Widok
Alfa Park
Kolejne etapy inwestycji Alfa Park powstają w malowniczej, zielonej i spokojnej okolicy, a jednocześnie w niewielkim oddaleniu od Śródmieścia i centrum Wrzeszcza. Obok osiedla znajdują się przystanki autobusowe, a w odległości kilku minut spacerem przystanek Pomorskiej Kolei Metropolitalnej.
Umiejscowienie osiedla przy istniejącej, rozbudowanej dzielnicy Morena zapewnia mieszkańcom dostęp do niezbędnych usług (również oświatowych) oraz handlu. Dodatkowo, aby wzbogacić dostępność usług i ...
więcej o inwestycji
więcej o inwestycji
nie ma miejsc w hali
- Witam, chcielibyśmy kupić mieszkanie, 65m2 w budynku B1.
- Oczywiście, już przedstawiam ofertę (...)
- A ile kosztuje miejsce w hali garażowej?
- Niestety, ale dla tego mieszkania nie zostało przewidziane miejsce postojowe w hali. Są tylko dla większych mieszkań.
jakaś kpina, farsa, skreśliłem tę inwestycję z mapy moich zainteresować.
- Oczywiście, już przedstawiam ofertę (...)
- A ile kosztuje miejsce w hali garażowej?
- Niestety, ale dla tego mieszkania nie zostało przewidziane miejsce postojowe w hali. Są tylko dla większych mieszkań.
jakaś kpina, farsa, skreśliłem tę inwestycję z mapy moich zainteresować.
Miejsca w hali były, ale trzeba było wcześniej kupować mieszkanie (bodaj 15 miejsc w hali garażowej na 31 mieszkań, reszta pod chmurką).
Inna sprawa to podejście do klienta jak już podpisze umowę - dłuuuugi czas oczekiwania i problemy z ustaleniem wizyty na budowie, a jak się już udało to jak łaska jaśniepańska jakaś (sprintem, 25 minut i wyp....ad z budowy). Co do jakości... chyba duża liczba podwykonawców robiąca na czas, bo nadzór zostawił na ścianie ołówkiem całą litanię dot. niedoróbek (dobrze, że skrupulatnie wyliczone i mam nadzieję, że poprawią).
A poza tym lokalizacja REWELACYJNA!!! Pętla autobusowa z nocnym N2, sklep pod nosem, jeziorko, las.... jeszcze tylko poczekajmy na przystanek PKM 450m od inwestycji!
I jeszcze tylko do pełni szczęścia brakuje jakiegoś boiska... ale to chyba żaden deweloper nie jest taki łaskawy.
Inna sprawa to podejście do klienta jak już podpisze umowę - dłuuuugi czas oczekiwania i problemy z ustaleniem wizyty na budowie, a jak się już udało to jak łaska jaśniepańska jakaś (sprintem, 25 minut i wyp....ad z budowy). Co do jakości... chyba duża liczba podwykonawców robiąca na czas, bo nadzór zostawił na ścianie ołówkiem całą litanię dot. niedoróbek (dobrze, że skrupulatnie wyliczone i mam nadzieję, że poprawią).
A poza tym lokalizacja REWELACYJNA!!! Pętla autobusowa z nocnym N2, sklep pod nosem, jeziorko, las.... jeszcze tylko poczekajmy na przystanek PKM 450m od inwestycji!
I jeszcze tylko do pełni szczęścia brakuje jakiegoś boiska... ale to chyba żaden deweloper nie jest taki łaskawy.
super osiedle
Chyba jedyne obecnie zbudowane osiedle, gdzie ludzie nie zaglądają sobie bezpośrednio w okna, dzięki zabudowie dookoła placu wewnętrznego (jak kiedyś na Zaspie) z pięknym placem zabaw.
Całkiem spora ilość miejsc parkingowych dla gości, w przeciwieństwie do innych osiedli.
Jakość wykonania bardzo dobra, cena adekwatna, lokalizacja super.
Całkiem spora ilość miejsc parkingowych dla gości, w przeciwieństwie do innych osiedli.
Jakość wykonania bardzo dobra, cena adekwatna, lokalizacja super.
Jest nieźle
Lokalizacja.
Jest nieźle. Do samolotów przyzwyczaiłem się mieszkając na Siedlcach. Ruch na Myśliwskiej nie jest duży, poza tym sypialnie mamy po drugiej stronie bloku.
Rzut beretem do lasu.
Komunikacyjnie bez tragedii. Brakuje mi linii tramwajowej - praktycznie całe życie mieszkałem o rzut beretem od przystanku, tu do planowanej pętli na Bulońskiej - 1400m. Do powstającej PKM +- 600m. Rzut beretem do przystanku autobusowego.
Do najbliższej sensownej szkoły jest kawał drogi - zapowiada mi się dowożenie dzieci do podstawówki, ale jak PKM będzie działało jak należy to na Strzyży coś się znajdzie. No chyba, że powstanie coś w ramach zaludniania Poligonu, ale na to bym nie liczył za szybko.
Sklepy w pobliżu są. Całkiem sporo i całkiem znośne.
Infrastruktura - cudów może nie ma, ale tragedii też nie.
Droga wewnętrzna mogłaby być pomyślana nieco lepiej + kształt miejsc parkingowych prowokuje do krzywego parkowania, średnio mi pasuje przebieg chodników i przejść przez drogę wewnętrzną - brakuje dobrej drogi dla dzieci z B6 i B7 na plac zabaw.
Deweloper postarał się o całkiem niezły plac zabaw, miejsc parkingowych jest sporo mimo wygospodarowania całkiem dużego zamkniętego parkingu i wielu miejsc do wykupu.
Architektura - tu kwestia gustu.
Mnie prostokątne klocki nie przeszkadzają, tym bardziej, że projektant postarał się o trochę urozmaicenia i są całkiem estetyczne - od PRL-owskich betonowych potworków odeszły dość daleko.
Wewnątrz osiedla jest kupa miejsca, nie zaglądamy sobie w okna,
Zapowiada się, że będziemy mieli całkiem dużo zieleni, dev nasadził drzew i krzewów.
Jakość.
Mieszkamy od roku. Mamy jedną krzywą ścianę wewnętrzną, ale nie prostowaliśmy, nie było nam to potrzebne a optycznie tragedii nie ma. Poza tym mankamentów budowlanych nie stwierdzono. Bertrand usunął wszystkie zgłoszone usterki okienne. Woda nam się nigdzie nie leje, mieszkanie jest ciepłe, hali nam nie zalewa, wszystko działa jak trzeba. Polecam zajrzeć do klatek schodowych - nie są dokładnie jak na wizualizacjach, ale i tak robią niezłe wrażenie ;P
W tej lokalizacji chyba ciężko namierzyć coś tańszego o porównywalnych parametrach.
Do plusów osiedla należy też doliczyć bardzo sprawnego administratora wstępnie osadzonego przez dewelopera. Jest bardzo sprawny i nie ma problemów z komunikacją. Mam nadzieję, że parę osób wyzbędzie się uprzedzeń w formie "bo to od dewelopera, koniecznie trzeba zmienić na własnego" - bo jak widzę, co się dzieje u krewnych i znajomych królika to strach się bać.
Jest nieźle. Do samolotów przyzwyczaiłem się mieszkając na Siedlcach. Ruch na Myśliwskiej nie jest duży, poza tym sypialnie mamy po drugiej stronie bloku.
Rzut beretem do lasu.
Komunikacyjnie bez tragedii. Brakuje mi linii tramwajowej - praktycznie całe życie mieszkałem o rzut beretem od przystanku, tu do planowanej pętli na Bulońskiej - 1400m. Do powstającej PKM +- 600m. Rzut beretem do przystanku autobusowego.
Do najbliższej sensownej szkoły jest kawał drogi - zapowiada mi się dowożenie dzieci do podstawówki, ale jak PKM będzie działało jak należy to na Strzyży coś się znajdzie. No chyba, że powstanie coś w ramach zaludniania Poligonu, ale na to bym nie liczył za szybko.
Sklepy w pobliżu są. Całkiem sporo i całkiem znośne.
Infrastruktura - cudów może nie ma, ale tragedii też nie.
Droga wewnętrzna mogłaby być pomyślana nieco lepiej + kształt miejsc parkingowych prowokuje do krzywego parkowania, średnio mi pasuje przebieg chodników i przejść przez drogę wewnętrzną - brakuje dobrej drogi dla dzieci z B6 i B7 na plac zabaw.
Deweloper postarał się o całkiem niezły plac zabaw, miejsc parkingowych jest sporo mimo wygospodarowania całkiem dużego zamkniętego parkingu i wielu miejsc do wykupu.
Architektura - tu kwestia gustu.
Mnie prostokątne klocki nie przeszkadzają, tym bardziej, że projektant postarał się o trochę urozmaicenia i są całkiem estetyczne - od PRL-owskich betonowych potworków odeszły dość daleko.
Wewnątrz osiedla jest kupa miejsca, nie zaglądamy sobie w okna,
Zapowiada się, że będziemy mieli całkiem dużo zieleni, dev nasadził drzew i krzewów.
Jakość.
Mieszkamy od roku. Mamy jedną krzywą ścianę wewnętrzną, ale nie prostowaliśmy, nie było nam to potrzebne a optycznie tragedii nie ma. Poza tym mankamentów budowlanych nie stwierdzono. Bertrand usunął wszystkie zgłoszone usterki okienne. Woda nam się nigdzie nie leje, mieszkanie jest ciepłe, hali nam nie zalewa, wszystko działa jak trzeba. Polecam zajrzeć do klatek schodowych - nie są dokładnie jak na wizualizacjach, ale i tak robią niezłe wrażenie ;P
W tej lokalizacji chyba ciężko namierzyć coś tańszego o porównywalnych parametrach.
Do plusów osiedla należy też doliczyć bardzo sprawnego administratora wstępnie osadzonego przez dewelopera. Jest bardzo sprawny i nie ma problemów z komunikacją. Mam nadzieję, że parę osób wyzbędzie się uprzedzeń w formie "bo to od dewelopera, koniecznie trzeba zmienić na własnego" - bo jak widzę, co się dzieje u krewnych i znajomych królika to strach się bać.
Osowa, Kowale, Łostowice, Szadolki, Kielpino - 6000zł/m2
Orunia Górna Ujescisko Chełm, Letnica, Nowy Port - 7000zł/m2
Jasień, Siedlce, Suchanino, Niedzwiednik - 8000zł/m2
Morena - 9000zł/m2
Zaspa, Źabianka, VII Dwór, Brzeźno - 10 000zł/m2
Wrzeszcz, Strzyża, Oliwa, Przymorze, Śródmieście 12- 15 000zł/m2
Jelitkowo 15-20 000zł/m2
Orunia Górna Ujescisko Chełm, Letnica, Nowy Port - 7000zł/m2
Jasień, Siedlce, Suchanino, Niedzwiednik - 8000zł/m2
Morena - 9000zł/m2
Zaspa, Źabianka, VII Dwór, Brzeźno - 10 000zł/m2
Wrzeszcz, Strzyża, Oliwa, Przymorze, Śródmieście 12- 15 000zł/m2
Jelitkowo 15-20 000zł/m2
A kiedy wkońcu zagospodarują cały teren wróbla stawu dla ludzi ,taki głośny konkurs rozpisali, miało być tak pięknie i latka lecą to chyba było w 2015? A tu ciągle postępująca betonizacja grodzone osiedla na które auta nie mają jak wjechać, żadnych miejsc dla gości kurierów dostawców przed bramą, dewastacja terenów zielonych, żadnej infrastruktury, jedna za ciasna wiecznie zapchana biedronka.... najwyższy czas pomyśleć i postawić jeszcze jakieś placówki handlowe. Jeden deweloper na tak wielki teren i żadnej koncepcji stworzenia przyjaznej przestrzeni do życia. Wykorzystuje do sprzedaży naturalne piękno terenu, które sam systematycznie niszczy. Nasadzenia tui zamiast wkąponowania naturalnych drzew przeznaczonych do zniszczenia”. To nieporozumienie.
Lokalizacja i obsługa
Należy zastanowić się nad kupnem, ponieważ ceny wysokie, zwłaszcza, że to nie jest centrum, jeżdżą 3 autobusy i PKM, która nie jeździ za często... Są inne lokalizacje w podobnej cenie i bliżej. Ponadto Alfa Park wykupił grunty obok, więc za chwile je zabuduje i będzie Morena II. Wszystkie te argumenty są do przeżycia, natomiast najgorsza ze wszystkiego jest obsługa! Kobiety nie kojarzą z kim rozmawiają, nie traktują poważnie klienta, w czasie rozmowy z klientem rozmawiają między sobą bezczelnie się podśmiechując. Nie panują nad tym kto umawiał się na przedwstępne rezerwacje i w jakiej kolejności. Żadna inna firma deweloperska nie przyjmuje klienta na tak żenującym poziomie. W dodatku Panie same nakręcają popyt na mieszkania samym zachowaniem i robieniem afery z "wielkiego zaintersowania". Nie polecam
Było 7500-7800 zł/m2 w tej chwili jest około 8200 zł/m2-8500 zł/m2, a jeśli któraś z osób życzy sobie widok na staw to 9200 - 9500 zł/m2?? Są to zdecydowanie za wysokie ceny w stosunku do lokalizacji. Poza tym wszystkie aktualne ceny są na stronie internetowej Alfa Parku. Można podejść zapytać się Pań napewno udzielą informacji co do kosztów. Miejsce postojowe w hali garażowej zaczyna się od 30 tys. wzwyż (w zależności w jakim miejscu - śmieszne) i do tego komórka lokatorska od 3 tys. Można sobie policzyć ile łącznie kosztuje Alfa Park... A czy są rabaty? Przy podwyższonych cenach ... nie sądzę, że zejdą z ceną do początkowej... kwoty. To już pytanie do obsługujących Pań...
nie bardzo rozumiem o co ci chodzi??????
nie wiem o co ci chodziło ? Jeżeli preferujesz mieszkanie w lesie to znacznie taniej byłoby wybudować sobie szałas w gąszczach, to, że bloki są betonowe i wokół nich kostka brukowa to chyba normalne w cywilizowanym świecie, i nie znam ani jednego developera na świecie, który stawiałby szałasy w środku np. dżungli.
Nie polecam zdecydowanie. Mieszkanka alfą park
Wszystko pieknie wyglada na macie u developera. Park, którym się tak szczycą jest wycinany etapami, łąki zlikwidowane, samo betonowo. Niekończące się bloki. Ponieważ ma być stawianych jeszcze kilka etapie ośmiooki lat codziennie rano jest tylko łomot, stukot i w nocy lanie betonu( praktykowane mimo otrzymywania mandatów). Alfą przedstawia się jako firma kochaja zieleń i eko a najwiecej trawników jest na dachach bloków. Bloki wykonane wyjątkowo niedbale. Ściany pokryte grzybem, zła wentylacja( stwierdzona przez kominiarzu), w domu wszystko pleśnieje, warzywa po 3 dniach są do wyrzucenia- wszystko musi leżeć w lodowce. Przeciekający sufit, hala garażowa zalana dwa razy w bloku obok,a koleżance awaria windy mało co nie zmiażdżyła dziecka. Zdecydowanie nie polecam. Blokowisko, betonowo, niszczenie natury i przyrody. Większość osób, która kupiła mieszkania od developera już się wyprowadziła. Cena nie warta jakosci
Serio takie tragiczne doswiadczenia mialas ? Musisz byc wyjtkowym pechowcem . Pierwsze mieszkanie zakupilem na Alfa Park II 6 lat temu i drugie 3 lata temu na Alfa Park III i powiem szczerze ze od poczatku do chwili obecnej nie odrejestrowalem wyzej wspomnianych dramatycznych momentow, a wrecz przeciwnie mieszka mi sie tu calkiem fajnie :)
to jest maskara
zgadzam się
nie wiem kto wydaje zezwolenia na takie coś
byłam ostatnio na spacerze, od biedronki do pkm nie da już sie koło stawku przejść (chyba że gdzieś górą się przebić) cały staw od strony pkm zastawiony płotem
jak patrzyłam to na prawde płakać się chciało
nie mówię że to była piękna zadbana okolica ale na spacery bardzo przyjemnie się chodziło
A.
nie wiem kto wydaje zezwolenia na takie coś
byłam ostatnio na spacerze, od biedronki do pkm nie da już sie koło stawku przejść (chyba że gdzieś górą się przebić) cały staw od strony pkm zastawiony płotem
jak patrzyłam to na prawde płakać się chciało
nie mówię że to była piękna zadbana okolica ale na spacery bardzo przyjemnie się chodziło
A.
Widzę, że zdania na ten temat są podzielone.