Odpowiadasz na:

Łukasz - opinia

Smaki które serwuje Malika znamy z naszych podróży po Maroku podczas których jedliśmy w wielu restauracjach - m.in w Dar Naji w Rabacie - w naszej ocenie jednej z najlepszych restauracji do których... rozwiń

Smaki które serwuje Malika znamy z naszych podróży po Maroku podczas których jedliśmy w wielu restauracjach - m.in w Dar Naji w Rabacie - w naszej ocenie jednej z najlepszych restauracji do których można tam trafić.
Goszcząc u Maliki wiedzieliśmy na co dokładnie mamy ochotę - Zamówiliśmy Harrirę (która w smaku była lepsza niż ta którą jedliśmy w Maroku), kuskus ( zdecydowanie lepszy, lepiej przygotowany ), Tagine z policzka wołowego - polecam:) tak dobrze przygotowanego mięska jeszcze nie jadłem:)
Na deser creme brulee - trzy smakowy..mięta, róż, pomarańcz genialny :)

Polecam tym którzy zakochali się w tej kuchni podróżując a także tym którzy chcą spróbować tych smaków.

Dziwią mnie te opinie wyżej innych bywalców- na Tagine w Maroku czeka się minimum godzinę - taka charakterystyka - danie musi "dojrzeć" na ogniu przecież im krótszy czas podania tego dania tym gorszy smak (przygotowane wcześniej, stojące gdzieś w koncie czekające na klienta), im dłużej tym lepiej w tym przypadku - można po tym poznać czy podano nam świerzy posiłek czy kapeć z zamrażarki - a w międzyczasie zajadamy się przywitajką jaką serwuje restauracja, jemy zupkę, popijamy marokańską herbatę miętową..

zobacz wątek
11 lat temu
~Łukasz

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry