Widok

AWFiS - Turystyka i Rekreacja - opinie, pytania

Witam.

Czy ktoś z Was może studiował na AWFiS w Gdańsku Turystyke i Rekreacje? Ja teraz studiują ten kierunek - I rok ale na innej uczelni (prywatnej) i myślę o tym aby przenieść się na AWFiS. W związku z tym mam kilka pytań:

Czy ciężko jest się tam dostać? Widziałam tam zasady rekrutacji ale jakoś średnio je rozumiem, te przeliczanie na punkty ( chyba muszę jeszcze raz to przejrzeć)
Przedmioty. Weszłam w program studiów. Widzę, że jest dużo sportu - i to całkiem mi się podoba. Ale jest tak siatkówką, koszykówka, gimnastyka, fitness, pływanie, piłka nożna, i wiele więcej. Czy te wszystkie przedmioty ma każdy czy jak? Ja nie umiem pływać hehe więc pływanie to kiepskie wyjście dla mnie
I coś słyszałam o obozach letnich na zaliczenie - też fajnie ale tak samo są różne żeglarstwo, kajakarstwo ale też inne nie związane z pływaniem wcale. Więc jak to samemu się wybiera czy na czym to polega?
Jak w ogóle wygląda cała uczelnia? Jaka atmosfera? I jeszcze ile dni w tygodniu są zajęcia? Ja na przykład teraz mam 3 dni na mojej uczelni. Pisałam do nich maila kilka dni temu ale nie otrzymałam na razie odpowiedzi.

Hmm.. chyba na razie zapytałam o wszystko co planowałam. Jeszcze zastanawiałam się czy by była opcja przeniesienie się od razu na II rok - pewnie bym musiała tam coś nadrabiać, ale nawet jak by nie dało rady to może warto od początku zacząć

Dzięki wielkie za wszelkie info
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wiesz tak się składa, że innego maila tam nie ma, a z tego co rozmawiałam z koleżanką właśnie tam trzeba napisać :D Więc może to nie koknretnie do niego :P
A co do rekrutacji skoro Ty rozumiesz to wyjaśnij :D
dziewczyno! przecież ktoś sobie robi z Ciebie jaja ! ! !
a tak w ogóle to jak można załatwiać takie sprawy mailowo i to jeszcze pisząc wiadomość do Dziekana ? ? ! ! Po prostu porażka ! ! !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
" Widziałam tam zasady rekrutacji ale jakoś średnio je rozumiem "

sory, ale od razu widać, że studiujesz w prywatnej szkole....
a to mówili Ci coś o tych wymaganiach? To z tym pływaniem kiepsko, a co dopiero skoki. Niestety uczelnia mi jeszcze nie odpisała, a mail był podany jedynie do dziekana.
Chętnie bym się tu przeniosła, no ale jak nie naucze sie pływać to słabo hehe
jestem na 1 roku turystyki
dostać się jest banalnie prost, ludzie którzy ledwo pozdawali maturę mogą tu studiować, mogę jedynie opisać Ci pierwszy semestr, a więc przedmioty były m.in: anatomia, hotelarstwo, historia kultury fiz, fitness, gry i zabawy, ekonomia, geografia turystyczna, ogólnie jest to lajtowy kierunek, najwięcej nauki jest z gegry i anatomii, z tego akurat lekko cisną. obóz letni jest obowiązkowy, niestety płatny, około 450zl... za spanie w starych namiotach ;p co do pływaina to zaczyna się w drugim semstrze, pływać trzeba umieć, podobno wymagane są też skoki na główkę. co do ilości zajęć, to 4dni uczenia są :)
jeżeli coś jeszcze chcesz wiedzieć to nieniepodamdanych@wp.pl
do góry