Widok
Alicja po drugiej stronie lustra
Opinie do spektaklu: Alicja po drugiej stronie lustra.
"Alicja po drugiej stronie lustra" - spektakl dla dzieci Nasi widzowie będą mieli okazję towarzyszyć Alicji w podróży po krainie czystej fantazji. Świat po drugiej stronie lustra zamieszkują niezwykłe postaci, będące wynaturzonym uosobieniem postaw, z którymi dziecko musi nauczyć się konfrontować. Spotkania z nimi zmuszają dziewczynkę do udzielenia sobie odpowiedzi na pytanie "kim jestem?". ...
Przejdź do spektaklu.
"Alicja po drugiej stronie lustra" - spektakl dla dzieci Nasi widzowie będą mieli okazję towarzyszyć Alicji w podróży po krainie czystej fantazji. Świat po drugiej stronie lustra zamieszkują niezwykłe postaci, będące wynaturzonym uosobieniem postaw, z którymi dziecko musi nauczyć się konfrontować. Spotkania z nimi zmuszają dziewczynkę do udzielenia sobie odpowiedzi na pytanie "kim jestem?". ...
Przejdź do spektaklu.
Nie nadaje się dla dzieci
Spektakl mocno abstrakcyjny, scenografia minimalna. Ja (z trudem) nadążałam za fabułą tylko dlatego, że znam książkę i film. Ośmioletnia córka kompletnie nie wiedziała co się dzieje. Jeden cytat z naszej rozmowy po wyjściu: "Stół? To był stół? Wyglądało jak jakiś namiocik" (rozłożony skosem na dwóch różnej wysokości klockach "obrus"). Na pewno wymaga to dużo wyobraźni i raczej też znajomości akcji z innych źródeł. Dla mojej pociechy było to drugie wyjście do teatru w życiu i niestety raczej nie zachęciło.