskiej jest nie do podrobienia.

[lead]Tu się kupuje, targuje, poszukuje skarbów i znajduje piękne kadry do pamiątkowych fotografii. Wokół słychać różne języki, mieszają się tradycje i obyczaje. Jest gwarnie i barwnie, prawie wszędzie coś się dzieje. Oto słynny na cały świat Jarmark św. Dominika![/lead]LOKALIZACJE Jarmarku:ARTYŚCI I RZEMIEŚLNICY - Tkacka, Kołodziejska, Podmłyńska, Św. Ducha, Grobla I, Grobla III, Szeroka, ...
więcej
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry