Widok

ANKIETA

Na uczestników po rajdzie czekała ciekawa ankieta, podzielcie się proszę swoimi najciekawszymi uwagami i spostrzeżeniami. Może dojdziemy na tej podstawie do interesujących wniosków (a o to przecież organizatorom chodzi).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
szukam kurcze tej ankiety co by nie być gołosłowną, ale nie moge jej znaleźć, brat chyba porwał- w każdym bądź razie punktacja i sugestie były w ogóle strasznie ciezkim zadaniem umysłowym po tylu godzinach nie spania i tak dalej..I chociaż wypełniałam skrupulatnie, to na koniec..zapomniałam opddac, a teraz nie pamietam pytan..wiec chyba nie było zadnych sugestii i ogolnie było fajnie...;P
Brak materaców. Dla ludzi bez karimat to był duuuży problem.
RW napisał(a):

> Brak materaców. Dla ludzi bez karimat to był duuuży problem.

RW ale bylo przeciesz wyranie napisane ze nalezy posiadac karimate i spiwor !! wiec nie nalezalo sie spodziewac ze benda materace !!
Jeden z licznych organizatorow MK
No właśnie:
"mógł zabrać śpiworek"
to był cytat oczywiście - kto ogląda kabarety ten wie.
No masz! Musiałem być bardzo przytomny, bo nie zauważyłem żadnej ankiety - była tylko szkoła, taśmy, napis META i stolik sędziowski, gdzie oddałem kartę startową. Ale jeśli Organizatorzy sobie życzą, chętnie nadrobię zaległości i prześlę mailem, tyle tylko, że nie wiem co to za ankieta. Może by tak powiesić ją na stronce.
"Ja wiedzialem ze tak bedzie..."
tak zgadzam się z wesołym jędrusiem dajcie mi ankietę niech zginę w walce z nią.
Kiedyś (jeszcze w Lęborku) były materace:
- zwoziliśmy je samochodem ciężarowym (koszty przejazdu)
- wypożyczaliśmy je z Gdańska, Wejherowa i 2 miejsc w Lęborku (nikt nie ma tyle materacy)(koszty wypożyczenia)
- ładowaliśmy je w piątek koło południa (masz wtedy czas?)
- ludzie którzy je ładowali (nie da się tego zrobić w 5 osób) nie mogli rozstawiać startu i obsługiwać sekretariatu
- uczestnicy nie szanowali tych materacy - zalewali je piwem albo czymś gorszym
- musieliśmy tłumaczyć się przed właścicielami, płacić odszkodowania a i tak wielu nie chciało nam ich potem wypożyczać

A poza tym powiedz ile tych materaców można zabezpieczyć jeśli wcześniejszych zgłoszeń było niecałe 200?
Aha, aha, aha,
ja wiedziałem.
Ja jestem osobiscie ciekaw jak przedstawiała się sytuacja na punktach w momencie ich zamykania, tj. ilu było chętnych uczestników do zwiezienia do bazy i jak ta sytuacja została rozwiązana...
sytuacja została rozwiazana bardzo fajnie !!
podano najbliższa miejscowosc w kotrej sa pks....
a do orgaznizatrow :
koszulka za 25 zł z tak badziewnym logiem to maly zgrzyt.... - rozumiem ze trzeba na czymys zarobic, ale sa firmy ktore za caly dobrej jakosci T-shirt z wyhatowwanym logo wezema w granicach 9 zł za sztuke przy ilosci powyzej 100 szt. - zarobek i tak zatem bedzie a i uczestnicy bede mieli mila pamiatke - a nie to co teraz .... - jedno pranie i do smieci
A czy podczas tej edycji jakiś "bajker" zmierzył się z jakims dzikim zwierzem ? ;-)
Pewnie, że tak. Oko w oko z malutkim lisem.Majk napisał(a):
Dwa razy spotkałem sarny, raz stadko, drugi raz jednego osobnika.Stał 10metrów ode mnie. Zatrzymałem rowerek, chwili sie na siebie patrzyliśmy po czym pobiegł w las, a ja dalej pojechałem na punkt (chyba to bylo na drodze z 10. na 17.)
A wicie dlaczego podawano (jesli podawano) miejscowosci z pks-em??. Jestem jednym z organizatorow tej imprezy juz od kilku lat ale tylko na tej spotkalem sie z tak milym przywitanie. Pojechalem na PK TP a tam przywital mnie koles slowami Ty k... h.. czemu tak dlugo chyba jestes po.... ped.... . Czy ktos ma jeszcze jakies pytanie. Czy mamy przestac rozstawiac PK dla 600 ludzi bo jeden chce zjechac z trasu. Dzwoni ze zdleje a jak sie poniego jedzie to jest pelwn wigoru. Pozatym nasi kierowcy jezdzili caly czas i jak ktos sie chcial zabrac z PK to wystarczylo poczekac. Jak ktos mysli ze koszt wynajecia takiego busu to 5 zl. to sie bardzo myli. A tak na marginesie zostalo wyliczone ze jesli chcecie aby was zwozic na kazde wezwanie nawet z PK1 czy 2 to wpisowe trzeba by podniesc razy 2. Pasuje taka impreza z taksowka ???
Bylo cos takiego jeleniowatego, zasuwalo w poprzek drogi z predkoscia nie pozwalajaca nawiazac rownorzedna walke (gdyby mi to przypadkiem przyszlo do glowy).
I byl jeden aborygen w wieku przedemerytalnym, krzyczal w nasza strone: "czesc komboje". Nie widzialem nigdy "komboja" na rowerze, ale moze moja wyobraznia nie dorownuje tej jaka dysponowal ten pan. Istnieje przypuszczenie ze mial wspomaganie.
Proste rozwiązanie: jasno zapowiedzieć że zwózka będzie odpłatna. Albo pozbierać po np. 5 zł kaucji, i tym, którzy z niej skorzystają, nie zwracać. Oprócz kontuzji oczywiscie.
A kurat to nietakie proste z kaucja. Osób jest bardzo duzo, a paiertow do wypisania niemniej. Dozuc teraz jeszcze jeden od kazdej osoby. A pozatym zdazaja sie ludzie ktory startuja bez zgloszenia. Tzn wybiera sie ekipa np. kolesi skladaja sie na jedno wpisowe a idzie 5 osob. Jak to wyeliminowac ten co sie zglaszal dzowni podaje numer startowy zajezdzasz na PK a tam 5. Co zrobic zabrac jednego a reszte zostawic ??
> A kurat to nietakie proste z kaucja. Osób jest bardzo duzo, a
> paiertow do wypisania niemniej. Dozuc teraz jeszcze jeden od
> kazdej osoby.

Papierów nie trzeba żadnych, wystarczy pobrać wyższe o 5 zł wpisowe i zwracać. Dać delikwentowi bloczek na kaucję, taki jak na obiad, kasa w łapkę, ewentualnie odfajkować numer i tyle.

A pozatym zdazaja sie ludzie ktory startuja bez
> zgloszenia. Tzn wybiera sie ekipa np. kolesi skladaja sie na
> jedno wpisowe a idzie 5 osob. Jak to wyeliminowac ten co sie
> zglaszal dzowni podaje numer startowy zajezdzasz na PK a tam 5.
> Co zrobic zabrac jednego a reszte zostawic ??

dwa wyjscia
1. wziąć jednego
2. wziąć wszystkich, skasować wpisowe + karne odsetki + kaucja