Widok

Accent Cx-One

Czy ktoś z forumowiczow wie jaką (maksymalną) szerokość opony przyjemnie rama accenta cx-one? Co myślicie o zastosowaniu prostej kierownicy z ta rama (taka wersja przejściowa pomiędzy mtb a przelajem).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Im większa tym przyjemniej ;-)
rama dedykowana do baranka będzie krótka. Jeśli wrzucisz prostą kierownicę - będziesz musiał mocno nadrabiać mostkiem. I to mocno, mi wychodziło ok. 3-4cm różnicy przy zbliżonej pozycji.

Moim zdaniem - bez sensu, zwłaszcza jeśli będziesz chciał wrzucić czasem szerszą oponę.

pozdr
To jest rama do przełaju, więc musi przyjąć oponę do 35mm. W mojej (też przełaj, ale nie CX-ONE) swobodnie wchodzi też 37mm, problem się zaczyna przy bodaj 42mm.
A co do prostej kierownicy, to niedługo sprawdzę na swoim, bo zmieniam i raczej też nie powinno być problemu. Oczywiście zależy jak
szeroka to będzie kierownica, ale przecież można wyregulować właśnie odpowiednim mostkiem.
A dlaczego chcesz mieć prostą kierownicę? Ja akurat taką zakładam, bo mam kierę i manetki z mtb.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Chce zastosowac prosta kierownic, bo tez wlasnie taka posiadam. Chce zrobic przekladke jaknajwiekszej ilosci osprzetu ze swojego starego mtb. Pozniej (w przyplywie gotowki) bede zmienial na baranka i osprzet szosowy.
Myslalem tez o starcie z prosta kierownica w jakies skandii, albo plaskim maratonie (mazovia). Jak bedzie baranek, to jeszcze sie czepiac beda, a tak nie powinni :)
Ja myślę, że spokojnie możesz w to iść. Najlepiej gdybyś miał napęd 8/9 rzędowy. Łatwiej jest wtedy stopniowo wymieniać osprzęt. Z tego co wyczytałem napęd 10 rzędowy już nie jest tak kompatybilny. Jedyny problem jaki możesz jeszcze napotkać, to jeśli masz teraz koła do MTB, rozstaw jest wtedy 135mm z tyłu, a w szosie/przełaju 130mm. Mi koło wchodzi, chociaż na wcisk :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
W Cx-one nie ma tego problemu, bo z tylu rozstaw wynosi 135mm.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Rowery

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

do góry