Widok

Alkohol - zrastanie kości ???

No i stało się. Hop, lot przez kierownice i złamany obojczyk z przemieszczeniem. Potem szpital, operacja polegająca na wstawieniu drutu usztywniającego.
Wyszedłem ze szpitala. Przez pierwszy tydzień codziennie wieczorami piłem alkohol (w celu poprawienia humoru i jako środek przeciwbólowy :-) Było to kilka piwek, czasami jakiś alc twardy i ostra zajepka. Po tygodniu dałem sobie spokój z chlaniem bo dowiedziałem się, że kości się nie zrastają jak sie pije % !!!!!! Minęły 4 tygodnie od operacji - poszedłem do chirurga z nadzieją na szybkie wyciągnięcie żelastwa z mego ciała. Okazało się (rentgen) że kość prawie wogóle się nie zrosła i muszę biegać z drutem i unieruchomionym stawem barkowym kolejne 4 tygodnie!!!!! :(

Może ktoś z Was miał podobne przejścia i wie jak się ma spożywanie alkoholu do zrastania kości?
Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam rowerzystów z 3miasta!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no sam sobie chyba odpowiedziales na pytanie. podczas jakichkolwiek zlaman tzn podczas zrastania sie kosci szlaban na caly alkohol do odwolania :p
Zrost złamanego, drutowanego obojczyka w 4 tygodnie ??? Raczej niemozliwe - więc nie ma co sie martwić. To zwykle trwa 2-3 miesiące i nie alkohol tu jest najważniejszy tylko to abys łapskiem nie ruszał. Pamiętaj też że jeśli kiepsko Ci się to zrosnie pogorszysz sobie zasięg ręki co może nawet utrudniać smiganie rowerkiem. A po wyjeciu drucików bedziesz musiał jeszcze sam zadbać o rehabilitację bo od tego momentu juz medycy nie beda się tobą interesować - na pocieszenie zostaje Ci, że na Nowy Rok bedziesz zdrów. :)))
Pablo napisał(a):

> Może ktoś z Was miał podobne przejścia

mial
dluuugo się zrasta, i zazwyczaj krzywo

> i wie jak się ma
> spożywanie alkoholu do zrastania kości?

największe ryzyko to to, że po większym spożyciu możesz zapomnieć, że masz coś w gipsie i wsiąść na rower :->

> Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam rowerzystów z 3miasta!

ja również
to to możesz śmiało browary ćwiczyć ale drugą ręką.
A która ręka jest pierwsza?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
to ta którą odruchowo łapiesz za flaszke (i pewnie ta połamana)
Wcinaj twarożki i zadbaj o zęby. Ja nie zadbałem i potem 3 zostały usunięte i sporo borowania było.
ja jestem chyba w tej samej sytuacji co ty mam złamany obojczyk prawy i piłem co 2,3dzien alkochol i za tydzien mam isc na wyjecie drutu.mam nadzieje ze sie zrosłem bo niechciał bym chodzic nastepnych 4 tygodni z usztywniaczem

Inne tematy z forum Rowery

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

do góry