Stanowczo odradzam zakup voucherów w tej firmie.

Kupiłam mężowi voucher na kurs żeglarski za 2309 zł. Kurs został odwołany przez organizatora. Samo odwołanie nie byłoby dla mnie problemem takie sytuacje się zdarzają. Problemem było to, jak potraktowano klienta później.

Po rezygnacji poprosiłam o zwrot pieniędzy. I zaczęła się droga przez mękę: brak odpowiedzi na kolejne wiadomości, nieskuteczne próby kontaktu telefonicznego, przekierowanie do księgowości i tygodnie kolejnych zapewnień, że pieniądze będą w przyszłym tygodniu, że potrzebny jest podpis szefa itd.

2309 zł to nie jest mała kwota. To pieniądze klienta, które powinny zostać zwrócone bez wielotygodniowego proszenia się o ich oddanie.

Ostatecznie musiałam skonsultować sprawę z prawnikiem i wysłać przedsądowe wezwanie do zapłaty. Dopiero wtedy pieniądze zostały zwrócone.

Nie chodzi więc o samo odwołanie kursu, ale o kompletny brak profesjonalizmu i komunikacji.

Po tym doświadczeniu nie chcę mieć z tą firmą nic wspólnego i nikomu jej nie polecę. Szczególnie odradzam zakup voucherów jako prezentu.