Widok

Agresywny pies! Pomózcie!

Rowery Temat dostępny też na forum:
Po wjechaniu rowerem do Trójmiejskiego Parku wejściem przy ulicy Bobrowej/ Czyżewskiego w Oliwie, ok 800 metrów od wjazdu (wybierałem się w stronę Sopotu, ul.Reja) zostałem zaatakowany przez psa rasy obronnej( mocna budowa ciała, wzrost ok. 40 cm, sierść gładka, szara w czarne plamki). Pies był z mężczyzną ok.40 lat w starym zielonym swetrze w kratkę.Był z nim też 10 letni chłopiec z plastrem na czole. Po prośbie o świadectwo szczepienia psa mężczyzna próbował mi wyrwać telefon, a następnie jeszcze raz spuścić psa. Podejrzewam,że mieszka gdzieś w pobliżu. Proszę, pomóżcie mi go zidentyfikować.
Tomek
kota2@o2.pl
601620080
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja jestem z gdyni, wiec z identyfikacja nie moge pomoc, ale pamietaj, ze
w takich przypadkach od razu dzwoni sie na Policje. a jesli zostales pogryziony, to tym bardziej i do tego musi byc obdukcja lekarska, bo inaczej bez takich papierkow nie bedziesz mial zadnych szans w Sadzie z takim swirem, ktory na 100% wyprze sie wszystkiego...
jak masz aparat w komórce odrazu robisz zdjecie ,dwonisz na policje straz miejska i jeszce jedno najlepiej zebys zanim jechał by sie dowiedziec gdzie mieszka wtedy bo inaczej nie masz szans na identyfikacje chyba ze spotkasz ponownie?
tr napisał(a):

> Po wjechaniu rowerem do Trójmiejskiego Parku wejściem przy
> ulicy Bobrowej/ Czyżewskiego w Oliwie, ok 800 metrów od wjazdu
> (wybierałem się w stronę Sopotu, ul.Reja) zostałem zaatakowany
> przez psa rasy obronnej.

Gaz, zwykla mała buteleczka gazu w spraju z reguły załatwia sprawe. Jeszcze nie spotkałem psa, który spryskany takim sprayem miałby ochote kogokolwiek lub cokolwiek atakować. Ma natomiast wybitną ochotę na skamlanie i uciekanie na oślep przed siebie. Na kogoś kto próbuje ci wyrwac telefon też zadziała.
Naprawde nie ma sensu czekac az pies cie ugryzie, potem szarpac sie z właścicielem, dzwonic po policje (ktora oleje cie zimnym moczem) i biegac na pogotowie. Jedziesz, robisz pssssik i po sprawie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mój kumpel był listonoszem . spsikał kiedyś psa gazem tak skutecznie , że pies zdechł , a był to niemiecki dog . niezła jazda .
paralizujaco-duszacy rulez :-) sprawdza sie takze na imprezach, gdzie mozna potraktowac gazem agresywnego osobnika w stylu dress, a potem, gdy nie moze sie bronic - spuscic prawdziwy łomot :D
ty zeczywiscie jestes debilem bijesz ludzi gdy niemoga sie bronic?
atakujesz od tyłu? co jeszce robisz ???
nordic napisał(a):

> mój kumpel był listonoszem . spsikał kiedyś psa gazem tak
> skutecznie , że pies zdechł , a był to niemiecki dog . niezła
> jazda .
Listonosz powinien miec ultradzwiekowy odstraszacz psów, nie gaz.
Śmigaj na obdukcje do przychodni a potem do policjantów w Sopocie. mnie też pogryzł pies w lesie i baba mnie olała. Policją babę znalazła dość szybko i wlepiła mandat. Jak znajdą twojego pana z plastrem na synu to możesz się domagać od policji jego danych i wystąpić do typa o odszkodowanie (na drodze sądowej).
A i jeżeli to było na drodze publicznej, a nie na leśnej ścieżce i typ zezna że nie miałeś dzwonka albo lampki to możesz dostać mandat/pouczenie ale to nie ma związku z pogryzieniem. Ja sie wyłgałem od mandatu za brak dzwonka bo mnie dopadł w lesie, a wiadomo że w lesie nie trzeba mieć dzwonka bo i tak jest zakaz używania sygnałów dźwiękowych.
Tresc posta niezgodna z regulaminem forum.
LucyferFromGdynia napisał(a):

,
> Tresc posta niezgodna z regulaminem forum.

dla debili nie powinni sprzedawać żadnego gazu, bo są niebezpieczni.
Całe szczęście debil nie chce kupić gazu tylko "gas" jak napisał czyli "Grupę Anarchistyczną Solidarność".
Z poręcznym opakowaniem będzie gorzej, najwyżej jakieś broszury.
Wtedy może takim wydawnictwem pociągnąć na odlew po pysku ale tylko WŁAŚCICIELA (!), bo akurat same zwierzęta nie są tu niczemu winne..
Scarface napisał(a):

Albo masz chore poczucie humoru albo jesteś kompletnie popie***ny.
Sorry ogół za te ostre słowa ale chyba to jedyny temat na tym forum kiedy piszę poważnie i który mnie naprawdę wkurzył (niektóre wypowiedzi)..
LucyferFromGdynia napisał(a):

i tak trzymać , drogi Lucku ! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
nordic napisał(a):

> LucyferFromGdynia napisał(a):
>
> > Tresc posta niezgodna z regulaminem forum.
>
> i tak trzymać , drogi Lucku ! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

ludzie skąd u Was tyle złości i nienawiści do zwierząt?, co najmniej mnie śmieszy, że tacy niby bikerzy a boją się piesków. Czy Wy macie choć trochę tchórze odwagi?, chyba nie!.
Skoro tyle złości w tych ludziach to psy to wyczuwają i no niestety straszą tych wspaniałych i odważnych bikerów.
dzis bede jezdzil po lesie :-)
biker napisał(a):

> nordic napisał(a):

> ludzie skąd u Was tyle złości i nienawiści do zwierząt?, co
> najmniej mnie śmieszy, że tacy niby bikerzy a boją się piesków.
> Czy Wy macie choć trochę tchórze odwagi?, chyba nie!.
> Skoro tyle złości w tych ludziach to psy to wyczuwają i no
> niestety straszą tych wspaniałych i odważnych bikerów.

odwagi? nie zartuj - chyba nie miales okazji spotkac sie w lesie z pieskiem o słusznych rozmiarach i do tego bez smyczy i kaganca, ktory bez zadnego powodu zaczal Cie scigac ..i co wtedy ? udzielic mu nagany słownej? a moze stac i czekac i miec nadzieje, ze jednak nie ugryzie ???
tu nie chodzi o zlosc czy agresje, ale mozliwosc obrony...
mam kolezanke, ktora piesek pogryzl i powiem Ci ze niektore blizny zostana jej do konca zycia, a i tak miala sporo szczescia, bo moglo sie skonczyc znacznie gorzej...wiec prosze nie prawic mi tutaj moralow o odwadze, tchorzostwie...
dlatego zachecam wszystkich do zakupu gazu paralizujaco-duszacego, koszt okolo 80zł, naprawde warto wydac te pieniadze i zapewnic sobie choc odrobine bezpieczenstwa...
na spacerze pies powinien byc na smyczy i w kagancu, a jezeli jest inaczej to wszystko moze sie zdazyc...nie wiem jak Ty, ale ja uzyje wszelkich dostepnych mi srodkow, by sie obronic...
Po co od razu gaz paralizujaco - duszacy? Pies nie pilnowany przez glupiego wlasciciela ulegnie swoim naturalnym instynktom, i co, trzeba go od razu sadystycznie zaje...c? Chcesz się bronić, czy mścić za atak? To istotna rożnica.

Oczywiscie, w przypadku atatku należy sie bronić i odstraszyc zwierzę, ale wystarczy do tego zwykły gaz pieprzowy w sprayu.

Zaletą gazu pieprzowego w sprayu jest to, że nie wymaga bezpośredniego trafienia wroga (jak uzywasz żelu czy pianki to trzeba mieć oko). Wystarczy rozpylić chmure ogolnie w kierunku psa, i ten spieprza natychmiast jak tylko pierwsze drobinki zakręcą go w nosie.

Ola
Trafiłaś w sedno tarczy, Olu :)
spray'e typowo pieprzowe sa do bani - wystarczy lekki wiatr lub deszcz i jego dzialanie praktycznie spada do zera, lub co gorsza, przy niesprzyjajacych warunkach atmosferycznych mozna samemu sie unieszkodliwic :/
pozatym b. slaby zasieg - okolo 1m....
mysle, ze nie warto ryzykowac...jak kupic, to cos porzadnego :)
sadyści!!!!!!!!!!!!
nieznajomy napisał(a):

> sadyści!!!!!!!!!!!!

Treść posta niezgodna z regulaminem forum.
Treść prosta niezgodna z regulaminem forum.
Teść prosta niezgoda z regolaminem furom.
Teść prosto niezgodą z ogoleniem kurom.
Jeść prosto na zgodę z ogólnym karom.
Iść prosto na zygotę z ogólną karą.
Idź pasto na zygotę z ogółu krą.
Impas tona żygot załogą.
Pas tonarzy z gołą.
Pastor żyłą.
Parzyło.
Parło.
Prrr...
zapraszam aki i lucyfera do spotkania celem przedyskutowania zasadnosci ich sposobow poradzenia sobie z agresywnym czworonogiem.
jako miejsce proponuje lasy trojmiejskie aby nie bylo zbyt wielu swiadkow.
jezeli wyzej wymienieni nosza spodnie a nie kolorowe torebki moze cos z tego wyjdzie.
hehehehehehe, no nie moge :)
Andy - bez swiadkow ? a jak ty jestes jakims Sodomita , to co wtedy?
:-)
Dzięki pomocy ludzi życzliwych, udało mi się agresora rozpoznać i namierzyć. Mam nadzieję,że reszty dopełni policja. Dziękuję za wszystkie praktyczne porady udzielone mi przez uczestników forum, z części z nich skorzystałem.
Pozdrawiam,
Tomek
tr napisał(a):

> Dzięki pomocy ludzi życzliwych, udało mi się agresora rozpoznać
> i namierzyć. Mam nadzieję,że reszty dopełni policja. Dziękuję
> za wszystkie praktyczne porady udzielone mi przez ucze
dziekuje, temu komus, kto udziela sie pod moim pseudo - pisz sobie co chcesz...zycze milej zabawy :)

Inne tematy z forum Oliwa

gdzie chodzicie do stomatologa? (14 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...

wymiana kotła gazowego (3 odpowiedzi)

dzień dobry, czeka mnie wymiana dwufunkcyjnego kotła gazowego w mieszkaniu niespełna 80m, obecnie...

do góry