Motocykl rezerwowałem jeszcze przed sprowadzeniem z wyspy, wpłaciłem zaliczkę i z niecierpliwością oczekiwałem na dostawę. Mimo że do Gdańska mam blisko 300 kilometrów, to jeszcze przed dostawą odwiedziłem ów firmę (tydzień wcześniej) chcąc zorientować się zarówno w samej ofercie jak i po drodze odwiedzając inne podobne firmy na tracie Kołobrzeg – Gdańsk.
Po pierwsze mimo wpłaconej zaliczki brałem pod uwagę zakup innej maszyny, po drugie całodzienny wyjazd, uświadomił mi fakt że jeśli chodzi o przedział cenowy i ilość oferowanego sprzętu to rzeczywiście BIKEMASTER nie ma sobie równych. Ale do rzeczy, po tygodniu otrzymałem telefon że APRILIA będzie na miejscu na następny dzień, mimo nie mogłem w najbliższych dniach dojechać i zweryfikować ewentualnego zakupu, odłożyłem swój przyjazd o kilka dni zachowując rezerwację.
Po przyjeździe z kilkoma znajomymi mającymi o wiele większe doświadczenie niż ja sam, rozejrzeliśmy się w dostępnym asortymencie, i mimo wszystko stanęło w końcu na rezerwowanym sprzęcie. Żadnych problemów, przejażdżka przed sklepem szczegółowe oględziny, zweryfikowanie dokumentacji książki serwisowej, przeglądów itd., po czym kasa na stół oczywiście po