Widok

ALE JAJA

Kiełpino Górne Motoryzacja Temat dostępny też na forum:
Rondo wybudują ale kosztem zaorania ul. Goplańskiej i ul. Otomińskiej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
To, że rondo zbuduja jest wiadomo juz od 2 m-cy. Przynajmniej teraz idioci nie beda przelatywac przez skrzyżowanie z taka prędkońcia jak do tej pory.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
.Pieniądze na tą inwestycje niemałe,a rondo nie jest najpotrzebniejszą inwestycją drogowa w Kielpinie wręcz nie potrzebną nikomu ..Może i przelatują niektórzy ,ale są znaki .wystarczy ich przestrzegać. Tym bardziej ,ze wg załozeń autobusy nadal maja jeżdzic jak po skrzyżowaniu gdyż na rondzie się nie zmieszczą. Szkoda ,ze władze miasta ignorują. fatalną. nawierzchnie ulicy Otomińskiej .Widocznie muszą zaoszczędzic na wykończenie ulicy Kiszewskiej i jej okolicy .Ciekawe kto tam mieszka ?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
Mam nadzieję, że z tymi autobusami to jest żart...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak to kto wysoko postawiony urzędnik z Zdiz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
niestety nie zamiast tego ronda zrobili by nie zamiast 500 m drogi w strone kościoła tylko co najmniej 800
To rondo chyba dla rowerzystów, nawet małe osobówki będą miały problem, żeby je objechać... a wokól miasto rezerwuje z prywatnych działek po kilka metrów gruntu na pas drogi...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Naprawdę jaja zamiast położyć asfalt na gostyńskiej to robią nikomu nie potrzebne rondo. Cały Adamowicz bark koncepcji, pomysłu i zero dbania o obywateli.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
Jak kierowca do d..y to i problemy będzie mieć nawet na prostej:). Dla twojej wiadomości, to rondo jest tak skonstruowane aby autobusy i samochody ciężarowe mogły się po nim poruszać. Zresztą ja codziennie po kilka razy poruszam się po tym rondzie samochodem dostawczym (wydłużonym) i nie mam tam problemów...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Gdzie na Gostyńskiej? Może jeszcze na osiedlu bursztynowym?
Ja tam jestem zadowolony z tego pomysłu z tym rondem. Widać gołym okiem, że poprawiło się bezpieczeństwo. Nie widać już tych imbecylów co tylko przelatywali przez te skrzyżowanie ze sporo przekroczoną prędkością.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Na wprost i w prawo niema problemu :) skręć tym swoim wydłużonym w lewo w stronę kościoła :) ja mam Suva i jakoś mam problem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Czyli jednak okazało się, że to nie są "jaja", tylko dobra inwestycja. Dobrze, że okoliczni mieszkańcy tak twierdzą.
A to, że można byłoby wydać te pieniądze na coś innego - zawsze tak można. Pytanie tylko, co powinno być priorytetem.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
A co to suv....jakiś większy przegubowiec, że masz problem ze skręcaniem?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mamy rondo i dziurawe drogi! zarąbiście.
Całe Kiełpino to płyty , brak oświetlenia, brak chodników ale jest rondo!!!!!

Jesteście śmieszni!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
Ciekawe, że masz problem. Jednak jesteś ... kierową, skoro autobusy PRZRGUBOWE mogą od kartuskiej skręcić w kierunku kościoła, a ty suv-em masz problem...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
no skręcają omijając rondo :) jeszcze nie widziałem żeby jakiś przegubowiec pokonał rondo normalnie :)
No normalnie nie, ale to rondo jest tak skonstruowane, aby samochody większych rozmiarów mogło po nim przejeżdżać!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziś w godzinach rannych ,tak tuż przed 7 ,grafitowa Toyota Avensis jadaca Goplańska od strony pętli Węsierska pojechala po prąd rondem,zeby skręcić w Otomińskąw dó .Inaczej ja mialem pierwszeństwo wjeżdzając na r,ondo od otomińskiej ( od strony lasu czyli od góry ).Chciałem spisać numery ale samochód skręcil do Giewonta i nie zdążyłem .Pozdrawiam kierowcę a jak spotkam to numery spiszę i podam do wiadomości celem ostrzeżenia .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
To jest nic! Przed chwilką byłem świadkiem jak kierowca srebrnego seata (chyba Cordoba) kombi wyjeżdżający od strony lasu od ul Otomińskiej, w stronę Kartuskiej (jechał na wprost) wyjechał na rondo wprost pod czerwony samochód jadący od pętli na ul Węsierskiej. Mało tego. Jadący czerwony samochód musiał ostrzej zahamować i użył klaksona. Kierowca Seata wyskoczył z samochodu i do kierowcy z czerwonego miał pretensje, że pierszeństwo miał On, bo on właśnie wjeżdżał na rondo a kierowca czerwonego auta był już na rondzie!! Moim zdaniem takim kierowcą jak temu z seata powinno się za podstawowe nie znajomości ruchu drogowego zabierać prawko, albo przynajmniej mandat 500!
Brak słów
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pierszeństwo miała Avensis, która jechała od pętli Węsierska. Ona znajdowała się już na rondzie, a ty jadąc od strony lasu, musiałeś ją przepuścić. No chyba, że coś źle zrozumiałem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Na drogach Trójmiasta

[Gdzie?] Uzywane auto w miare uczciwie? (30 odpowiedzi)

Szukam uczciwego salonu w Trójmieście, gdzie mozna kupic uzywane auto i zostawic w rozliczeniu...

czy parking = obity samochód (114 odpowiedzi)

Słuchajcie, czy nie macie drobnych wgniotów na karoserii swojego auta? Są to zazwyczaj wgnioty...

do góry