Widok
.Pieniądze na tą inwestycje niemałe,a rondo nie jest najpotrzebniejszą inwestycją drogowa w Kielpinie wręcz nie potrzebną nikomu ..Może i przelatują niektórzy ,ale są znaki .wystarczy ich przestrzegać. Tym bardziej ,ze wg załozeń autobusy nadal maja jeżdzic jak po skrzyżowaniu gdyż na rondzie się nie zmieszczą. Szkoda ,ze władze miasta ignorują. fatalną. nawierzchnie ulicy Otomińskiej .Widocznie muszą zaoszczędzic na wykończenie ulicy Kiszewskiej i jej okolicy .Ciekawe kto tam mieszka ?
Jak kierowca do d..y to i problemy będzie mieć nawet na prostej:). Dla twojej wiadomości, to rondo jest tak skonstruowane aby autobusy i samochody ciężarowe mogły się po nim poruszać. Zresztą ja codziennie po kilka razy poruszam się po tym rondzie samochodem dostawczym (wydłużonym) i nie mam tam problemów...
Czyli jednak okazało się, że to nie są "jaja", tylko dobra inwestycja. Dobrze, że okoliczni mieszkańcy tak twierdzą.
A to, że można byłoby wydać te pieniądze na coś innego - zawsze tak można. Pytanie tylko, co powinno być priorytetem.
A to, że można byłoby wydać te pieniądze na coś innego - zawsze tak można. Pytanie tylko, co powinno być priorytetem.
dziś w godzinach rannych ,tak tuż przed 7 ,grafitowa Toyota Avensis jadaca Goplańska od strony pętli Węsierska pojechala po prąd rondem,zeby skręcić w Otomińskąw dó .Inaczej ja mialem pierwszeństwo wjeżdzając na r,ondo od otomińskiej ( od strony lasu czyli od góry ).Chciałem spisać numery ale samochód skręcil do Giewonta i nie zdążyłem .Pozdrawiam kierowcę a jak spotkam to numery spiszę i podam do wiadomości celem ostrzeżenia .
To jest nic! Przed chwilką byłem świadkiem jak kierowca srebrnego seata (chyba Cordoba) kombi wyjeżdżający od strony lasu od ul Otomińskiej, w stronę Kartuskiej (jechał na wprost) wyjechał na rondo wprost pod czerwony samochód jadący od pętli na ul Węsierskiej. Mało tego. Jadący czerwony samochód musiał ostrzej zahamować i użył klaksona. Kierowca Seata wyskoczył z samochodu i do kierowcy z czerwonego miał pretensje, że pierszeństwo miał On, bo on właśnie wjeżdżał na rondo a kierowca czerwonego auta był już na rondzie!! Moim zdaniem takim kierowcą jak temu z seata powinno się za podstawowe nie znajomości ruchu drogowego zabierać prawko, albo przynajmniej mandat 500!
Brak słów
Brak słów