Widok

Akustyka w blokach - jak to wygląda w poszczególnych budynkach?

Tak jak w temacie - jak jest z akustyką w poszczególnych blokach na Przymorzu?

Czy gdzieś znajdzie się tu mieszkanie, w którym nie słychać wszystkiego, co się dzieje za ścianą, nad głową i pod nami?

Z mojego doświadczenia: na Jagiellońskiej - porażka. Wszystkie rozmowy sąsiadów, nawet wibracje w telefonie...
Jak to wygląda u was?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak to w bloku - przyzwyczaj się innego wyjścia niema
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
no właśnie niekoniecznie "jak to w bloku" - mieszkałam już w kilku i jak do tej pory w niektórych w ogóle nie było słychać sąsiadów (chyba że zrobili głośną imprezę :P).
Stąd moje pytanie - na Przymorzu we wszystkich blokach tak jest? Czy może jednak któreś bloki wyróżniają się pod tym względem? :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
moim zdaniem to nie kwestia bloków tylko sąsiadów
Mieszkałam na ul. Dąbrowszczaków w bloku 4 piętrowym:
- wszystko było słychać, począwszy od rozmów ludzi na klatce, przez rozmowy sąsiadów za ścianą, telewizor/radio sąsiadów, a kończąc na śpiewaniu sąsiadów podczas kąpieli
- biegające dzieci u sąsiadów u góry, taki dźwięk jakby ich tam była cała grupa przedszkolaków :)
- smród w mieszkaniu kiedy sąsiad u góry, albo obok na balkonie sobie palił fajki..
- klatka głównie ze starszymi ludźmi, więc byłam "atrakcją" jako wynajmująca i ciągłe wścibskie pytania

Teraz mieszkam też na Dąbrowszczaków ale w nowym budownictwie (koło "netto"):
- zero akustyki :)) nic nie słyszę, żadnych cudzych rozmów, nie słychać obcego telewizora,
- sąsiedzi nade mną mają dziecko, a w ogóle Go nie słyszę..
- korzystając z łazienki nie słyszę sąsiada.. itd, itd...

Więc znaczenie mają sąsiedzi (a zdarzają się różni) ale GŁÓWNIE budownictwo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Potwierdzam, nowe wieżowce na Przymorzu są całkiem ciche bo mało tam gipsu - całe od parteru po 17 piętro są betonowane, tylko scianki działowe wew. mieszkań to gipsokarton więc sąsiadów nie słychać. W porównaniu do wielkiej płyty i niskich bloków na południu Gdańska jest więcej niż dobrze.
"a kończąc na śpiewaniu sąsiadów podczas kąpieli"
Mogłaś się nauczyć czegoś z repertuaru dajmy na to,AC piorun DC i też w odwecie zaakompaniować podczas ablucji;-)
"przez rozmowy sąsiadów za ścianą"
No i nie trzeba było wstawać z fotela żeby pogadać z sąsiadami;-)

Ja miałem sąsiadkę która grała na pianinie"Do Elizy" i zawsze w tym samym miejscu robiła błąd.Trwało to kilka lat.Teraz jak to słyszę w radiu,to wydaje mi się że u nich jest błąd.

Inne tematy z forum Przymorze Małe

gdzie chodzicie do stomatologa? (12 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...

LIDL koło zielonego rynku (17 odpowiedzi)

Czy to prawda że na placu koło rynku będzie Lidl?

Willa Krzywoustego (6 odpowiedzi)

W okolicy, w której powstaje Willa Krzywoustego znajduje się bogato rozwinięta infrastruktura -...

do góry