Widok

ALE JAJA

Kiełpino Górne Na drogach Trójmiasta Motoryzacja Temat dostępny też na forum:
Rondo wybudują ale kosztem zaorania ul. Goplańskiej i ul. Otomińskiej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
a skąd ten będacy już na rondzie ma wiedzieć czy ktoś z dolotówki ma taki znak czy inny?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
>Pierszeństwo ma ten co jest z twojej lewej str, tzn ten co już znajduje się na rondzie.

Kolego, nie dlatego i nie wprowadzaj nikogo w błąd....i nie wymyślaj nowych zasad :-)
Ten na rondzie ma pierwszeństwo, tylko dlatego, gdyż przed rondem jest znak ustąp pierwszeństwa. Gdy nie ma tego znaku przed rondem ("klasyczne rondo") wówczas sytuacja diametralnie się zmienia i ten na rondzie musi ustąpić każdemu, który chce na nie wjechać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
Tez widzialem to zdarzenie, i sie zastanawialem dlaczego ten od seata mapretensje, ktore byly zupelnie nie uuzasadnione.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie obraź się, ale Twój komentarz jest jak tytuł tego wątku :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Pierszeństwo ma ten co jest z twojej lewej str, tzn ten co już znajduje się na rondzie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jak jest ustąp to jest ustąp.....ale ciekawe jest co piszesz o obowiązywaniu jakieś lewej strony :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Po 1
Na rondzie obowiązuje LEWA STRONA
Po 2
Przed tym rondem od każdej strony jest znak USTĄP PIERSZEŃSTWA
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A przed rondem jest znak "Ustąp pierwszeństwa"?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pierszeństwo miała Avensis, która jechała od pętli Węsierska. Ona znajdowała się już na rondzie, a ty jadąc od strony lasu, musiałeś ją przepuścić. No chyba, że coś źle zrozumiałem.
To jest nic! Przed chwilką byłem świadkiem jak kierowca srebrnego seata (chyba Cordoba) kombi wyjeżdżający od strony lasu od ul Otomińskiej, w stronę Kartuskiej (jechał na wprost) wyjechał na rondo wprost pod czerwony samochód jadący od pętli na ul Węsierskiej. Mało tego. Jadący czerwony samochód musiał ostrzej zahamować i użył klaksona. Kierowca Seata wyskoczył z samochodu i do kierowcy z czerwonego miał pretensje, że pierszeństwo miał On, bo on właśnie wjeżdżał na rondo a kierowca czerwonego auta był już na rondzie!! Moim zdaniem takim kierowcą jak temu z seata powinno się za podstawowe nie znajomości ruchu drogowego zabierać prawko, albo przynajmniej mandat 500!
Brak słów
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziś w godzinach rannych ,tak tuż przed 7 ,grafitowa Toyota Avensis jadaca Goplańska od strony pętli Węsierska pojechala po prąd rondem,zeby skręcić w Otomińskąw dó .Inaczej ja mialem pierwszeństwo wjeżdzając na r,ondo od otomińskiej ( od strony lasu czyli od góry ).Chciałem spisać numery ale samochód skręcil do Giewonta i nie zdążyłem .Pozdrawiam kierowcę a jak spotkam to numery spiszę i podam do wiadomości celem ostrzeżenia .
No normalnie nie, ale to rondo jest tak skonstruowane, aby samochody większych rozmiarów mogło po nim przejeżdżać!
no skręcają omijając rondo :) jeszcze nie widziałem żeby jakiś przegubowiec pokonał rondo normalnie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ciekawe, że masz problem. Jednak jesteś ... kierową, skoro autobusy PRZRGUBOWE mogą od kartuskiej skręcić w kierunku kościoła, a ty suv-em masz problem...
Mamy rondo i dziurawe drogi! zarąbiście.
Całe Kiełpino to płyty , brak oświetlenia, brak chodników ale jest rondo!!!!!

Jesteście śmieszni!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
A co to suv....jakiś większy przegubowiec, że masz problem ze skręcaniem?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czyli jednak okazało się, że to nie są "jaja", tylko dobra inwestycja. Dobrze, że okoliczni mieszkańcy tak twierdzą.
A to, że można byłoby wydać te pieniądze na coś innego - zawsze tak można. Pytanie tylko, co powinno być priorytetem.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Na wprost i w prawo niema problemu :) skręć tym swoim wydłużonym w lewo w stronę kościoła :) ja mam Suva i jakoś mam problem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Gdzie na Gostyńskiej? Może jeszcze na osiedlu bursztynowym?
Ja tam jestem zadowolony z tego pomysłu z tym rondem. Widać gołym okiem, że poprawiło się bezpieczeństwo. Nie widać już tych imbecylów co tylko przelatywali przez te skrzyżowanie ze sporo przekroczoną prędkością.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jak kierowca do d..y to i problemy będzie mieć nawet na prostej:). Dla twojej wiadomości, to rondo jest tak skonstruowane aby autobusy i samochody ciężarowe mogły się po nim poruszać. Zresztą ja codziennie po kilka razy poruszam się po tym rondzie samochodem dostawczym (wydłużonym) i nie mam tam problemów...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1