Widok

Albatros 816 - proszę o opinie.

Co sądzicie o busie na pkm bedziecie korzystać. Info jest na rada banino
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Niestety, ktos slabo zaplanowal ten rozklad. Watpie aby z Brzozowego Zagajnnika od 6:49 do PKM wedlug rozkladu jazdy w 11 minut zdazyc na 7:00. O 7:02 jest pociag na ktory nikt nie zdazy. Proponowalbym przesunac rozklad o 10 minut wstecz wzgledem istniejacej propozycji.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przede wszystkim przystanki są za bardzo zagęszczone. Podejrzewam, że ludziom będzie szybciej pójść pieszo pod kościół i stamtąd jechać niż wsiąść np. na Pszennej w autobus.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8
W takim samym czasie dojade do PKM rowerem spod domu. Chociaz nawet szybciej, bo odchodzi czas oczekiwania na autobus. Nie mowiac juz o samochodzie. Do tego cena 3 zl mnie nie przekonuje.
Moze zdarzy mi sie wyjatkowo skorzystac.

Poza tym wydaje mi sie, ze rozklad nie jest dopasowany do PKM.

Ale moze skorzystaja z tego dzieci dojezdzajace do szkol.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ty dojedziesz rowerem, ja też, ale osoby starsze, mamy z dziećmi już nie. Co jak będzie lało, padał śnieg? Cieszy autobus do pkm. To dopiero poczatek, wierzę że z czasem będzie lepiej. :)
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oczywiście, że cieszy. Tylko mam nadzieję, że tak gęste przystanki są w celu oceny ich wykorzystania i później będzie ich mniej. Pozostaje też kwestia, czy rozkład dopasowany jest do PKM, czy niebardzo.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
pracuję do 16, PKM w Gdańsku Rębiechowie jestem tuż przed piątą, autobus 17:40 porażka.

rano zdecydowana większość z nas jeździ PKM o 7:02 bądź o 7:16.
autobus przyjeżdża na stację o 7:00 a następny 8:00.
oby ten pierwszy był punktualnie. Ale jedzie okropnie długo, a rano liczy się każda minutka.
Z przystanku Rębiechowo PKM odjeżdża o 7:25, jeździ nią naprawdę dużo młodzieży do szkoły, ale żaden autobus o tej godzinie ich tam nie dowiecie ...

Prawdę mówiąc gdyby to był mój biznes, dostosowałabym rozkład do jego zadaniowego charakteru: do godzin szczytu (nawet gdyby miały być w tym okresie dwie linie które jechałyby szybciej bo nie objeżdżały całego Banina) i rozkładu PKM, nawet kosztem połączeń w środku dnia.
To otwórz swój biznes i dopasuj tak jak według Ciebie będzie najlepiej. Wtedy będzie konkurencja i cenowo może będzie lepiej.

Linia jeszcze nie ruszyła, a już krytyki co nie miara. Poczekajcie niech pojeździ 2-3 tygodnie i wtedy uwagi do firmy Albatros co można poprawić, aby było to funkcjonalne.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
Nie muszę czekać dwa tygodnie :) potrafię czytać ze zrozumieniem rozkład i ocenić czy jest przyjazny czy nie. A taki był temat postu - proszę o opinie
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
Niby trzeba zlikwidować trochę przystanków żeby było szybciej Ale nie ten do którego macie najbliżej prawda ? No bo przecież w deszcz śnieg zawieruchę z wózkiem czy o kulach to niech inni chodzą męczą się nie wy bo wam jest za długo
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ludzie,posluchajcie się!Zlikwidować przystanki? Co za BZDURA! Nie na kazdym będą ludzie wsiadać więc logiczne że nie bedzie potrzeby zatrzymania się przez kierowcę.Lepiej mieć wybór i możliwość przystanku pod nosem! Najbardziej skorzystają na tym dzieci!Komu za długo to pozostaje własne auto....
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0
Racja poczekajmy i zobaczymy napewno albatros bedzie przychylny do naszych propozycji
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oczywiscie bardzo sie ciesze, ze bedzie krazyl taki autobus. Kolejna alternatywa i mozliwosci.
Przypuszczam, ze rozklad moze sie zmieni, zaleznie od potrzeb.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
rzeczywiście nie bardzo ten rozkład jest dopasowany do PKM... a przecież po to ta linia powstaje, więc krytyka akurat tego na pewno jest na miejscu.

Co do plusów, to fajnie, że będzie dość częste połączenie do Miszewa, można wtedy się przesiąść na "Z" do Gdyni, chociaż nie wiem jak tam z dopasowaniem godzin, ale jakaś możliwość jest :-)

minus za brak kursów w weekendy i późno wieczorem, oczywiście że takich kursów powinno być niewiele, ale jednak, młodzież i nie tylko chciałaby czasem pojechać do Trójmiasta na piwo czy do kina :-(
Do Gdyni można dojechać wysiadając na przystanku Rębiechowo bodaj Barniewicka (za wiaduktem) i pojechać pociągiem ze stacji Rębiechowo, tym połączeniem Kościerzyna-Gdynia. Przeanalizowałam połączenia i niektóre nawet są zsynchronizowane w obie strony:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No właśnie - zamiast dwóch przystanków 126 (na wyjeździe z Banina przed wiaduktem i w Rębiechowie) powinien być jeden tuż przy przystanku kolejowym obok wiaduktu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
tyle że bilet z rębiechowa na magistrali jest sporo droższy...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Właśnie czekam na autobus o 18:40 z pkm w stronę Miszewa. Trzeba czekać ponad 10 minut: w tym czasie nie przyjeżdża żadna pkm-ka. Rozkład zdecydowanie wymaga dopracowani. Ale cieszę się, że autobus jest :)
Ten co przyjezdza na 7 pod pkm jest na czas. Obserwuje go co rano i na razie dwa razy przyjechal wg rozkladu. Tak dalej. 6 49 brzozowy zagajnik 7 00 pkm. Mam nadzieje ze jak sie ferie skoncza to sie to nie zmieni.
Oczywiście na rozkładzie jest "Rębiechowo, PKM" jako ostatni przystanek, chociaż jest to "Gdańsk-Rębiechowo PKM". A przy PKM w Rębiechowie autobus nie staje wcale z tego co widzę. A też jest tam peron.
do góry