Odpowiadasz na:

Wojciech K. - ocena

Właśnie wyszedłem z nowo otwartej Restauracji Freitag w centrum gdańskiej starówki i podzielę się moimi doświadczeniami. Od razu po wejściu przywitał mnie kelner, który wskazał wcześniej... rozwiń

Właśnie wyszedłem z nowo otwartej Restauracji Freitag w centrum gdańskiej starówki i podzielę się moimi doświadczeniami. Od razu po wejściu przywitał mnie kelner, który wskazał wcześniej zarezerwowany stolik na parterze. Na przystawkę wziąłem tatar z idealnie posiekaną wołowiną przykryty wyważonymi dodatkami oraz marynowaną kalarepą, do tego autorskie, chrupiące pieczywo. Był to jeden z najlepszych tatarów, jakie miałem okazję konsumować. Na danie główne zdecydowałem się na filet z sandacza, podany ze spaghetti maślano-cytrynowym i warzywami marynowanymi w glazurze limonkowej. Porcja była dobrze wyważona, a co ważne danie było bardzo ciepłe i po prostu wyśmienite, czuć świeżość i wysoką jakość składników. W Restauracji Freitag atmosfera wewnątrz nie była sztywna, w tle grała spokojna muzyka. Obsługa kelnerska była naturalna, sympatyczna, autentycznie zainteresowana upewniając się, że wszystko nam smakuje. To sprawiło, że wyszedłem zadowolony z uczty dla podniebienia i oczu, a na pewno wrócę spróbować innych dań, deserów i koktajli. Gorąco polecam.

zobacz wątek
7 miesięcy temu
~Wojciech K.

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry