Widok

Akademia pana Kleksa

Akademia pana Kleksa Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Akademia pana Kleksa.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kleks 2 = Miś 2

słabizna. może kwestia perspektywy, ale jak ktoś pamieta Kleksa z lat'80 to będzie rozczarowany
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Recenzja/opinia "Ojca" godna pożałowania, zwłaszcza gdy ktoś opisuje film słowami, że "chce mu się wymiotować" - tym samym sam o sobie wystawiając świadectwo. Jeśli ktoś nie jest w stanie wyjść poza swój wąski schemat odbierania świata niech ograniczy się do poznawania go tylko na podstawie lekcji religii, uważając fizykę, chemię, matematykę i inne za zabobony. Ot, takie sobie wystawiacie świadectwo, żałosne. A film jest po prostu pomyślany i zrobiony na dobrym poziomie! Dla mnie w ocenie nie mniej niż 8/10.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Fantazyjny, super, polecam

Znakomicie zrealizowany, świetnie zagrany aktorsko tak przez dzieci, jak i przez dorosłych, spójny i z pozytywnym przesłaniem. Przemycone "nieprawomyślne" drobne wstawki dostrzegłem - są wkomponowane przyzwoicie, niczego nie psują (wręcz mogą dodawać wartości), taki jest świat albo może takim być (mądry wybiera, głupi musi mieć monotonny przekaz). Muzyka - na pewno pozostaje w pamięci. Dla mnie i dla 12-letniego dziecka - film super! (9/10)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nie pojmuję

Gdy czytam te liczne, skrajnie negatywne opinie, nie pojmuję, czym są inspirowane. Większość jest wyraźnie fałszywych, bo nie dostrzegam tych wad filmu, o których piszą malkontenci. Większość na jedną nutę, co daje do myślenia, czy są obiektywne i czy pochodzą od różnych osób.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11

A ty próbujesz być taki mądry?

To próbuj dalej może kiedyś...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kiepski film, niestety :(
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 6

Co?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak zwykle jest, że dzieci które stwierdzają, że "nie chcą na coś marnować czasu" rzadko wyrastają na mądrych ludzi. Ja swoje dzieci uczę, że warto przy każdej okazji rozwijać się, coś z danej sytuacji wynieść dla siebie. Ten film w tym w jakiś sposób na pewno pomaga. Na pewno dużo bardziej niż np. sfilmowane bajki Tolkiena.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Może jaśniej, bo nie rozumiem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie prawda.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bzdury piszesz poza jednym. Że film przeznaczony dla dzieci nie powinien trwać 120 min, ten powinien być krótszy o 20 min. (byłoby akurat), co dałoby się zrobić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dno dna

Skuszony "recenzjami" i mając w pamięci z młodych lat oryginalną wersję Akademii spodziewałem się jakiegokolwiek poziomu...skoro już ktoś się porwał na odświeżenie tytułu ...niestety stracony czas a jeszcze straszą kolejną częścią.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

A ty opierasz swoją wiedzę na ten temat na jakiej podstawie?

Obserwowałem gdzieś jakąś grupę dzieci przez okres dorastania, czy może po sobie boś głupi wyrósł?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mocno średni to film .

Pierwsza część dużo lepsza .
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Gniot, prawie tak zły jak ostatni film tego tzw ,,reżysera,, czyli ,,jak pokochałam gangstera". Tamto to było jeszcze gorsze i bardziej absurdalnym paszkwilem w istocie mega obrażąjącym Nikosia i dającym świadectwo beztalencia Kawulskiego. W kleksie plus jakiś tam za aktora Tomasza Kota i kilka fajnych fragmentów scen. Reszta bzdury. I jeszcze zszarganie oryginału.
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 5

Film leży i kwiczy

Całe bajkowe państwo czerwone nic w kolorach, jedna połamana piosenka, nudne strasznie jezyk wilków co trzeba dzieciom na głos czytać Polska bajka a akcja poza Polską mają ocena to 3+ na 10 słabo mam nadzieję że 2ga część będzie lepsza
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie ma już Pana Kleksa

Jest jakiś pajacykowaty wyrośnięty "spadochron" terminujący 25ty raz ostatnią klasę. Plastikowe postaci, teksty pod tytułem "bądźmy dla siebie dobrzy". Jedyna fajna rzecz do muzyka. Film zrobiony nie dla dzieci tylko o odcinaniu kuponów
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Pseuto-chór malkontentow

Przyglądając się w wielu anonimowych opiniach semantyce, tożsamej nucie obrzucania filmu błotem i innym widocznym wskazowkom (których nie ujawnię, aby malkontent w chlapaniu i namnażaniu własnych wpisów się nie udoskonalił) pragnę zauważyć, że wpisy krytyczne, o nikłych walorach logicznych, pochodzą od jednej osoby, która poczuła z jakiegoś powodu "misję" szkalowania filmu.
A szkoda, że ten osobnik nie potrafi wznieść się na poziom uczciwego dyskutowania, bez fałszu namnażania własnej osoby. Żałosne to :(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 16

Chała

Bez kg tego filmu się nie ogarnie. Scenariusz to zlepek wszystkiego co się da, Awatara, Harrego Pottera, starego Pana Kleksa, Władcy Pierścieni i jakichś fikuśnie pojętych głębokich myśli. Fabuły nie da się ogarnąć. Efekty specjalne słabe. Muzyka to zepsute przeboje z poprzedniego Kleksa. Ogólnie dramat i nie dziwię się że ludzie z kina wychodzili.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Filmy

Zaproszenie (12 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Zaproszenie . Przeczytaj o filmie.

Gorzkie święta (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Gorzkie święta . Przeczytaj o filmie.

O czym sobie nie mówimy (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: O czym sobie nie mówimy . Przeczytaj o filmie.

do góry