ccc
Moj szybkowar kupiony chyba ze 20 lat wstecz ale mysle ze zasady dzialania sa podobne.Mam jeszcze do niego instrukcje, ale jest w niej tyle tresci, ze chyba lepiej zrobic ksero i pocztą bo...
rozwiń
Moj szybkowar kupiony chyba ze 20 lat wstecz ale mysle ze zasady dzialania sa podobne.Mam jeszcze do niego instrukcje, ale jest w niej tyle tresci, ze chyba lepiej zrobic ksero i pocztą bo skanera nie mam.Czas gotowania liczy sie od momentu obnizenia temperatury a obniza sie ją kiedy zauważymy ruch cieżarka i para wydostaje sie z otworu jedynie przeciekając.Ja uzywam najcześciej do gotowania gołabków 30 min, ziemniaków w całosci 15 min, bigosu 30 min, buraczków w całości szczególnie na przetwory zimowe 30 min, czasami marchew w całości ok 10 min.Jeśli chodzi o miesa to w instrukcji podają 15-20 min srednio.Mój szybkowar mogę napełniać do wysokości 2/3 naczynia.No i jeszcze uwazać trzeba przy otwieraniu .Najpierw schładzam pod zimną wodą i dopiero po schłodzeniu można otworzyć.Czas gotowania podałam "około" , bo to trzeba wypraktykować.Zalezy też od gat ziemniaków itd.
zobacz wątek